Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - Тема 22

• 33 395
  • 780
  •   1
Отговори
# 120
В тая тема споменах ли, че има хора и с алергии към котки или още не съм?! Та, моля, котелюбците да си ограничат коткофилията до техните апартаменти.

П.п. Родителите ми отглеждат над 10 котки, но на подходящо място (тяхна собственост).

# 121
Тази тема се върти периодично и винаги ми прави впечатление едно нещо.
Ако напълно разбирам защо наемодателите не желаят котка/куче/хамстер, защото намирам някои аргументи за много основателни (особено този за алергиите), то въобще не разбирам как може да се чудите и едва ли не оплаквате, че почти всеки вече имал домашен любимец и ДАЖЕ, що да видиш ти, сам мъж имал котка!!! Ужас!!! Как може мъж с котка, мислех, че котката е абсолютен знак, че една жена е вещица през Средновековието. Пък сега и мъже с котки... И хамстери, и кучета.

Разбирам да ви засяга пряко, но не ви щом сте твърди, че няма да пуснете такива наематели. За пореден път ще задам въпроса: Какво ви интересува/пречи/притеснява, че баба Пенка или чичо Иван разрешава домашни любимци? Нали имате чудесни жилища с чудесни ремонти и изпипани до буква догови? С тези наематели няма да стигнете до сделка и отношения, нито пък ще ремонтирате вмирисаното от котка жилище.

Цитат
Ще четем тема, плъховете от съседния квартал тормозят котката ми, не се живее, изнасям се, (а и лятото на морето свърши), наемодателят ми дължи брокерската комисионна, депозита, почистването и ремонта на лаптопа.
Забрави почистването на котешката тоалетна и терапия за тормозената от плъхове котка. Rolling Eyes

# 122
Чиста или мръсна, няма значение. Всички, които нямат котка, усещат миризмата, когато влязат в жилище, в което има или е имало такава, дори да е почистено след това . И не им харесва, по правило.
Тези, които имат котка, не я усещат и твърдят, че няма миризма.

# 123

Аз имам шест апартамента и за никой от тях не сме помислили да даваме под наем, (обзаведени като за нас), но недай си боже да давам под наем и се превърна,

Koгато започнеш да ги давашпод наем, пак намини да ни кажеш как е с миризмите.

# 124

Аз имам шест апартамента и за никой от тях не сме помислили да даваме под наем, (обзаведени като за нас), но недай си боже да давам под наем и се превърна,

Koгато започнеш да ги давашпод наем, пак намини да ни кажеш как е с миризмите.

Добро утро, аз напълно разбирам основателните до някъде претенции, че не искат някои хора домашни животни в апартаментите си под наем, но казвам че отношението към хора с домашни любимци е смешно, да не кажа по-грозна дума Simple Smile
И пак повтарям в миризлиФ апартамент не значи, че има домашно животно, а миризливи хора Simple Smile
Иначе за мен пусканите обяви на луксозни имоти с Виденов показва стремежа на наемодателя да изтъква безценното си имотче като лукс  Simple Smile
И както по-горе е написала една дама за афроамериканците Simple Smile По отношението към животните се съди кой до какво ниво на развитие е стигнал или спрял в развитието си Simple Smile
Но затова сега пазара предлага изобилие на празни апартаменти, поради кризата и скоро няма да се оживи, така че пожелавам на всички здрави нерви и по-малко претенции!

# 125
Не мога да разбера какво се чудите, кой и защо искал или не искал котки и кучета, някои и деца или поне малки не искат и какво ще ги осъдите за дискриминация ли?
Като имате имот, каквито искате правила и претенции може да слагате, не вярвам да се съобразите с това, какво казал Пенчо по въпроса.
Аз ако не искам котки, как ли ще ме убеди някой, че  неговата не мирише, не цапа и не си личи, че я има..

Аз лично съм виждал изядени буквално долни части на вътрешни  врати на апартамент от куче. Там няма да се оправи с 1 депозит, който ще бъде удържан.

Последна редакция: вт, 12 яну 2021, 09:26 от Alexslav

# 126
Подкрепям казаното по-горе!

Как пък някой ще ми каже кого и какво да пускам в собствеността си?!? Не бих пуснала цигани, ще ме съдите за дискриминация ли?

Обикновено собствениците на домашни животни са тези, които смятат, че някой им е длъжен. Виждам  ги постоянно, чета постоянно кой, какво и как трябвало да се държи с тях и любимците им. Ами, не, никой не е длъжен на никого.

ПС: Имам котка за протокола. Смятам, че е спокойно животно и до сега не е цапало или нещо друго, но е животно. Утре като нищо може да опикае цялата къща. Ако имах куче, може да изгризе какво ли не, да опикае и т.н. Може и да не стане, но има ли гаранция?

