Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 29

• 28 018
  • 761
  •   1
Отговори
# 705
Загуби едни 80 гр. от теглото. Иначе се захранваме, още в началото сме. Нямаше промяна в желанието й да суче, допреди запушването. Понеже я мъчат зъби, понякога по цяла вечер е на гърдата. И все пак факт, запуших се точно малко след като започнахме захранването.

# 706
За последният месец не е наддала, а е загубила 80гр, така ли?
На един и същи кантар ли е това измерване?
Колко кърмения има за 24 часа? Ако действително е загубено тегло, това не е от запушването,а от недостатъчна честота на кърмения.

# 707
За последния месец наддаде с 250 гр,  но преди два дни като я мерихме, беше загубила 80 гр. Имаме си везна и я теглим. Суче по 6-7 пъти на ден, по 1-2 пъти яде варени намачкани зеленчуци. Не може да заспи, ако не е на гърдата.

# 708
Е това не е загуба на тегло. Като премерите месечното наддаване и видите как е, тогава може да се говори. Тези 80гр може да се дължат на неправилно мерене (мери се при еднакви условия - например бебето голо или по сух памперс, рано сутрин). Подобни заключения са некоректни, най-малкото защото детето на тази възраст наддава скокообразно.
Увеличете млечните хранения на поне 8 и от двете гърди. След твърда храна,предлагайте и гърда,ако иска да си дояде и всичко ще е наред.

# 709
  • Несебър
Мога ли да попитам, какви са изискванията, за да се стане доброволен консултант по кърмене? Четох в сайта на НАПК преди време, че се изисква медицинско образование. Аз имам такова, но е далечно от темата.

# 710
Не е нужно медицинско образование. Бях чела преди 100 години, че има изискване за кърмачески стаж и май медицинското образование дава предимство. Кактуса ще каже, тя скоро мина през това. Аз много го бях мислила, но се отказах, защото съм гнуслива и не искам да пипам гърди, млека и т.н.

# 711
Не е задължително медицинското образование. То е изискване само за обучението на медицински специалисти.

Изискванията за доброволци са определен кърмачески стаж и се попълва въпросник. Ако бъде преминат успешно, се ходи на лекции и се държи изпит 😊
П.С. не пипаме гърди 😆 не е редно да се докосва тялото на жената, може да се покаже и на кукла, с изкуствена гърда и т.н. 😉 тъй,че ако още имаш желание, Ваня 😊

Ще кажа тук като се отвори обучението за доброволни консултанти, в момента е възпрепятствано провеждането му от ситуацията с ковид ☹

# 712
Спомням си в родилното как акушерките пипаха наред, то хвърчеше мляко навред...абе гадна работа. Другото, което ме спря е, че далеч не рритежавам нужната отзивчивост да ходя по къщите на хората, от което няма отърване, то само по телефон не става.

# 713
Хах, мен акушерката ми метна един поглед докато за пръв път в живота си виждах бебе от толкова близо и исках да я сложа да засуче. Вместо някакво поощтрение или съвет, тя ми каза, не се мъчи момиче, зърната ти са дефектни, нищо няма да стане. И аз стоях гледах ги и се чудех защо са дефектни 😂 Добре, че бебето и дефектни ги хареса. Момичета, не позволявайте на никой да ви обезсърчава 😉

# 714
И да допълня горния хубав пост - и да Ви пипа гърдите,особено без позволение!!! Не е нужно някой да ви пипа,за да покаже как да сложите бебето да засуче.😉

# 715
  • Варна
Здравейте, днес бях в спешния кабинет, заради бъбречна криза (поне на такова прилича и за такова ще ме лекуват). Биха ми инжекция обезболяващо, беше нещо с Д, но не съм сигурна какво, защото не бях много адекватна и не запомних. Това беше около 13ч. Ако не е съвместима с кърменето колко време мога да изчакам преди да кърмя? Изписаха ми също антибиотици и други обезболяващи, които са съвместими. В момента малкия хапна малко АМ, но като цяло отказва шишето и от 11ч досега е изпил само 60мл АМ. Кога ще мога да си го накърмя? Sad
Благодаря предварително.

# 716
Как да ти се отговори след колко време можеш, като не знаеш какво са ти сложили, за да се провери?
Нещо епикриза, бележка, рецепта, фактура нямаш ли?

# 717
  • Варна
Нямам. Дадоха ми само рецепта какво да пия сега, там не го пише това. Личната не отговаря.. ще се мъчим с АМ-то Sad

# 718
Дексаметазон?
Здравейте, днес бях в спешния кабинет, заради бъбречна криза (поне на такова прилича и за такова ще ме лекуват). Биха ми инжекция обезболяващо, беше нещо с Д, но не съм сигурна какво, защото не бях много адекватна и не запомних. Това беше около 13ч. Ако не е съвместима с кърменето колко време мога да изчакам преди да кърмя? Изписаха ми също антибиотици и други обезболяващи, които са съвместими. В момента малкия хапна малко АМ, но като цяло отказва шишето и от 11ч досега е изпил само 60мл АМ. Кога ще мога да си го накърмя? Sad
Благодаря предварително.

# 719
  • Варна
Дексаметазон?
Благодаря предварително.
Това или Дексофен мисля. Sad Беше обезболяваща мускулна инжекция.

Общи условия

Активация на акаунт