Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 29

• 28 166
  • 761
  •   1
Отговори
# 480
Няма напрегнатост просто малка бучка или както лекаркта ги нарича “локви” задържана кърма . Изписа ми окситоцин в носа до отпушване на канала , но вече втора седмица, дори вече малко повече си я усещам , че все още е там , да доста по-малка , отколкото беше , но все пак си е там . Та въпроса ми беше дали има някакъв период на “търпение” до като изчезне или пак да записвам час? Забраеих да споделя кърмене за съжаление няма малката кукла хапва изцедено Simple Smile

Аз не съм специалист, обаче когато имах запушване и на мен помпата не ми помогна. Тогава със зор успях да накарам бебето да засуче и само след два пъти, всичко изчезна.

# 481
Няма шанс да стане при нас за съжаление има ГЕР Sad и не иска и да помирише гърда , а дори и да нямахме е ужасно ленива на гърда 5 мин и е заспала , а и мина доста време вече , откакто не е сукала и едва ли след толкова време на биберон ще се приучи пак Sad

# 482
Не е запушване това. Няма подобно нещо локви задържана кърма. Вероятно си напипвате жлезистата тъкан на гърдата, тя е зърниста на пипане. Иначе досега щяхте да сте с 39 градуса температура и силно възпаление,което щешу и спонтанно да избие.

Окситоцин в носа е решение за един път, колкото рефлексът на потичане да се активира еднократно, демек колкото да ви текне млякото и толкова. Не е лечение и НЕ помага за премахане на задръжка на мляко. Не е ок да го прилагате всекидневно изобщо! Вместо него,преди цедене просто слагате една топла кърпа на гърдите за 5 мин.

Силно Ви препоръчвам да се обърнете към второ мнение на друг мамолог,ако ще правите консултация и да прочетете това, до следвате тези съвети при запушване от сега нататък
http://www.podkrepazakarmene.com/155-155.html

# 483
А гледаха ли ви на ехограф? Да не би да имате някоя киста?

# 484
Съвсем възможно е да не я разпознаят в момента, много е трудно,защото структурата им е като на жлезистата тъкан. Най-добре да се потърси второ и трето мнение при мамолог, защото категорично запушване не може да е. А прилагане на окситоцин всекидневно не е адекватна препоръка.

# 485
Благодаря за отговора 😊 да гледа ме на ехограф и констатира задържана кърма. И аз взех да се притеснявам вече повече от 2 седмици на това лечение , а и все пак това си е хормон..

Последна редакция: нд, 21 фев 2021, 11:06 от Bonbu

# 486
Кистите също са с течно съдържимо и на ехограф ще е все тая дали е киста или мляко.  Аз открих киста на едната гърда точно в кърмаческия период. Беше ми обяснено, че може при спиране на кърменето да изчезне, а може и не. Моята не изчезна след първото кърмене, след воторо май я няма, още не съм ходила на лекар, но не я напипвам.

# 487
Стига бе момичета , притеснихте ме . Моята толкова си сучи . 5-6 мин на гърда и после след три часа пак . Да не да не е достатъ ?
Няма шанс да стане при нас за съжаление има ГЕР Sad и не иска и да помирише гърда , а дори и да нямахме е ужасно ленива на гърда 5 мин и е заспала , а и мина доста време вече , откакто не е сукала и едва ли след толкова време на биберон ще се приучи пак Sad

# 488
Не се сравнявяйте с другите. Всеки случай е индивидуален. В случая жената е споделила,че детето има ГЕР и не се получава храненето от гърда така.

За да кажем дали е добре организирано кърменето при Вас, трябва да кажете колко кърмения има за 24 часа, от двете гърди ли кърмите на хранене? Защо само 5 минути седи детето на гърда? Само ли пуска/заспива/ каква е причината за това времетраене? Какво е наддаването към момента,колко кг е изписано и на каква възраст е? Колко напишкани и наакани памперси има за 24 часа?

# 489
Какво точно е притеснително за вас?
Суче 5 мин и яде отново след 3 часа, звучи като да яде достатъчно, разбира се ако пишка и ака достатъчно.

# 490
Колко напишкам и и колко наакани трябва да са на 10
Дни ?

# 491
Това само по себе си е безмисмено да го обсъждаме. Може да има напишкани и наакани и да сваля тегло. Ако искате съдействие,моля отговорете на зададените въпроси в поста ми към Вас.

# 492
Здравейте,
Моето бебе е вече на почти 10 месеца и досега сме имали сравнително безпроблемно кърмене, но забелязах, че е почнал да суче много плитко. Доста често само зърното и около 2 ММ от ареолата засмуква. Аз нямам никакъв дискомфорт, но не знам дали все пак не е проблем и ако е как да го коригирам.

# 493
А в каква форма излиза зърното? Набъбнало,п право или по-скоро като червило или някак като защипано/деформирано?

# 494
Счупи ми се помпата, падна на земята и сега не дърпа хубаво.
Коя от тези става? Цедя се веднъж дневно.
https://ohoboho.com/kikkaboo-pompa-za-karma-edinichna-serenity.html

https://www.pakostnik.com/bg/kompaktna-edinichna-elektricheska-p … za-karma-lansinoh

Общи условия

Активация на акаунт