# 127
  • София

И пак повтарям в миризлиФ апартамент не значи, че има домашно животно, а миризливи хора Simple Smile
......
И както по-горе е написала една дама за афроамериканците Simple Smile По отношението към животните се съди кой до какво ниво на развитие е стигнал или спрял в развитието си Simple Smile
Но затова сега пазара предлага изобилие на празни апартаменти, поради кризата и скоро няма да се оживи, така че пожелавам на всички здрави нерви и по-малко претенции!
T.e. аз като си гледам куче на двора съм някакво висшо същество със супер интелигентност, а Танграта като няма в апартамента е някавъв нечовек?
Това да определяш хората по това дали гледат или не домашен любимец е висша форма на наглост
 По отношение на миризмите - когато съм ходдила на гости  в нито един апартамент без животно не съм усещала някаква специфична миризма. Във всикчи апартаменти с животно (куче, котка, заек) съм усещала миризма на животното. Нека да съм нисш човек, ама предпочитам лилав медикс пред миризма на пикня.
П.С. Много ми стана интересно това с празните 6 апартамента. Ама много...

# 128
  • пустинята Гоби
И на мен, че и обзаведени като за него. 3-4 къщи нямаш ли, или само с апартаментите я караш?

# 129
  • София
Аз май започнах темата за любимците. Или покрай двойката с котка наели сега в Мусагеница. Ние също отдаваме от години. Миналата пролет ни се наложи в голямото затваряне да търсим наемател. И реалността рязко беше друга. Първо, каприз за цената. Ясно е, че наемателите са по - силната страна в ситуация в която много хора напускат квартири пък и няма студенти. И оттук се получи така, че повечето кандидати имаха любимци. Т. Е. Това си им беше условието. Направи ми впечатление. Изобщо не коментирам дали ми харесва или не, дали ще приема такива наематели или не. Просто факти и рязко променена ситуацията. Тъй ми се стори тогава. И дали ще приема котка, все едно, то почти всеки вече има котка/куче/хамстер и т. Н. Ако искам! Те сега имат избор и поставят условия. Та ако дилемата е, да речем, момиче с котка или празно с месеци, какво? Чудя се. Аз мога да държа празни жилища, но други изплащат заеми с наеми, та и норка ще пуснат да живее, ако е нож до кокал, само да си плаща. Grinning

# 130
  • София
Няма лошо човека да е имотен. Негови са си, както иска да си ги мебелира и ползва. Но защо се навира да ни размахва пръст за нашите имоти? Така сме решили - без животни, така правим. То не, че видимо добре изглеждащ човек не може да направи хиляди поразии.
И друг път съм писала - след като 8 г. гледах куче в собствен дом вече за домашен любимец да не чуя. Изгриза и бетонната стена на ЕПКто. После няколко месеца се молих на майстори да ремонтират коридора. Не съм се пазарила за цени, но не искаха.

# 131
А ако следващият наемател не иска да му мирише на котка/куче и последният ремонт е бил преди няколко месеца и кучкарят е напуснал поради кризата?!?!
Нека всеки си гледа домашни любимци в съгласие със собственик или в собствен имот.
Ако трябва ще си стоят празни имотите, но едва ли ще се навие всеки да му омизерят имота, и после доста трудно поправимо е връщането му към нормална миризма и вид.

# 132
  • София
Няма оплаквания от наемодатели, че много кандидати имало с животни. Това къде го прочетохте? Или да вменим нещо не казано, за да има какво да оборваме?

Да, вярно е, че точно последната година в кризата изпълзяха де що има с котки, кучета, питони. Само с кон не са се обаждали.
Къде се крият в нормално време, идея нямам. Сигурно в 50 годишни панелки из Обеля. И като дойде кризата са решили, че е добро време да опикаят някъде на чисто Simple Smile

# 133
  • София
Разбирам на всеки от вас гледната точка. Ситуацията обаче е нова. Наемателите искат по -ниски цени и имат условия. Все по- често условието е - домашен любимец. Който може да държи празно жилището-  Добре ! И да чака идеалният наемател, но тези наематели са много малко.
Човек на по -зряла възраст и със стабилни доходи, без любимци ще си е купил жилище, няма да наема. Confused

Танграта, точно това имам предвид, нормални наематели сякаш няма....

# 134
Всеки е свободен да си търси оптималния за него вариант. Не мисля, че наемателите дори и сега са силната страна.
Вариантът за хора с кучета и котки е необзаведен апартамент.

Общи условия

Активация на акаунт