"Великите Селджуци", "Дъщеря ми" и актьорският екип след това - Тема 2

• 32 056
  • 528
  •   1
Отговори
# 90
Леле, Нинка, колко мило! Hug Много ти благодаря! Heart Чест е за мен да съм ти ориентир Hug, ама не гледам много в момента. Grinning Селджуците чакам с интерес, гледам клипове още в понеделник и  се мъча да разбера и чакам превода с нетърпение. И пиша в темата повечко. Blush
Другите, които следя, но когато мога- Мениджърите и Чудесния доктор, ама него малко го позарязах. А за тези двата не виждам някъде да се коментира подробно. Grinning Знаеш ли, Нина, липсва ми един такъв човешки, топъл и добре сниман сериал като "Жена". Blush За ежедневните човешки преживявяния, успехи и неудачи, за нормалните хора, които обичат, страдат, радват се. Такъв май няма или аз не съм разбрала.
Иначе си гледам европейски, американски, сега съм набелязала един испански, исторически- за Карлос I. Blush  И още малко офтопик Wink- в една друга тема, за исторически сериали и такива по книги прочетох, че тази година ще има нова екранизация по Джейн Остин. Heart Eyes

Снимката на Лейла Лидия наистина е много хубава. Heart

Една чудна семейна снимка на Буура. Вижте опашката му, направо си е с дълга коса! Blush

# 91
Интересно, че Маркус не ни го показаха в нито един откъс към следващия епизод. Мисля, няма съмнение, че е спасен от някого, едва ли Сенджер го е помилвал. И този някой най- вероятно е русокосата девойка, чиято персона изглежда, че от продукцията държат да пазят в тайна до последно.
От снимките става ясно, че тя бързо ще навлезе в живота на всички, дори на Турна.

Тук съм сигурна, че замъглената светла част е косата на мистериозната пришълка.

Каква ще бъде връзката и с Файсал?
Дали тук няма да водят преговори за златото. Момичето може да каже, че е нейно...

Интересно ми е каква ще е нейната кауза, освен ако не е преминаващ герой, за няколко епизода..., от който сценарият има нужда.

Зюбейде Хатун направо си заплашва Башулу предупреждавайки я да очаква всичко от нея. Но аз, все пак не мисля, че ще каже истината на Султана... Кой знае, каква клевета ще скалъпи за Башулу пред Меликшах, а мама Башулу ще трябва да преглътне и това, за да запази тайната...
По склонна съм да се съглася, че на Хаджи ще му пределее и сам ще каже истината.
От една страна искам вече всичко да се разкрие, но от друга признавам, че ми е любимо да гледам сближаването на Меликшах със Сенджер, на Тапар със Сенджер и Башулу, и то без да знаят кои са тези хора. Това са едни от най- емоционалните за мен сцени.
Двамата братя отново са заедно на бойното поле Heart

Все си мисля, че Беркиярук няма да прилича на тях...
Не знам, защо съм си решила, че в този сериал ще ни го представят, като лошия брат... А, и как да е иначе, когато живееш с майка като Зюбейде. Сигурна съм, че тя е притъпила всяка скромност и смиреност в него и го е моделирала по свой образ и подобие Sunglasses Мисля, че не случайно е поискала да замине с него, а сега е тук и подготвя почвата за неговото пристигане.

Да, изглежда, че Махмуд е на път. Горкото дете то е било на власт, чрез майка си само две години. Интересното е, че в нашата история се изтъкват синовете на Меликшах от Башулу и Зюбейда, може би, защото именно те са управлявали в последствие. Но, когато четох тук и там за истинската история, то става ясно, че любимецът на Султана всъщност е бил първия син на Теркен, който умира рано, но преди това е бил провъзгласен от Меликшах за негов наследник.
Добре, че наоколо е бил Низам ал- Мулк Heart  иначе Теркен да си е правила каквото си иска. Изглежда, че Султанът е бил луд по нея Smirk
Нашата история не прилича на истинската в голяма степен, за това да видим, дали Махмуд ще се роди, дали Махмелек ще я омъжат ( още са ми в главата думите на Теркен- "ще направиш ли всичко за мен"), какви ще са лостовете на Теркен Хатун да се бори за властта?

Най накрая светлина в тунела Smirk Както предполагах Емир Илтебер е клекнал Stuck Out Tongue
От къде ще дойдат поредните черни облаци? Може и да са руси...

