"Великите Селджуци", "Дъщеря ми" и актьорският екип след това - Тема 2

• 32 868
  • 528
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте момичета!
Чудесна новина. Всичко е наред.
Снимките са стартирали отново Heart

В понеделник според Емре ще се насладим на нов епизод Heart
Дават ми време хората. Знаят, че се изложих последните две седмици и изостанах с материала. Grinning

Мисля, че не съм виждала в темата снимки на Екин от тази фотосесия Thinking
Много е готин Heart Eyes

И една нова на Лейля Hug

# 241
  • Плевен / София
Здравейте момичета!
Чудесна новина. Всичко е наред.
Снимките са стартирали отново Heart

В понеделник според Емре ще се насладим на нов епизод Heart
Дават ми време хората. Знаят, че се изложих последните две седмици и изостанах с материала. Grinning

Браво, но аз се гласях да погледна скока от 5 години в "Забранената ябълка"

# 242
Изненада! Misc Bomb
Не очаквах, че ще успеят да направят първия трейлър за новия епизод, но са успели, браво!

Ето го- 1 трейлър за епизод 26, който очакваме идния понеделник, 29 март.

# 243
Добро утро! Днес е петък и вероятно ще излязат снимки от предстоящия епизод на Селджуците. Затова реших да  покрия поста на Ончето. HugHugHug Искам да благодаря на всички ви за хубавите коментари, за информацията и за снимките. Two HeartsHands Pray Horse Racing Много се радвам, че вече всичко е наред и снимките на сериала продължават. Hands Clap Аз ви нося едни невероятни колажи на моите любимци - Елчин и Меликшах. HeartHeartHeart Прекрасните ми стрелци. Много им се радвам. Буура и Лейля Лидия са Великолепни. Sparkling HeartDartAnimal Racehorse

Ето и едни нови невероятни снимки зад кадър на Буура/ Меликшах и Али/ Тапар! Щастлива съм, че двамата си станаха толкова близки приятели. Sparkling HeartFlowers Four Leaf CloverAnimal Horse

И за финал един прекрасен колаж на Сенджер и Турна за всички техни фенове!!! Страхотни са ... Revolving HeartsRevolving HeartsRevolving Hearts

# 244
Здравейте, момичета Hug

Рокси, благодаря ! Hug
Много снимки излязоха, да.  Ще публикувам само някои, да не задръствам темата, а и малко бързам. По-късно, ако някой не сложи други, ще допълня поста, надявам се и да излезе преведен озет.

Снимките са достатъчно показателни, едва ли има нужда от много коментари.
Султанът тръгва на война със синовете си. Heart

Враговете.

Учените и държавниците.

Изпращането на война.

# 245
  • София
Здравейте, момичета и благодаря за прекрасните ви постове.
За да покрия поста на Ончето, аз ще сложа следните снимки:
Буура със съпругата си Нилюфер Гюрбюз:

и с приятелите си Серхат Теоман и Тугай Мерджан с които играха заедно в "Дъщеря ми", които са прегървали малкия му син Джем: 
Желая ви хубав ден и бъдете здрави:

# 246
Благодаря, Нинка Hug

Ето го и озета, на руски.
Скрит текст:
Озет✍🏻

Какое наказание назначит Меликшах Текишу, который уверен в предательстве брата,в результате хитрого плана Сенджера? Удастся ли Текишу, который боролся за трон, избавиться от Меликшаха?

Саббах узнал, что женщина, которая поехала в стойбище Кынык и тайно встречалась с Тапаром, была Башулу. Поэтому ему удалось узнать тайну, которая может ввергнуть государство сельджуков в великий хаос. Как Саббах использует эту тайну?

Предаст ли Ливия бывших подельников-Саббаха и лекаря ,когда увидит Эфруза в стойбище? Удастся ли Эфрузу сбежать из стойбище с Саббахом?

Теркен немедленно поделилась с Меликшахом хорошей новостью о будущем наследнике.Сможет ли она изменить баланс во дворце, используя мальчика, которого он родит в скором времени?

Бедри аль Джамаль,который узнал о календарной деятельности сельджуков, попросил у Хасана Саббаха этот календарь, чтобы затмить сияющую звезду сельджуков в исламском мире. После этого тайный помощник Саббаха Фида принял меры и серьезно ранил Омара Хайяма и сумел украсть календарь.
Как Низам аль Мульк, который лично будет работать над раскрытием проблемы с украденным календарем, расшифрует предательство Фиды? Сможет ли он добраться до Бедри аль Джамаля и Саббаха?

И още малко снимки

# 247
Здравейте приятели! Хубав уикенд на всички ... HeartHeartHeart Снощи късно през нощта забелязах, че са ни пуснали второ промо - но нямаше кога да пиша. Stuck Out Tongue Winking Eye Предполагам, че Ончето ще даде линка - не искам да й отнемам това удоволствие. Промото е много интересно. HugHeart EyesTwo Hearts А аз ви нося някои други неща около нашите любимци. Kissing Heart

Започвам с нещо, което отдавна се каня да пусна, но поради липса на време така и не успях - както знете продължават интервютата с актьорите от Селджуците! Hug На 14 март 2021 излезе и интервюто с Али Гьозюширин/ Тапар, който аз много харесвам. HeartFlowers Four Leaf CloverAnimal Racehorse За пореден път той ми направи невероятно впечатление - личи си, че е много добър, земен и истински. Nature StarTwo HeartsKiss Начина, по който отговаря на въпросите на феновете - усмивката, която не слиза от лицето му ми пълнят душата. YumHorse RacingHeart На няколко пъти той каза невероятни неща за Буура/ Меликшах. Личи си, че двамата са станали много добри и близки приятели. Animal Heart Eyes CatNature FireTada Ето малко снимки на Али от интервюто му ... Kissing HeartRevolving HeartsHorse Racing

Дълго време чаках да излезе някакъв превод на интервюто му на разбираем за нас език, защото определено си струва да разберем какво казва. Revolving HeartsRevolving HeartsRevolving Hearts За съжаление така и не открих пълен превод - само на някои моменти. И сега ще ви напиша основното ... Heart EyesFlowers HibiscusHands Pray Ако някои от вас намери превод на друг език - нека даде линк. Blush

Феновете на Буура са очаровани от Али и интервюто му, в което с обич споделя за работата си с Буура. Затова пуснаха превод на нещата, които казва за него. Sparkling HeartSparkling HeartSparkling Heart

Али Гьозюширин/ Тапар говори за връзката си с Буура Гюлсой/ Меликшах и му изпраща поздрав: HeartFlowers Four Leaf CloverAnimal Racehorse

„Харесва ми последната сцена от епизод 21 особено, как Батко Буура видя Тапар в това състояние на земята, викът, който той издаде, ме впечатли толкова много. Частта, в която Батко Буура изля душата си. Направи отлично представяне. “ Nature StarHands ClapAnimal Racehorse

„Като цяло отсядаме в караваната на Буугра, с Мехмет Йозгюр/ Хаджи и Еджемен Явуз - Камач. Прекарваме приятно време. Когато знаем, че имаме сцени заедно си пишем съобщения и закусваме заедно в 8 сутринта, аз донасям бюрек, някой носи сладки - станахме като семейство на снимачната площадка." TadaRevolving HeartsHeart

„Трябва да направим още един цял видеоклип за него, защото Буура е човек, когото съм следвал преди "Пробуждане" Великите Селджуци", още по времето, когато играеше в Север Юг - Kuzey Güney, и да играя пред него е страхотно чувство, винаги научавайки нещо от него. Честно казано съм много щастлив да играем заедно. Между другото, аз го поздравявам." Kissing HeartNature SparklesAnimal Kissing Cat

На въпрос, на коя сцена са се смяли най-много Али споделя, че това е сцената, в която Буура/ Меликшах удря плесници на Хасан Сабах и Tâcülmülk! Тогава всички не спряли да се смеят. Joy Joy Joy

Феновете разбира се са онагледили отговора му с видео от съответната любима за него забавна сцена! И аз направих гифче. Stuck Out Tongue Winking Eye

Ето и пълното интюрвю с Али/ Тапар на турски! Дори да не разбираме езика - можем да се насладим на позитивната енергия, усмивките и доброто настроение, което ни носи Али. KissHeart EyesSparkling Heart Очарова ме и начина, по който той говори за Буура - с уважение и възхищение. Страхотен е ... Hands PrayKissHeart

https://www.youtube.com/watch?v=JapFpzEDyEM&ab_channel=Uyan% … %BCkSel%C3%A7uklu

# 248
Здравейте, девойки! Hug

Рокси, много ти благодаря за хубавите неща в поста Hug,след малко ще гледам всичко, че и аз като половин България днес бях навън, на слънце. Grinning
Фрагмана го видях вчера, да, но нямах право да публикувам. И- няма проблеми да го пуснеш, аз ги публикувам не защото ми е удоволствие Grinning, а да ги види навреме всеки, който се интересува. Blush

Ето го-

С руски превод:

https://vk.com/video-48619406_456242234

# 249
Здравейте! Нов съм тук и може би някой е питал по-рано, но знае ли се какво ще стане по-нататък в сериала? И също в историята как са се развили събитията?

# 250
Здравей, PGGP и добре дошла! Hug

Няма как да знаем какво ще стане по-нататък в сериала. Blush
 А за историческите факти- ако имаш време, можеш да прочетеш в темата и в предходната Тема 1, писали сме разни неща. Тъй като за този исторически период са по-оскъдни данните, на български пък съвсем, сме превеждали и се опитвахме да структурираме информацията за Меликшах, синовете му, за Селджуците, за учените през този период и т.н.

Иначе кратка информация за империята на Селджуците и за династията им в Уикипедия може да се прочете, тя дава базисно знание за тях. Аз лично започнах оттам и после задълбах.Blush
Ако има нещо неясно или нещо конкретно искаш да попиташ- няма проблеми, пиши, доколкото можем, ще отговорим. Hug

Нови промо кадри и колажи за утрешната серия.

# 251
Здравейте! Онче - много ти благодаря да промото и за всичко споделено. Страхотна си ... Flowers Bouquet  PGGP - добре дошъл/а в темата.  Hug Наистина няма как да знаем какво ще стане в следващите епизоди. Wink Сериала е исторически, но не всичко е 1 към 1 с историята, макар че продуцента заяви, че няма да се отклонява драстично от реалната история - не и що се отнася до важните исторически факти. Та ще видим какво ще измисли. Thinking  Иначе според реалната история по-натам Меликшах ще умре - вероятно ще бъде отровен от Теркен или от друг приближен. Disappointed После ще започне борбата за трона между синовете му и техните битки срещу враговете. Ще има и сблъсък между Теркен и Зубейде. Ще се появи и големия син на Сулната - Беркиярук. Animal Racehorse Нямам идея как ще преставят нещата в сериала - ще почакаме и ще видим. Важното е всички да сме живи и здрави ... Hands Pray Както ти е отговорила Ончето - по-напред в тази и в предната тема сме писали доста подробно за историческите факти. Може да провериш. Ако имаш конкретен въпрос за даден герой - питай. Simple Smile

Аз ви нося едни нови страхотни снимки на Лейля Лидия и Буура - сериозни, но прекрасни!!! HeartHeartHeart

Още нови снимки зад кадър на Буура ... Sparkling HeartFlowers Four Leaf CloverAnimal Racehorse

И едни страхотни снимки на Екин от 14 март 2021 - има нова фотосесия. Heart Давал е и интервю за някакво списание. Много е готин ... Revolving HeartsRevolving HeartsRevolving Hearts Юлето беше пуснала 2 снимки - аз нося още няколко - едната я повтарям, но е по-голяма ... Kissing Heart 

В 25-ти епизод много ми хареса това, че Тапар прости на Башолу и най-накрая се прегърнаха като майка и син. Hug Сега и Тапар ще пази тайната от Меликшах. Wink Много ми харесват и отношенията между двамата братя Сенджер и Тапар - сега, когато и двамата са наясно кой кой е. Heart Помагат си и се подкрепят Hands Clap

За съжаление майката на Меликшах - Сеферие Хатун умря. След като замина и не я бяха давали близо 10 епизода. Сега се появи за около 4-5 минути и актрисата окончателно приключи участието си в сериала. Disappointed Много жалко - не исках Сеферие Хатун да умира. Аз я харесвах. Sob Но сцената, в която всички се сбогуваха с нея беше много тъжна и трогателна - тя поиска прошка от Тапар, че го е лишила от майка, но той поне успя да я успокои като й каза, че й прощава и че вече е намерил майка си и брат си. Purple Heart

Много любима сцена ми е тази на срещата между Меликшах и брата близнак на Маркус - Митрас! Интересен разговор проведоха, но най-много се забавлявах на жеста на Меликшах с ръка, показвайки на Митрас да си ходи. Обожавам тези жестове на Султана - Буура е великолепен!!! HeartTadaAnimal Racehorse

Феновете са дайни - пуснали са гифче с жестовете на Султана. Много му се радвам! Stuck Out Tongue Winking Eye

Сенджер и Тапар също бяха страхотни докато гледаха Митрас, който напуска двореца! HeartGrinningAnimal Horse

Хареса ми как накрая успяха да заловят Текиш - лично Меликшах го хвана и за щастие свали маската му и видя лицето му. Hands ClapHands ClapHands Clap От новото промо обаче се вижда, че този подлец някак се е измъкнал - заловили са обаче гадния му син. Rolling Eyes Въпреки това Меликшах и синовете му се готвят за битка - Текиш също е подготвил армия срещу тях. А пък Хасан Сабах явно ще залови Башолу. Очаква се да бъде много интересно. Blush Ето един колаж от снимките към новия епизод - хареса ми и ви го пускам. Kissing Heart

# 252
Откъсът от следващата  серия.

# 253
  • Плевен / София
Откъсът от следващата  серия.

Нищо не разбрах от фрагът? Санджар в немилост ли е?

# 254
  • София
Здравейте, момичета!
Рейтинга от снощи:

Не го коментирам, защото не съм гледала. Чакам вашите анализи и отзиви, превода с руски субтитри и тогава гледам заредена с познание и интерес.  
Какво ли е замислил?

И една весела Лейля Лидия:

Хубав ден ви желая и най-важното - бъдете здрави!

Общи условия

Активация на акаунт