"Великите Селджуци", "Дъщеря ми" и актьорският екип след това - Тема 2

• 32 818
  • 528
  •   1
Отговори
# 150
Момичета, рейтинга е чудесен Sunglasses Браво!

Сега, веднага сядам да го гледам Sunglasses, ако не ми мине котка път Stuck Out Tongue Winking Eye

# 151
Здравейте, момичета! Hug
Снощи изгледах епизода с превод. Ще напиша някои впечатления.
Наистина интересен, мащабен епизод. Започва сериозна подготовка за война. Е, малко са поразместили датите в историята, ама нищо, знаем си.
За героите.
Зюбейде- в този епизод ми направи хубаво впечатление, но продължавам да си имам едно наум. Да, има държавническо мислене и е вярна на Меликшах. Другият човек, на когото е вярна и това е естествено- на сина си.  Зюбейде съчетава мъдрите решения в полза на държавата с проправянето умело на пътя на  Баркиярук. Засега  това пречи само на Теркен, но на нея почти всичко и всеки и пречат. Срещата със Сенджер беше показателна  точно за поведението и мотивите на Зюйбейде- показа положително отношение като към член на династията и вярност към нея. Едновременно с това получи потвърждение, че Сенджер няма да има претенции към това, което според Зюбейде по право се пада на Баркиярук. Умна, гъвкава и хитра жена е. Ще видим докога отношенията и с везира, Сенджер и Тапар ще са така уравновесени. Засега- добре.
За Теркен направо не ми се пише, стигна дъното. Нареждам я до Файсал и Хасан Сабах вече по „принос“ в проблемите на селджуците.
Не се поколеба да използва и  чистите чувства на дъщеря си. Манипулира и насочи към действия Махмелек, знаейки, че е слабост на баща си и с нея Меликшах се държи меко и не така строго както с момчетата. Иначе ми хареса това, че Махмелек говореше открито и смело с баща си. Има живец в нея. Но има и събрана болка в душата на това дете. Заприлича ми на Тапар- при него болката е от липсата на майка, а при нея- от това, че  усеща негласното разочарование от околните, че не е момче.

Меликшах- блестящ в цялата серия. Heart EyesИзлъчващ величие и мислещ като държавник още при идването си в съзнание.  И с новия кафтан, с пръстена, който фокусираха операторите- великолепен! Nature Sparkles  Супер излъчване имаше още при излизането си пред хората от Канък и продължи по-нататък през цялата серия. Wear Crown
Беше ми много интересна сцената с подготовката на оръжия и кораби. Хареса ми, че султанът възложи много важна задача на Тапар- подготовката на катапулти. Така го учи на държавничество и на отговорности и и показва доверието си в него.

Заинтригува ме и героя, когото и друг път са показвали, но сега акцентираха на важността му- механикът Исфизари. Както се оказва, той е реална историческа личност- известен средновековен математик, инженер, строител, механик. Работил е заедно с Омар Хаям в обсерваторията в Исфахан. Харесва  ми  този герой, обичам да чета и гледам историите  на учените във всички времена и епохи.

И още нещо много интересно да сподля за сцената с научно-военния съвет, така мога да го нарека. Чухте ли, аз чух още в онлайна, а после и при превода- Исфизари каз, че евентуално материали  могат да поискат от държавите на българите. Hushed Много се изненадах и  първата ми мисъл бе- ами нали тогава нас ни е нямало като държава, под византийска власт сме били. После се сетих, че вероятно става въпрос за полуразпадналата  се, но съществуваща до 13 век  Волжска България и нейните владетели. Horse Racing Ще трябва да потърся информация.

Сенджер- освен смелост, показа мъдрост и уважение. Hands Clap Много ми хареса начина, по който разговаря с Тоган.  Прие бейската длъжност наистина като нещо сериозно и отговорно, за миг не се главозамая. А Тоган  постъпи благородно, макар че в началото му беше криво. После като че товар падна от плещите му. Сигурна съм, че Сенджер ще го държи близо до себе си и ще му възлага отговорности.Hands Fist
Арсланташ получи своето ново признание от султана. Чудесна бе сцената, съдържателна и много човешка.

Турна и Сенджер- както предполагах, сърденето между тях е от ден до пладне. Много са сладки, Сенджер като я видя, светна, забрави, че предния ден и беше сърдит. Heartbeat А в нейния поглед такава гордост се четеше!  Добре стана,че Турна сподели за Файсал. Не само защото това ускори космически процеса по годежа, но и нека знае Сенджер на какви опасности е подложено момичето и не просто ревнува, проблемът е по-голям.
Сцената между Турна и Башолу бе просто вълшебна- светлина, топлота, майчина любов и признателност от дъщеря.Heart  
Ех, а накрая, на несъстоялия се годеж… колко красива и щастлива бе Турна, колко развълнуван бе баща и. Disappointed Relieved Май наистина сценаристите са почитатели на „Игра на тронове“, е, не беше кървава сватба, но отровен годеж също е жестоко.Cold Sweat Мисля, че наистина почина Илтебер, така изглеждаха нещата. Точно баща си няма да може да спаси Турна… Broken Heart Някои зрители се надяват, че все пак е жив, актьорът не се е сбогувал със сериала, но може да държат интрига.

