Клиника Адела Фертилити - ново начало Тема 13

• 43 950
  • 352
  •   2
Отговори
# 300
  • София
kalestia, честит син! Да е здрав и благословен! Blue Heart
Блинг, гуш!!! Two Hearts
Боби, чудех се къде си, как си... Радвам се, че писа! Стискам ти много палчета за успешен трансфер на снежинките! Relaxed Flowers Four Leaf Clover
Kpe10, всичко да е наред до финала! И аз съм се запътила към Турция и се надявам там да сбъдна мечтата си!
Делиии, честити ви крачета. Все напред смело да ходят тези две сладурки! Целувки! Relaxed

# 301
Да се похваля с още едно бебе, но не мое. Grinning Вчера станах леля на една 3 килограмова госпожица. Дано всички тези хубави новини повлекат крак за още много бебета в темата. И тя е инвитро творение, да ни е жива и здрава. Heart

# 302
Момичета, да Ви попитам - д-р Македонова, занимава ли се с жени с ИЯР - АМХ 0,3  и лоша спермограма - 1% по Крюгер - диагноза Астенотератозооспермия?

# 303
Боби, честито! Ти си следващата Heart
Ема, най-удачно е да направиш една консултация. Поне не се чака много за час. Ако не друго ще ти каже директно какво мисли без да те залъгва. В случая и сама знаеш, че шансовете са по-малки, но това не значи, че ги няма. Много зависи и какъв опит имаш до сега, както и дали има и други проблеми. Вероятно ще ти предложи ЕЦ. Дори и мен не искаше да стимулира първоначално, макар че съм с по-добри показатели.
Дели, леле кога мина това време. Интересното предстои Sunglasses
Днес имам нужда от шалчета и положителна енергия Flowers Four Leaf Clover

# 304
Ema, занимава се, само на ЕЦ. Поне при мен каза така. Аз съм със сходни стойности.

# 305
Bling-a-ling,  SunLight, Благодаря за коментара.

Първо реших да се допитам до групата и тези от вас, които са пациентки на Д-р Македонова, да споделят ако са запознати.
Ще направя консултация при нея, но има и репродуктивни лекари, които не им се занимава, и като чуят ИЯР, директно те пращат за ДЯ.

# 306
Bling-a-ling,  SunLight, Благодаря за коментара.

Първо реших да се допитам до групата и тези от вас, които са пациентки на Д-р Македонова, да споделят ако са запознати.
Ще направя консултация при нея, но има и репродуктивни лекари, които не им се занимава, и като чуят ИЯР, директно те пращат за ДЯ.
Аз съм с поликистоза  на 30г и голям резерв, по думите ѝ яйцеклетките ми са некачествени и ме праща за донорска Grinning

# 307
Здравейте, някоя от вас правила ли си е проходимост на тръбите с Ex Foam в клиниката и колко струва общо? Чудя се дали е достатъчно достоверен метод спрямо цветна снимка и кое да избера.

# 308
Привет, мами! Kissing Heart Първо, честито, Блингче! Heart Ако знаеш колко много много се радвам за вас. Дa e безпроблемно до крaя! Честито и на всички сбъднали мечтата си! И вяра на останалите.  Аз съм от „старите“ муцуни, някои не ме познават. Но, благодарение на д-р Македонова, нашето прекрасно детенце е на първа страница в темата. Бебе Борис вече е на 6 г. и е прекрасен. Опити правихме в Малинов и сега с голямо закъснение по ред причини искам да се случи нашето чудо отново. В темата и форума не съм влизала с години /освен инцидентно/, сега изчетох доста теми назад и виждам много промени. Изостанала съм с материята около ин витрото, така че помагайте. Преди бях изчела света, сега съм напълно невежа и изобщо не съм в течение на новостите покрай процедурите. Какво мога да изследвам или направя предварително и т.н. Ще опитам накратко. През 2013 г., когато стартирахме опитите, бях с перфектни хормони, АМХ-6 и мъжки фактор. Един опит на ЕЦ, втори – стимулиран, трети – ЗЕТ. Третият щастлив. Прекрасна бременност и невероятно дете. Знам, че борещите се за първо, ще кажат „вече имаш едно“. Но ако знаете как мечтая за второ. Упреквам се, че много закъсняхме, дано имам шанс. Вече съм на 41 г. и миналата година през март направихме изследвания и АМХ вече е 1,07. Много се отчаях. Не стартирахме опит заради ваксини и други причини и сега се надявам да започнем и да се сбъдне нашата мечта отново. Лошото е, че при напълно редовен цикъл, ноември месец ми дойде на 21 ден, а сега е 33 ден и няма цикъл. Много ме притеснява ранна менопауза и се моля причините за колебанията да са други. При цикъл се изстрелвам в клиниката. Приемам мнения, съвети, всичко. Какво се изследва сега освен хормони? Мислите ли, че имам шанс? Какво мислите за този цикъл? Добавки какви се пият? Забравила съм всичко.  И изобщо в лека паника съм. Не от това, което предстои, а този страх, дали ще се случи, кога, ами ако не се случи…..Прегръщам всяка от вас и се моля всяка да сбъдне мечтата си и да гушне своето здраво детенце.

# 309
За много години, момичета! Нека годината ви е здрава и изпълнена с бебешки ритници и усмивки Flowers Four Leaf Clover
ivivkata123, много ми е драго да те видя отново на фронта. Съветвам те основно да се изстреляш към клиниката при цикъл. Да те видят, да пуснете хормони и да оцените  какво е положението. За цикъла не се шашкай от сега. Ако станат системни аномалиите тогава. АМХ ти е добре за възрастта. Важното е да имаш повечко антрални. Какво друго може да направиш... Погледни си щитовидната как е - хормони, среща с ендо. Особено, ако приемаш лекарства и си имала проблем преди с хормоните. Може да си пуснеш витамините, защото вероятно си с дефицит на някои и да почнеш да вдигаш нивата. Добавките... не знам какво дати кажа. През годините изредих да пия какво ли не от отчаяние. Не мога да кажа, че видях особен ефект. Някои действат, но е много индивидуално. Отнема страшно много време докато разбереш и си правиш експерименти, а предполагам искаш да стартирате възможно най-рано.

# 310
Здравейтееее!

За много години и от мен! Simple Smile Пиша ей така, щото отдавна не съм се отбелязвала. Нямам нищо ново, мотая се общо взето, нищо не инициирам, до скоро не бях сигурна дали искам да се впускам пак в опити. Тъпата пандемия забави, затрудни, демотивира.. и някак всичко ми се разми. За тези, които не ме познават, че то мина бая време, имам едно прелестно момче на 5г. благодарение на д-р Калчев, още докато беше в клиника Малинов. Първи опит ИМСИ, естествен цикъл, една яйцеклетка, едно ембрионче, наистина всичко бе изпипано до най-малкия детайл и се получи. После, след време, когато 2020г. отново се задействах за второ, със съжаление установих, че нещата в Адела и при д-р Калчев.. ами не бяха както преди.. То и резултатът си беше аналогичен - 3 неуспешни опита, един стимулиран, после снежинка, после ЕЦ, но ембриончето спря да се развива и нищо.

После чакахме уж да мине време след ваксината и то стана половин година и ето ни сега. Simple Smile А, всъщност имам и бустер, това май пак значи, че още трябва да чакам? Grinning То не бе ковид, не бе чудо. Аман! Таа, се чудя много, мъжът ми се дърпа, стар бил, не знам си какво, аз съм на 38, той на 45, не сме първа младост, ама не сме и за изхвърляне, я какво хубаво момченце си отгледахме, ама то нали знаете - в ума ни всичко е сложно, а после като се случи, нещата се нареждат от само себе си. Вие какво мислите? Бихте ли се борили за второ, ако знаете, че няма да е лесно, особено пък ако и мъжът ви не е много съгласен. То е ясно, че накрая става каквото жената реши, ама все пак. Simple Smile Поздрави и целувкиии!

