Ямбол - 10

• 27 233
  • 272
  •   1
Отговори
# 90
Готово сладури ! Грешката е моя! Сбъркала съм месеца и деня и съм им разменила местата затова е станала грешка, но все пак ви благодаря за поздравленията!А сега ми кажете мога ли сега да си сменя личния лекар или трябва да чакам края на годината? Защото като се замислих ,се сетих ,че тази наша лекарка даже не благоволи да прегледа детето преди да сложи ваксината и може за това да се е получила такава бурна реакция .На всичкото отгоре днес вече е болничка милата и има Т и кашли.Кажете ми какво да правя ?Май единствения ми избор е да я заведа на часно на лекар .Дайте съвет при кой моля ви.Споделете от кой педиатър сте доволни и ми дайте съвет  къде да се прехвърля и дали сега може или в края на годината.Вярвайте ми от болести съм в паника вече като си помисля ,че и нямам доверие на нашата лекарка ,а като е болна къде да я заведа.Направо ми се плаче.Моля ви ПОМОГНЕТЕ ми.Това е за сега .Ако има нещо пак ще пиша.Благодаря на всеки откликнал на молбата ми предварително.

# 91
Готово сладури ! Грешката е моя! Сбъркала съм месеца и деня и съм
Цитат
им разменила местата затова е станала грешка, но все пак ви благодаря за поздравленията!А сега ми кажете мога ли сега да си сменя личния лекар или трябва да чакам края на годината? Защото като се замислих ,се сетих ,че тази наша лекарка даже не благоволи да прегледа детето преди да сложи ваксината и може за това да се е получила такава бурна реакция .На всичкото отгоре днес вече е болничка милата и има Т и кашли.Кажете ми какво да правя ?Май единствения ми избор е да я заведа на часно на лекар .Дайте съвет при кой моля ви.
Цитат
Споделете от кой педиатър сте доволни и ми дайте съвет  къде да се прехвърля
Цитат
и дали сега може или в края на годината.Вярвайте ми от болести съм в паника вече като си помисля ,че и нямам доверие на нашата лекарка ,а като е болна къде да я заведа.Направо ми се плаче.Моля ви ПОМОГНЕТЕ ми.Това е за сега .Ако има нещо пак ще пиша.Благодаря на всеки откликнал на молбата ми предварително.
И мен това  ме интересува newsm78

# 92
Аз също мисля да сменя педито на Йоана.Но ми казаха , че трябва да чакам до декември Close
Диме, защо летиш от щастие, мила Simple Smile?

# 93
Какво мислите за Стефанова?Казват че е добра ,ама то май има много пациенти при нея и много се чакало .Вярно ли е?Кой е при нея?

# 94
Красе ,твоята е станала голяма сладуранка. Hug Heart Eyes Two Hearts newsm10

# 95
Да не ти е на главата! Crazy

# 96
Диана,пусни малко снимки и на твоята,да я видим! Wink

# 97
Нали някой беше писал, че Стефанова спира да практикува професията си.
Аз съм доволна много от д-р Илиева, която е във втора поликлиника. Страхотен човек и професионалист с 30 год. стаж.

Краси, много е сладка малката, можеш ли и мен да ме уредиш с една такава снимка в подписа ми. Т.е. да ми намалиш една и да мога да я сложа. Хич ме няма в подобни работи. Ако можеш пиши ми на лични да ти пратя адреса.

# 98
Здравейте и от мен първо да благодаря за пожеланията за рожденният ден на мъжо.
Диана ние сме при д-рСтефанова,но да последно щеше да се отказва ,сега пък чух че нямало да се отказва,но повече информация ще имам като отидем на консултация.А иначе наистина трябва да се чака до декември.А за д-р Стефанова ако не се отказва наистина се чака много ,но пък аз съм много доволна от нея,просто е страхотна.Така ако каже че приключва дейност и аз ще съм в групата на търсещите. Mr. GreenА незнам кои ще си избера.За д-р Илиева ми я бяха препоръчали,дори бях записала още отначало Мартина при нея,но се махнах ,защото започна да ми поставя условия,с които аз не бях съгласна.rouzрадвам се че си доволна от нея,една моята позната която всъщност ми я препоръча също е доволна.аз лично не останах възхитена от нея.
Хайде лек ден.

# 99
  • Ямбол
Здравейте!
Разговорили сте се за лични лекари пак. Аз съм доволна от Влахова и Марчев, но на вас предполагам ще са ви далече. Влахова е в нашия блок и понякога ходим по чехли у тях на преглед. Така водих Данчо в неделя. И аз чух за Стефанова, че ще се отказва.
Аз започнах да навлизам в ритъма на работата. Сега чакам ваканцията Mr. Green Уморих се бе, хора Crazy Знаете ли какво викане пада докато ги усмиря да пазят тишина, да не викат и да не пеят. Close
Лек ден на всички! Ние ще закусваме и излизаме да използваме последните слънчеви дни.

# 100
Абе нещо немога да се оправя с тези снимки и ще помоля мъжът ми за помощ като се върне от работа.Дано се навие да ми помогне ,че май не му се занимава. newsm78 newsm78 newsm78 Embarassed

# 101
Абе нещо немога да се оправя с тези снимки и ще помоля мъжът ми за помощ като се върне от работа.Дано се навие да ми помогне ,че май не му се занимава. newsm78 newsm78 newsm78 Embarassed
Аз винаги съм насреща  Hug
Не съм спец, ама ги слагам.
Ако не му се занимава на друг,аз няма да ви откажа.

Ами това е засега,4е с този зъб съм се изтормозила ве4е и не ми се мисли и пиши.
Лека ве4ер, до утре мами и татко

# 102
Иве, все се каня да ти кажа, че Йоана като види Деница на снимката в подписа ти и започва да се плези и вика"Дени" Laughing

# 103
Иве, все се каня да ти кажа, че Йоана като види Деница на снимката в подписа ти и започва да се плези и вика"Дени" Laughing
Хихих Супер
тя помни или ти си й казала как се казва.
А ние се кефим на всички аватари във форумът.

# 104
  • Sofia
Здравейте мили мами,
поздравления за хубвата темичка. Видях че някои пита за заушката и по-надолу слагам малко инфо за нея. та аз съм на почти 16 и прекалено много харесвам този сайт но уча и нямам много време да отделям да влизам.Аз съм родена и живеех до преди 3-4 год в Ямбол но при други обстоятелства трябваше да се преместим в Търново. Баща ми живее още в Ямбол /военен е в Безмер./ та ето и за епидемичният паротид:
Епидемичен паротит /ЗАУШКА/ Епидемичният паротит е заболяване, предизвикано от специфичен вирус. Предаването на болестта става по въздушно-капков път. Източникът е заболялото лице, което може да отделя причинителя в околната среда.
Боледуват предимно деца. Болестната честота е най-висока през пролетните месеци и всред момчетата. Вирусът попада в лигавицата на дихателните пътища, от там - в кръвта и достига до слюнчените /паротидни/ жлези. Не рядко се засягат и други жлезни органи, както и нервната система. След преболедуване остава траен имунитет.
Първите болестни признаци се появяват след инкубационен период от 11 до 23 дни. Телесната температура се повишава, болните се оплакват от отпадналост, главоболие и мускулни болки. Слюнчените жле зи се подуват и стават болезнени, особено при хранене и говор. Кожата над тях е опъната, лъскава и с нормален цвят. В повечето случаи се засягат двете предушни /паротидни/ слюнчени жлези. Нервната сис тема се засяга в различна степен. В почти всички случаи заушката е двустранна, но има и изключения, но те са много рядко: да се засегне само от едната страна.
При по -тежко увреждане освен главоболие и безсъние се наблюдава и развитие на менингит. Тогава температурата се повишава още повече, настъпва силно главоболие с повръщания, ригидност на врата, нарушаване на съзнанието. Нерядко се появява орхит /възпаление на тестисите/ - едностранен или двустранен. Тестисът се увеличава и е болезнен при опипване. При тежко протичане с двустранен орхит в много случаи се развива стерилитет. Нерядко вирусът поразява и панкреаса. Тогава се появява силна коремна опасваща болка, с гадене и повръщания, съпроводена с разтрисане и допълнително покачване на телесната температура. Засягането на повечето органи /паротисна жлеза, панкреасна жлеза и други/ може да бъде едновременно или последователно, изолирано или комбинирано.
Лечението се провежда в домашна обстановка, при покой и постелен режим. Прилагат се антипиретици, аналгетици, ултравиолетово облъчване, гаргара с лекианти септични разтвори. При поява на орхит лечението се провежда от лекар-специалист. Усложненията /менингит, панкреатит и други/ се лекуват в болнично заведение.
Прилагам и снимки:
http://www.dental.mu.edu/oralpath/lesions/AcuteParotitis/acuteparotitis.htm
http://www.cispimmunize.org/mediapgs/slides/302.html
Надявам се да съм била в помощ на вас

Общи условия

Активация на акаунт