Как само времето лети - АПРИЛчето годината преполови!

• 10 358
  • 310
  •   1
Отговори
# 60
ей мацки кви са тия нерви и тука ли вече не можем си пишем спокойно Crossing Arms

# 61
Пфууу, днес достъпа до форума е отврат Tired
Преди малко се върнахме от плуването, не останах кой знае колко очарована, подхода на мацката ми се стори доста неподходящ като за първи сеанс.Стори й се голям ли, що лине ме попита за месеците, отбеляза само че много тежи, като взе да го размятква из тоз ти ми басейн, сякаш е плувал с месеци ooooh!Естествено, детето се уплаши и се разплака с онзи негов плач, дето ooooh!...Скъса ми се сърцето SadНе съм сигурна дали следващият път няма да започне да плаче още щом види басейна Confused
Ето ви и снимка от началото на процедурата, когато още е спокоен:
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1278216
A, и забравих да ви споделя, че Пресил за една седмица свикна с АМ и вече сам се изхранва, аз стоя само наблизо и надзиравам Grinning
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=58889&photo=31

Последна редакция: вт, 26 сеп 2006, 14:17 от Филип@

# 62
Здравейте, момичета  Wink. Вече окончателно се прибрахме след тримесечно скитане. Изкарахме си страхотно лятото, но вече ми се искаше да си дойдем и най-вече да направя някакъв режим, защото такъв тотално липсва. Ема се научи да спи или в кошарата или в количката и сега не иска в креватчето. Това е първото, с което се заемам. Вече цял месец яде на обяд зеленчуково , а за следобедна закуска плодово пюре. Купувам на Ганчев и всички ги яде, само асорти зеленчуци му се мръщи. Нощем продължава да яде два пъти.
За обличането и аз се чудя, но като цяло се старая да не я навличам. В нас не е топло , но аз слагам боди с дълъг ръкав и панталонки , а за навън поларено гащиризонче.
Ема така отказа веднъж да пие мляко и се оказа , че са и били малко дупките на бибката, защото след като купих новите нямаше такъв проблем, направо взех за над 6 месеца.
Дрешки си купувам от нашия квартал, днес взех две бодита и чоропогащник.

Шуши
, видях те аз на морето, в Маре беше, нали? Но ми стана тъпо да дойда да те питам - Ти ли си Шуши?

Много съжалявам , че има болнички, пожелавам им бързо оздравяване.

Честита половин годинка на Тони!

Честита годишнина на Вени!

bigdance2

# 63
Татянка, сега виждам написаното от теб, много ми стана мъчно, как така си припаднала CryДано скоро се стабилизираш, защото знам колко е трудно когато не се чувстваш добре физически, а се налага да гледаш  детенце.Прегръщам те! Hug
flowered, най-после! GrinningДобре дошла!  bouquet

# 64
  • София
Честито на малкия /вече голям/ Тони и честито за празника на Вени!!!  bouquet

Сутринта бяхме на консултация: 500 гр. и 3 см. е прогреса. Главата и гърдичките ни са пораснали с 1 см. и са изравнени, но са мънички- 40, 5 см. Така че , Ваня, споко. Но по принцип Соня си е дребничка май.
Единствено на педито не и хареса как стъпва Соня на крачета. Много си разтваря крачетата и с едното краче е все на пръсти. Това за разтвореното се предполага че е от каишките. Трябва по-често да я слагам да стъпва.

Ние вече заменихме обедното хранене с зеленчуково пюре. В началото ядеше моето картофено пюре, но след като опита и купешките вече се мръщи само на чисто картофено пюре. Аз като сваря картофа не го пускам на пасатор ами си купих преса за пюре. Целта е  да я уча на по-големи частици. Засега няма проблем. Само не знам защо не успях да прокарам морковите през тая преса???? стисках, стисках, нищо не излиза.

