Клиника Адела Фертилити - ново начало Тема 13

• 44 987
  • 352
  •   2
Отговори
# 105
Аз лично съм много объркана и не знам как да подходя и на кого да се доверя ....за това и чета в тези групи и събирам допълнително мнения.

# 106
UBa, съжалявам, че си се почувствала така. Идеята ми беше съвсем различна. Разбира се, че може да се допиташ до тях за мнение. Но просто си имай едно наум.
Съвет от мен - търси и съпоставяй мнения от пациенти. Попивай от техния опит. Насреща съм, ако решиш да пишеш. Както и за всеки друг. Просто не желая да коментирам публично моя случай, а и нека не размиваме темата.

Последна редакция: чт, 18 фев 2021, 07:50 от 💎Bling-a-ling💎

# 107
Здравейте, а др. Калчев и др. Сигридов след консултация с тях и подготовка за забременяване, ако е необходимо инвитро на къде насочват пациентките си?

На мен ми препоръча друг лекар, с което тотално ме загуби като пациент, както и цялото ми добро впечатление от него, при положение, че съм започнала при него в Адела. Ами - останах си, и съм много доволна от решението си Simple Smile Това е лично мнение и не обвързвам никого с него.

Успех. Съгласна съм с мнението на Блинг, че за всеки влак си има пътници и вие сами трябва да изберете пътя си, а не някой друг да ви го сочи Simple Smile
.                                                                       
Ако не е проблем, може ли да споделите кой лекар ви препоръча? Мен преди три месеца ме посъветва да остана в Адела при др Македонова и той с две ръце я препоръчва.

# 108
  • Благоевград
Мен за инсе ме изпраща в Токуда. Останах много изненадана. Каза, че с колегата на Шефкетова работили добре, дали имам нещо против да отида там, казах, че нямам. В крайна сметка ако са добри и си вършат работата, не ми пречи пре кого ще съм. На мен просто ми трябва 1 процедура инсе, за да имам 4 бр за фонда.

# 109
А кой е колегата на Шефкетова?
Аз също съм на мнение, че човек сам трябва да отсее и направи своя избор. Твърдо съм против препращания, защото там обикновено има скрит личен интерес, който ние пациентите не знаем. Но съм изненадана, че препращането в случая не е в Адела. Особено пък за инсеминация. Явно започва да възприема подхода на Сигридов, който има мнение за всеки доктор и списъци чак съм виждала кого препоръчва.
Uba03, при кого си била досега? За всеки доктор ще чуеш и хубави, и лоши неща. Затова е доста трудно да кажем, че еди кой си е добър избор.

# 110
Тези неща не е много редно да ги коментираме тук. Аз лично, колкото и да съм бясна, съм дала обещание да не разгласявам това, което ми е доверено на четири очи.

# 111
Здравейте момичета. Искам сърдечно да благодаря на Bling-a-ling,за всички пъти в които ми е отговаряла на безумните въпроси  макар виртуално.Благодаря ти още веднъж Bling-a-ling! Моят първи опит при Калчев е неуспешен от месец ноември. Поплаках,дадох си няколко месеца пауза и вече е време да започваме всичко отначало.Сега имам въпрос като бивша пациентка на Калчев направих консултация с двама репродуктивни специалиста,но реших другия месец да се срещна и с доктор Македокова. Интересуваме цена на лапароскопия при док Македонова,евентуално каква била? Имам един замразен ембрион в клиниката,но мисля да направя една стимулация и да замразя евентуални ембриони. Този път твърдо съм решена на хистероскопия или лапаро,защото съм с три кюретажа и имам оскъден цикъл след последния аборт! Калчев ми гарантираше,че няма нужда,но според мен има,защото цикъла ми стана супер оскъден и имам ужасни предърпвания в дясно. Също бих се радвала ако може някоя дама да сподели часовете в клинаката спазват ли се? И отзиви за докторката?

# 112
Милото, добре дошли след почивката. Направи си среща, за да я усетиш дали е твоят лекар. За цени погледни ценоразписа и най-вече питай на място. Имай предвид, че консултациите и изследванията последно бяха извън цената. Мен така лошо ме изненадаха миналата година. А месец преди моята ХС си бяха пакет с операцията.
Часовете иначе се спазват. Да има някакви минути закъснение най-много. Обикновено дават час за след няколко дни. Имай предвид, че относно стимулация и тн много държи да те види в цикъл, за да прецени нещата. Вече за операция няма да е подходящо. Така че си прецени в какъв ден да запишеш час.

# 113
За инвитро Калчев и мен ме насочи към Шефкетова в Токуда.

# 114
Напоследък изобщо не ми се пише. Но честно казано и док ми падна в очите и всички тези промени, да не ги нарека с друго име. Първо беше при смяната и махането от Малинов и там кой крив, кой добър. Бавенето на Адела и процедурите и отлаганията по .... схема. Не че аз бях тогава от активните пациенти и не успях, но колко хора бяхме това и колко хора чакаха и чакаха и бягаха в други клиники. Благодарна съм на доктора за детето си и никога няма да спра да съм. Но напоследък като ме питат кой лекар ще препоръчаш - не мога. Не може да казваш, че вярваш на доктор А и после да пращаш при доктор Б, В и Г. Това не е професионално. За 2месеца ли се сменя мнение? Абе грозно ми е. Обещанията си останаха обещания, празни.

Та имах нужда да кажа колко ми е грозно всичко и колко съм разочарована.