Буура Heart

И малко смях Joy

Последна редакция: сб, 23 яну 2021, 23:47 от Juliya07

# 92
Здравейте момичета! Благодаря ви за хубавите снимки и интересните коментари HugFlowers Four Leaf CloverFlowers Hibiscus Нина, Онче - благодаря за прекрасните снимки на Буура и Лейля Лидия. Two HeartsTwo HeartsTwo Hearts Снимката на Буура със семейството му е много сладка - когато той я пусна веднага беше харесана от Лейля Лидия/ Елчин, Али/ Тапар, Севда/ Турна и Хатидже/ Теркен. А вчера я лайкна и Исмаил Еге/ Фейсал YumRevolving HeartsHands Clap

Ето и от мен една любима моя снимка на Буура и Лейля Лидия като Демир и Джандан в "Дъщеря ми" - Великолепни са! Супер готини, сладки и прекрасни заедно ... Sparkling HeartKissAnimal Heart Eyes Cat

Знаеш ли, Нина, липсва ми един такъв човешки, топъл и добре сниман сериал като "Жена". Blush За ежедневните човешки преживявяния, успехи и неудачи, за нормалните хора, които обичат, страдат, радват се. Такъв май няма или аз не съм разбрала.

Онче - извинявай, че се намесвам в разговора ви с Нинка, но ако ми позволиш искам да ти препоръчам точно такъв сериал. Stuck Out Tongue Winking Eye Когато прочетох, че търсиш някои човешки, топъл и истински сериал показващ съвсем нормалните човешки отношения реших да се включа. Hug За мен сериала "Дъщеря ми" е точно такъв - препоръчвам ти, когато имаш възможност да го изгледаш. Purple Heart Знам, че не го правя за първи път - сигурно и ти и останалите пишещи и четящи тук хора ще си помислите, че ви го препоръчвам защото в него играят моите любимци Буура и Лейля Лидия, но не е така. Nature Star Препоръчвам ти го защото наистина е такъв какъвто търсиш 1 към 1 - много човешки сериал, показващ силата на любовта, приятелството и истинските отношения между хората точно както и сериала "Жена". Kissing HeartTwo HeartsAnimal Racehorse Освен това продуцента на "Една Жена" и на "Дъщеря ми" е един и същ - Фатих Аксой, а той си разбира от работата. Не случайно точно тези 2 сериала жънат успехи по целият свят - особено "Дъщеря ми" вече е продаден в толкова много страни и навсякъде се превръща в хит. HeartHeartHeart Причината е, че е много човешки, много стойностен, много близък до реалния живот сериал - където героите имат своите проблеми, своите радости, изпитват съвсем нормални човешки чувства. Nature Star Flowers Four Leaf CloverKissing Heart И пак казвам "Дъщеря ми" не е толкова тежък сериал като "Майка" - тук детето не е малтретирано, нито отритнато - напротив Hug Подобно на "Жена", където Бахар обожава децата си и е готова на всичко за тях - в "Дъщеря ми", Демир и Джандан в изпълнение на Буура и Лейля Лидия правят всичко за малката Ойкю - Берен! Тя променя живота на всички към по-добро HeartHeart EyesPeople Family За мен "Дъщеря ми" е един от най-стойностните и качествени турски сериали - не случайно ми стана толкова любим. В него има от всичко - любов, забавление, драма, екшън. Много често съм се смяла от сърце. HeartNature FireGift Тук няма да видиш изневери или предателства - тук ни показват много чисти, много човешки отношения. В "Една жена" малкия Дурукчо умилява и забавлява всички с коментарите си - а в "Дъщеря ми" - Ойкю непрекъснато прави интересни и забавни коментари, но в същото време е много умна и много смела. Tada Както се казва препоръчвам ти сериала с 2 ръце. YumYumYum Ако някога ти или някой друг от вас реши да го гледа само ми кажете и ще ви дам линк, където можете да намерите всички епизоди с бг аудио. Пък може някой ден и да го повторят по телевизията и тогава да го гледате. Sparkling Heart Бих се радвала ако се решите и го направите да споделите впечатленията си - може и заедно да го обсъждаме. Stuck Out Tongue Winking Eye Разбира се стига да искате - аз само предлагам. Но всеки сам решава кога какво да гледа. А и вкуса на всеки е различен. Kissing Heart Иначе съм убедена, че Нинка също би ти препоръчала "Дъщеря ми" - там Буура направо ще ви остави без думи. Помита всичко с тази роля. Лейля Лидия също е уникална, а малката Берен е истинско съкровище. Останалите актьори също са страхотни. Свалям им шапка CupidAnimal Heart Eyes CatHands Pray

