Декорация – за повече красота и уют в нашия дом

• 303 888
  • 2 903
  •   3
Отговори
# 2 820
Като дете хич не се впечатлявах от дивите теменужки в тревата на двора (то и нямаше кой да я остави да расте на воля с все дивина в нея), обаче сега при последното ни пътуване до село първото, което направих след разходката си, беше да си аранжирам миниатюрна декорация от теменужки и виолетки, оценявайки с късна дата тихото им великолепие и почти вечност. Естествено, не подминах и люляка, който тъкмо се опитваше да разцъфти Simple Smile
Не можем да поддържаме редовно цветята в двора при редките ни и кратки посещения, поради което и култивираните цветя едва оцеляват и намаляха драстично, обаче за сметка на това преоткривам диворастящите цветенца и храсти.

И тук една не твърде качествена снимка на люляка, току що откъснат почти по тъмно от градината, но пък на живо красящ вечерната ни дворна маса на светлината на свещите:

Скрит текст:
П.П. Знам, че като го напиша, ще се вторачите Simple Smile, ама все пак да помоля да не обръщате внимание на неразборията на заден план - пътувахме вечерта и още не бяхме разопаковали и пренесли целия си багаж, та има още кутии в антрето (не знам как го правя, но след пътуване до село поне час, че и повече, разпределяме багаж по цялата къща - от мазе през фризер и хладилник до спални на втория етаж, та пада голямо тичане). Бързах обаче да си поседна под звездите и да си отдъхна като бял човек, та ще ме извините.   

# 2 821
Кубратова, кой ти гледа там?!
Скрит текст:
Но знам де, и аз съм така. Веднъж бях снимала нещо набързо от нас, но тъкмо пристигнала в къщата, неизбърсала прах...  И аз като теб така се оправдах "Ама сори има прах". Пък някой ми рече: "Що се обаждаш? То не личи на снимката"
Фенерите са много хубави. Ама много, много, много. Стъкло ли е?
Аз също харесвам фенери, но не използвам, защото все ме е страх нещо да не падне, някой да не го бутне, да не стане беля и да запалим   нещо. Затова имам много и най-различни стъклени, но вътре с изкуствено пламъче. Обаче твоите фенери ме грабнаха.

# 2 822
Стъклени са фенерите, да. И мен много ме радват, защото обичам естествени свещи, а навън вятърът ги гаси. Ние сме само двама и не очаквам някой от нас да ги събори (в смисъл няма малки деца и много народ в движение), но котетата на комшийката са 20 и половината идват у нас, та ако за малко оставим масата, все наглеждаме. Самите фенери стават достатъчно тежки и стабилни със стъклото и големите свещи, та се надявам, че ще ги опазя при ползване.   

# 2 823
И ние сме само двама. Но мен пък много ме е страх нещо отнякъде течение да не стане и така да падне.

# 2 824
  • в сърцето на един мъж...
Кубратова, много са красиви и свещниците, и букетите! Само не знам къде видя по снимките багажи????

# 2 825
Ха, Гея, и аз, и ти ще трябва да си сменяме очилата Simple Smile
За да не вадиш лупата като някой Шерлок Холмс, да си кажа, че се виждат кашони зад прозореца върху белия ми шкаф, а върху него обикновено стои декорация - в случая я махнах, че кашоните ММ ще ги носи в мазето, а то е в съседство на шкафа и там му ги подготвих за по-лесно.
Защо, много са тежки свещниците, изключено е да ги вдигне вятър - стъклото е плътно и тежко, а отделно тежат и свещите - трябва да е ураган, но тогава и аз надали ще съм на дворна маса, ами ще се крия в дневната под масата даже Simple Smile
Ето и тези са много тежки, особено големият - вдигам го с две ръце, но те са и кристални, така че е нормално за тях.
Само трябва да внимавам да не ме провокират да му намеря двойна употреба Stuck Out Tongue Winking Eye

Преди години си бях намерила едни много красиви и подходящи за интериора ми свещници от Вивре - е, бяха алуминиеви и леки и беше изключено да ги ползвам по предназначение, та ги върнах. Оттогава си гледам и теглото, и материала на свещниците, за да намаля до минимум риска от главоболия.

# 2 826
  • в сърцето на един мъж...
Кубратова, да знаеш, три пъти се върнах на снимката, като написа къде какво, тогава видях. Пък и кой ти гледа кашоните отзад, като има тая красота!

# 2 827
Гея, пък на мен ми бодат очите и затова предупредих.
Ама положението е такова, каквото е...
И една семпла декорация на малък скрин в спалнята с любимата ми алстромерия. На село може да не ми останаха много цветя, обаче в софийските магазини - бол Simple Smile
П.П. Снимката по някаква причина се получи замъглена, не си бършете очилата и мониторите Stuck Out Tongue Winking Eye

# 2 828
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Като картина на старите майстори е!

Декорациите ми куцат, но се радвам на вашите.

# 2 829
  • София
Аз само ви чета и се наслаждавам на красивите ви декорации, но сега специално пиша, за да кажа на Кубратова, че няколко пъти се връщах да търся багажи на нейните снимки и така и не открих Joy 
А от тази снимка направо чувам Шопен, свирен на пиано Heart

Гея, пък на мен ми бодат очите и затова предупредих.
Ама положението е такова, каквото е...
И една семпла декорация на малък скрин в спалнята с любимата ми алстромерия. На село може да не ми останаха много цветя, обаче в софийските магазини - бол Simple Smile
П.П. Снимката по някаква причина се получи замъглена, не си бършете очилата и мониторите Stuck Out Tongue Winking Eye

# 2 830
Happy Mijjj, заповядай (знам, че е извън темата, но и не съвсем и се надявам да е подходящ фон за вдъхновение - дали възприемаме с уши, дали с очи, все е красота и все в душата отива):
 https://www.youtube.com/watch?v=0s-VGDNuKAo&list=RD0s-VGDNuKAo&start_radio=1
Това ми е любимото ноктюрно Yellow Heart
А как го свири Хаузер, ама не е на пиано...
Имам ново попълнение в посребрените съдове, та миналия ден си украсих следобедното кафе:

# 2 831
  • София

Малко творчество 🙂

# 2 832
Кубратова съм я признала с нейните декорации. Рядко се включва, но всичките и постове са запомнящи се и много впечатляващи.
П.П. Вярно, че съм дърта и недоскив, но и аз не видях никъде разхвърляни багажи.
П.П.2 Новите ти сребърни придобивки са супер изящни! Прелест!

Янче, знатни ти ръчички. Много хубава кутия!

# 2 833
  • София
Благодаря! И малко декор:

# 2 834
Пипи, те не са баш разхвърляни, има върху шкафчето зад прозореца подредени кашони, които чакат ММ да ги свали в мазето, ама и това ми е много като за декоративна снимка. Честно казано, когато се радвах на люляка и звездите след часове път и още два часа мъкнене и прибиране на багаж по цялата къща, хич не ги видях и аз, докато снимах Simple Smile     

Общи условия

Активация на акаунт