Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

"Великите Селджуци", "Дъщеря ми" и актьорският екип след това - Тема 2

 • 7 836
 • 208
 •   1
Отговори
# 75
 • Плевен / София
 • Мнения: 14 529
И сега какво...тайната на майката на Санджер няма да остане повече скрита ли
Страхотна серия беше снощи и рейтинга отразява това.

# 76
 • Мнения: 2 917
Здравейте Hug
Гостче, вероятно нищо няма да каже Зюбейде на Меликшах-  тя нищо не печели, напротив, ако той разбере, че голямата му младежка любов и майка на двама сина е жива. По-скоро ми се струва, че ще използва тази информация за да манипулира Хаджи. Не съм гледала още серията с превод, но ми се стори, че каза нещо за Боркиярук на Меликшах- че е нужен в столицата или нещо такова. Та може да използва Хаджи в тази посока- да помогне за довеждането на Баркиярук в столицата или ако не за това- изобщо в негова полза.
Но това са предположения, пък и не съм гледала с превод.

Обаче нещо друго да напиша, което ще  натъжи най-вече тебе и мене, всъщност на никого от нас няма да хареса. В социалните мрежи, и при рускините вървят едни съмнения, че ще занулят и Турна. Scream
Ще ви кажа защо са тези подозрения. Първо, сцената на лекарката и бащата на Турна, след която той се отказа да я жени за Файсал- има я преведена на някои места, та видях и прочетох коментари. Всички си мислеха, че Турна се е отровила, а ние, дето не знаем турски чак до днес, до руския превод си го мислехме.  Оказва се, че Турна отдавна боледува от някаква неизвестна болест. Fearful И сега от напрежението се влошила. И не се знае, ако така продължава какъв ще е изходът.Cold Sweat
Вие какво бихте си помислили след тази сцена?! Каквото и аз, предполагам, и феновете- че се канят да разболеят и уморят Турна. Frowning1
Бил дошъл нов сценарист, вероятно на него се дължат "изненадите"- и с Елчин, и с Турна. Какъв е, що е, не знам. Но феновете в мрежата пишат и за други очевидни неща- пренебрежително малко и не така задълбочени сцени на Турна и Сенджер, каквито виждахме в предишните серии, освен това напоследък не я виждаме като интелигентата борбена лекарка, а все плаче и стои в къщи. Даже  историите с мераклиите за женене  вече не са така интересни. Йоргос беше психопат, но дали заради играта на актьора, не знам, но имаше напрежение, интересно беше. Може би защото Исмаил Еге не се справя добре, и това не е само мое мнение, може пък затова да е бозава историята с този кандидат жених. Не знам, да си отрицателен герой също се иска майсторство. Ето, какво да кажем за актьора, играещ Хасан Сабах, или за Каан Ташанер, всички ги обожават в социалните мрежи.
Отклоних се, за още един  странен факт във връзка с теорията за зануляването на Турна  да пиша,направил впечатление на феновете- Севда  е изтрила снимката на Турна в профила си. Странно... И  още нещо- снощи на финала показаха една руса Рапунцел, феновете веднага решиха, че е следващата любов на Сенджер и ни подгряват. Ще я видите.
Не съм любител на конспиративното мислене Smirk, но някак се наслагват нещата. То няма нужда от конспирации,  фактите са такива, каквито са.
Да не бързам, разбира се, като се върне стария сценарист, може чудодейно да излекува Турна.Hands Pray  Ще видим.
Не се ядосвам, няма да го преживявам, само споделям с вас. Това са реалностите на турския дизи сектор. Няма и да ги разберем, няма какво да се напрягаме. Но, разбира се, ще е много неприятно това развитие за младата  двойка, обичана от толкова зрители.
Също както случая с Елчин- Турна бе обявена като част от основния екип. Бе обявена и като любовта на живота на Сенджер. Хубава идея беше, на мен ми допадна много това до един силен мъж да стои силна жена- лекар. Но е напълно възможно да са сменили концепцията. Възможно е и така да е планирано, но тогава защо писаха за "любовта на живота на Сенджер". Не че ще получа отговор, ей така само споделям тук.
Щото на Сенджер малко му са травмите в живота и драмите, и всяка серия по 2-3 неприятности  има, и все тича в гората или някъде другаде, та дайте да убием любимата му. Ама това е положението май.
Голямо разочарование бе и т.нар. среща в снощната серия на Сенджер и  Турна - оказа се често използвания и изключително досаден похват в турските сериали- сън. Grin Да се смее ли човек, да се ядосва ли. Sunglasses
Аз лично няма да се ядосвам. И да убият Турна, няма да си хабя нервите- нито ще го променя, нито нещо друго ще стане. Ще продължа да гледам, защото Екин, Буура, другите чудесни актьори нямат никаква вина и заслужават вниманието ни. И разбира се, защото сериалът по принцип е интересен и е от любимия ми жанр.

