Препарати за съдомиялна?

• 59 466
  • 310
  •   1
Отговори
# 180
  • Oslo
Момичета от Бургас, нашата вода твърда ли е, на колко да нагласям солта? Имам усещането, че на колкото и да я направя, все е кофти..... Едни бели петънца имам по чашите и дуралекса, каквото и да правя, все нещо не ми е както трябва...

# 181
Преди ползвах таблетки на Калгонит или Сомат, но не бях много доволна от тях, някой път идваха в повече и оставяха петънца по съдовете. Намерих на Сомат прах, от 2,5 кг. в много сладка туба и взех да пробвам, беше 14лв. Останах страшно доволна и вече ползвам само тази прах.Трудно се намира и цената и стана 19лв., но пак си струва-нищо не е за качеството и количеството, все пак е две кила и половина и е страхотна. Пробвайте и няма да сбъркате.

Аз също сега съм със Сомат-2,5 кг и съм доволна, но преди това ползвах таблетки 5 в 1 и честно да си призная бях по-доволна, но количеството пред качеството за сега. Blush

# 182
В момента в Метро има на промоция една голяма разфасовка на Калгонит таблетки -Power ball- 88 броя . Много хубаво мият, но чашите ми са надраскани. Досега с други таблетки такова нещо не ми се беше случвало. Някой ползвал ли е такива таблети? Те не са 2 в 1 или незнам си колко в 1 , та не знам дали да не трябва да слагам допълнително блясък? Може би тогава няма да са надраскани? Вие как мислите?

# 183
  • Балчик

Аз ползвам такива и съм най-доволна от тях. Но нищо не ми е надраскано. newsm78 Когато слагам от тях, гланцът ми е намален на 1, защото така или иначе имам налят и не мога да го извадя.

# 184

Аз ползвам такива и съм най-доволна от тях. Но нищо не ми е надраскано. newsm78 Когато слагам от тях, гланцът ми е намален на 1, защото така или иначе имам налят и не мога да го извадя.
Аз сега пуснах миялната с тези таблетки и сипах гланц. Дано няма поражения вече, че мия  и едни нови кристални чаши. Иначе таблетките са си супер, загорялата тава от свински ребърца сис е изми чудесно без да я кисна предварително.

# 185

Дано няма поражения вече, че мия  и едни нови кристални чаши.
кристал не е ли забранено да се мие в миялна

# 186
Защо да е забранено? Повече от година имам миялна и редовно си мия кристала в нея на 50 градуса- Еко програма. Всичко си мия в миялната, само една дървена дъсчица за рязане на месо ми се наду Embarassed и мъжа ми ми три сол на главата, че му била много удобна за пържолите.
Сега видях резултата от последната миялна - с добавен гланц  нямам никакви драскотини! Hug Доволна съм!

# 187
  • Балчик
Именно затова съм много доволна и аз от тях- няма проблем с тавите и тенджерите. Докато с праха , понякога остава тук там по нещо.

# 188
здравеите!
имам съдомиялна от една седмица и като нова и купих Калгонит от тези всичко в едно.Първата таблетка изми много хубаво,но като сложих 2 не ми се разтвори,опитах с друга и пак не се разтвори.
Съдомиялната ми е Електролукс. На някои случвало ли му се е това. Знаете ли защо.
Ползвате ли тези таблетки имате ли проблеми с тях

# 189
  • Балчик
Опс, повторение. Embarassed

Последна редакция: ср, 06 фев 2008, 16:04 от Джемма

# 190
  • Балчик
За неразтворени таблетки се сещам да има 3 причини:
 1. Таблетки с изтекъл дрок на годност
 2. Прекалено кратка програма с ниска темпертура- таблетката не успява да се разтвори, тъй каторазличните слоеве се разтварят по различно време от цикъла
 3. Някой съд е пречил на капачето да се отвори и таблетката е останала в отделението и не е била обливана от достатъчно количество вода - разполагай по-обемистите неща навътре в машината.
На мен веднъж ми се случи така, когато точно до отделението за препарат съм сложила висока бутилка. Тя е попречила  да се отвори капачето и таблетката беше не до край разтворена.
Ако притеб неразтворената таблетка е на дъното- избирай по-продължителна програма ( не 30 или 40 минутна) с температура 50 и над 50 градуса.

# 191
Момичета от Бургас, нашата вода твърда ли е, на колко да нагласям солта? Имам усещането, че на колкото и да я направя, все е кофти..... Едни бели петънца имам по чашите и дуралекса, каквото и да правя, все нещо не ми е както трябва...

Водата в Бургас е твърда, винаги слагам сол. А на мен по дуралекса ми се появиха едни лилавеещи петна, но чашите ми се измиват идеално. Така и не съм успяла да ги махна тези петна.
Някой да се е отървал от тези петна? От какво се получават?

Последна редакция: ср, 06 фев 2008, 16:24 от Еduina

# 192
  • Oslo
Лилавите петна май са от предозиране на гланца.

# 193
  • Балчик
Не съвсем, лилавите петна като от нафта се получават от продължителни програми с високи температури.

# 194
  • Стара Загора
При мен се получаваха само на едни сини чинии. Тогава миех със Сомат прах, гланц и сол. Откакто смених солта и праха с Калгонит не са се получавали. Мия на автоматична и на ЕКО програми.

Общи условия

Активация на акаунт