Декорация – за повече красота и уют в нашия дом

• 273 719
  • 2 638
  •   1
Отговори
# 675
И аз много му се радвам. Като бях свидетел как се самоотгледа, си помислих, че няма да е трудно да се получи в сандъче, но явно греша. Имам градина, обаче ходим евентуално началото на лятото и после чак есента, на практика пропускам най-обилният му цъфтеж. Не че у нас ми трабват повече от 1-2 букета, нали, няма на всяко рафтче ваза с лимониум да сложа  Simple Smile. Ако има значение, семената са от "Сортови семена", май по-назад се бях объркала, че са от Баухаус. От там бяха декоративните тикви. Догодина се чудя и една декоративна тиква дали да не бучна на терасата Simple Smile

# 676
Момичета от дни мисля каква да е есенната декорация. Гледах венците за врата. Искам да си направя, но от естествени материали.
Днес имаме ходене до гората. Ще събера шишарки и кестени, разни шипки, там каквото намеря.
Към тези от вас, които са правили такива венци, мислите ли, че истинските листа ще издържат дълго време?
И дали ще успея да ги залепя със силикон към основата на венеца, която ще е от ротанг.
Нямам изкуствени листа, тук магазини от сорта на Джъмбо и кик нямаме, а до такива ще ходим понататък. Не ми се занимава с поръчки.
Та се чудя ще стане ли добре с естествени, въпреки, че то жълти и оранжеви още няма сякаш. Но днес ще бродя из горите да търся.

# 677
Аз чакам мъжът ми да ремонтира стълбата за тавана, за да се кача и да си сваля есенната декорация от там, но някак още рано ми се струва. Опитвам се да отложа есента с още някоя друга седмица и да се полюбувам на циганското лято.

# 678
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
притисни ги да изсъхнат прави, като за хербарий, и когато са хотови, тогава лепи и използвай.
ако ги залепиш направо, ше изсъхта нагънати и навити на фунийка.
колко ще са издръжливи не знам.
а да си направите от цветни хартии? така и децата ще участват Simple Smile

# 679
притисни ги да изсъхнат прави, като за хербарий, и когато са хотови, тогава лепи и използвай.
ако ги залепиш направо, ше изсъхта нагънати и навити на фунийка.
колко ще са издръжливи не знам.
а да си направите от цветни хартии? така и децата ще участват Simple Smile

Детето не е в подходяща възраст, не внимава и няма да стане. А на мен не ми харесват от такава хартия. Евентуално като стане по-голяма ще я включвам с удоволствие. И сега искам, но особен интерес няма.
 Иначе ходи на приложни изкуства в работилничка за деца, там правят разни неща, ама още е на етап под формата на игра. На 4 и половина е.
Ще я включа само в събирането на материала.
Колко ли време ще им отнеме да изсъхнат?
Аз вече съм в гората 🌳

# 680
  • под тепетата
Напръскайте листата с лак за коса.

# 681
Напръскайте листата с лак за коса.

Да, ще го направя, точно това си мислех.

Събрах си за украса, най-различни красоти. Пухчета, листа, папрат, някакви, които даже не знам как се казват.
Мисля, че ще стане супер.

Последна редакция: сб, 18 сеп 2021, 16:24 от Ема Удхаус

# 682
Ема, прииска ми се и на мен горска разходка. Обаче тук такъв дъжд се изсипва и е така мрачно, че сме светнали лампи посред бял ден. Определено настроението е есенно.
Малко есенни придобивки от мен.
Гъбки за камината:
Скрит текст:
Салфетки:
Скрит текст:
Кана за сухите цветя, че не стояха добре в медната кашпа:
Скрит текст:
Две покривки, от които се двоумих коя да взема. Тази с листата е по-есенна и много би ми се вързала, но маргаритите са си повече мой стил. В крайна сметка взех маргаритите:
Скрит текст:

Малко жива декорация до една зелена декоративна тиква, която чакам евентуално да пожълтее, но май си е зелена по принцип и така ще си остане:
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 18 сеп 2021, 13:49 от Анонимен

# 683
Ема, иглолистните и папратите, пухчетата, ще се разпадат и правят боклук. Изсуши широколистните, после ги мини не с лак за коса, а с водоустойчиво лепило за дърво, което става прозрачно. Така ще станат издържливи и красиви за венеца. Ако изсушиш листа в различни цветове и форми, още по-добре - в парковете е пълно с дървета с най-различни листа, които сега започват да капят.  

Еделвайсче, много красиви!

Последна редакция: сб, 18 сеп 2021, 14:11 от Diorela

# 684
  • под тепетата
Гъбките са чудни! Как ще си ходят с таралежчето от моите снимки Wink

# 685
  • DE
Влюбих се в покривката с маргаритки, от къде е Thinking

# 686
Влюбих се в покривката с маргаритки, от къде е Thinking
От Бриколаж са тези покривки, продават се на метър. Памучни са, с някъв тънък непромокаем слой, който не се вижда и усеща на допир. Могат да се перат, но петната лесно се почистват с гъба, защото нищо не попива. Хем имаш уюта на памучната покривка, хем свойствата на мушама. Само такива ползвам, защото трапезната маса ми е красиво масивно дърво без никакво покритие и така я запазвам.

# 687
Еделвайс, след като масата ти е красив масив, като я покриеш с покривка не я ли скриваш? Питам, защото и ние сме с масив с епоксидна смола и търся вариант да я предпазя. В момента сме с “протектор” за маса, което е прозрачна мушама, но си личи и скрива от красотата на масата. Стъкло не можем да сложим, защото масата е леко крива и няма да легне плътно.

# 688
Скривам я в ежедневието, да. Не искам да й треперя и да създавам стрес на децата Simple Smile На празници слагам тишлайфери и се вижда частично. Холната маса е същата, както и мебелите, та като цяло се вижда достатъчно от това дърво в хола. Аз даже бях купила такъв протектор за холната маса, че слагаме напитки, но не ми харесва и сега е с тишлайфер.

# 689
  • София
Ето нещо и от мен. Тази година по-бързо ги правих и са малко еднакви, а и още не съм събрала шишарки. Намръщените Хелоуин човечета ги рисувах миналата година и много им се радвам. Голямата ваза свети в тъмното и не се виждат кабелите 🙄

Общи условия

Активация на акаунт