Пускам още една снимка от "Дъщеря ми" - думите тук са излишни! Прекрасно семейство - чиста и истинска любов ... HeartHeartHeart

А сега да се върна на Селджуците - намерих един прекрасен клип с избрани моменти от бойни сцени на Меликшах и Сенджер!!! Two HeartsFlowers Four Leaf CloverAnimal Racehorse Много ми хареса как са го направили и реших да го споделя с вас. Hug Буура и Екин са Великолепни - поздравявам ги за отличната актьорска игра ... Hands ClapHands ClapHands Clap

https://www.youtube.com/watch?v=eRRc3-lkm2k&ab_channel=KoreDelisi

Юле - радвам се, че колажите и гифчетата ми ти харесват! Heart Благодаря ти за историческите факти - прочитайки всичко това направо ожалих Меликшах. Disappointed Горкия заобиколен е от харпии - хвани Теркен, удари Зубейде. Ясно е, че той не обича нито една от тях - единствените добри жени в живота на Султана са Елчин и Башолу. Към тях определено Султана изпитва любов. Revolving Hearts От една страна Башолу е трябвало да се прави на мъртва 20 години, а от друга страна Елчин се влюби истински в Меликшах - видяхме я колко е смела, честна, чиста в отношенията и чувствата си към него. KissKissKiss А и той също не беше безразличен - 100 % се влюби в Елчин, но положението му на Султан не му позволи да разгърне чувствата и любовта си към нея. Disappointed Затова я изпрати на специална мисия като й показа колко силно й се доверява. Wink Така ми липсват сцените им в сериала - вече нищо не е същото. Sob

Но гледайки развитието на епизодите и четейки историческите факти се убеждавам, че заминаването на Елчин и пристигането на Зубейде си е точно решение на продуцентите и сценаристите. Triumph Ето, че Зубейде пристигна и започна да се прави на добра самарянка, но има скрити мотиви. Иска Беркиярук да седне на трона на Султана - в това няма кой да ме разубеди. Angry И аз мисля, че този син на Меликшах ще е различен от Тапар и Сенджер - ще има повече амбиции. Вероятно така го е възпитала Зубейде. Thinking Със сигурност и той скоро ще се появи в сериала Stuck Out Tongue Winking Eye  Вече се почна войната между Теркен и Зубейде - поне разбрахме, че брака на Меликшах с Теркен е политически, колкото до Зубейде мисля, че родителите на Меликшах са го насочили към нея с цел - за да има наследник. Sad Тогава са държали на това - Меликшах й се е възхищавал от малък, но не мисля че я е обичал - затова и не е останал с нея. Wink И сега новата бременност на Теркен пак е съшита с бели конци от сценаристите - той Султана от сумати време не е бил с нея, но тя е бременна. Разбира се така ще го измислят - трябва пак да се върнем към историята. Triumph  Каквото и да си говорим всичко ставащо напоследък е заради това - както излизането на Елчин, така и това на майката на Султана. Disappointed Сега ще се почнат битки и стратегически игри между Теркен и Зубейде кой да седне на трона на Султана - а за него никой не се интересува. Накрая й ще го отровят. Просто без коментар Sob Покрай тези подмолни игри и борби за власт е нямало как да вмъкнат честната Елчин - която от първия до последния момент не склони глава и остана все така смела и чиста. Sleepy Всъщност имало е как - ако аз бях сценаристка щях да оставя Елчин близо до Меликшах и с нейна помощ той да разкрие всички игрички на Теркен и Зубейде - тогава може би и съдбата му щеше да е друга. Kissing Heart Може би и в реалната история съдбата на Султана е щяла да е различна ако Елчин е била до него. Rolling Eyes Ясно е, че сценаристите използваха имената на Буура и Лейля Лидия и тяхната огромна фен база - сближиха героите им. Накараха ги да изпитат любов, а сега обърнаха палачинката и завиха към историята. Като се сетя ме хваща яд. Rage Емре Конук с гордост казваше, че сериала имал и голяма международна фен база - но гледам, че тя започна да се стопява след излизането на Лейля от сериала. Поне латино феновете се отказаха да превеждат епизодите и моментите от сериала. Sleepy Но пък продуцентите ще се радват на турските зрители - те са в екстаз, толкова държали на реалната история, че сега с радост споделят, че можели да научат повече за Селджуците от сериала - а не от учебниците. Как няма да се налага да гледаме подлостите на Теркен и Зубейде за сметка на истинския пример за подражание за всяка жена в лицето на Елчин Хатун. Smirk Какво ли още я чака и Башолу - според мен Зубейде ще я заплаши с нещо или ще извърти нещата пред султана и пак Башолу ще е виновна - а харпиите ще ликуват. Hands Thumbsdown Както и да ни я представят до тук - само като погледна лицето на Зубейде и ми призлява - личи си, че не й е чиста работата. Angry Тя не прилича на невинна, добра и честна жена - прилича ми на подмолна интригантка - уцелили са се с Теркен. Hands Punch

Маркус аз го видях на една от снимките за новия епизод пуснати в нета - така, че ще се спаси. Както става ясно Хасан Сабах също - злодейте трябва да са в пълен състав. Angry Жалко за горкото конче - но за щастие знаем, че е пострадало само в епизода, а в действителност си е живо и здраво Hands Pray

Братята Тапар и Сенджер много си ги харесвам заедно! И новите им снимки от снега са супер. Ето и един колаж, който намерих Sparkling Heart

Радвам се да видя Сенджер и Турна заедно усмихнати - значи баща й е склонил за сватбата им. HeartHeartHeart Но със сигурност пак ще има проблем - явно покрай Фейсал и новата руса лидерка - както и казвате Рапунцел. Stuck Out Tongue Winking Eye Аз лично не мисля, че тя лично ще спаси Маркус - ако е така Сенджер ще я види и познае. Според мен пред него ще се прави на друга. Thinking

Засега това е от мен - пак написах роман. Stuck Out Tongue Winking Eye Макар и да се включвам по-рядко - ще го правя от време на време. Hug Надявам се да не съм ви отекчила. Wink Бъдете здрави ... Sparkling Heart

За финал - ето ето един невероятен колаж на Сенджер и Турна, който намерих Purple HeartPurple HeartPurple Heart

# 93
  • София
Здравейте, мили момичета!
Ончее, ми аз гледам същите сериали, които и ти, но допълвам с "Неверния" . Започнах го заради Джансу Дере, която за разлика от много пишещи във форумите не харесват, аз харесвам. Тази роля е сякаш писана за Джансу, невероятна е и за мен е много по добра от оригиналната "Д-р Фостър". Джиндорук, като Волкан е голям подлец и гадина, но аз вече достатъчно го ненавиждам от "Жена", като Сарп,  че сега нищо хубаво не очаквам от него, а само го мразя. Много сериали започвах този сезон, но след 2-3та серия се отказах. Аз също горещо, като Рокси ти препоръчам "Дъщеря ми" . Великолепен е! Засяга много човешки ценности. Моята Беренка е върха, Лейля Лидия и Буура също, но и всички други. Момичета гледайте любимия ми сериал и няма да съжалявате. Например всички епизоди на "Жена" съм си ги "складирала"  и като няма какво си ги гледам. Не ми омръзва.
Рокси, скъпа сложи линка на епизодите на "Дъщеря ми" за да си "складирам" и тях и си ги гледам отново и отново.
Ох, за селджуците нищо не писах, но това е защото малко изостанах с гледане на последните два епизода. За сега само съм прочела обстойно вашите постове и се захващам с гледане. Аз така действам - чета ви и после гледам и така ми е по ясно всичко.
Буура, който е писал "Ден и нощ:

Всичко добро, момичета и бъдете здрави.

# 94
HeartМомичета, нося ви видео с Мехмед Йозгюр и неговите отговори на въпроси
https://www.youtube.com/watch?fbclid=IwAR2TpZdCbu2FhpIgWkb1mN5eC … %BCkSel%C3%A7uklu

И една готина снимка с него Heart
Много ми е любим Heart

Чудесна снимка на Лейля Лидия Heart, която се наслаждава на спокойствието и енергията на това прекрасно самотно място сред природата.

Зловещ постер с Маркус, който ще измисля хитри ходове, за да продължи пътя си до Йерусалим.

Две стари, но качествени снимки на Екин Коч, който се е вглъбил в обяснения на красивата си колежка Smirk

Още една красива колежка SmirkHeart

И още една красива колежка със семейството си Heart

П.п
Така и не схванах как да пускам клипчетата, както Ончето ми обясни....

