Свекървата и свекърът не се интересуват от внучето

• 15 008
  • 277
  •   1
Отговори
# 135
Аз лично на бременна жена не бих влизала в подробности за народен Петко, празни креватчета, как всичко се случвало и пр. Явно я терзае, за да сподели тук, но някои мнения са ненужно жестоки.

# 136
Сега се замислих, че по отношение на бременна снаха, ще бъда много досадна свека Blush  минах през 3 тежки бременности и за мен важи лафа за "снасяне на златното яйце" 😎.  Живо се интересувам от всичко свързано с бременност, раждане, кърмене, къпане, гукане и т.н. Heart Eyes дано снахите не се паднат дръпнати и сръдливи Simple Smile много бих желала и на някой преглед да отида, да чуя сърчице и да броя  пръстчета Kissing Heart и дрешки искам да купувам.
Само дано доживея този момент и дано снахите не са кокундрели Imp

Наистина, доста резки коментари се изписаха в темата. Дано авторката да не се е разстроила повече. Още малко й остава, ще мине и това. Леко раждане, здраво и хубаво бебе й желая Heart  и по-малко нерви Simple Smile

# 137
Споделяне и питане зависят от създадените отношения, ако са близки и си говорят хората  е нормално да се обсъжда и бременност.Ако не са постигнати  предварително е  ясно, че и това няма да е нещо сближено.Не вярвам да не се вълнуват, но  някои не смятат точно със свекървата да си говорят, за разлика от авторката.Просто разминаване.
А някои дават мило и драго да не ги налазва  и свекървата с въпроси.

# 138
  • София
Авторката не е взлизала откакто е пусната темата. Това леко ме тревожи, защото, когато видя, че човекът пуснал тема влиза, но не желае да пише го разбирам - не му харесват мненията, или си е променил своето, или кой знае какво. Но все пак е активен. Обаче да пуснеш тема и да не влезеш после е странно - дано всичко е наред с  нея и бебето.

# 139
  • София
Аз лично на бременна жена не бих влизала в подробности за народен Петко, празни креватчета, как всичко се случвало и пр. Явно я терзае, за да сподели тук, но някои мнения са ненужно жестоки.

Нищо жестоко няма да се даде друга гледна точка, която е възможното обяснение за нежеланието на свекървата да се говори за нероденото дете.
Авторката я терзае отношението и да й се набива единствено внушението, че свекървата е кофти човек, също не е ок.
Виждаме, че вече снахата се е настроила, та и за недопускане на бабата и за името на детето, се  е взело решение.

# 140
Гледната точка може да се поднесе без излишни намеци и груби думи.

# 141

По принцип - може и трябва да е така.
Конкретно - не всеки го може. И това е повече от видно.

# 142
  • София

Няма намеци, няма и груби думи.
Има действителност- жестока, от която никой не е застрахован, която е накарала хората да не говорят за нещото, докато не се случи.
Обяснения има- подробни, за всеки който не може да разбере.

# 143

По принцип - може и трябва да е така.
Конкретно - не всеки го може. И това е повече от видно.

А при някои хора върши работа точно по-грубото разтърсване. Лошото е, че не познаваме нито авторката, нито свекървата, хубавото е, че има от от всичко в съветите, дано нещо свърши работа. Simple Smile

# 144
Грубостта поражда обратно на целения ефект - защита и често ответна грубост. Не само че е излишна, а е и вредна за отношенията. Едно и също нещо може да се каже по различен начин и грубият такъв отказва човека да слуша, като го настройва против проявилия грубост и казаното от него. Едно е да си искрен, друго - да си груб.
Дали си "прав" пък е нещо съвсем, съвсем различно.
Във форум, в който наистина не се познават хората и ситуациите, пък е съвсем неуместно.

Последна редакция: пт, 08 яну 2021, 14:50 от Judy

# 145
Аз като бях бременна въобще не са ме разпитвали свекърите какво що, а и ако бяха, щях да дам отпор, защото мразя такива неща. Просто хората сме различни. За купуване на вещи на неродено дете също съм против. Ама то тогава и никакви изследвания не се правеха, даже на видеозон гледаха бременните само при проблем. И понеже аз нямах, така си и мина бременността ми на самотек. То сега големи изследвания, фетални морфологии, чудеса.

# 146
  • София
Грубостта поражда обратно на целения ефект - защита и често ответна грубост. Не само че е излишна, а е и вредна за отношенията. Едно и също нещо може да се каже по различен начин и грубият такъв отказва човека да слуша, като го настроява против проявилия грубост и казоното от него. Едно е да си искрен, друго - да си груб. Дали си "прав" пък е нещо съвсем, съвсем различно.
Във форум, в който наистина не се познават хората и ситуациите, пък е съвсем неуместно.

"По принцип и традиция" е така.
Само не разбирам защо е тази тирада тук и какво грубо в написаното от мен, има?
Да, за някои е най- добре да не се говори за някои неща въобще, за да не звучат грубо, но пък за други, да се гледа на нещата само като на градина с цветя и рози и то силно отдалеч, че да не се забелязват бодлите, е заблуждение, което донася много беди на усилено щадените.......

# 147
Ако човек иска да разбере поста ми - ясно му е. Не е сложен.

Аз къде съм се обърнала към теб персонално обаче, не разбрах.

# 148
  • София
Ако човек иска да разбере поста ми - ясно му е. Не е сложен.

Аз къде съм се обърнала към теб персонално обаче, не разбрах.

Обърна се към поста на тити, който визираше мен, и на който отговорих.
Да, разбрах поста ти, отговорих прямо, и да, който иска да разбере- разбира.

# 149
Разбира се, че е към поста на Тити, и не съм споменавала никой друг.

Скрит текст:
И понеже избива в нещо лично, а за мен от това смисълът е нулев, т.к. постът ми е пределно ясен, както и предходния, поставям в скрит текст и преустановявам личната кореспонденция с теб по този въпрос в общата тема.

Общи условия

Активация на акаунт