Какво ли ще бъде след смъртта му… Кой ще  управлява Шелемзер, дали Турна ще поеме отговорности, дали ще пратят някой друг, много въпроси следват. Сватбата, разбира се, пак се отлага- точно както искаха батанитите.
Като стигнах до тях- Файсал е отвратителен образ. Ливия- също, освен това е абсолютно ненужна. Какво показват с нейното присъствие- нищо. Единственото, което прави, е да пита: „А сега какво ще правим?” и да се цупи.
Докато за Маркус не мога да кажа същото- да, отрицателен герой е, но има присъствие, пълноценен образ, даже закачка някаква се усеща. Smile Измъкването от листата например бе просто  гениално смешна сцена.Joy

Нещо ново се случи- показаха за пръв път  благороден враг. Не само аристократ по произход, а и като поведение. Граф Алберт оцени Меликшах и селджуците, но няма намерение да проговори. Истински благородник. И много добре подбран актьор.

Да се върна към селджуците- сцената с обединението бе величествена. Hands Clap И тук- отново изненада! Направи ли ви впечатление  посланието на Меликшах за стрелите? Ние от първи клас я знаем като легендата за урока, който е дал Хан Кубрат на синовете си и който те не са последвали. .Blush Не се учудвам, че чух  почти същото от Меликшах  в сериала, вероятно има подобни на кубратовата легенда и в други средновековни племена. А и  знаем, че прабългарите са малко братовчеди на селджуците. Но ми бе много интересно- за втори път  в серията се случи препратка към нас и нашата история. Relieved

За другите герои. Гадните си останаха гадняри- Таджимулк например.Imp А сладурите – все така сладури. Kissing Face Като Омар Хаям, който влезе и в ролята на терапевт за Меликшах. Лекува той с топлите си и красиви слова, с добрите си действия, с познанията си, с душата си. Любимец ми е!
За новия персонаж- братът на Меликшах. Ами това, което очаквахме е- човекът иска власт и не пести сили и средства да я постигне. В една от руските групи са дали историческа справка за него. Копирам я тук, да не я преразказвам. Авторката е историк, ровила е в английски източници.
Скрит текст:
О том, как Текиш против Меликшаха бунтовал и как Меликшах родного брата ослепил 👁🗡
❗Статья основана на англоязычных материалах, в частности, на британском издании "Энциклопедии ислама", а также главе "Политическая и династическая история Иранского мира" из "Кембриджской истории Ирана".
Султан Меликшах передал своему брату Текишу в качестве икта (земельного надела) Балх и Тохаристан. На протяжении нескольких лет Текиш мирно управлял вверенными ему территориями. Однако в 1081 году Текиш взял на службу 7000 наемников, которых Меликшах ранее уволил из армии (хотя Низам-уль-мульк предупреждал султана об опасных последствиях столь опрометчивого решения, но тот его не послушал), и, опираясь на их силу, поднял против султана восстание. Он поочередно захватил Мерверуд, Мерв, Наджахан, Термез и другие города и бросил свои войска на Нишапур, столицу Хорассана. Однако Меликшах успел войти в Нишапур раньше, и когда Текиш узнал об этом, то отступил в Термез. Султан простил бунтовщика, и между братьями был установлен кратковременный мир. Однако уже спустя четыре года Меликшаху вновь пришлось усмирять неугомонного Текиша. Пока султан находился в противоположном конце Сельджукской империи, Текиш снова восстал, захватил крепость Мерверуд и другие пункты в округе крепости Серахс. У самой крепости его войска были задержаны, и султану удалось выиграть время для марш-броска через Иран. На сей раз Меликшах не проявил прежнего милосердия: после подавления восстания Текиш был ослеплен султаном и взят под стражу. Затем Текиш был отправлен в крепость Фирузкух. Эти жесткие меры произвели неизгладимое впечатление на остальных членов династии и позволили Меликшаху и Низам-уль-мульку держать в узде других потенциальных бунтовщиков из правящей семьи до самого конца своего правления.

И постигна целта си Текиш засега- ето, в откъса от новия епизод Тапар започва да разузнава за майка си. Ако везирът се е сетил да сложи тяло в гроба на Башолу- ще стигне дотам, но ако не е- може би следващият, който ще узнае  истината ще е Тапар. Той е светла душа, единствено как ще реагира жена му се притеснявам. Тапар заслужава да разбере, че има майка и брат Heart Decoration, но някак сянка плъзна в душата му след думите на Текиш. Не ми се иска така да научи. И не ми се мисли за реакцията на Гевхер!

Хайде стига толкова засега. Blush
Днес чакаме първия трейлър, след това пак ще коментираме.

# 152
Здравейте!
Цитат
Снощи изгледах епизода с превод.
oncee къде го изгледа? Аз също чакам да се появи с руски субтитри.

# 153
ивман, с "озвучка" го изгледах. Беше ми интересно и не дочаках със субтитри. Blush По-късно излизат те, може утре, може в петък.
Ето линк към дублажа. Този сайт е известен, сигурно го знаеш. Blush

https://turkru.tv/probuzhdenie-velikie-seldzhuki8/

Момичета, продуцентът даде огнения знак- Nature Fire Nature Fire Nature Fire , значи очакваме трейлър. Ще го кача веднага, вероятно ще допълня този пост. Blush

# 154
  • София
Здравейте момичета!
Ончее, за да те "подпря" както казват "мамите" слагам снимка на любимите селджуци:

Аз също чакам руските субтитри, защото май се простихме с българските, но това на мен не ми пречи. Също и вашите разяснения са ми много полезни. Благодаря ви.
Хубава вечер и бъдете здрави.

# 155
Здравейте! Нося ви малко красоти направени от фен на любимите ни двойки: Меликшах и Елчин, Сенджер и Турна!!! HeartHeartHeart Да си призная честно - липсват ми тези дни, когато очаквах с нетърпение какво ще се случи между тях. Disappointed Началните епизоди са просто огън ... Revolving HeartsHeart EyesAnimal Racehorse Онче - благодаря ти много за прекрасния разказ на новия епизод на Селджуците. Flowers Bouquet И аз го изгледах, но ще го коментирам, когато имам повече време. Wink Ще кажа само, че на мен този епизод ми хареса много повече от предишния - имаше повече действие и се случиха доста интересни неща. Horse Racing Нина - благодаря за хубавия колаж Kissing Heart

Юле - благодаря ти за линка с интервюто на продецунта Емре Конук. Hug Прочетох го - беше ми любопитно да разбера какви неща е говорил и дали е казал нещо повече относно действията си напоследък, както и относно странните обрати свързани с героите и сериала. Stuck Out Tongue Winking Eye И така - след като го прочетох се убедих, че съм права и че излизането на Лейля Лидия от сериала и заминаването на Елчин си е решение на сценаристите. Rolling Eyes Макар Конук да не казва нищо конкретно по този въпрос - си каза направо, че за напред няма да се отклони от историята. Няма да направи нещо, което да накърни представата за героите от онова време. Thinking Човека си призна и друго - понякога включва и странични несъществуващи герои, за да привлече повече гледаемост и повече зрители. Angry Не може да му се отрече - добре го е измислил - за старт на сериала да включи толкова известни имена: Буура Гюлсой, Лейля Лидия Туутлу, Екин Коч, Севда Ергинджи, Хатидже Шендил. Успеха е гарантиран - зрителите също. Heart А знаете, че за успеха на един сериал е много важно началото, а то беше изключително силно. Revolving Hearts От друга страна и историята на сериала е вълнуваща - и актьорите класни. Затова и зрителите оцениха сериала. Blush Предполагам, че Елчин Хатун е съществуваща личност - сестра на Кълъчарслан. Може и наистина да е имало любов между Султан Меликшах и Елчин, която обаче е останала скрита от историческите источници. Thinking Ясно е, че в началото Конук е решил да заложи на тандема Буура - Лейля Лидия, защото е видял колко обичани са те от феновете по целият свят - това автоматично ще привлече международните зрители към проекта. От друга страна - Хатидже Шендил също е много известна и обичава актриса, която известно време беше извън сериалите. Екин и Севда също имат много фенове - зрителите ги харесват и това е видно. Резултата от всичко това - Великите Селджуци са на върха. Sparkling Heart Началните епизоди винаги ще останат уникални и незабравими. Според мен които и имена да докарат после - трудно биха заменили този звезден каст. Triumph

Започнаха с прекрасната и много интересна любовна история, която се заформи между Елчин и Меликшах, но видяха че феновете искат да ги гледат все повече и повече време заедно - а това автоматично би попречило на сценаристите да спазят реалната история. Предполагам, че с течение на времето и с напредването на епизодите би им било по-трудно. Wink Затова направиха така, че Елчин замина изпратена на специална мисия от Султана - а в това време дойде Зубейде като главна Хатун - и ето върнаха се към историята без да им пука за феновете на Мелчин - нали феновете, които ценят реалната история и тези които се интересуват тя да се запази са доволни. Disappointed Много жалко, но щом е исторически проект явно трябва да очакваме всичко. Rage Когато в историята прочетеш за Меликшах изникват имената на Теркен, Зубейде и майката на Сенджер и Тапар - така, че Емре Конук го е замислил предварително и е знаел, че в един момент ще се върне към историята. Confused Също така е ясно, че в един момент ще убият Султана и ще продължат сюжета с борбите за престола между синовете му, между Теркен и Зубейде и т.н.. Disappointed

Но тук има нещо друго, което ме озъдачи и честно казано не ми хареса - в интервюто на Конук изрично споменават Турна като измислен герой. Спомням си, че в едно интервю Севда също каза, че Турна е измислен герой и не е част от историята. Rolling Eyes И сега прочитайки отговора на Емре Конук, че включват и странични имена за по-интересно, но няма да се отклонят от историята не смея да си представям какво ли ще измислят за Турна. Sleepy Прочетох, че в реалната история Ахмед Сенджер е бил женен за някаква Теркен или Туркен и то много години. Имали са и 2 дъщери. А малко преди края на живота си Сенджер се жени за друга жена, но от нея няма деца. Thinking Мислех си, че Турна ще е съпругата на Сенджер от реалната история и че тук са сменили името й за да е по-резлично, но явно не е така - щом като наблягат на това, че Турна е измислен герой и че видиш ли няма да се отклонят от историята. Тогава какво да очакваме - какво ще стане с Турна? Вие как разбирате думите от интервюто му относно Турна? Rolling Eyes Аз ли нещо не разбрах или намеква, че спазвайки историята трябва да очакваме в бъдеще друга за съпруга на Сенджер? Тогава какво ще стане с Турна? Weary Много въпроси ми изникнаха в главата - ще е жалко ако разрушат и прекрасната любовна история между Сенджер и Турна, така както направиха с Меликшах и Елчин - само и само да са близко до историята. Наистина жалко - това си е подигравка със зрителите. Anguished Може да ни показват, че Турна и Елчин са били част от живота на Султана и Сенджер, които те са обичали, но по някаква причина не са успели да изживеят напълно любовта си. Rolling Eyes Въобще не знам какво да мисля след това интервю - може и да греша ама така ми изглежда. Видях, че и някои фенове започнаха да се чудят какво имат предвид под това, че Турна е измислен герои и как ще спазят историята в бъдеще? Други започнаха да се молят да не разделят Турна и Сенджер - въобще да се чуди човек какво ли ще ни подготви Емре Конук в бъдеще. Както се казва времето ще покаже какво ще стане. Wink

Момичета искам да ви се извиня, ако съм ви разстроила с поста си и с коментара си - просто си разсъждавам и ми е интересно вие как виждате тези думи на Конук. Kissing Heart

Сега ви нося нова прекрасна снимка на Буура и коня му зад кадър! Можем да видим също и актьора в ролята на Хаджи - Heart Heart Heart

Вчера Лейля Лидия също пусна нова снимка - много е красива!!! Sparkling HeartSparkling HeartSparkling Heart

Намерих още 2 невероятни снимки на Буура и Лейля Лидия от преди време! Снимките са черно-бели, но двамата са страхотни ... HeartTwo HeartsHeart Eyes

# 156
Нинка, благодаря, че ме "подпираш".Hug
Рокси, благодаря за интересните разсъждения! Hug
Аз съм заделила линка с интервюто от Юлето за четене в по- свободно време, защото май ще го минавам през английски, с Гугъл от турски на български директно е доста трудно.

За Турна- какво да ти кажа, доста фенове се вълнуват, че ще я занулят- може би в края на първи сезон. Вероятно с нейния образ показват първата чиста голяма любов на Сенджер. И аз като доста зрители преди си мислех, че името Турна е за да не се бъркаме с Теркен и тя ще е жената на Сенджер. В анонса на сериала е посочена като любовта на живота му. Но поради причините, които и ти посочваш доста фенове предполагат, че Турна ще я загубим по някакъв начин.
Ще видим, може да не са прави, може пък точно тя да е жената на Сенджер Blush За реалната му първа жена почти нищо не се знае, защо да не е нашата Турна. Blush Вторият му брак е бил след нейната смърт, на стари години, политически съюз.  
Много неизвестни. И голямо текучество на персонажи.
Бащата на Турна наистина умира- актьорът е направил прощален пост. После го и изтрил, но зрителите вече са прочели.

За придържането към историческата истина...хм Thinking Доста мога да поспоря със създателите на сериала за историческите факти. Grinning  Но съм приела, че са в правото си да правят сериал по свое усмотрение и знам, че представят нещата според своята историческа истина.

Sign Triangular Flag On Post Ето чакания първи трейлър  за новата серия.

Sign Triangular Flag On Post Връщам се да добавя с руски субтитри, бързо преведоха фрагмана.Hands Clap

https://vk.com/video-132999259_456247809

Sign Exclamationивман, дано да прочетеш, не мога да направя нов пост- в една група намерих серията със субтитри.

https://vk.com/video-186793679_456240806

Може би ив Турку.ру вече го има.

Момичета, ако някой знае, да даде акъл Grinning - как се отбелязва потребител тук?

Последна редакция: чт, 11 фев 2021, 13:23 от oncee

# 157
Здравейте! Онче - благодаря ти за новото промо. Интересен епизод се очертава. Hug Hug Hug Благодаря и за превода на руски. Kissing HeartFlowers Four Leaf Clover Animal Racehorse Дано скоро да продължат и с бг превода на сериала. Hands PrayHands PrayHands Pray  Направих един колаж от любими мои снимки на Буура и Лейля Лидия от предишни техни фотосесии - мисля, че се получи добре. Двамата са много готини ... HeartHeartHeart

Намерих и един невероятен колаж на Сенджер и Турна, специално за всички техни фенове ... Sparkling HeartSparkling HeartSparkling Heart

Рокси, благодаря за интересните разсъждения! Hug

Скрит текст:
За Турна- какво да ти кажа, доста фенове се вълнуват, че ще я занулят- може би в края на първи сезон. Вероятно с нейния образ показват първата чиста голяма любов на Сенджер. И аз като доста зрители преди си мислех, че името Турна е за да не се бъркаме с Теркен и тя ще е жената на Сенджер. В анонса на сериала е посочена като любовта на живота му. Но поради причините, които и ти посочваш доста фенове предполагат, че Турна ще я загубим по някакъв начин.
Ще видим, може да не са прави, може пък точно тя да е жената на Сенджер Blush За реалната му първа жена почти нищо не се знае, защо да не е нашата Турна. Blush Вторият му брак е бил след нейната смърт, на стари години, политически съюз.  
Много неизвестни. И голямо текучество на персонажи.
Бащата на Турна наистина умира- актьорът е направил прощален пост. После го и изтрил, но зрителите вече са прочели.

За придържането към историческата истина...хм Thinking Доста мога да поспоря със създателите на сериала за историческите факти. Grinning  Но съм приела, че са в правото си да правят сериал по свое усмотрение и знам, че представят нещата според своята историческа истина.

Благодаря ти много и за отговора относно Турна. Съгласна съм с теб. Hands V И аз смятам, че много може да се поспори около придържането на сценаристите към историческата истина. Има доста разминавания - има и неща по историята, но явно сега са решили повече да се придължат към нея. Thinking Жалко, началния замисъл на мен ми харесва милион пъти повече - много по-интересно ми беше да гледам развитието на любовта между Меликшах и Елчин, между Сенджер и Турна HeartRevolving HeartsKiss А сега все нови и нови персонажи и интриги измислят. Rolling Eyes Ще видим до къде ще го докарат и какво още ще им хрумне. Дано развитието за Турна да бъде добро и да не разкарат и нея. Hands PrayFlowers Fallen LeafAnimal Horse

Наистина актьора в ролята на Илтебер - бащата на Турна също напуска сериала! Жалко, че го убиха по този начин - точно, когато щяха да искат дъщеря му. Sob Актьора е написал прощално съобщение - после го е истрил, но някои фенове са го запаметили - хареса ми, че е благодарил на всички свои колеги. Не е пропуснал никого. Hands Clap

https://www.instagram.com/p/CLHrvilJJjk/

Ето една снимка зад кадър на актьора със Севда - страхотни са ... Purple Heart

Още снимки зад кадър с актьорите от Селджуците!!! Всички са супер - особено тази на Али/ Тапар с Лейля Ферай/ Гевхер ... HeartTadaHorse Racing

# 158
Здравейте, момичета! Hug
Рокси, много интересен колаж се е получил! Hands Clap Flowers Hibiscus

Днес традиционно започнаха да излизат снимки от новата серия на Селджуците. Ето някои.

Започвам с едно събитие, което, за съжаление очаквахме.  Но все пак Турна не е сама. Heart

И пое  нова трудна роля-  да закриля и управлява Шелемзер. Разбира се, ще има много неприятности с Файсал.

Сенджер бей действа по задачите. Освен традиционното отмъщение и битки с алианса на кръстоносците и батанитите  една от задачите, ако правилно съм разбрала ще бъде да помага за реда в Шелемзер.

Султанът в действие. Wear Crown

Текиш успя да посее това, което искаше  в чистата  душа на Тапар.

Ще има още снимки.

# 159
Докато за Маркус не мога да кажа същото- да, отрицателен герой е, но има присъствие, пълноценен образ, даже закачка някаква се усеща. Smile Измъкването от листата например бе просто  гениално смешна сцена.Joy

Онче, не знам, дали ще ми повярваш, но се смях до сълзи на тази сцена Joy
Само, като видях Маркус- страшилището на селджуците, пълководецът на кръстоносците, да изниква от шумата барабар с неизменното си свещено копие, с което никога не се разделя, и паднах от смях Joy
Има, толкова хумор и цинизъм в този злодей, същите откривах и в Андреас, които печелят симпатиите ми веднага и ми е невъзможно да ги мразя Smiley
Гледам Маркус с огромно удоволствие и интерес Heart Чудя се, кой, и кога ще му конфискува прословутото копие Stuck Out Tongue Winking Eye Драмата ще е жестока Smile

Момичета искам да ви се извиня, ако съм ви разстроила с поста си и с коментара си - просто си разсъждавам и ми е интересно вие как виждате тези думи на Конук. Kissing Heart

Рокси, няма нужда да се извиняваш Hug
Лично мен, изобщо не ме разстройва, това което пишеш, само съжалявам, че вече не се наслаждаваш на епизодите, както преди.
Аз не видях нищо нередно в думите на Емре Конук. Даже напротив! Много ми хареса интервюто, за това го пуснах. Не знам, защо стигна до извода, че след като Турна е измислен герой, задължително ще а занулят по някое време. Може би просто истинската жена на Сенджер е била твърде скучна, за да влезе в сценария в истинския си вид. Или просто няма достатъчно информация за нея и екипът да е създал образ, който ще стой добре в сюжета и ще вълнува зрителя.
Съдбата на Башулу също е изцяло художествена измислица, но тя, заедно с Турна носят на историята нещо много специално, което без тях щеше да липсва осезаемо. Мисля, че това може би е била целта на екипа- чисти, неопорочени взаимоотношения и чувства, неподвластни на лични интереси. Нежност, красота и всеотдайност в любовта, както към любимите хора, така и към идеалите които следват. Романтика и саможертва...
Елчин беше като тях. Какво, и защо се случи с нейната героиня, не се наемам да коментирам, но е истина, че историята и седи като кръпка на цялата картина... Нямаше да е така, ако беше убита... Дори в този епизод се говореше за Анадола и проблемите им толкова много, а нейното име не се спомена нито веднъж. Аз, честно казано очаквах.

Мелик Текиш се оказа властолюбив интригант, който не се задоволява с подхвърлени трохи, а иска целият пай.
За едно, обаче, беше прав! В двореца се случиха редица събития, които компрометират Султана и способността му да контролира нещата. А, Султан, който не може да въдвори ред в двореца си, как ще успее да го направи в Империята...
И, като се замисля, зад всичко това стои Теркен Хатун.
Тази жена не може да предложи наследник в момента, но и не желае да предоставя властта на друг. По пътя към нечистите си цели за нея няма проблем да погази всички и всичко. Да убие някого, който е на пътя и, за нея вече е детска игра, да дискредитира мъжа си без когото е кръгла нула, не е проблем щом работи в неин интерес.
Не е проблем и да разбие сърцето на дъщеря си, ако това ще и донесе полза...

Зюбейде Хатун е хитра лисица. Много добре играе играта! Тя , за разлика от Теркен е доста умна и находчива! Избягва да влиза в конфронтации с най- доверените хора на Султана. Не си създава врагове, ще им вади душите с памук Smile
Срещата и със Сенджер беше показателна. Защо и трябваше да му казва, че знае кой е? Тази среща не беше случайна... Така го държи в ръцете си. Ако не играе по свирката и, ще разкрие истината на Меликшах и Башулу може да пострада. Со кротце, со благо тя призова братята да са единни, защото нейният син има най- голяма изгода от това. Но отговорът на Сенджер беше недвусмислен- " ще подкрепям Беркиярук, докато той работи в интерес на държавата!"
Няма съмнение, че Зюбейде се е заела да популяризира сина си. Колко ловко пое организацията за доставката на материали за каменохвъргачката. Как небрежно вкара отново сина си в полезрението на всички, и как по между другото отстрани Тапар от задачата.
Тук Гевхер беше права. Тапар трябва да е по- деен в предстоящите събития.

Чудесна съпоставка на двете речи на Меликшах пред бейовете в двореца и тази на Сенджер бей пред жителите на селището. И двамата- баща и син бяха много пламенни и убедителни. Истински лидери. Хаджи си е свършил работата перфектно по възпитаването на Сенджер в идеали, майка му също, но момчето си има царска кръв във вените и това си личи.
Аз лично много искам да виждам по- често и Тапар в подобна роля.

Много ми е мъчно за Турна. Точно, когато откри ново семейство в лицето на Башулу и Сенджер, съдбата и нанесе този удар. Кой друг, ако не мама Башулу ще успее да даде на момичето цялата обич, която да смекчи болката от загубата на родителите и.
Стана ми смешно, че Сенджер, който нямаше време за сватба, скочи веднага щом разбра, че не е единствен кандидат за булката Smile Могло, значи Smirk

Сега основният ми въпрос е, откъде Текиш знае за тайният син?
Може да е казл нещо в епизода, но аз не съм схванала, гледах го с озвучка още във Вторник, може и да съм забравила вече Smile
Тогава тръгнах да пиша веднага, но видях, че последния пост е отново мой и се отказах. После си разпилях мислите, емоцията премина и така... Smirk
Така че, ако има грешни впечатления, казвайте Kissing Heart

Последна редакция: сб, 13 фев 2021, 10:26 от Juliya07

# 160
Юле, голяма загадка е откъде Текиш знае за тайния син. Може да е от съвсем неизвестен източник. Имаше предположения за Сеферие хатун, но тя нали не знаеше. Обърках се и аз Blush Но не си пропуснала, не стана ясно в епизода. Вероятно ще ни иненадат с нещо. А може и да е нещо съвсем обичайно- някой да е видял Башолу, да е проследил после Сенджер.

Тази вечер ни сюрпризираха доста късно с втори фрагман. Misc Bomb
Хубаво започна но после... Ох, сега и Тапар ще трябва да лекуваме. Flushed

Рускините мълнеиносно го преведоха.Hands Clap

https://vk.com/video-132999259_456247819

# 161
Какъв трейлър!
Маркус, така ли мисли да постигне целите си?
Откакто е пристигнал се цели в някой от семейството на Меликшах и в самия него...

Раните на Тапар изглеждат смъртоносни Disappointed Relieved
Добре, че Емре Конук каза, че няма да променят основата на историята Smirk Това ми дава надежда, че Тапар ще бъде спасен. Щеше да е тъпо Хасан Сабах да оцелее след безумния си скок от скалата, а Тапар да няма този шанс.

Миличкият Heart

Явно, Тапар ще бъде основна фигура в епизода, което ме радва Heart Eyes
Как ли ще реагира Башулу, когато научи?
Ще могат ли да я спрат?

Момичета честит ви празник на влюбените Heart

# 162
Честит празник на любовта и виното, момичета! Cupid Wine Glass

Ама какъв трейлър ни дадоха, а! И аз не мисля, че ще убият Тапар. Първо, наистина това би било вече прекалено голямо отклонение от историята. Досега имаше едно отклонение- на кандидат жених му отрязаха главата, но все пак той не е толкова важен герой, един везир беше и толкова. А тук става въпрос за сегашен принц и бъдещ султан. 
Да, раната е наистина смъртоносна. Но Юлето е права- Хасан Сабах оживя, че Тапар ли!  Освен това в мрежата има теории, че това е лош сън или тревожни мисли на султана. Да, изглежда много реалистично сцената. Но помните ли как реалистично изглеждаше и признанието на Башолу на процеса?  Та това е едната възможност- тази картина да е в главата на Меликшах, докато бърза да спаси сина си.
Другият вариант е да е наистина тежко ранен Тапар, но няма да умре, сигурна съм. Още повече ако наистина имаха намерение да го зануляват, нямаше да ни го покажат във фрагмана, а щяха да го оставят като изненада-бомба в епизода.
Иначе добре са го измислили- точно когато султанът показа и с думи  любовта си към Тапар, се случи това. Той го обича, това е безспорен факт, но както самият каза- към момчетата се държи по-строго. 11 век сме все пак, султанско семейство, не е за учудване. Blush
Сцената с изработката на меча и думите на Меликшах е наистина много топла и изпълнена с любов. Heartpulse Има нужда от потвърждение на любовта на баща си Тапар и я получи. Освен че е израснал с раната по майка си, просто е такъв характер- по-мек, по-чувствителен. И затова жестът на Меликшах много ми хареса- да приготвят заедно меч за нероденото му дете и думите, които каза- браво! Hands Clap

Е, поради това някои фенове се опасяват, че точно тогава ще загине Тапар. Но аз не вярвам. Има още много неща пред него, освен според реалната история. Предстои му среща с майка му, предстои му да разбере, че има още един брат, с когото вече са приятели, предстои му да стане баща. Няма да го убият.
Възниква обаче и друг въпрос- как Маркус е научил за това очевидно тайно място, в което доколкото разбирам приготвят оръжията? Thinking Дали пак Теркен не е намесена? Или е самодейност на оня плъх Таджимулк? Защото очевидно става въпрос за предателство.
Ех, още един член на семейството е ранен... Имаше такива постове в Туитър- Сенджер, Башолу, Меликшах, сега Тепер... Кой ще е следващият- може би вече някой от децата от другите жени или самите те?  Вероятно следващата ранена ще е Зюбейде. Мои  предположения. Blush

Юле, права си- кой ще спре Башолу да бъде със сина си? Не виждам кой. Освен ако и него не го занесат в целебната палатка  на бея на племето Канък. Heart

Последна редакция: нд, 14 фев 2021, 11:55 от oncee

# 163
Честит Празник на любовта и виното и от мен - много здраве, щастие, любов и усмивки за всички ни! HeartHeartHeart

По случай празника направих специален колаж на Меликшах и Елчин от една от най-любимите ми техни сцени - когато заедно засадиха цветето - или казано с други думи любов сред розите! KissHeart EyesRevolving Hearts Който каквото и да говори - очите говорят повече от думите. Hug Между Елчин и Меликшах се зароди любов и истински чувства - уникални сладури са!!! Sparkling HeartAnimal Heart Eyes CatFlowers Hibiscus

Ето и едно гифче на другата прекрасна двойка в сериала - Седнжер и Турна!!! Големи сладури са - любовта им е чиста и неподправена!!! Sparkling HeartBlushTwo Hearts

Нося ви и една нова невероятна снимка зад кадър на Али/ Тапар - тя е към предстоящия епизод, когато Меликшах и Тапар ще коват меча!!! HeartFlowers Four Leaf CloverAnimal Racehorse Али е уникално момче - много земен, усмихнат и готин. Kissing HeartYumBlue Heart Не случайно Тапар се превърна в един от най-големите ми любимци в сериала. KissAnimal HorseSparkling Heart

Относно новото промо - направо е ужасно! Потресена съм - още колко ли жестокости трябва да видим! Сега и Тапар пострада. Sob Sob Sob Раната му определено изглежда смъртоносна - но ме успокоява това, че ако наистина са решили вече да се водят по реалната история, както Емре Конук каза - то би следвало Тапар да оцелее. Hands PrayHands PrayHands Pray Макар, че вече всичко очаквам от сценаристите и продуцента. Rage Напоследък виждаме голямо текучество на актьори, та се чудя кой ли ще е следващия. Rolling Eyes

Ако убият и Тапар - вече ще е прекалено, ще загубят много зрители! Triumph Сигурно в един момент и него ще елиминират, но ако се водят по историята първо ще убият Султан Меликшах - после синовете му ще имат сблъсъци по между си - главно Тапар и Беркиярук. Disappointed Затова си мисля, че Тапар няма да умре сега. Поне се надявам. Hands Pray

Онче - интересни теории имат феновете. Аз не мисля, че това ще е кошмар на Меликшах, защото това с меча в началото, думите на Маркус към хората му. Някак всичко показва, че случая с Тапар ще е реален. Не ми се иска, ама така ми се струва. Weary Според мен Тапар ще е тежко ранен и отново ще извикат Турна да го лекува. Wink Забелязвам, че Емре Конук си има любима сюжетна линия - Башолу. Напоследък прави всичко, за да завърти нещата около нея и голямата тайна. Sunglasses Но на моменти това става дразнещо - защо трябва да използва подобни методи. Първо Меликшах едва не умря - и хоп заведоха го в Канък, където е Башолу. Въпреки това тайната, че е жива не се разкри. Wink Сега Тапар ще пострада и сигурно пак там ще го заведат, където Башолу да се грижи за него - току виж случилото се я накара да му признае, че е истинската му майка. Thinking

При предишното нападение над Тапар, Елчин дойде навреме и го спаси, но сега изглежда няма кой да му помогне. Sob Маркус е ужасен - готов е да убие всеки по пътя си. Rage Той е много зъл, опасен и в същото време комичен - Каан Ташанер се справя отлично. Blush Сцената, в която Султана ще види сина си Тапар облян в кръв ще е много тежка. Disappointed Relieved Но според мен това с Тапар ще стане към края на епизода и ще трябва да чакаме следващия, за да видим дали ще оцелее или ще умре. Unamused Надявам се и вярвам, че Тапар ще се спаси - все още не е научил истината за майка си, както и че Сенджер му е брат. Hands Pray Вероятно в другата серия ще го лекуват. Ще видим. Sparkling Heart

Харесвам Башолу - тя е честна и много добра жена, но историята около тайната вече много се проточи. Но то какво да очаквам - Емре Конук си каза, че този сезон го е определил за голямата тайна. Unamused Харесвам сцените на Башолу със синовете й, както и силната връзката, която има между тях, но не ми е интересно да я гледам с Меликшах. Disappointed Причината е ясна - За мен Елчин и Меликшах са незаменими. Феновете на тази уникална двойка ще ме разберат. Blush Ако бяха продължили да развиват тяхната история щеше да е 100 пъти по интересно - разбира се това не пречеше на тайната и на появата на Башолу. Дори щеше да е интересно - Султана истински влюбен и щастлив заедно с Елчин и тогава да стане ясно, че първата му голяма любов Башолу е още жива. Stuck Out Tongue Winking Eye Но вкарвайки и Зубейде в картинката - просто изместиха фокуса. Елчин нямаше как да е в двореца докато Зубейде и Теркен водят битки по между си. Явно на Емре Конук - Елчин му се е видяла излишна. А може да е предложил да я остави на заден план, но как ли би станало това след всички показано до тук. Би било нечестно Unamused Да не забравяме, че Лейля Лидия беше в главните роли заедно с Буура, Екин, Севда и Хатидже. Heart Аз вярвам, че заминаването на Елчин и напускането на Лейля е заради продуцента Емре Конук и сценаристите - тя стана жертва на сценария. Така спокойно могат да си продължат по истинската история, от която както заяви той нямало да се отклонят драстично. Sob

А Зубейде си е хитра - уж щеше да каже истината на Султана, но когато се събуди го излъга, че му се е привидяло и Башолу не е тук. Stuck Out Tongue Winking Eye Същото се отнася и за Хаджи - уж щеше да му признае, но пак си замълча. Confused Зубейде каза на Сенджер, че знае - уж е на негова страна, но изтъква непрекъснато сина си Беркиярук. Скоро ще го видим и него - убедена съм. Въпроса е кой актьор ще поеме тази роля. Rolling Eyes

Юле - благодаря ти за гледната точка относно Турна! Дано си права и тя да остане в сериала заедно със Сенджер! Hands Pray Аз предположих, че може да я разкарат точно заради думите на Емре Конук, че няма да се отклоняват от реалната история и наблягането на факта, че Турна е измислен герой. Thinking Имаше и друг отговор, в който питат продуцента дали ще включи за напред и останалите реални герои от историята и той заяви, че постепенно ще ги включи. Confused Затова си помислих, че в тези герои може да е и жената на Сенджер. Rolling Eyes Вижда се обаче, че Емре Конук много държи на двойката Сенджер и Турна - та може и да направи компромис и да промени историята. Макар, че това би било в противоречие на това, което говори и прави към момента - да не забравяме и факта, че се съветва с историци. Въпреки това той е и продуцент и сценарист - решението е в неговите ръце. Wink Колкото до Башолу - да тя е измислено име в сериала, но не и ролята която играе - т.е. в реалната история майката на Сенджер и Тапар съществува. Тук просто са променили името й и историята около нея и то заради главната промяна, че тук Султана се бие редом със синовете си. Докато в историята е умрял, когато Сенджер е бил на 6. Тук е много по-добре. Tada Явно заради това са изменили нещата около историята на Башолу - но тя си е съществуващ образ. Hug Можеше да направят и нещо подобно с Турна - но те си казват, че няма такъв герой в реалната история, което ме кара да се съмнявам. Както и да е - времето ще покаже какво ще стане. Дано развръзката е добра.  Kissing Heart

Юле - и аз се подрадзних, че когато в миналия епизод говореха за Анадола не споменаха името на Елчин - голям пропуск. Triumph Можеше да кажат поне нещо за нея, но нека предположим, че тя върши задачата поставена й от Меликшах в някоя по-далечна част на Анадола и не е запозната със случващото се. Stuck Out Tongue Winking Eye

Хареса ми това, което и Ончето е казала и препратката към българската история с пръчките на Хан Кубрат и синовете му. Hands Clap Тук Султан Меликшах каза и показа почти същото, само че със стрели. Явно това е важен пример при всички народи Flowers Hibiscus Когато човек е сам може да бъде победен, но когато всички са заедно - това няма да стане. Two Hearts Хубавото е, че и от Анадола и от другите области дойдоха представители и казаха, че ще подкрепят Султана. Nature Star

Речта на Султана беше невероятна - и почти през целият епизод Меликшах беше с пръстена на Елчин. Поне това ни напомня за нея и показва, че Султана не я е забравил. HeartYumHands Pray

Този кадър много ми харесва - сякаш мисли точно за нея. Stuck Out Tongue Winking Eye

Да му е честит новият пост и на Сенджер Бей - неговата реч също беше много хубава! Турна и Башолу го гледаха с гордост и любов. Purple Heart Hands ClapTada Неговите приятели също. Flowers Four Leaf Clover

# 164
Момичета, първо да кажа- не е загинал Тапар!
Епизодът завърши изключително драматично, няма да ви разказвам,  ще видите. Но в откъса става ясно, че Тапар е жив- вероятно в безсъзнание, но жив. Но скъсаха нервите на зрителите, които, ако и да знаят, че му предстои султан да става, доста се бяха напрегнали.

Ето го откъса, още няма превод, но става ясно.

Ех, и Теркен все едно радари има Rage, ведната усети, че има нещо странно в идването на непознатата жена при Тапар. Защото очевидно Зюбейде води Башолу при Тапар.

Тапар си има нов плакат. Започват да го развиват като герой повече.

Турна и Сенджер също имаха много  съдържателни сцени, имаше динамика, развитие. Показаха и топлота, и сила.
Рускините са превели една от хубавите сцени, ето я. Blush

https://vk.com/video-132999259_456247825

Ще видим обаче не само тъгуваща, но и силна и борбена Турна, заедно с майката на всички Башолу. HeartHands V

Общи условия

Активация на акаунт