Хайде да приключа този пост с нещо много хубаво, че стана един такъв негативен. Ето на тези развиващи се отношения много се радвам и се надявам да не посегнат на тях поне. Heart Decoration И да продължи щастието на мама, която гледа с радост в душата двете  сближаващи се свои момчета. Heart

# 77
 • Мнения: 1 027
Здравейте!
Преди малко изгледах епизода.
Първо няколко неща към написаното от Ончето.
Бях чела преди дни, че майката на нашият сценарист е починала. Ще си посипя главата с пепел, ако в момента ви давам грешна информация, и то толкова трагична за определен човек, но нямам време в момента да търся и да проверявам...
Още тогава си помислих, че вероятно ще му се наложи да отсъства известно време. Вероятно другият е по заместване или нещо такова. А, някой, който е временно там не вярвам да му е позволено да променя концепцията, която освен всичко е работеща. Нали помним, че рейтинга се вдигаше, къде повече, къде по- малко със всеки следващ епизод, а работата на основния сценарист беше високо оценена с награда.
Има една максима- "не променяй нещо, което работи", не вярвам продуцентът да позволи подобна глупост и своеволие.
Мисля, че всичко е по план..., като изключим Лейля Лидия... Очевидно нещо се случи там, но каквото и да е то замесените са го знаели много преди нас, защото става дума за договори.

Не разбирам феновете, какво точно искат отТурна?!
Да извади нож и да пререже гръкляна на баща си ли, за да покаже какъв е войн?!!! Да, всички разбрахме, че тя е олицетворение на селджукските жени и може да върти меча повече от добре, и когато трябваше го правеше, но хайде... Какво лошо има в това да видим, че това красиво и нежно момиче може да бъде и слаба понякога, и ранима, и смирена...?
Освен всичко да не забравяме, че тя беше под ключ. Какво можеше повече да стори в тази ситуация? Тя направи достатъчно, като заяви на баща си, че по скоро ще я изведат мъртва от тази стая, отколкото като невеста на Файсал.

Да, лекарката каза на Илтебер, че Турна отдавна има заболяване, което в момента се е влошило, заради емоционалното и състояние, и че ако дълго продължи да страда така, може да е пагубно за нея. Аз, като непоправим оптимист видях друго евентуално последствие от думите на лекарката. Може би точно тази информация ще пречупи Емира и той, в края на краищата ще даде дъщеря си на Сенджер.
Може би едва сега Илтебер разбра, колко дълбоки и силни са чувствата на Турна. Може би, точно сега той осъзна, че нейното щастие си има име и то е Сенджер!
Много ми стана драго, как без да се замисли повика Файсал и му каза да прави, каквото иска, за него дъщеря му е на първо място.

Зюбейде Хатун!
Тази жена изобщо не си поплюва! Еднакво добре може да борави, и с камата, и с езика си.
Важна, но не изненадваща информация получихме от нея- бракът на Меликшах с Теркен Хатун е политически. Баща и я е дал за жена на Султана срещу примирие. Ясно беше, че там няма никаква любов, за това отново свалям шапка на търпението и уважението на Меликшах към нея, толкова години.
Зюбейде е хитра лисица, с огромното самочувствие на майка на престолонаследника. Смята се за недосегаема и тихо и подмолно крои светло бъдеще за нея и сина и.
Още в предния епизод ми направи впечатление, колко патетично обясняваше на Султана, че Баркиярук отказвал да го наричат Баркиярук Велики (или нещо такова беше), а искал да е известен, като Баркиярук- син на Меликшах! Естествено, сърцето на Султана замря за секунди в тиха гордост тогава, а именно това беше целта.
Тапар, добре го каза на баща си- " Ако и моята майка беше жива и тя щеше да ме защитава, както Зюбейде сина си. За мен никой не се е застъпвал така"- перифразирам малко.
В тази сцена Тапар беше до болка откровен с Меликшах и сподели голямата си болка. Адмирирам го за което!
Момчето се чувства само, може би за това се хващаше дълго време за неадекватната подкрепа на съпругата си, като удавник за сламка...

Та..., Зюбейде, "съвсем между другото" предложи на Меликшах да повика Баркиярук, за да демонстрират повече сила и единство пред враговете. Султанът и каза да го предупреди да има готовност, но че още не е наложително да се прибира, което очевидно не я зарадва.
Вече съм повече от сигурна, че Зюбейде е просто по- умна и по- находчива Теркен, нищо повече..., като изключим бетонираната и позиция като майка на бъдещ Султан. Позиция, която притежава и Башулу, с която неочаквано се срещнаха. Това ще създаде главоболие на Главната Хатун със сигурност. Другото сигурно е, че не виждам какъв интерес би имала тя, ако Меликшах научи. По- скоро това би било проблем за нея, за това прогнозирам, че няма да разкаже за срещата. Но Башулу току що се снабди с още еди враг. Според мен, най- опасния!
Чакам с нетърпение да чуя разговора, който ще проведат.

Никога не отписвайте Теркен Хатун. Намислила е нещо и това става ясно от въпроса и към Махмелек- "Би ли направила всичко за мен?", отговорът на който естествено беше "Да"
Ще я жени за някой според мен Sunglasses За някой, който може да се съревновава за престола, отново според мен. Нямам идея кой...

Мама Башулу! Душичката ми Heart Eyes
 Сцената с двамата и синове до леглото и много ме разнежи, мисля че дори се разплаках... Как ли се е свило изстрадалото и майчино сърце? Сега, когато вижда често Тапар и е още по трудно да се крие и контролира.
Какъв късмет, че той изпитва топли синовни чувства към нея и също търси близостта и, за да може жената да му се порадва малко.

Добре дошла на дългокосата блондинка. Стори ми се, че точно нея имаха предвид наемните бойци, като говореха за своя лидер. Маркус, толкова е припрян да научи, кой е той и да го сложи на мястото му, че си представям, какъв шок ще преживее, като разбере. Може пък за него да я гласят сценаристите... Може, точно тя да го измъкне от лапите на Сенджер...

Хасан Сабах полетя. Но той, като човек на Ти със свръхсилите, ще оцелее най вероятно ( не съм гледала трейлъра все още). Израженията на Камач, Меликшах и Везира, както и на войниците до тях, бяха незаменими. Доста се развеселих:joy:
Явно, чак сега разбраха, колко е откачен.
Една вметка- последователите му, положили глави в готовност да умрат от палачите на Султана, бяха абсолютно зомбирани! Никаква емоция Sunglasses Добре обучени и добре дрогирани Stuck Out Tongue Winking Eye

Това, което не ми хареса много...
Режисирането на сцената с бягството на Сабах. Доста елементарно и глуповато ми изглеждаше всичко. Дворцовата стража никаква я нямаше, човек ще си помисли, че този Султан е най- зле охранявания. Вярно, че сред тях имаше и прикрити батанити, които помогнаха, но като цяло тези сцени ми бяха вяли и безвкусни. Уж там трябва да са умели бойци...
Гонката по улиците на Исфахан ми се стори доста театрална. Трябваше да има тълпи от хора- преминаващи, деца, търговци, нещо от бита на този град..., а не само няколко батанити и султанските войници. Сякаш градът беше опустял, което не ми хареса...

# 78
 • Мнения: 2 917
Здравейте, момичета Hug
И аз да пиша вече след като изгледах серията с озвучка. Blush

Юле, дано да е така и Турна да не я сполети трагичен край от неизвестната болест. Аз само „донесох” тук  емоциите на феновете, разсъжденията  и предположенията им. Може да са ме заразили.Ill Ще се радвам, естествено, ако не загубим тази интересна героиня и тази красива любовна история. Heart
А за това какво феновете искат от Турна- не искат от нея, от сценаристите. Blush В конкретната ситуация наистина нямаше какво повече да направи, но и аз забелязвам едно позатихване на образа и. И в сцените на Турна и  Сенджер се забелязва- освен, че са много кратки, като че ли не са така интересни, както в първите серии.
Да, болестта стана повод емирът да откаже на Файсал.  Не знам дали ще премисли за Сенджер, докато не разбере чий син е. Между другото много искам да видя физиономията му тогава! Joy Но това, че се отказа от брака с Файсал малко му пооправи имиджа. Wink  На първо време този отказ на мен ми е достатъчен.
Дано да имат бъдеще Сенджер и Турна, аз ли не го искам! Но тази болест, дето я извадиха ей така от нищото и мен озадачи, както и други зрители. Flushed Можеше да се нагълта с някакви отровни треви, пак щяха да я спасят. А излезе странна болест. Thinking Всъщност ако си спомним– и майка и е боледувала и си е отишла от неизвестно страдание. Но съгласна съм, нека не мислим за лошото, може пък да забравят сценаристите за тази болест.Hands Pray

Всъщност не за първи път започват някаква линия и после я зарязват. Спомняте ли си оня първия шеф на батанитите, при него Турна ходеше да се консултира за лековитите билки. Е, там всички очакваха някакво развитие- да се опита да я привлече или пък злепостави, кой знае…  Имаше много намеци за това. Но него го занулиха и тази линия се изпари. Така че и болестта може да се изпари, като разбере нашата хубавица, че няма да я женят за Файсал. Blush

Напълно споделям мнението ти за Зюбейде, Юле. Жената си има цел и бавно и упорито върви към нея.  Тя си е и с царско самочувствие и е убедена, че точно нейният син ще трябва да бъде наследникът на трона.
Бракът на Башолу с Меликшах също е бил политически- както  се оказа  тя е куманка и е трябвало да се помирят куманите със селджуците. Но явно този политически брак е родил любов, каквато  при Теркен няма. Всъщност сериозната съперница на Зюбейде е точно Башолу, при това и стана ясно, че има двама сина. Но съм убедена, че няма да каже нищо на султана- няма никаква полза от това. Ще манипулира Хаджи. Даже очаквам да поиска от него той да уреди идването на Баркиярук.
Махмелек- най-после с някаква линия, но каква… Frowning1 Жал ми стана за нея. Ще влезе в игрите на майка си. А Теркен без угризения ще я използва.Ех, Юле, искахме да я женим Махмелек, но Теркен ни изпревари. Sunglasses

Още някои мисли, малко нахвърляни.
В тази серия бе поставено началото на сътрудничеството между Таджимулк и Хасан. Т.е  вероятно ни чака развитие на недоказаната от историята, но много вероятна линия на  съюз между Теркен и асасините.

Мъчно ми е за Арсланташ. Но какъв хубав спомен за Ата бей ни показаха, колко го топли той! Heart И ще успее да докаже отново себе си.
Ата бей- бащата на всички в племето, и на страдащия Арсланташ… Колко символично. И името му го показва- „Ата” означава баща, родител. Знам го от името на Ататюрк- нали турците са нарекли Мустафа Кемал така- „Баща на турците”.

Като изгледах на разбираем език серията, и аз съм убедена, че Златокоска, която се появи накрая, е лидерът на наемниците. Вероятно е някоя високопоставена дама. И- да, много е вероятно тя да спаси Маркус.
Новите наемници  правят впечатление, че са по- различни от досегашните диваци. Поне така ги показаха- доста по-чисти,  с нормални дрехи, и косите им са по-сресани Grinning, поведението им показват като по-премерено. Онези на Маркус са направо питекантропи. . Joy
Много ми е интересно откъде ще излезе, че са тези наемници. Европейци- със сигурност. Маркус каза, че са изминали дълъг път, пък и русата грива на лидерката  им не е случайна. Но е абсолютно ясно, че е тя- като казаха думата „лидер”,  показаха нея. Пък и се беше насочила към тях.
Ех, друго си е да разбираш какво гледаш. Blush
Интересно как ще се разберат с  Маркус. Той е диване, жесток, но явно  умен, находчив и опитен воин.  По това се различава от византийците- тях ги бяха представили чистички, спретнатки, но много глупави. Satisfied При Маркус  е обратно. Та да видим златокосата Рапунцел как ще комуникира с него.

За Тапар- ама толкова ми е мъчно за това момче и толкова се радвам, че намира топлина в  очите и прегръдката на Башолу! Heart Меликшах не може да разбере тревогите му, очевидно не ги разбира. А това момче така страда! PensiveЗатова и лесно прощава на жена си. Която, между другото, сега му се извинява, обаче и нея съм я взела под наблюдение. Тя е третата в битката. Беше приятелка с Елчин, но тя не застрашаваше положението и. И към Турна се отнася добре, но ако Турна стане жена на принц, друга песен ще запее Гевхер.  Изобщо- амбициозно момиче. А Тапар е душичка, разбира се, че иска да се изяви, това е съвсем нормално ,но не би вървял през трупове за това. Много се радвам на развитието на отношенията им със Сенджер. Те ще станат близки преди да разберат, че са братя. Тапар вече знае и за любовта на Сенджер. Вероятно ще му помогне за сватбата с Турна. Blush
 
А, още нещо, защото и третостепенните герои са важни. Харесва ми развитието на сина на Ата бей.  В първите серии беше не особено прозорлив, имаше и известна завист към Сенджер. Сега вече виждаме друго момче- част от екипа, сериозен, отговорен, радвам се за това. Вероятно той ще оглави племето, а Арсланташ ще му помага.

Нахвърлях впечатленията си ог серията, момичета. Някак преходна ми се вижда тя- и наистина, случи се преходът на асасините от вътрешни врагове към  външни.
Като казах асасини- предполагам и вие сте впечатлени от сцената на полета с кон на Хасан Сабах в края на серията. Grinning Разбира се, че ще оживее, но беше впечатляващо, и лицата на Меликшах и всички около него го показаха. С този полет завърши една ера и започна нова- ерата на откритата битка на селджуците с асасините. Любопитна съм как ще я представят в сериала.BlushSign Exclamation Sign Exclamation Sign Exclamation

Трейлър 1 за 18 епизод Misc Bomb

Въпреки, че този пост е от вчера, пак не ми разрешиха да пусна нов, затова тук слагам трейлъра и руския превод. Който го види, може да копира в средващ пост.

Обаче, продължавам да протестирам и се чудя няма ли да прочете някой главен админ- какво пречат на БГ мама последователните ми постове с разлика от 1 ден, когато искам да пусна  трейлър на сериал и превода към него?! Кому е нужно това упражнение- аз да редактирам поста, а после някой от групата да копира написаното в нов пост?!

Уважаеми админи, това са неработещи правила, променете ги! Ако ще да ме банне някой, ще продължавам да го твърдя!

Ето трейлъра.И с руски субтитри.

https://vk.com/video-132999259_456247667?t=2s

Последна редакция: ср, 20 яну 2021, 20:47 от oncee

# 79
 • Мнения: 11 620
Здравейте! Онче, Нина, Юле - благодаря ви за хубавите и интересни коментари. HugHugHug Разказа ви на новия епизод ми беше много полезен - аз също изгледах най-важните моменти от него. HeartFlowers Four Leaf CloverAnimal Racehorse Знаете, че Буура ми е любимец и исках да видя как Султан Меликшах ще залови Хасан Сабах. Sunglasses За пореден път ще кажа, че Буура е блестящ като Меликшах и в бойните сцени и когато е на кон - видяхме колко страхотен беше и в романтичните сцени с Елчин/ Лейля Лидия. HeartTwo HeartsHands Pray Феновете на Меликшах и Елчин продължават да пускат клипове, колажи и коментари свързани с тях. KissKissKiss Всички си искат Елчин обратно. Каквото и да си говорим се усеща липсата на красивата, силна, честна, смела и борбена жена в лицето на Елчин Хатун. Disappointed Онче, Нина - дано сте прави и по-натам да върнат Лейля Лидия/ Елчин в сериала. Дай Боже да видим Елчин и Меликшах отново заедно. Hands PrayHands PrayHands Pray Искам да видя продължение на красивата им любовна история, както и да ги видя отново заедно на бойното поле срещу враговете Kissing HeartDartHorse RacingHands PrayTwo Hearts

И аз направих един колаж на моите любимци от техни снимки зад кадър - не е нищо особено, но на мен си ми харесва! Stuck Out Tongue Winking EyeRevolving HeartsHeartНо да се върна на епизода - както казах изгледах най-важните неща. За мен всичко е различно и определено се усеща липсата на Елчин Хатун в сериала. Ясно е, че Лейля Лидия и Елчин са жертва на сценария. Disappointed Просто каквото и да си говорим се вижда плана на сценаристите да изтъкнат Зубейде. Angry  Не знам дали сценариста е нов или не - но се усеща, че има разлика от първите епизоди. Съгласна съм с Онче. Kissing Heart Сценаристите решиха да си играят с чувставта и търпението на зрителите си, та сега ще гледаме само игрите на Зебейде и Теркен и как ще се разкрие тайната за Башолу. Disappointed Битките в двореца вече не са ми интересни - а Зубейде се прави на добра самарянка, която все помага на някого. Но в същото време се усеща, че има скрити мотиви - поне според мен. Плана й е да доведе Беркярук в двореца и той да остане главния наследник на Султана. Triumph С тази цел е доведена в сериала - хем да разбере и че Башолу е жива. Уж нямала тайни от Султана и ще му каже всичко - но някак не й вярвам. И аз като вас мисля, че ще шантажира Хаджи. Unamused

Бягството на Хасан Сабах от двореца и на мен ми беше странно - как само се измъкна, охраната никаква я няма! После последва гонитба из улиците на Исфахан. Rolling Eyes Буура беше впечатляващ на коня - само как препускаше Султан Меликшах. Много ми харесаха тези моменти и ви нося снимка точно от там. Sparkling HeartHeart EyesAnimal RacehorseДругото, което ми хареса е разговора между Мелкшах и Тапар - много харесвам това момче и че си изля чувствата. Sparkling HeartHeart EyesFlowers Four Leaf Clover Личи си, че Буура и Али са станали много добри приятели - имат отлична спойка. Hands ClapHands ClapHands Clap Великолепни са като баща и син - Тапар определено заслужава доверие и обич. Purple HeartНай-вероятно съвсем скоро Зубейде ще доведе Беркярук в двореца и тогава сигурно ще има проблеми между него и Тапар! Thinking Харесва ми, че братята Сенджер и Тапар се разбират отлично и си станаха близки. Heart Heart Heart Много се радвам и че Башолу оцеля. Тя заслужава да се порадва на двамата си сина Flowers Hibiscus

А на финала на епизода, тъкмо когато Меликшах и Хаджи притиснаха Хасан Сабах в ъгъла, той скочи заедно с коня си от скалата в пропастта. Angry Сцената беше много силна, а физиономиите на Султана и другите наистина бяха много интересни. Animal Horse Според мен Хасан Сабах отново ще оцелее, макар че днес в един сайт се появи информация, че актьора Гюркан Уйгун също напуска сериала и ще се сбогуваме с ролята му на Хасан Сабах в сериала. Thinking Не знам до колко това е вярно - ако е така ще се разбере в следващия епизод. Winkhttps://www.instagram.com/p/CKQ0vqIp1kH/

Онче - надявам се, че няма да махнат и Турна от сериала. Би било жалко. Hands PrayAngryDisappointed Странно ми стана, че Севда си била изстрила снимките на Турна от профила. Rolling Eyes Това с болестта на Турна дойде като изневиделица, но се надявам сценаристите да я излекуват. Смятам, че те държат на двойката Сенджер и Турна и едва ли ще ги разделят, макар че вече всичко очаквам от тях. Thinking Но нека мислим позитивно - дано пък това отвори очите на тъпия баща на Турна и да й позволи да е със Сенджер. Hands Pray

Нося ви и един колаж на Турна и Сенджер направен от техни фенове ... Sparkling HeartSparkling HeartSparkling HeartМеждувременно излезе и втората част от репортажа от сета на Селджуците! Two Hearts Тук може да видите интервюта с Хатидже Шендил/ Теркен, Гюркан Уйгун/ Хасан Сабах и Екин Коч/ Сенджер. Hug Тази част е по-дълга - около 18 минути е и интервютата са доспа по-дълги. Интервюто с Хатидже/ Теркен е около 5 минути и нещо, най-дълго е това със Екин/ Сенджер - над 9 минути. Gift Все още не намирам репортажа на друг език - само на турски - до колкото разбрах от цитати Екин говори за инцидента, при който пръса му е пострадал. Казва също, че много се е сближил с Илкер Кизмас/ Арсланташ - явно му е най-близък. Animal Racehorse И до колкото прочетох казва също, че би му се искало Сенджер вече да е Султан. Нещо такова. Wink

Нося 3 снимки на Екин от интервюто - страхотен е ... HeartHeartHeartА ето и линк за самото видео - насладете се! Flowers HibiscusHugAnimal Racehorsehttps://www.youtube.com/watch?v=ReuVT3yTG9Q&ab_channel=DiziDoktoru

# 80
 • Мнения: 2 917
Благодаря ти, Рокси, за поста Hug - освен че го прочетох с интерес, сега след тебе мога пак да пусна трейлъра за новия епизод. Blush
Писах в предишния си пост, протестирах Satisfied, но  ми беше ясно, че може би няма да го видите- няма сигнализиране за редакции на постове  в новата версия на сайта.

И така- пускам отново новия трейлър. BlushИ с руски субтитри

https://vk.com/video-132999259_456247667

Рокси, много са ти хубави колажите! Hug

В руската група, която превежда фрагманите, са превели частта на Екин от втората част на предаването. Ето го, наистина е голяма сладур, голям оригинал. Grinning Искал все султан да играе, ха ха Joy И пред султана винаги си виновен. Joy Joy

https://vk.com/dizimedya?w=wall-132999259_872093

От днес, голяма радост с този сняг Grinning

# 81
 • Мнения: 11 620
Здравейте! Hug Онче - няма за какво да ми благодариш. Наистина държах да напиша тези неща, а също и да пусна нещо - да знаете, че не съм ви изоставила! Stuck Out Tongue Winking Eye Радвам се, че колажите ми ти харесват. Hands Pray Kissing HeartPurple Heart Благодаря ти за превода на частта от интервюто с Екин на руски, както и за прекрасната снимка зад кадър от сета вчера! HeartHeartHeart Хората се радват на снега и това е съвсем нормално - и аз чакам тук да завали сняг, но засега няма! Nature SnowflakeNature SnowflakeNature Snowflake Реших отново да пиша, за да ви пусна едни прекрасни снимки на Буура и Лейля Лидия зад кадър от Селджуците Sparkling HeartNature StarAnimal Racehorse Те са от преди няколко дни, но не сме ги пускали тук - а определено си струва - страхотни са. Flowers Four Leaf CloverTadaRevolving Hearts

Още една прекрасна снимка на Лейля Лидия/ Елчин зад кадър от Селджуците - тук е в гримьорната на сериала заедно с една от главните гримьорки! HeartNature SparklesDart Жената пусна снимката след като стана ясно заминаването на Елчин. Явно това е едно от селфитата, което са си направили тогава. Лейля Лидия е прекрасна и много усмихната, но в очите й се чете и тъга. Disappointed Дори ми се струва, че й се плаче - тя много обича ролята си на Елчин. Heart Жалко, че сценаристите пропиляха толкова ценен характер заради своите глупави идеи. Triumph Дано се осъзнаят навреме Hands PrayОще нови снимки на Екин/ Сенджер зад кадър от сета на Селджуците вчера и онзи ден! Отново на фона на снега - страхотен е ... Purple HeartAnimal HorseNature Snowman

Благодаря ти, Рокси, за поста Hug - освен че го прочетох с интерес, сега след тебе мога пак да пусна трейлъра за новия епизод. Blush

Рокси, много са ти хубави колажите! Hug

В руската група, която превежда фрагманите, са превели частта на Екин от втората част на предаването. Ето го, наистина е голяма сладур, голям оригинал. Grinning Искал все султан да играе, ха ха Joy И пред султана винаги си виновен. Joy Joy

https://vk.com/dizimedya?w=wall-132999259_872093

От днес, голяма радост с този сняг GrinningОнче - напълно разбирам раздразнението ти, но явно това са новите правила във форума. Rolling Eyes Много е неприятно - аз така спрях да пиша в темата ми за Берк, защото момичетата, които пишеха там изчезнаха и няма как да си пиша сама. Disappointed Но тук е различно. Предполагам, че момичетата в нашата тема са заети, но когато могат ще пишат и те - както и аз. Kissing Heart

Нося ти още една снимка зад кадър на Али/ Тапар и Волкан Кескин/ Базкуш - снимката е от вчера. Човек от екипа е имал рожден ден - те позират заедно с него. Animal HorseSnowboarderNature Snowflake

# 82
 • Мнения: 1 027
Здравейте момичета!
И аз преди малко четох, че актьорът изпълняващ Хасан Сабах ще се раздели със селджуците, но реално такова изявление от актьора не видях. Дано да е блъф!
Хасан Сабах е много ярка, важна и реална историческа фигура и не е добра идеята действията му да бъдат пресъздавани от измислени наследници, като Файсал например, освен ако няма основателни причини за неговото излизане от сериала.
Все още не знам, как ще оживее след ефектния полет, освен ако кончето, което съвсем без причина полетя заедно с него, не смекчи по някакъв странен начин удара и не спаси живота на батанитът.Никаква информация не намерих за новата героиня. Нямах и много време да разглеждам коментари... Вие имате ли някакво инфо за нея?Толкова е млада! Струва ми се, че е почти дете..., а влиза в ролята на лидер на наемници Sunglasses От трейлъра става ясно, че ще е враг на Сенджер, ако съм разбрала правилно...Колко красива снимка на Тапар Heart Eyes
Милото момче, колко болка крие в себе си...
Направи ми впечатление, че когато Тапар и Сенджер преследваха Маркус, лидерът на цялата акция бе Сенджер. Той раздаваше заповеди наляво и надясно, при все, че до него стоеше не кой да е а Мелик Тапар. Беше ми малко странно, въпреки, че това си бяха другарите на Сенджер предимно. Не видях недоволство в Тапар, но щеше да ми е по- приятно, ако Сенджер се допитваше с него поне за пред хората.

Онче, благодаря за трейлъра. Доколкото помня той дойде под надслов- " Време е тази тайна да се разкрие" или нещо близко до това...
Дали нашият любим Хаджи няма да избере да не се поддава на манипулациите на Зюбейде и не реши да разкаже всичко на Меликшах?
Честно казано вече ми се иска тайната да излезе наяве в голяма степен и, заради Тапар. Той има огромна нужда от майка си.Какъв ли ще е следващия ход на Файсал?
В момента, като че ли се намира в задънена улица GrinningИскате ли един луксозен Хаджи за финал SunglassesИ малко Сенджер и Турна Heart Eyes

Рокси, продължавай да твориш, добре ти си получават и гифчетата и колажите Hands Clap Аз, тези неща не ги мога, категорично Confused

# 83
 • Мнения: 2 917
Момичета, днес излязоха доста снимки от предстоящия епизод, публикувам някои. Бяха обещали втория фрагман, но явно ще е утре.
Озетът, преведен на руски, с малко коменрати от преводача:grinning:-
Скрит текст:
Зубейдэ, которая отправилась к Башулу, проведать ее при поддержке Меликшаха,ждал большой сюрприз.Потому что Башулу,мать Сенджера (они что зрителей за тупых считают??)была не кем иным, как Башулу, дочерью кипчаков, изгнанных из дворца много лет назад. Что сделает Зубейдэ, которая узнает Башулу с первого взгляда и узнает секрет? Раскроет ли она эту опасную тайну, участником которой становится, Меликшах?

С приездом во дворец Зубейдэ баланс во дворце изменился в ущерб Теркен. Что это за хорошая новость, которая спасет Теркен от этой сложной ситуации, в которой она оказалась?

Как Маркус, который тяжело ранил Башулу, убил Коркут-бея и пролил кровь многих невинных людей, избавится от мести Сенджера?

Хасан Саббах спрыгнул со скалы насмерть,(мы в это не поверим!)чтобы избавиться от гнева преследовавших его Меликшаха и Низам аль Мулька. Кто будет тем человеком, который спасет Хасана Саббаха от смертельной опасности,в которую он попал? Как он это сделает?

Приведет ли золото, которое Сенджер взял у Файсала от имени государства, к армии крестоносцев?Выяснится ли что Файсал предатель? Каким образом крестоносцы получат золото, взятое из рук Файсала у сельджуков?

Ильтебер видел плачевное состояние Турны и отказался от свадьбы с Файсалом. Позволит ли Ильтебер Турне выйти замуж за Сенджера?В чем причина недопониманий между Турной и Сенджером?(да потому что он вечно в танке,когда он так нужен!)


Утре се надявам да покажат втория трейлър. Ако няма пост след мен, ще допълня този, вече си знаем. Sunglasses

# 84
 • Плевен / София
 • Мнения: 14 529
Благодаря за прекрасните снимки, особено на Турна и Санджар. Може ли Теркен да е отново бременна?

# 85
 • Мнения: 1 027
Възможно е Гостче...Според историята Теркен Хатун е имала трима сина от Султан Меликшах, двама от които умират още, докато той е жив ( предполагам, че в сериала са решили да ни покажат спонтанния аборт за по- бързо...), а най- малкия- Махмуд се превръща в единствената надежда за властта.
Тя е искала Меликшах да го провъзгласи за наследник, но е срещнала сериозна съпротива от любимият ни везир Низам ал- Мулк, който е подкрепял до последно първородния Беркиярук.

Махмелек е била омъжена за Халифа на Багдат Ал- Муктади, от когото има син, но дъщерята на Теркен не е била ценена в дома на мъжа си, доколкото разбрах и се е върнала при родителите си, скоро след това е починала...
Отношенията на Султана и съпругата му към Халифа вече не са положителни, и няколко години след това, след като Низам ал- Мулк е убит, Меликшах и Теркен отиват в Багдат и искат да отстранят омразния зет и да назначат детето на Махмелек за новият Халиф. За съжаление Меликшах намира смъртта си точно тогава...
Някой твърдят, че е отровен от Теркен ( ние познаваме вече любовта и към отровите), други отричат това.
Каквато и да е причината за смъртта на Меликшах, тя остава скрита за малко, в самото начало, защото Теркен иска да провъзгласи невръстния си син за Султан.
Тя сключва сделка с Ал- Муктади да му предаде сина му срещу признанието му на Махмуд за Султан и той го прави. Успява да привлече на своя страна и войската, вероятно чрез хазната, която е била в нейни ръце, а после насочва част от тях срещу Беркиярук и Зюбейде, но съмишлениците на Великия Везир осуетяват нападението.
Така Беркярук е провъзгласен за Султан в Рея, а в Исфахан, Султан е бил Махмуд под регентството на Теркен Хатун...
Малко след това мъжът на Махмелек- халифа, умира, с него умира и подкрепата за невръстния Махмуд, Новият Халиф признава Беркиярук, който от своя страна предприема бойни действия срещу Исфахан. Войската му разгромява тази на Теркен и градът е под негова обсада. Теркен договаря примирие, но тайно върти схеми с брата на Зюбейде, за когото смята да се омъжи и така да стабилизира положението за нея и сина си и евентуална нова възможност за властта. Беркиярук, обаче, убива чичо си, почти веднага след това умира Теркен, а още същата година, вероятно от едра шарка и малкият Махмуд...

Чудя се, кое от всичко това ще вкарат в сценария?
Зюбейде е тук, Бериярук го очакваме, враждата с Хаджи е налице...
Ясно е едно- Теркен няма да бъде победена скоро, като че ли...
Дали тепърва ще роди малкият Махмуд или ще се бори за властта, чрез дъщеря си...?
Ще бъде интересно!

Значи Хасан Сабах, както и Маркус се спасяват.
Ако предположим, че Маркус е спасен от младата русокоса девойка, то кой ще помогне на Сабах?
Не знам, защо само образа на Тадж ал- Мулк ми изниква.. Той, вече веднъж помогна на Сабах да излезе от Исфахан и му беше обещана бъдеща подкрепа от батанитите. Сигурно го е поблазнила мисълта... Няма да се изненадам той да се превърне в очите и ушите на батанитите в двореца. Те сега си нямат човек там...

Хасан Сабах може и да му провърви, но мисля, че едноокият е обречен Sunglasses# 86
 • Мнения: 2 917
Момичета, най-вероятно е точно така- Махмуд е на път, бременна е Теркен. В новия фрагман става ясно.
Юле, много ме зарадва с историческата справка, много ти благодаря! Hug Доста събития има за показване само покрай Теркен, наистина какво ли ще видим. Жал ми е за Махмелек, каква съдба...

Ето го и фрагман 2 за епизод 18 Misc BombНаистина, както обеща Емре бей, продуцентът- буреносен трейлър. Nature Fire

Ето го с руски субтитри.
https://vk.com/video-132999259_456247688

Момчетата в битка, Теркен я спохожда дългоочаквания повод за радост и за борба.  Зюбейде мен лично започва много да ме дразни, сигурна съм, че ще използва информацията за Сенджер в своя полза. Не знам как, но ми е много съмнителна. И как заплашва Башолу Fearful

Турна и Сенджер - щастливи.Heart Eyes Емирът е кандисал за зет Сенджер. Grinning

Но както писаха и в озета- нещо помрачава щастието им.Хасан Сабах лежи като в едно стихотворение, не помня кое- за юнака и белия сняг. Satisfied Напълно е възможно да му помогне и този път Таджимулк. Техният съюз вече е факт.

За кончето ми е жал... Disappointed Relieved В сериала не го пожали този дявол, иначе знам, че няма пострадали животни по време на снимките. Хасан Сабах е безжалостен и към животните.Fearful Да беше скочил сам, кому бяха нужни тези циркове, ама нали е велик, или, както бяхте писали- достатъчно дрогиран с хашиш. Head BandДали везирът наистина няма този път да каже на султана истината? Thinking Знам, че не е краят на сезона, но може пък да решат да направят нещо различно. SmileyПоследна редакция: сб, 23 яну 2021, 21:05 от oncee

# 87
 • Плевен / София
 • Мнения: 14 529
Радвам се за Турна и Санджар...дай боже да ги видим оженени....

# 88
 • Мнения: 2 917
Гостче, ще има пак малко драма, дали заради Рапунцел или за друго- но ще я видим разсърдена Турна.Ill Но и аз се надявам в крайна сметка облаците да преминат и отново да се усмихнат.Blush
Дали Сенджер няма да потърси помощ за тази сватба от Тапар- както видахме в предишната серия Тапар вече разбра за Турна и  пожела на Сенджер да се събере с любимата си. Много е хубаво, че ги свързва вече не само битката и задачите, поставени от султана, а и лични неща. Heart
И много ми е любопитно как ще се развият отношенията им с Баркиярук, защото той рано или късно ще се появи.

Един  отново знаменателен кадър- Меликшах отправя със задача най-доверения си човек и двамата си сина.

# 89
 • София
 • Мнения: 1 813
Здравейте, мили дами!
Благодаря за изчерпанелните ви постове.
Юле, благодарение на теб научих много от историческите факти, за  които до сега не бях чела. Ончее, право да си кажа ти си моя ориентир,  кой сериал да гледам и коя тема да следя. Липсва ми Рокси, но се надявам да не ни изоставя. Ето слагам специално за нея една снимка на Лейля Лидия:
Много е красива тук.

И Буура :
Всичко добро ви желая и бъдете здрави.

Общи условия

Активация на акаунт