Много ти благодаря!
Чест е за мен да съм ти ориентир
, ама не гледам много в момента.
Селджуците чакам с интерес, гледам клипове още в понеделник и се мъча да разбера и чакам превода с нетърпение. И пиша в темата повечко. 
Другите, които следя, но когато мога- Мениджърите и Чудесния доктор, ама него малко го позарязах. А за тези двата не виждам някъде да се коментира подробно.
Знаеш ли, Нина, липсва ми един такъв човешки, топъл и добре сниман сериал като "Жена".
За ежедневните човешки преживявяния, успехи и неудачи, за нормалните хора, които обичат, страдат, радват се. Такъв май няма или аз не съм разбрала. Иначе си гледам европейски, американски, сега съм набелязала един испански, исторически- за Карлос I.
И още малко офтопик
- в една друга тема, за исторически сериали и такива по книги прочетох, че тази година ще има нова екранизация по Джейн Остин. 
Снимката на Лейла Лидия наистина е много хубава.

Една чудна семейна снимка на Буура. Вижте опашката му, направо си е с дълга коса!

Мисля, че не случайно е поискала да замине с него, а сега е тук и подготвя почвата за неговото пристигане.

Когато прочетох, че търсиш някои човешки, топъл и истински сериал показващ съвсем нормалните човешки отношения реших да се включа.
Знам, че не го правя за първи път - сигурно и ти и останалите пишещи и четящи тук хора ще си помислите, че ви го препоръчвам защото в него играят моите любимци Буура и Лейля Лидия, но не е така.
Препоръчвам ти го защото наистина е такъв какъвто търсиш 1 към 1 - много човешки сериал, показващ силата на любовта, приятелството и истинските отношения между хората точно както и сериала "Жена". 
Освен това продуцента на "Една Жена" и на "Дъщеря ми" е един и същ - Фатих Аксой, а той си разбира от работата. Не случайно точно тези 2 сериала жънат успехи по целият свят - особено "Дъщеря ми" вече е продаден в толкова много страни и навсякъде се превръща в хит.
За мен "Дъщеря ми" е един от най-стойностните и качествени турски сериали - не случайно ми стана толкова любим. В него има от всичко - любов, забавление, драма, екшън. Много често съм се смяла от сърце. 
Тук няма да видиш изневери или предателства - тук ни показват много чисти, много човешки отношения. В "Една жена" малкия Дурукчо умилява и забавлява всички с коментарите си - а в "Дъщеря ми" - Ойкю непрекъснато прави интересни и забавни коментари, но в същото време е много умна и много смела.
Както се казва препоръчвам ти сериала с 2 ръце. 

Горкия заобиколен е от харпии - хвани Теркен, удари Зубейде. Ясно е, че той не обича нито една от тях - единствените добри жени в живота на Султана са Елчин и Башолу. Към тях определено Султана изпитва любов. 

Ето, че Зубейде пристигна и започна да се прави на добра самарянка, но има скрити мотиви. Иска Беркиярук да седне на трона на Султана - в това няма кой да ме разубеди.
И аз мисля, че този син на Меликшах ще е различен от Тапар и Сенджер - ще има повече амбиции. Вероятно така го е възпитала Зубейде.
Със сигурност и той скоро ще се появи в сериала
Тогава са държали на това - Меликшах й се е възхищавал от малък, но не мисля че я е обичал - затова и не е останал с нея.
Всъщност имало е как - ако аз бях сценаристка щях да оставя Елчин близо до Меликшах и с нейна помощ той да разкрие всички игрички на Теркен и Зубейде - тогава може би и съдбата му щеше да е друга.
Ясно е, че сценаристите използваха имената на Буура и Лейля Лидия и тяхната огромна фен база - сближиха героите им. Накараха ги да изпитат любов, а сега обърнаха палачинката и завиха към историята. Като се сетя ме хваща яд.
Емре Конук с гордост казваше, че сериала имал и голяма международна фен база - но гледам, че тя започна да се стопява след излизането на Лейля от сериала. Поне латино феновете се отказаха да превеждат епизодите и моментите от сериала. 

- хубава снимка от фотографа на сериала. 

)

Веднага ми се наби в очите контраста със сцената, в която Сабах не пожали кончето и скочи с него.

Пред него наблегна на това, че султанът се отнася със Сенджер като син. Изобщо- жената е много умна, хитра, преследва си целите, ако и да е царствена. Не ми харесва.
Наистина - нито Башолу, нито Елчин имат място в такава битка. Те са друг модел. Сега си мисля- ако Елчин бе останала или ако по някакъв начин имаше възможност да се срещне с Башолу, двете биха си допаднали, въпреки любовта им към един и същи мъж. Просто са други хора.
Да, вярно, за нов живот ставаше въпрос, но все пак- тази музика досега се асоциираше с ТурСен! Все едно ми я откраднаха. 

Да е здраво и щастливо това хубаво и талантливо момче, да му върви във всичко!