Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 29

• 28 153
  • 761
  •   1
Отговори
# 525
Благодаря. Интересува ме какво е мнението ви за лактогонните чайове, айрани, яденето на жито и други храни като средство за увеличаване на кърмата? Откакто научих, че има проблем, ям и пия повече, отколкото имам желание.
Необходимо ли е да се напъвам и доколко? Не искам да кача още някой излишен килограм едва ли не насила, защото така или иначе имам около 5 кг. излишно тегло.
Чувала съм коментари от вида - Ти сега мисли за кърмата и нуждите на детето, а килограмите после ще ги мислиш.
Е, да, ама всички знаем, че по-лесно се качват, отколкото свалят.

# 526
На мен акушерката ми беше казала сутрин и вечер по 0.5 л малцова бира. Не е особено вкусна, сладни, но за мен имаше ефект. Както и абсолютно нищо студено, насилвах се за топла вода с лимон и чай от липа.
С упоритите 5 килограма и аз се справих чак към 6-7 месец след раждането, когато ми се наложи строга диета по здравословни причини.

# 527
На мен Хедра ми препоръча Лактил, защото е по-концентриран.
Истината обаче е, че :
1. Трябва да де успокоиш.
(Това ти го казвам, като жена, минала през много трудности в кърменето и на първото и на второто дете). В мига, който се успокоиш, нещата ще потръгнат, ще видиш.
2. Колкото и неща да изпиеш и изядеш, ако няма стимулация,, все тая. Преди 2 страници точно това обсъждахме.

Ако толкова се притесняваш, тогава по-логично ще е да добавиш измеждания след кърмене.

Но според мен за няколко дни ще видиш ефект върху кантара (на детето)

# 528
Навън с шал/пелена ли кърмите? Аз пробвах, но ми е неудобно да не виждам малкия, а и предпочитам да диша свеж въздух, а не да се спарва отдолу в топлото време. Обаче не знам доколко приемливо е по разните градинки и пейки да кърмя без да се покрия.

Последна редакция: вт, 23 фев 2021, 16:19 от Hydra 💙

# 529
Това е толкова спорна тема, че докато обществото се наумува да вземе решение, Вие си кърмете, както Ви е удобно.

# 530
Кърми както ти е удобно. Обикновено от главата на бебето не се вижда гърдата. На мен непознатите не ми пречат, но пред познати не бих. Затова си поръчах една престилка за кърмене от алиекспрес, има отвор за въздух отгоре. Още не е пристигнала обаче.
ЛЛ ми описа един куп ограничения за храненето ми, които съм в чуденка дали трябва да спазвам - освен цитруси, още без мед, тиква, броколи, киви, зелени салати, домати, всякакви ядки. Чела съм статията на Хедра, но пак съм в размисли. Едно време беше масово разпространена диетата на майката да е безмлечна и супер ограничена срещу АБКМ, но сега май се препоръчва точно обратното - от всичко да се яде. Съвети?
Иначе като идея от мен -  включих в менюто овесени ядки и моркови - хем диетични, хем лактогонни.

# 531
Забравих да питам - понеже знам, че е важно с много чисти ръце да се пипат гърдите като кърмиш - навън ходите ли някъде да се измиете или е достатъчно мокри кърпички или нещо друго?

Фифи, аз нищо не ограничавах в началото, после само прясното мляко, защото му влошава коликите. ЛЛ защо ти е дала списък с диета ?

Последна редакция: вт, 23 фев 2021, 16:30 от Hydra 💙

# 532
Здравейте, можете ли да дадете идеяза удължаване на времето на кърмене

Последна редакция: ср, 24 фев 2021, 01:56 от Анонимен

# 533
Фифиана,

Зелените салати, домати и краставици са пълни с нитрати и ложе да увеличат коликите. Големият реагираше на маруля.

Сега рзимаме от нарязани и измити от Фантастико различни видове маруля и малкият проблеми няма. При него пък имаше остра реакция от сурови бадеми.

Според мен ако детето не проявява реакция си яж.

# 534
Забравих да питам - понеже знам, че е важно с много чисти ръце да се пипат гърдите като кърмиш - навън ходите ли някъде да се измиете или е достатъчно мокри кърпички или нещо друго?

Фифи, аз нищо не ограничавах в началото, после само прясното мляко, защото му влошава коликите. ЛЛ защо ти е дала списък с диета ?
Аз ползвах сутиени без банели, които имат мека "чашка", която се откопчава и пада и гърдата е гола. Т. е не ми се е налагало да пипам гърдата. Но все пак в момента сме в ерата на дезинфектантите за ръце, достатъчно е да ползвате такъв ако нямате вода и сапун под ръка. 🙂

# 535
Без причина. Просто като чу, че кърмя и каза, че трябва да съм на органичителен режим.

# 536
Дами , моята маймунка много бързо цоцка , ама с бясна скорост и не и действа май ок . Започна да ми повръща -3-4 пъти вече . Педито изписа сироп гастро тус .
Какво и е мнението . Как бих мигла да се справя . А за сиропа ?

# 537
Със съмнение за Ковид съм, имам температура 37.8.
Мога ли да кърмя( педиатърката ми каза да съм с маска и да пия парацетамол).
Моята цял ден се надува, на 6 ++ е и я кърмих, според докторката минават вещества бот кърмата, заради температурата.
Давах й биогайя. Наистина ли защото ми е зле плаче ?
Предписа имунокинд, витамин с и  САБ симплекс

# 538
Със съмнение за Ковид съм, имам температура 37.8.
Мога ли да кърмя( педиатърката ми каза да съм с маска и да пия парацетамол).
Моята цял ден се надува, на 6 ++ е и я кърмих, според докторката минават вещества бот кърмата, заради температурата.
Давах й биогайя. Наистина ли защото ми е зле плаче ?
Предписа имунокинд, витамин с и  САБ симплекс

Аз кърмих, разбира се температурата трябва да е под 38, бях с маска две седмици и нямаше проблем освен че кърмата ми намаля доста, консултантите по кърмене ми казаха, че е очаквано

# 539
  • Несебър
Защо е очаквано намаляването на кърмата?

Общи условия

Активация на акаунт