# 95
Благодаря ви, момичета, за чудните постове! Hug
Нина, Рокси, някога ще гледам "Дъщеря ми", имам го планиран. Blush

Дано някоя руска група преведе поне част от интервюто на Мехмед Юзгюр, много интересен актьор и човек и изпълнява важната си роля в сериала просто перфектно.

Ето една впечатляваща снимка на везира.

И Меликшах.

Юле, ти се беше закъхарила, че Маркус го няма на промо снимките и в трейлърите Wink Grinning Накъде без него. Joy Ще видим как ще се измъкне от Сенджер, пък и нека стои в сериала, има присъствие, Каан Ташанер  се справя супер, придава му такъв интересен нюанс на героя си. Trollface

Първи епизод на Селджуците има вече 10 млн. гледания. Hands Clap

Кадрите в снега са много впечатляващи, а такива ще има много в предстоящата серия. Да им се насладим, не се знае кога пак ще завали в Истанбул. Grinning

Юле, няма проблем, че не си разбрала за видеото, пак ще ти обясня. Hug Ей сега правя скрин и ще ти покажа там. Слагам в скрит текст, който иска може да прегледа.
Скрит текст:
Ето, виж- заграденото с оранжево е иконката, ако искаш да публикуваш видео.

Кликваш там. Появява се написано в скоби video... video. Два пъти написано, в големи скоби.

Отваряш видеото в Youtube, което искаш да качиш  и кликваш с десен бутон на мишката на "Копиране на URL  адреса на видеоклипа".
И това копираното го слагаш  по средата между двете video ------- videо. Където са чертичките, там слагаш копирания линк, има и скоби, те ще се появят.

Дано съм обяснила добре.Blush Това ще го научиш, няма проблеми. Но като цяло новата версия на БГ мамата за мен е в пъти по-слаба от старата, ама вече ми омръзна да протестирам. И затова и не оцветявам, мога, но е много досадно.
Както и да е, ако пак не успееш, пиши, пак ще обясня. Или питай, ако нещо не съм написала ясно.Hug

# 96

Благодаря ти Онче Hug

Така го правех, но съм пробвала с клипчета, които не са от Youtube...

# 97
Юле, ясно. Blush Аз основно от Youtube качвам видео, май само оттам. От Туитър не мога, както и от рускините от ВК- оттам само с линкове.

Хаштагът на днешната серия- "В името на държавата" /или "За държавата"/

От акаунта на сериала, нали знаем, че са майстори на колажите. Hands Clap

Ако сте се затъжили за емира Joy

Русокосият тъмен облак Satisfied - хубава снимка от фотографа на сериала.

Ливия се нарича  тази беда. Grinning На една от снимките и от акаунта пише нещо такова: "Ливия е като сянка, всеки път се появява пред Сенджер".Smiling Imp  

Емре Конук, продуцентът- режисьор написа в профила си /доколкото си преведох/: "Дали в откъса тази вечер след епизода  ще видим султан Арпаслан?"

По-прозорливите веднага се сетиха, че и Буура, и Мехмед Йозгюр дадоха спойлери за това. Grinning
От Буура-

Последна редакция: пн, 25 яну 2021, 18:18 от oncee

# 98
Онче, май е Либия Grinning, но все тая, ТурСен ще и разкажат играта Grinning

За мен най впечатляващо от днес беше написното под постера на Везира

Нещо от сорта, че Низам ал- Мулк пази тайна дълги години, която е време да разкрие! ( при условие, че съм разбрала правилно Smile)

Чудя се, дали наистина Хаджи ще се реши да говори...???

Сега, когато Султана е потънал в други проблеми...

"Съществуването на мюсюлманските турци зависи от сигурността на тази държава!"

# 99
  • Плевен / София
Този със змийският поглед има девет живота като котките....оцеля...че накрая посегна и на султана....

# 100
Момичета, по традиция дадоха откъс от следващата серия.
Вероятно докато е в безсъзнание, Меликшах има тези видения.  

# 101
  • Плевен / София

# 102
Момичета, здравейте  Hug

Снощи успях да изгледам серията с превод. Пиша някои впечатления, може да не са всички, но сега мога. Blush

Меликшах- все по-драматичен образ. Heart Голям спор върви дали е разбрал сам за Сенджер или в момент на загуба на съзнание промълви думата "Сине" на момчето, което вече обича. Предполагам никой нищо няма да му каже, докато го лекуват от отравянето, всъщност наистина е по-хубаво да заобича Сенджер като син, преди да разбере, че наистина е такъв.
Но е много измъчен напоследък. Ясно, че няма да умре от тази отрова, но дали няма да го разболеят сценаристите? Защото според историята точно от отравяне умира. Thinking Това ме тревожи малко, дано да не решат така. Flushed
Искам специално да отбележа колко ми хареса сцената, в която Меликшах купи месце и хранеше кучето на пазара Heart Exl Веднага ми се наби в очите контраста със сцената, в която Сабах не пожали кончето и скочи с него.Pensive

Зюбейде. Ох, чета, че получава много похвали, ама на мен сърцето ми замръзва като я гледам и слушам. Да, в думите и към везира имаше много истина, да, опасно е за всички, ако някой от многото врагове научи тайната преди султана. Обаче съм абсолютно сигурна, че мотивацията и не е само държавническа. За нея на първо място е да осигури безпрепятствено наследството на Баркиярук. Разбираемо е това, ама хайде да не го прикрива с държавнически помисли. Frowning
Сенджер в нейно лице си спечели още един враг, че са му малко другите. Smiling Imp  Нали и видяхте лицето, когато размишляваше и си спомняше думите на Меликшах, че Сенджер заслужава да стигне до висока позиция, твърде много я тревожи това. Така че- да, тя избра да каже на султана, но явно си направи сметката, че ще спечели от това- така или иначе тази тайна ще излезе някога наяве, нека тя е вестоносеца, така събира точки. И един вид ще подреди нещата, да са ясни, да не изникне внезапно възможността Сенджер да стане наследник. Пък и бъдещото дете на Теркен също може би я убеди по своеобразен начин- така и така има много наследници, по-добре да работи в посока бавно и постепенно убеждаване в необходимостта Баркиярук да дойде в столицата и да получи нужното признание. Към Тапар също е фалшива, не и вярвам. Така мисля за тази баш хатун.  И да не забравя друго за нея- може да не е конкретната причина за заточването на Башолу, но мълчаливо е одобрила това и не е помогнала, а явно е имала сила и влияние.
Освен това действа подмолно и създава  негатив у Тапар, опитва се да създаде напрежение между него и Сенджер. Grin Пред него наблегна на това, че султанът се отнася със Сенджер като син. Изобщо- жената е много умна, хитра, преследва си целите, ако и да е царствена. Не ми харесва.
И двете с Теркен са змии, само че тази е по- царствена.Satisfied Ще има да гледаме надскачането им ..Head Band Наистина - нито Башолу, нито Елчин имат място в такава битка. Те са друг модел. Сега си мисля- ако Елчин бе останала или ако по някакъв начин имаше възможност да се срещне с Башолу, двете биха си допаднали, въпреки любовта им към един и същи мъж. Просто са други  хора. Heart

Башолу също  показа сила на характера. Сцената на срещата и с везира и Омар Хаям бе много интересно заснета- на "гроба" и, до къщичката, в която са преминали последните дни на любов с Меликшах  е в която е роден Сенджер... Явно вече и дойде предела  на търпението. Везирът също разбра- и че тя не може повече, и че може би е опасно да се пази тайната. И опасността Зюбейде сериозно го мотивира.
Много облаци се събраха на главата на горкия везир, жал ми е за него. Disappointed

Теркен най-после получи сила и мотив за битка. Да ви кажа, много се ядосах, когато в сцената, в която се разбра за бременността и прозвуча музиката на Турна и Сенджер. Rage Наистина ми стана много неприятно- музиката на чистата любов да се използва в сцена на Теркен! Fearful Да, вярно, за нов живот ставаше въпрос, но все пак- тази музика досега се асоциираше с ТурСен!  Все едно ми я откраднаха. Broken Heart

Сенджер и Турна...Broken Heart Не ми се искаше в този сериал да тръгнат по отъпканите пътища на типичните турски проекти- триъгълници, недоразбиране и т.н. Ама явно ще е така.  Вярно, че тези двамата са много млади, Турна се пали бързо, никой от тях няма опит в такива отношения и ето- започнаха да се появяват проблеми. Само се надявам Турна да не направи прибързано някоя глупост от болка и обида.Flushed

Разрушителката Ливия. Smiling ImpТова Барби не ми се коментира даже. Satisfied Не защото е с отрицателна роля, ама  много слаби ми се виждат - и актрисата, и образът. То е ясно какво искат да покажат с нея- някаква според тях типична европейка съблазнителка, врагиня  с дълга до руса коса, отровителка, измамничка и т.н. Joy Но ми е като Файсал- слаба работа. И не и виждам мястото в историята, пак казвам- не е защото е третия ъгъл за Сенджер и Турна. Satisfied
Маркус, както и Йоргос са други- имат присъствие, интересни като образи, многопластови, пък и актьорите силни, успяват да го покажат това. За Сабах като основен отрицаетлен герой даже няма нужда да говоря- великолепно изграден образ.
Блондито ще ни дразни още известно време, докато си замине с подвита опашка за Константинопол.Grinning
Но засега  поне на мен враговете ми са някак бледи, с изключение на Маркус и Сабах. За тълпата  подобия на кръстоносци и как ги показват- и друг път съм коментирала. В тази серия се появи поредния кръвожаден откачалник- нали се сещате, оня със светлите безумни очи в сцената с Маркус.Joy Много му се смях.

Да кажа за Тапар- вижда се развитието му и това много ми харесва. Heart Може би защото успя да каже доста неща на баща си, изля си душата, може би защото се говори повече за майка му и това му е много приятно. Щастлив е, че получи топлина от Башолу,  чака дете. Всичко това може би допринесе за повече увереност у него. Сближаването със Сенджер и  неговите момчета също работи в тази посока. В серията го видяхме като един истински Мелик- уверен, силен, внушаващ респект. Wear Crown

Арсланташ не се появи в серията, но много зрители, аз също очакват да се появи точно навреме- нали Сенджер изпрати единия от хората си да го повика на помощ. Вероятно така хем ще спаси султана, Сенджер и  бойците им в решителния момент, хем ще се реабилитира пред Меликшах. Другият вариант е Тапар да препуска  към тях, но той нали е в крепостта.
Ще видим кой ще ги спаси, но ще има внезапна поява, видя се  и в изненадата в очите на Сабах в последния момент. Пък и няма начин да не се спасят!
Сигурно ще пропусна нещо, но по-нататък вие като коментирате ще ме подсетите. Blush

И малко шаренко. Blush
Симпатичния Камач, който също се надявам да оживее- с любимия на всички символ в сериала. Blush Animal Poodle

Третата част от филма на журналистката Оя Доган, сниман на сета на сериала.
https://youtu.be/4j_ws5em_tk

И- да поздравим Али, който днес е рожденик! Birthday Да е здраво и щастливо това хубаво и талантливо момче, да му върви във всичко! Nature Sparkles

Днес се надявам да има трейлър. Ако  няма пост след моя, ще го добавя в този пост, нали си знаем. Blush

Последна редакция: ср, 27 яну 2021, 15:59 от oncee

# 103
  • Плевен / София
Онче, за любовта не се ли бориш...не я цениш...Ще видим какво ще направя Санджер и Турна...

# 104
Здравейте!

Вчера си пуснах епизода, но сигурно след половин час го спрях.
Не ми се беше случвало до сега от старта на селджуците! Обикновено гледам епизодите на един дъх.
Нещо ме подразни, дори се отегчих...
Тези безкрайни схватки в горичката, всеки храст на която познавам вече до болка ми дойдоха в повече. Както и количеството прерязани гърла... А, сцената с едноокия батанит, който разбиваше с камък главата на султанския войник беше капката в повече в моята чаша.
Със сигурност просто не бях в настроение за кръвожадни сцени, но също така си мисля, че трябва малко да се спре с тази горска еднотипност. Ще омръзне в даден момент...

Подразних се и от начинът по който оцеля Хасан Сабах. Ако по сценарии не е трябвало да умира, по- добре изобщо да не го бяха хвърляли от скалата. Вярно, че скокът беше ефектен, но трябва и малко реализъм, все пак не гледаме фантастика. Ръката на 40 килограмовата Ливия му беше достатъчна опора да се изправи!
Да, Онче, Ливия е името, Бях се подвела по рускините, които я изписват Либия...

Знам, че в епизода предстоят интересни неща, и като го догледам ще пиша и аз за моите впечатления. За сега си почивам от него, да ми мине яда  Smirk

Малко снимки на актьори и каскадьори Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт