Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - Тема 22

• 33 361
  • 780
  •   1
Отговори
# 60
Е, то не значи, че ще е по-евтин....

# 61
  • София
Аз си имам остров. Само че малко е затворен от 2020. Сетих се, че си поръчах едни калъфки 2019 и още не съм си ги занесла.

# 62
Аз съм в позицията на наемател. Живея във втора квартира, но пък съм ходила на сума ти огледи. Много рядко съм попадала на уютно и приятно обзаведени жилища, които да усетиш като твой дом. Нямам предвид обзавеждането да е скъпо, а да е функционално и съобразено с нуждите. Например почти във всички всекидневни диванчетата са малки, нито можеш се излегнеш пред тв, нито да се отпуснеш. Усещането е като стая в хотел. В спалните - едно мини гардеробче и скрин. Ами 2 ма възрастни как ще си поберат дрехите за 4 сезона там, ако има и дете още по сложно. За удобства като външен гардероб за връхни дрехи да не говорим. Сякаш си личи кои жилища са купени с цел отдаване под наем и в кои собствениците са живяли. Относно цените в момента аз лично не забелязвам спад покрай ковид.

# 63
Там, където е живяно, има някаква мисъл в удобства и обзавеждане, а когато е купено с цел отдаване под наем естествено се гледа да се запълни с най-евтиното и минимума от мебели.
Работата от къщи ми се отразява много добре и ми спестявя поне 6 месечен наем, отделно че съм в собствения си дом и в хубавия си град. Наемът на квартирата, която освобождаваме е обявен по- нисък в новата обява.

# 64
  • София
Аз наскоро бях в такова жилище за даване под наем. Турили едно мини диванче и две големи спални, то няма място да ги заобиколиш. Абе - хотелска стая.

# 65
  • София
Ами в такъв случай, сигурно има потенциална ниша в пазара.
Взимаш няколко апартамента, слагаш им големи дивани и ги даваш под наем Simple Smile

Иначе, има нещо вярно конкретно при едностайните. По-скоро проблемът е липса на място, не толкова цената на диваните.

# 66
  • София
Не ни разбра.
Примерно, при жилище за живеене човек нормално си оставя повече място за движение плюс диван за почивка.
А новите малки апартаменти под наем се оформят като място за преспиване - спиш, ставаш и чао.

# 67
  • София
Много добре разбрах. И за съжаление едностайните ми са точно така обзаведени. Но ти май не ме разбра. Такива са реалностите.
Ако искаш място, взимаш 2 ст за 800лв. Има 2-3 дивана, табуретки, хол, място. Но и да го купиш вече отива 120к евра. Това е 1200лв ипотека за 30г.
Или колко там ги обсъждахме 2стайните преди 2 дена?

# 68
  • София
Само не мога да разбера защо ходиш след мен и ми отговаряш на всеки пост в тези теми. Аз всъщност си говорех общо, нищо лично към теб.
А пък аз лично търся 3 стаен под наем. Но може би в стар блок.

# 69
  • София
Общо взето синдромът както при цените на жилищните имоти. Гледат се по-ниски цени на наем, после уау кофти обзавеждане... Ама има и хубаво, но е много скъпо за наемане, пък и масово наемателите не пазят мебелите. Какъв диван да се сложи за квартирант?

При нас едните наематели очаквано напуснаха, момче и момиче , като и двамата обявиха съвсем различни причини за напускане, Все едно де. Grinning
Кажете в тази ситуация е по-добре, според вас, да отдадем на доста по -нисък наем, ама да има наематели. Thinking
Или 4-5 месеца да стои затворено и да се търси лятото някой за по-висок наем и по-дългосрочно? чудим се
Но сега баш зимата и в тази ситуация, едва ли ще намерим читави наематели Wink

Последна редакция: пн, 11 яну 2021, 10:12 от Cabo San Lucas 40

# 70
  • София
Зависи за кой град говорите.

Ей, сега се сетих, че нашето го гласяхме за наем за студенти в НБУ. Добре, че го продадохме!

# 71
  • София
Само не мога да разбера защо ходиш след мен и ми отговаряш на всеки пост в тези теми. Аз всъщност си говорех общо, нищо лично към теб.
А пък аз лично търся 3 стаен под наем. Но може би в стар блок.
И аз говоря общо и нищо лично. Така се е случило. Няма много мнения напоследък из темите. Затова се засичаме. Старите са по-големи и с повече мебели, да. Но стари, а и мебелите много често са стари.

Общо взето синдромът както при цените на жилищните имоти. Гледат се по-ниски цени на наем, после уау кофти обзавеждане... Ама има и хубаво, но е много скъпо за наемане, пък и масово наемателите не пазят мебелите. Какъв диван да се сложи в квартирант?

При нас едните наематели очаквано напуснаха, момче и момиче , като и двамата обявиха съвсем различни причини за напускане, Все едно де. Grinning
Кажете в тази ситуация е по-добре, според вас, да отдадем на доста по -нисък наем, ама да има наематели. Thinking
Или 4-5 месеца да стои затворено и да се търси лятото някой за по-висок наем и по-дългосрочно? чудим се
Но сега баш зимата и в тази ситуация, едва ли ще намерим читави наематели:wink:
Аз предпочитам да е заето, на по-нисък наем. Вярно е, че са по-редки читавите наематели точно сега. Но има малка вероятност и за такива.
Има и варианти, договор за 6 месеца, после предоговаряне. Така е най-честно. Но кандидат-наемателите, които са на лов за "сделка" не обичат такива оферти.

# 72
  • София
Във входа в който живея 50% са наематели. Вчера мина касиерката и ми иска двойна такса за входа. Попитах защо, ами имало 4 апартаменти без наематели и не можем да съберем пари да си платим асансьора. Очаквало се и другите  два да останат празни.

# 73
  • София
Ако съм собственик, отговорността за етажните такси я нося аз. Даже в повечето сгради плащам за 6 месеца напред, наведнъж. След това си търся парите от (ако има) наематели.
Няма как да има апартамент, бил той и празен, а да няма такса.

Аз се чудя, преди някой хвалеше малките кооперации, че било по-уредено, по-лесно се събирали входни такси. Е, какво му е уреденото? Няколко човека не плащат, и асансьорът спира ...

# 74
  • София
При нас на събрание се е решило, собствениците да плащат само таксата за поддръжка на входа, събира се някаква сума да има, но чистачка и асансьор при условие, че не се ползва  -  не се плащат. Има и друго, че тези собственици са половината, от всички собственици т.е. на събрание сме 50 :50. Те отказваха и другата такса да плащат, но съсед ги заплаши, че ще отиде в общината да провери дали си плащат данъците, та се съгласиха.

Общи условия

Активация на акаунт