Свекървата и свекърът не се интересуват от внучето

• 15 010
  • 277
  •   1
Отговори
# 105
Е тя може да има желание да говори за бременност, килограми, киселини, подуване на краката и т. н., но другите хора може да имат други приоритети в момента. При липса на проблем, подобно обсъждане е напълно безпредметно, особено със свеки. Аз съм от женската страна и не съм говорила за това с дъщерята, което няма нищо общо с отношението към вече роденото внуче.

# 106
  • София
И аз мисля, че излишно се настройва е девойката. Свекървата и тя е в небрано лозе. Нека роди и тогава ще се види.

# 107
Когато бях бременна, свекърва ми казваше: "Сега не го мисля бебето - на топло е, нахранено, спи и навсякъде с вас ходи, после да му мислим." Така си е.

# 108
Авторката най-вероятно иска признаване, а не разговор за стрии. Да, чакаме внуче, да, радваме се. Още отначало обаче нещо се е скъсало и само ще се трупат фрустрации и страхове, които се градят върху по-стари такива (историята за сватбата, вероятно има и други моменти). Пожелавам ѝ лек остатък от бременността и хубаво бебе, това е най-важното. Animal Bear

# 109
Според мен, свекървата е обидена за сватбата и го играе сърдита, затова и ти говори само за другото дете.
Не е 1/4 на свеката, а 1/6, пак се забравят другите баба и дядо.
Момиче, не си хаби нервите сега, ще ти трябват. Леко раждане!

# 110
  • София
Останах с впечатление, че другото бебе си е вече родено и "действащо", или бъркам?

# 111
Май четем различни теми. Авторката пише, че само веднъж за 7те месеца са я питали как са с бебето. И вашите свекъри ли така са правели? Лиготия ли е да искаш да споделят радостта ти, забравили ли сте какво е? Между веднъж за седем месеца и питане час през час няма ли някаква средна, по-нормална позиция? Хубаво, накарахте ѝ се, че е лигла, прекалено чувствителна, че ще снася златното яйце и каквито още там неща ѝ се написаха, ех, какъв бурен живот водят свекърите, нямат време за бебешки лиготии. Simple Smile
Нещо май не е така, защото са правили сватба, а там е бил свекърът.....
Пък със свекървата нали са обсъждали заедно дали да я отложат?

Последна редакция: чт, 07 яну 2021, 18:57 от buttercake

# 112
Ако майката на засегнатото булче беше под карантина, дали щяха да отложат сватбата?

# 113
  • София
Пак не би трябвало да отлагат.

# 114
Аз ако бях на мястото на авторката, щях да си отложа сватбата. Доколкото разбирам, свекърът е присъствал, и той ли не е виждал жена си 10 дни преди това? За мен това е огромна обида към който и да е родител. И правилно се зададе въпроса - ако маминка  на булката беше с Ковид, дали щяха да си празнуват спокойно без нея? Що пък все  мъжките майки се демонизират и са излишни в картинката?

# 115
Аз имам син и дъщеря и ако не присъствам на сватбата им, заради 2 седмици карантина бих била много тъжна, направо съкрушена. Не бих присъствала само, ако ме няма на този свят. Съчуствам на тази жена, която не е била до сина си в най-важният му ден. Аз дори не мога да си го представя. Наистина ми е много мъчно за нея.

# 116
Айде сега голяма драма, че маминка не присъствала на сватбата... Не е приятно, случва се, има и по-гадни неща.
Иначе уплах получих какво ме чака като стана свеки, живот и здраве ..... пу-пу няма да спя.....

# 117
Е.
Децата платили, уговорили, пратили покани, много важно че няма да присъствам ако съм под карантина.
Дай и медения си месец да отложат, освен сватбата.

# 118
Баба ми, бог да я прости, често казваше ‘Откъдето е жената, оттам е и родата’.

# 119
Много по-важен ден е този, в който ти се ражда детето. Хората се развеждат, но децата си остават. Не е ли по-важно за сина да има подкрепата на майка си точно в този ден? В крайна сметка почти всички живеят на семейни начала преди брака и реално само изкарват един документ за това съжителство. Но появата на дете преобръща целия ти живот. И ако имаш родител до себе си, да ти казва, че всичките ти вълнения и страхове са нормални е много по-лесно. Работа е колкото на авторката, толкова и на свекървата да положат усилия в тази посока. Съгласна съм, че света не се върти около бременността на авторката, но малко разбиране няма да е излишно.

Общи условия

Активация на акаунт