Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 29

• 28 145
  • 761
  •   1
Отговори
# 135
Мен пък ме човърка друг въпрос, за нощното кърмене. До кога е добре да се прави? Не че съм се засила да го спирам, просто питам. Беба е 4++м., само на кърма, буди се по 2 пъти вечер, но кога и колко цоцка не знам, тъй като го правя в просъница. За сега не ми пречи, пак казвам, просто питам. 🙂
П.с. а какъв зор е преспиването на това бебе, не е истина...😁

# 136
Един въпрос ме човърка от известно време, но не съм сигурна, че е за тази тема. Ако не е - извинявам се. Та, нормално ли е да намалеят напишканите памперси, а наддаването да си върви в нормите? От известно време се случва по един път на ден да не се налага да сменявам памперса, т.е. в него да няма нищо. Отделно през другото време не мога да кажа, че се пълнят кой знае колко. А бебето се храни, не знам колко, но все пак щом наддава. Rolling Eyes Отделно ме интересува за 5 месечно бебе само на кърма колко хранения на ден са нормални? Трябва ли да намалят вече, понеже при нас вече горе долу се храним само по моя инициатива. Да спра ли да я гоня с цицата? Laughing
Нормално е на 5-месечно дете пълните памперси да са по-малко отколкото на едно новородено или 2месечно. По втория въпрос няма правилен отговор, да кажем между 8 и 10+.
Инициативата би трябвало да е на бебето,макар, че някои бебета не си търсят активно, но и не знам дали е започнало захранване и какви са дългосрочните цели в кърменето (до кога то да продължи), та няма как да дам насока без това инфо.

Мен пък ме човърка друг въпрос, за нощното кърмене. До кога е добре да се прави? Не че съм се засила да го спирам, просто питам. Беба е 4++м., само на кърма, буди се по 2 пъти вечер, но кога и колко цоцка не знам, тъй като го правя в просъница. За сега не ми пречи, пак казвам, просто питам. 🙂
П.с. а какъв зор е преспиването на това бебе, не е истина...😁
Докато детето търси и има нужда. Тук пак въпросът е субективен и засяга други сфери като тип родителстване.
Но ще отговаря така - имайки предвид, че до годинката млякото трябва да е основна храна на детето и че препоръката на международните здравни организации е за кърмене до 2 години или повече при желание на майката, можем да обобщим,че докато кърменето продължава - би трябвало да се отговаря на нуждата от нощни кърмения. На практика - докато никнат зъби, детето ще търси нощем да суче. Но всяка жена си поставя различна цел относно продължителност на кърменето.

# 137
По втория въпрос няма правилен отговор, да кажем между 8 и 10+.
Инициативата би трябвало да е на бебето,макар, че някои бебета не си търсят активно, но и не знам дали е започнало захранване и какви са дългосрочните цели в кърменето (до кога то да продължи), та няма как да дам насока без това инфо.
Не сме започнали захранване още. Точно осем хранения имаме на ден, както писах - основно по моя инициатива. Нямаме нощно хранене от втория месец. Мисля да кърмя до годинка и малко. Но в същото време не искам да си поставям срокове. Ще се водя основно по детето.
Мисля да започнем захранване в началото на шестия месец. Тогава да намаля ли кърменето? До кога да продължим с тази честота на хранене?
П.П. Благодаря за отговорите! Flowers Bouquet

Последна редакция: сб, 16 яну 2021, 22:06 от Shanan4e

# 138
Щом целта е до годинка в момента, при захранване се процедира така - предлага се твърда храна колко детето иска и след нея се предлага гърда, да се донахрани т.е. не заместваме целенасочено хранения, а ги допълваме. Ако иска суче - ако не - не. Така детето води процеса и замества реално самичко храненията - когато започне да си изяжда цялата порция твърда храна, ще откаже дохранването с млякото.
Със захранването обикновено връщат по някое нощно кърмене, което компенсира по-малкото мляко през деня.
Тук има полезно инфо по темата https://www.google.com/amp/s/xedra.wordpress.com/2009/07/25/food-intro/amp/

Зависи и избрания метод на захранване, при звб захранване, процесът изцяло си е воден от детето например, та кърменето си продължава все така.

Единственото, което е хубаво да спазваме е да има час и малко между последно кърмене и предлагане на твърдата храна, за да може все пак детето да е поогладняло и да изпитва желание и интерес към храната.

Ще видиш как ще тръгне захранването и детенцето само ще ти покаже - както казах някои връщат нощни кърмения, други са много ящни и бързо заместват,трети им трябва повече време. Процес е,та хубаво си се ориентирала да се водиш по детето, сигурна съм,че ще ви се подреди една удобна рутина. Пък ако изникне тогава питанка, ще си кажеш.

# 139
Момичета здравейте, незнам дали е обсъждано и се извинявам предварително.
Започва да ме боли бъбрека и единия яйчник, имам само ношпа и спазмалгон. Колко време след като съм ги пила мога да накърмя бебето?

# 140
Спазмалгон не се пие, скоро го говорихме. Но шпа не би било проблем. Единичен прием на спазмалгон може да си позволите ако вече е изпит, но ако не сти го пила, по-добре не го пийте.

# 141
Спазмалгон не се пие, скоро го говорихме. Но шпа не би било проблем. Единичен прием на спазмалгон може да си позволите ако вече е изпит, но ако не сти го пила, по-добре не го пийте.
Fearful вече го изпих, сега го приспах и се надявам да не се буди скоро. Обикновенно се събужда да яде към 4 сътринта, тогава да пропусна ли кърменето, или да извадя от замразената.
Ще се постарая да изчета темата малко по късно, като сложа и каката да спинка.

# 142
8 страница е обсъждано, ето и от базата данни http://www.e-lactancia.org/breastfeeding/metamizole/product/
Не го приемайте повече. Единичен прием не е фатален, но може да пропуснете хранене в 4ри и да го замените със замразена, щом има налично.

# 143
8 страница е обсъждано, ето и от базата данни http://www.e-lactancia.org/breastfeeding/metamizole/product/
Не го приемайте повече. Единичен прием не е фатален, но може да пропуснете хранене в 4ри и да го замените със замразена, щом има налично.
Благодаря Кактусче, аз тъкмо изчетох първия пост и първата страничка.
Бях спряла да следя темата, след като ми спря кърмата с каката-2019г. Пак започвам да ви следя Heart

# 144
Здравейте, дами
Искам да ви попитам колко дълго трябва да се кърми бебето?
И някоя от вас сблъсквала ли се е с млечница при новородено?

# 145
Няма правилен отговор на въпрос колко дълго. Това е между майката и бебето. Официалната препоръка е изключително кърмене до 6ти месец, след това въвеждане на твърда храна,като кърменето да продължи до 2 години или повече, по желание на майката и детето. В първи пост има линкове към тези препоръки на Уницеф, на СЗО, на АПА, на нашето министерство дори.

Специфичното при млечницата е, че трябва да се мажат и зърната, не само устата на детето. Има ли някакъв конкретен въпрос? Не се лекува с плакнене с вода.

# 146
Аз апелирам към това да не се пият безразборно лекарства! Първо се проверява, после се пие...аз даже изписаните от лекар проверявах.

# 147
Нещо много странно се случва с моето бебе- 5 м, Захраних я точно, когато навърши 5 м, 2 седмици никакъв проблем, на обяд заместихме 1 хранене и през другото време кърма.От 1 седмица обаче има разстройство, ака 5 пъти и изхожданията и са по-кашави, в момента ака така както в началото, когато беше на месец. В събота замених 3 от храненията с хумана и вчера ака веднъж, снощи я кърмих и днес пак ака няколко пъти, по-рядко...Водих я до ЛЛ, тя ни изписа само Линекс, като според нея това е от зъбите(в момента избиват долните 2 зъба). Но аз се чудя дали е възможно да е от кърмата...Аз нямам симптоми, не съм яла нищо по-различно от преди. Възможно ли е наистина да е от кърмата? Как мислите?

# 148
Акането на бебета, които ядат АМ и такива, които ядат кърма е различно, няма нищо странно в това. Според мин търсете причината в храната, която давате на бебето.

# 149
Карнавал, моето вади зъби с разтройство. Не нещо страшно, но по-често и по-рядко ако...

Аз от два дни наблюдавам нещо смущаващо. Не е точно с кърменето, но е със сукателния рвфлекс и понеже тук сте най-грамотни, затова тук питам.
Детето на 10+++ от два дни си смуче палеца. До преди това го смучеше само за заспиване понякога. Сега смуче много често през деня. Като предложа гърда суче, но по някое време спира и пак палеца или по-лошо - ухапва ме, аз я махам от гърдата и пак почва палеца. Преди не е правила така нито от зъби, нито от скокове. На поведенчески ли, на логопед ли да я водя? Аз като една ошашкана майка си мисля за лоши болести, разбира се Disappointed Relieved

Общи условия

Активация на акаунт