Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - Тема 22

• 33 412
  • 780
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Ами да чукна на дърво, аз съм си намерил без животни. И нямам свободни.

# 136
  • София

И пак повтарям в миризлиФ апартамент не значи, че има домашно животно, а миризливи хора Simple Smile
......
И както по-горе е написала една дама за афроамериканците Simple Smile По отношението към животните се съди кой до какво ниво на развитие е стигнал или спрял в развитието си Simple Smile
Но затова сега пазара предлага изобилие на празни апартаменти, поради кризата и скоро няма да се оживи, така че пожелавам на всички здрави нерви и по-малко претенции!
T.e. аз като си гледам куче на двора съм някакво висшо същество със супер интелигентност, а Танграта като няма в апартамента е някавъв нечовек?

Особено ако е на синджир Simple Smile

На всеки е лично право да не си дава апарамента на хора с домашни любимци. Няма лошо.
Защо се сърдите, че други го правят? Че намаляват хората без домашни любимци? Мен пък това ме радва, все повече хора се грижат за някое животинче.

Много грозни епитети, то миризливи, то ненормални наематели, изпълзяли да опикаят... Не говорят добре за вас. То и децата цапат, надявам се поне за тях да не се изразявате по този начин.

# 137
  • София
Единственият употребяваш епитет "миризливи хора" без изобщо да ги познава е фена на животните, който укорява другите за избора им. Не мисля, че останалите употребваме някакви обиди, а просто отбелязваме факта че наличието на животно носи след себе си миризма. Това е. Нямам нищо против хората гледащи животни.
П.С. Моето не е на синджир, разхожда се свободно на декар двор, ако вметването за синджира се е опитвало да ме злепоставя нещо...

# 138
  • пустинята Гоби
Според мен е факт, че животните излъчват аромат. Съгласна съм, че е възможно и да нямат, но с цената на много грижи и усилия, да не кажа на педантичност, която за съжаление малко хора притежават. И няма какво да се лъжем, една част от наемателите имат съзнанието, че живеят в имот, който не е техен, така че възможните последици от животното са си фактор. Освен това има голяма разлика между жилищата, едно е да даваш апартамент под наем с мебелите останали от време оно ( аз само в такива съм живяла навремето), съвсем друго е да даваш нещо ново и добре направено.

# 139
От друга страна 99% от вас не са влизали в апартамент в който живеят китайци или африканци, това е като да влезеш в апартамент с 10-15 котки като миризма(влизал съм в такива и ми идва да повърна), та утре ако има разни цветни чужденци, ще видите какво става.

# 140
Хора дъвчете тема с аромат на ебаси тъпата тема. Който иска гледа котка, който не иска не гледа котк. Който иска отдава с котка, който не иска не отдава с котка. Точка. Всичко друго е излишна драма. Втора точка и край.

# 141
99% от наемателите не са си купували нищо лично свое /освен нов телефон - сигурно на изплащане/, но имат претенции до безкрай.
Не знаят колко струва един нов матрак, легло, печка, хладилник и т.н., но имат претенции да живеят с котка/куче в чужд имот и да оставят покъртителни гледки и миризми.
Купете си и си живейте мизерно, но пак идва неприятният момент за другите около вас в имота.
Колкото и да чистите миризма има и след години!

# 142
  • София
99% от наемателите не са си купували нищо лично свое /освен нов телефон - сигурно на изплащане/, но имат претенции до безкрай.

И ако 99% от наемодателите мислят така, разбирам защо при наемите положението не е розово, за разлика от продажбите. Simple Smile

# 143
И кое му е розовото на продажбите?

# 144
Точно така, нека да си купят розови апратаменти на цени от 100к евро с ипотека и да живеят розово.

# 145
  • София
Не знаят колко струва един нов матрак, легло, печка, хладилник и т.н., но имат претенции да живеят с котка/куче в чужд имот и да оставят покъртителни гледки и миризми.
Най-обичам генерализации. Как докара точно 99%, и защо не са примерно 99.34%? Нещо сметките ли те затрудниха?  Питам, понеже като наемател съм купувала нов хладилник (приспаднат от наема), готварска печка (приспадната от наема), котлони (тях ги платихме ние и ги подарихме на хазяина), бойлер (и него подарихме); купували сме си коли (не една и две); купували сме на родителите разни домакински уреди. Та, знаехме кое колко струва. И всеки, абсолютно всеки мой познат, който живееше под наем, знаеше поне ориентировъчно  цените на обзавеждането на апартамент. Та, интересно ми е как стигна до 99% точно? Да започнем с точния брой хора, които живеят под наем в България - все ми е било интересно колко са, пък ти явно знаеш? 

Някой беше писал, че ако не пусне цигани, нямало да го съдят за дискриминация. Да, няма. А би трябвало, защото това Е дискриминация. Сега имаме цигани работници в двора, на ден изкарват колкото мен, дето уж съм адекватно заплатено ИТ. Ма няма грижи, и те в кюпа с онези от маалата, дето бизнеса им е просия. В 21-ви век няма ли да влезем вече, не знам...

# 146

И пак повтарям в миризлиФ апартамент не значи, че има домашно животно, а миризливи хора Simple Smile

По отношението към животните се съди кой до какво ниво на развитие е стигнал или спрял в развитието си Simple Smile

Аз пък съдя за това кой до какво ниво на развитие е стигнал или въобще има някакъв потенциал да стигне по отношението към хората.

# 147
Дамата, която се чуди за 6-те апартамента, ако минава към Пловдив да пише да й ги покажа.
Не смятам да доказвам каквото и да е било тук Simple Smile
Никога не съм бил под наем, но откакто ви чета долавям някакво отношение към наемателите, като че ли са изпаднали германци и се молят за милостиня, а точно времето на наемателя тепърва идва и както в бизнеса или компромисли или заключваш и чакаш по-добри времена, ако може да си го позволиш и/или банката е ок Simple Smile
Взаимното уважение е ключа към успеха за успешен бизнес!

# 148
  • София
Именно за липсата на взаимно уважение и ние говорим, де!

Не знам в Пловдив как е, но с тия цени на имотите в София (цитира се 2стайка за 120к за тотален ремонт, това отива на 150кЕ ремонтиран и обзаведен), не знам наемателите ще купуват ли, под наем ли ще са.
Не знам кое е това "време на наемателя". Но имотите хляб и вода не искат. На вируса му се вижда края. Ако не след 6 месеца, то 12 да са, ако ще и пък 18, това е капка в морето, на фона на период от 50 години. Ще почакаме, пък ще видим дали ще е времето на наемателите. Да не вземе да се окаже на наемодателите. А и аз принципно съм не лош пророк, и общо взето всичко, което предвиждам се сбъдва, та може и на шега да го приемете, но след 5-7г виждам поне 2но увеличение на сегашните наеми. Т.е. 1000лв за едност, пардон 500Е, защото ще сме оставили лева вече. И 1000Е+ за 3ст.

# 149
Някой беше писал, че ако не пусне цигани, нямало да го съдят за дискриминация. Да, няма. А би трябвало, защото това Е дискриминация. Сега имаме цигани работници в двора, на ден изкарват колкото мен, дето уж съм адекватно заплатено ИТ. Ма няма грижи, и те в кюпа с онези от маалата, дето бизнеса им е просия. В 21-ви век няма ли да влезем вече, не знам...

Хахаххах, разсмя ме!

Ти ще пуснеш ли цигани в имота си? Ама, честно пред себе си отговори! Не е нужно дори да го пишеш тук, отговорът е ясен.
С перспективата на неплащане на наем и сметки, погром на имота, невъзможност за изгонване и заплахи от родата......не мерси! Пък нека съм расист!

Общи условия

Активация на акаунт