П.С. Аз се прехвърлих при доктор Македонова. За 3 прегледа ми каза неща, които чаках да чуя месеци наред и не чух.
П.С. 2 Номер две ще се забави доста Simple Smile

# 115
Не може да казваш, че вярваш на доктор А и после да пращаш при доктор Б, В и Г. Това не е професионално. За 2месеца ли се сменя мнение? Абе грозно ми е. Обещанията си останаха обещания, празни.

Та имах нужда да кажа колко ми е грозно всичко и колко съм разочарована.

Ето това изказване описва и моята позиция по въпроса 1:1 Simple Smile
И аз именно заради това изказване още по-утвърдително реших да остана в Адела при д-р Македонова и дано това мое решение да ми донесе това, което най-много искам Heart

За мен д-р Калчев няма повече място в тази тема - както на мен ми беше обявено - той вече няма нищо общо с Адела (освен спомените явно).

Успех на всички нови и стари - рано или късно ще ни се усмихне!

# 116
Съжалявам, момичета за разочарованието и за неизпълнените обещания. Вчера бях на пункция и с останалите момичета там се заговорихме за отдадеността към тази професия и че не всеки от докторите я има, за съжаление. Но вярвам, че вие ще вземете правилното решение за себе си и дай Боже скоро да гушкате по още едно бебче. Hug
Аз засега съм решила да не си местя ембриончето и в някакъв момент ще посетя д-р Македонова. Ако първият ми трансфер в Надежда е неуспешен, така или иначе минават около 3 месеца до коментара с доктора и вероятно в този промеждутък ще върна Аделската снежинка. Така няма да губя време между 2 трансфера в Надежда, че годинките летят. Blush
Продължавам да си ви следя с удоволствие. Heart

# 117
Когато упражняваш лекарската професия е някак редно да поставяш личните взаимоотношения, чувства, достойнство и т.н. малко по-ниско от благополучието на пациентите. Сам си избрал тази професия с ясното съзнание, че ще направиш жертви в името на това.
В цялата тази ситуация, лично аз, не видях някакви сериозни усилия в тази посока. По-скоро станахме свидели на на разтрогването на едни "търговски отношение". Жалко. А може би пък ми се иска прекалено много да живеем в един идеален свят...
Поредно доказателство, че хората се променят. Дори тези, които най-малко си очаквал. Дано тази промяна доведе до нещо положително при всички нас. Обичам да си повтарям, че за всяко нещо си има причина на този свят.
Просто бяха ненужни и незаслужени всичките тези отрицателни емоции през последните неясни месеци.

# 118
На мен също всичко ми е супер грозно от страна на Калчев.Сърбят ме пръстите от няколко дена и все си мълча само, защото вече не е част от Адела и мястото му не е в тази тема.
Но понеже гледам, че много от девойките продължават да му се доверяват ще си позволя да кажа.На мен ми прави класическо лапаро в Щерев на финала на работата си в Адела .Откри ми ендометрит (хронично възпаление на лигавицата на матката).Не взе материал за изследване и ми изписа антибиотик на око.Рецептата я остави да ми я пише стажантка от Щерев.Тя ми сгреши дозата на антибиотика.Добре че беше фармацевтката, която ми каза, че просто нямам как така да го пия и да си питам който ми го е изписал.Преди операцията имах преглед, които се включваше в цената от 2000 бона за лапарото и хистерото.Калчев беше много зает и ме прати да ми го прави друг стажант от Щерев.Конците ми ги свали трети....
Накрая след като реши да напусне Адела отидох при друг репродуктивен ,който ми каза, че няма как лицето Х което ме е оперирало да знае от какво е породен ендометрита, защото той може да е в следствие на херпес, на гарднерела в матката или още десет неща.И всяко от тях се лекува с различен антибиотик.🤓Логично звучи нали.Оказа се след като направихме биопсия, че този Вибрамицин, които ми беше изписал съм си го пила просто така за спорта.Към днешна дата той продължава да прави хистероскопии и да изписва на око антибиотик, на девойките на които открива ендометрит с надеждата, че може и да го е уцелил.Всъщност антибиотика е един и същи 🤪
Много внимавайте на кого се доверявате и чии препоръки слушате.
Иначе ми е направил добра пластика на матката, от това не мога да се оплача.Но в никакъв случай не бих го нарекла незаменим, най-добър или каквото и да е.
Извинявам се , че го пиша тук.
За първи и последен път ми е.
Успех  на решилите да останат с докторката🍀
Интересно с какво Шефкетова е по различна от колегите си от предишната клиника в която и мина цялата кариера 🤪Мислете момичета!

# 119
Ама изобщо не се стеснявайте. Тук сме, за да сме си полезни една на друга. Споделяме опит, което включва признаване и на грешки. Това не е плюене. Всички нови момичета са добре дошли. Но за момента тук предимно е място за нас, старите кучета. Знаем си проблемите, раните. И не виждам лошо да продължаваме да си споделяме разни неща. Пък дано скоро се изнесем изцяло и остане място само за нови хора.
Много време се опитвах да мълча, търпях, изчаквах. Не смеех да казвам "лоша дума" преди да видя как ще се развият нещата. Но след като си казах край, не мисля, че съм длъжна да си мълча и да продължавам да преглъщам. Истините са да се казват. Разбира се всеки има своята истина. И всяка една от нас е освен красива и достатъчно мъдра, така че да извлече поука, да направи своите заключения и избор Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт