Декорация – за повече красота и уют в нашия дом

• 304 897
  • 2 915
  •   1
Отговори
# 2 235
Аз просто махнах всякакви зелени клонки и цветове и оставих шишарки, потпури и  и голи клонки с малко лампички. Така ще е докато се запролети. Къщичката фенер не е коледна, може да стои всички сезони. Оставих само малко имел:

Последна редакция: ср, 08 яну 2025, 15:14 от poppy-fairy

# 2 236
Запазила съм любовта си към белите хартиени снежинки от детството си, а и твоите са много красиви и нежни. Особено мил е ежкото в кошничката, чудесна декорация! Ако позволиш обаче един съвет - на живите растения или да махнеш снежинките, или ако държиш да са там, да направиш съвсем миниатюрни, предвид вида и големината на самите растения. Мисля, че миниатюрни ще стоят по-подходящо и пропорционално.   
Приемам мнението ти Кубратова. Може би по-малки снежинки биха стояли по-нежно и фино върху изкуственото ми цвете.
Споделям една идея от Крокотак за къщичка от ролка тоалетна хартия- https://krokotak.com/2013/11/da-si-napravim-kashtitchki-ot-prazni-rolki/. С няколко такива къщички би могло да се аранжира чудно, зимно селце. Правят се лесно и бързо.
Ето една направена от мен
poppy-fairy, много стилна декорация!

# 2 237
Тъкмо минаха празниците и е време да прибирам украсата. Сега се чудя какъв стил декорации да добавя, че изведнъж ми стана много постно.

# 2 238
Аз ще оставя зимните декорации и ще преобразя с повече бяла украса.
poppy-fairy - ооо бялата къща фенер е чудесна, влюбих се.

# 2 239
Аз ще оставя зимните декорации и ще преобразя с повече бяла украса.
poppy-fairy - ооо бялата къща фенер е чудесна, влюбих се.

JustMia, благодаря, това всъщност е свещник, но аз ароматни свещи паля долу до камината, че все пак е огън и затова сложих лампички.
На мен пък Коледната украса бързо ми омръзва и с удоволствие я свалям. Имам нужда от светлинки и топлина обаче, че януари е тъмен месец при мен, с къс ден, абсолютно мракобесие Joy - нямам търпение да дойде февруари и да внесе малко светлина и да наизскачат лека полека пролетни цветя /при мен нарцисите се появяват по-рано/.

Ето ви още една снимка, момичета. Уютни януарски вечери да има с чаша чай или червено вино.

# 2 240
  • София

🥰😍

# 2 241
Попи, наистина е красиво и уютно! Подредено с много вкус и стил.
И живия огън е разкошотия, много обичам жив огън зимата.
Къде си ти, че е толкова мрачно януари?

# 2 242
Попи, наистина е красиво и уютно! Подредено с много вкус и стил.
И живия огън е разкошотия, много обичам жив огън зимата.
Къде си ти, че е толкова мрачно януари?

Ирландия - около Коледа се съмва към 9.00 и се стъмва към 3.30 часа. Сега се стъмва към 4.30. В месеците след това обаче денят много бързо започва да нараства и лятото е светло почти до 12 вечерта, а се зазорява към 3. Точно днес си говорихме с един колега, че въпреки че UK са само на съседния остров, при нас залезът настъпва почти час по-рано зимата и е осезаемо по-студено.

Последна редакция: сб, 11 яну 2025, 11:56 от poppy-fairy

# 2 243
Наистина интересно. Нямах представа, че в Ирландия е така. И такава голяма разлика от Англия. При вас е почти като в северните страни. Разбирам желанието ти да декорираш с много светлина през зимата.

# 2 244
Попи божествена е камината!

# 2 245
  • Бургас
Попи,невероятна камина! Украсата е страхотна!
Стената - камък ли е  или тапет? Много ми харесва! Прилича ми на камък.

# 2 246
Попи,невероятна камина! Украсата е страхотна!
Стената - камък ли е  или тапет? Много ми харесва! Прилича ми на камък.

Karzz, стената е каменна облицовка. Камината си я имаше, когато взехме къщата, сложихме само облицовката - отворено огнище е с много инересна метална обшивка някъде от 70-те години. Мъжът ми искаше да я зазидаме изобщо да я няма, защото му се струваше грозна Joy тя си беше грозновата, боядисана в едни абсурдни цветове, но успях да го убедя да я оставим и да сложим облицовката.

# 2 247
  • Бургас
Станала е невероятна! Много щастливи моменти да имате около камината!

# 2 248
Аз по принцип украсявам само за Коледа и вече махнах декорациите. За друго време от годината не украсявам. Обаче! Тази година ми се иска да направя пролетна украса. Знам, че е рано, но с моето темпо на поръчване и избиране на декорации, съм тамън на време. Виждала съм венци за врата, но направени със свежи пастелни цветове, декорирани с лалета (които много обичам) и малки шарени яйца. Та планирам да си поръчам и такъв венец за вратата. Коледния го поръчах от една фейсбук страничка и имам спомен, че предлагат и друг вид венци. Ако имате и вие отзиви за хендмейд сръчковци, споделяйте Simple Smile

# 2 249
Аз в повечето случаи декорирам с естествени материали и така нито ми трябва място за съхранение после (изключая елха, топки и лампички), нито ми липсват декорациите кой знае колко след празниците, защото така или иначе винаги поддържам свежи клонки (през зимата) и цветя през останалите сезони. Нямам живи саксийни растения (много съм лошава и не мога да отгледам), затова - във вази. 
Та, в тази посока, защо да не си изработиш венци от жива трайна растителност по твой вкус, като добавиш чрез залепване някое декоративно малко яйце и да втъкнеш някое лале, щом обичаш (но него трябва да сменяш)? 
На мен някак ми изглежда странно и неуместно да празнувам ден, символизиращ възраждането (на природата, на живота въобще), с изкуствени декорации, имитиращи цветя.

Общи условия

Активация на акаунт