# 311
Здравей Моника. Моето мнение е че ако го искате ще стане. Може би няма да е лесно но ще си заслужава. Не мисля че сте стари. За съжаление сме от семействата които не могат да планират кога да имат дете и дали да имат. Аз също имам дете на 7 благодарение на др Семерджиева. 2020 се престраших да мисля за още едно дете но покрай ковида изчакахме и миналата година опитахме.Имахме голям късмет и забременях. За съжаление изгубих бебето във първите дни на 7 месец. Аз във момента съм на 40 а съпругът ми на 41.Борейки се все още със загубата се чудя какво да правя. Имам още ембриони. И аз се чудя трябва ли да опитаме пак. Дали ще стане. Дали пак няма да се случи нещо. Както и ти казваш не съм сигурна че мъжът ми иска да минаваме пак през това. И изобщо даже дали иска още едно дете. Решенията са сложни и са много но само вие можете да вземете решение. Една приятелка скоро ми каза че нямало смисъл да си причинявам нови проблеми опитвайки пак. Само че как да разбере как се чувствам като тя има две деца. И двете планирани и заченати когато са пожелали. Много различни съвети ще получите, но просто седнете и по говорете. Избора е ваш.

# 312
Ах, Рени, много съжалявам! Минала си през много тежко изпитание, напълно разбираемо е, че се колебаеш, моето нищо не е в сравнение с теб. Да, права си, че нищо не можем да планираме, това най-много ме ядосва! И че нищо не е сигурно и човек се чуди дали си заслужава, ако накрая няма резултат.. Щото 2020г. дооооста повисях в клиниката и парите не бяха малко, щото вече самофинансирахме на определен етап. Това висене, това чакане, това чудене - ей това ме побърква. И колкото и тъпо да звучи, самият факт, че от поне 2 години влизаме сами на прегледи, е също неприятна част от процеса - преди пандемията си влизахме по двойки, усещаше се някаква подкрепа, пък мъжът се сети нещо да пита, пък каже някоя шега.., а сега жените сме сами вътре. Партньорите от своя страна се чувстват супер изолирани, викат ги само да депозират материал и айде чао, ами тъпо е! Двама сме в крайна сметка.

Та такива ми ти размисли.. Според мен, щом имаш замразени, това доооста накланя везните. Simple Smile Ако нямаше, иди-дойди да се откажеш. А така винаги ще се чудиш и ще ги мислиш тия снежинки там. Simple Smile Успех!

# 313
  • София
Monica_Geller, аз те помня и ми е драго да те "видя" отново Relaxed Аз също имам едно невероятно момиченце (което скоро ще стане на 4) от онези времена.... Също като теб от 2020 г. се задействахме за второ детенце, но както ти спомена нещата са съвсем различни, за жалост... Disappointed След много борба и разочарования, драснах чертата края на миналата година и вече съм по друг път. До къде ще стигнем не знам, но за момента се чувствам прекрасно! Simple Smile Знаехме, че ще ни е трудно, не сме се отказали и се надяваме да успеем да сбъднем и тази наша съкровена мечта! Hands Pray
Абсолютно подкрепям всичко, което си написала за финанси, трудности и факта, че в последно време сме постоянно сами, а мъжете и те милите... чак не ми се коментира!
Желая ти от сърце много късмет!

ReniAngel, много съжалявам за преживяното! Каквото и да кажа, ще е малко....Disappointed Вярвам, че заедно с ТМ ще вземете правилното решение, каквото и да е то. Успех! Flowers Four Leaf Clover

# 314
Еййй, Reni_reni, каква приятна изненада! Много свежо звучиш, ти си аналогичен случай на моя, ама каквото - такова, нямаме безгранични ресурси (във всяко отношение), така че се радвай на детенцето си и се наслаждавай на живота. Пък кой знае, може пак да се "засечем" по инвитро-линия. Wink Поздравиии!

Общи условия

Активация на акаунт