Декорация – за повече красота и уют в нашия дом

• 259 700
  • 2 491
  •   2
Отговори
# 2 400
Много благодаря, Алекс! Ще се възползвам.

# 2 401
  • София
Честит празник на всички дами!

# 2 402
  • Под Сините камъни
Честит празник и от мен!
От моите прекрасни деца

# 2 403
Запролети се и при мен и ми дойде музата и аз да вкарам малко цвят. Още не съм решила как ще украсявам за пролетта, но понеже купих едни сладурски зайци, вече ги "монтирах" във всекидневната и покрай тях ще подбера и останалите неща. Белият заек е от миналата година.

# 2 404
  • МАРС
Откъде е зайчето с чашките?

# 2 405
  • Под сянката на разлистените кактуси
poppy-fairy е в Ирландия, за което люто й завиждам. И като гледам слънчицето как е грейнало през прозореца...Перфектно!

# 2 406
poppy-fairy е в Ирландия, за което люто й завиждам. И като гледам слънчицето как е грейнало през прозореца...Перфектно!

Туне, това е голяма рядкост Joy но поне денят стана доста по-дълъг и светъл.

Sysko Kid, от TK Maxx са.

# 2 407

Туне, това е голяма рядкост Joy но поне денят стана доста по-дълъг и светъл.

Sysko Kid, от TK Maxx са.

Знам Grinning Какъвто дъжд там ни валя...Затова го отбелязах като извънредно събитие. Ама колко ви е зелена тревата! Вшето време е малко така (любимата ми снимка, аз я правих)

# 2 408
Знам Grinning Какъвто дъжд там ни валя...Затова го отбелязах като извънредно събитие.

По-миналата година на деня на св. Патрик такъв дъжд се изля при нас! Пича, който откри парада, започна с думите - "А времето е типично ирландско" Laughing Но пък беше зеленко и шарено. И Гинес имаше, разбира се!
За да не е офтопик, една снимка от ТК Макс от днес.

# 2 409
Ами вали си при нас, но се свиква Joy

Исках да кажа по случай наближаващия празник нещо, което е свързано с темата и мисля, че ще ви е интересно. Ние не декорираме за Св. Патрик у нас, както и много ирландски домове. Освен да изкарат трикольора, рядко правят нещо друго. Декорират се пъбове и обществени сгради и съответно хората се обличат в ирландски цветове за парада, което е също сравнително нова традиция откакто китайската стока превзе света.
Обикновено ако ходиш на гости, може да подариш саксия с трилистна детелина/shamrock/ продават ги по магазините, Св Патрик е учил хората какво е Света Троица с нея. Особено възрастните хора не се обличат в зелено, а просто се закичват със стрък трилистна детелина, както и войниците си я закичват на шапките.

Също така, леприконите в ирландските форклорни митове и легенди са по-скоро кафеви, а не зелени, както ги рисуват сега. Но времената се менят, нравите и традициите също и общо взето важното е да е весело Blush

Последна редакция: ср, 12 мар 2025, 11:52 от poppy-fairy

# 2 410
  • София
Аз тази година супер скромно украсявам за пролетта. Извадих международните животни (от различни страни са купувани). Сложих и 2-3 зайчета и яйца из всекидневната. Само ще добавя и възглавници по някое време. С нагласата съм засега да не купувам нищо ново, но ще видим 😀

# 2 411
Ламата е много сладка Heart Eyes

Мама ми изпрати от България едно зайче и придворната му кокошчица

# 2 412
Аз допълвам колекцията си от зайци с ей тез хубавци

# 2 413
Купих едно пиленце да прави компания на Зайо със счупените уши.

# 2 414
Здравейте, момичета! Никой ли не украсява за Великден тази година? Време не остана!
Аз пускам само новият си венец за външната врата, по-късно ще направя още снимки

Общи условия

Активация на акаунт