# 65
  • София
Мерси за пожеланията! Честито и на месечковците!
Ние явно имаме проблем със следобедния сън! Вчера и днес не иска да заспи следобяд като преди! Каква е тая работа незнам! Не иска да засуче и да се унесе, както до сега!
 Кой търсеше яке! И какво точно?
Петя, не се притеснявай от физиономията - и Мати така реагира на картофеното пюре, а гледай го сега как отваря устата / не, че можеш да го видиш, де!/ Пробвай с морков - много му харесва на Матей! Днес въведох тиквичка - и това удобри!

# 66
Честито на месечковците
Честита годишнина на майката и таткото на Лора и Мати bouquet
Вени, да споделиш как я отбелязахте, че и нашата наближава и се чудим какво да правим newsm78.

# 67
ФИЛИП@, браво на вас! Страхотен е бебокът в басейна и се надявам следващия път да е по-внимателна каката, и той да се чувства добре!
Ах...как ви завиждам, че му правите тези водни гимнастики! Mr. Green

След като реших и аз да свърша малко работа след тъпите думи, отидохме на консултация - пораснал е с 2 см, и 470 гр. 2 поредни месеца с едни показатели в растежа. Joy Доки каза, че ще си се кърмим щом имам кърма... Tired Ейййй, не ме разбра тази жена като й обяснявам, че няма сън, няма спокойствие! Да съм му давала заленчуково само на обяд, т.е. едно обедно мляко вече да отпадне. Но иначе плътно на кърма... Thinking
Пършеица-пършевиииица, пършевица-пършевиииица! - това си пеем вкъщи и туй то! hahaha

Ей сега го опнах в кревата, сложих го на една страна с нос забит в обиколника, завих го и заспа моменталически!

Татянче, не съм разбрала за припадъка, но се надявам да не е нищо лошо!  Praynig Hug Wink

Флауърт, добре си дошла! Какво направи бе, човек! Голямо летуване, голямо нещо!  bouquet

# 68
На мен май ми остана време да се включа и по другите теми Laughing

Филипка, много е готин. Дано да му мине уплахата и да се кефи на плуването.
Нуни, Татянка, Скарлет, Сминсчо  Praynig
Тина, добре се завърнала Hug

Ванче, главичката и на мен ми беше голямо притеснение. На Симона за 3 месеца и беше пораснала само 1 см. Но миналия ден се успокоих - 2,5 см повече. Така че, моя извод е, че и  в главите растат скокообразно децата.
Аз май пропуснах тогава да споделя резултата от консултацията - Симона не е никаква девойка французойка - 8120 гр, 69 см. Енви, печелим ли приза за най-мишелинеста априлска бибана или ни конкурирате

# 69
О, Янче, печелите!  Flutter Ние следващата седмица сме на мерки и теглилки и тогава ще докладвам! Wink

Филипка, Пресил според мен много прилича на баща си, но в светъл вариант! Много е сладък /Преско де, за баща му не говоря... Joy/! Hug

Ема какви плитки има само!!!  Heart Eyes flowered, преди дни правихме съревнование за бебе с най-буйна грива и момиченцата силно изостанаха, но вие ни връщате в играта! Peace

Спокойна вечер!  Hug

# 70
Момичета, докато си ровех по моите питанки за дрешките намерих стара тема в която са обсъждали зимните дрешки за бебоци от различна възраст, вкл. и такива като нашите - пускам ако някой се интересува:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=5926.0

Татянче, какво е станало не разбрах и аз, но се надявам да не е сериозно. Изобщо напоследък много ми е мъчно - толкова много болни мами и бебоци  Sad

Но си имаме и хубави поводи - честита годишнина на Вени и половин годинка на Тони!

Данче не се кахъри, тук отверем на време си има разправии откакто помня - аще докато само четях и не се бях включила дори като бременна... Може лесно да се палим, но пък и отношенията ни са по-сърдечни.

Да подхвана питането на Рени от онези дни, среща няма ли да си ударим една? В парковете в слънчевите дни е страхотно, дават прогноза малко да повали но другата седмица да е слънчева?

Тинче добре дошли отново  Hug

# 71
Момичета, снощи преживях най-ужасните минути през целия си живот. Следобед ходихме с Яна при педито - каза, че не е от ушите, не я боли коремчето, няма проблеми с дробовете, няма зачервено гърло - само Т е проблем. Но беба беше много весела , даже и на малка разходка ходихме. В 7 се прибрахме и тя нещо започна да проплаква, да нервничи. Сложих й свещична ефералган в дупето да понижи Т.Започнах да я разхождам из къщата, обаче усетих, че се тресе. Ръцете и краката й замръзваха, а челото й гореше. Тъжно плачкаше и премрежваше поглед. И започна да се унася както ме беше гушнала. И изведнъж се отдръпна от мен - лицето й започна бавно да посивява, после да посинява. Започна да прави странни неща с език, да го дъвче, да го плези и забели очи. Заклевам ви се помислих си, че детето ми ще си умре в ръцете ми. Започнах да я викам, за да не изпадне в безсъзнание. Тя ме гледа, унася се....абе не знам, плача сега като ви го пиша това. Веднага звъннахме на бърза помощ, която мамка й дойде сле 55 мин.!!!!!!!!!!!!!!!! Момичета дано не ви се случи никога нещо подобно, но в случай на нужда взимайте детето и го водете веднага в Пирогов например, но не звънете на тия боклуци в бърза помощ. Дойде една лелка педиатърка - започна да ми мъчи детето, пипа го, щипа го, натиска го, А Яна се реде като освирепяла. Аз треперех цялата, ама се държах де - трудно, но се държах. Каза ни, че това нещо е било гърч от покачването на Т. Каза ни да си пием вече предписаните лекарства и си тръгна. Цяла нощ не съм спала, на ръце съм я носила, тя спи спи и запова да плаче. Иначе суче. Което е добре, защото ако се беше обезводнила директно в болница и двете щяхме да отидем. Сега й слагаме едни антибиотични капки в ушетата, че уж имала възпаление на лявото ухо. Абе не знам, много оплетено го написах. Но съм в ужасно състояние. А и цикълът ми дойде , и сега съм тотално омаломощена (не можа да почака малко да отмине проблемът с Янчето, а сега шурти като река Cry). Не ми се яде, но се блъскам с течности, за да има мляко за Яна. Не искам да се стъмва, защото ме е страх да не се повтори същото нещо. Страшно беше, много страшно Cry
Не знам с какво да й сваля Т, вече 3 ден е така, като мине действието на свещичките и пак се почва. Давам й Нурофен сироп, уж малко помага, слагам й чорапки и ръкавички , напоени в оцет. Какво друго, някой знае ли нещо?

# 72
Нуни, ужасно нещо си преживяла, надявам се да не се повтори.

Енвия, мерси за комплимента за косата, но това беше миналия месец. Този толкова ни е окапала и сега е много смешна, на места има , на места не.

На мен много ми се иска да се видим, но още никъде не съм ходила сама с количката, но този път идвам , каквото ще да става.

# 73
Нуни мила Praynig, чета и сърцето ми ридае с твоето.Дано кошмарът, който си преживала с Янчето не се повтори никога и кошмарът скоро свърши.Силно те прегръщаме и лека вечер ви пожелаваме Hug.

Тинче, добре сте се завърнали!Хайде най-накрая да се запознаем с твоята госпожица-стига я кри!

# 74
  • Русе
Привет мамчета!

Боже, nuni, какво си преживяла!!!   Praynig Не искам да си мисля как бих се почувствала на твое място...Ти си герой! Да нагушкаш много малката писанка и да се оправяте бързо - В такива спешни случаи аз давам 10 капки течен аналгин - действа безотказно... Знам, че някои го отричат - но по-добре аналгин, отколкото гърч. Peace

Относно последния спор за правописа - Някой сети ли се да провери дали наистина е правописна грешка? Ако пуснете "ПРЕЗПОЛОВЯВАМ" в GOOGLE ще ви излезе дори значението на думата, има я и във всички нормални речници - Това, че по вашия край не се употребява, не прави другите неграмотни! А Дея пък, изобщо няма вина за това!

Честито на порастналите априлчета, водно кръщене на Пресил и годишнина на Вени*!  bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт