Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - Тема 22

• 33 506
  • 780
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Правилно съм се ориентирала. Въпросът е колко голям минус е партера. 100лв е нормален минус Wink

# 481
  • пустинята Гоби
Отнемат, ама я има и пандемията. Нея не си калкулирал. Но пък има дворче.

# 482
  • София
Още едни  -100 и +100. Simple Smile
Разбира се,  никой не може да каже със сигурност.
Пандемията може и да беше  -150, но, както казах, последните дни ми запалиха телефона. И има голямо търсене.

А и 2ст с дворче, без пм в този район не ми се връзва на 800.
По-скоро дворчето компенсира района.

Споменатите 800 с пм, ми се вижда малко висока цената.

# 483
Ман ли,затворен комплекс и озеленен двор.Без паркомясто на 3 ет.от 5,само юг,двустаен,непреходен,тухла от 2019г.Нови уреди в гаранция/5г./и мебели.Срещу Пулс фитнес се намира и го дадох 10.20г.Сега се чудя,ако ми напусне наемателката,дали ще мога да го дам за същите пари - 700лв Няма такси за комплекса

# 484
  • София
Моят е малко по-надолу на Ралевица. Чист запад двустаен, на 720 е в момента

# 485
Моят е малко по-надолу на Ралевица. Чист запад двустаен, на 720 е в момента
Благодаря,да за Ралевица говоря.

# 486
fulias, chiana2003, може ли да ми напишете какви са приблизително размерите на стаите, че имам чуденка за определяне на наем за двустаен до Пирин.

# 487
  • София
Спалня 13м2 и Хол с бокс 29м2. Коридор 2м2 и баня 4м2. Няма балкон. Изцяло Запад. Обзавеждане Виденов, вече на 7 години

# 488
fulias, chiana2003, може ли да ми напишете какви са приблизително размерите на стаите, че имам чуденка за определяне на наем за двустаен до Пирин.
Спалня - 11м2,хол с бокс - 22м2,коридор 2м2,баня - 3.5м2, има балкон на 2 г е и има мокро помещение,обзавеждане подобно на Виденов

Последна редакция: пт, 12 фев 2021, 14:19 от fulias

# 489
  • София
Току що се обади гъркът ми наемател, върнал се от Гърция иска да ми плати за няколко месеца. Преди няколко дена се обади македонката, върнала се от Македония. Сърбите са си тука, не са си ходили. Руснаците и украинците и те не са си ходили. Имам едни от монтанско, само те ги няма.
Брокерите се спукват да звънят. И ме карат да си записвам номера им (вече го имам), и да им се обаждам ако се освободи нещо. Имали голям наплив.

Та колко да е криза? Може би лятото!?

# 490
И аз си намерих 1 двойка, утре се нанасят. Доведе ми ги брокера, който наех, наистина се оказа коректен човека.

# 491
bmf, а колко време търсихте правилната двойка?

# 492
  • София
Братовчедка ми е омъжена за арабин и живее в арабска държава. Тази есен синът им ще идва ва България да учи стоматология.

Тя не си е продала апартамента в София. Тристаен, панел, първи етаж на калкан. Никой не е живял в него от 15 години. Нуждае се от основен ремонт, още е със старите дограми, мебели също трябва да се подменят. Баня и тоалетна са с плочки, но се  предполага се като си направят всичко да е ново и хубаво ще трябва и тях.

Дилемата е да ремонтират ли апартамента или младежа да живее под наем в студентски град. Тя била видяла в интернет за по 350-450лв едностаен НС. Той е точно едностаен, в една стая е всичко и кухня, и спалня -мебелиран. Аз видях една от обявите, затова казвам как изглежда едностайния, не знам защо си мислех, че трябва да има отделна кухня.

Според нея ремонта на апартамента ще им излезе колкото наема на апартамента за 6-7 години.
Плюса на апартамента под наем, е че няма да се занимават с ремонти. Синът  ще бъде по-близо до колегите си които ще бъдат в общежитие и в същото време ще бъде самостоятелен.
Плюса на ремонта, че като идват при него в Бг за седмица- две, ще има къде да отседнат, сега като си идват наемат апартамент.
След време ще могат да го дават под наем, евентуално, защото и този можеше , но не го правеха..

# 493
Месец.
Не че са се спукали да звънят, но чесно казано повечето още по телефона съм ги рязал. Щом почват дирекно на "ти" да ти говорят и да питат нещо за отстъпка преди да са видяли каквото и да е на живо, няма смисъл за мен да се занимавам с такива.
Идва даже един победител от едно реалити, искаше да го взима. Питам го сам ли ще е, вика "не с още едно момче". Казвам ОК, но преди да се запозная и с него, няма как да ви го дам, все пак държа да се видя с всички преди да си дам жилището. Вика добре, ще се обадя. Звъни 6 дена по-късно да сме се видели. Казвам му, че вече имам хора и ще подписваме. Почна да се жалва там, ама как нали бил готов да ми го капарира, нали сме се били разбра ли. Казах му, че всеки след оглед все казва ще се обадя, да, да, но нали масово никой не връща отговор. Да не си мисли, че някой ще го чака него.
Който е видял жилище и го е харесал обикновено звъни още същия ден и казвам взимам го.

# 494
Алекс, това с ученето с колеги в СГ си е лаф като за мама и тате в провинцията. Не че и те вярват на тези приказки, ама се насилват да повярват, че е по-лесно.
Ако ще учи стоматология, районът на МА или квартал с директен транспорт до там е по-добър вариант за под наем.
Имам предвид ако наистина смята да учи, тогава колкото по-далече от колегите от СГ, толкова по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт