Нашите тайни за красота :)

• 38 352
  • 333
  •   1
Отговори
# 210
nteri, за добавка не мога да кажа, но ето тези капсулки с масла от DM много добре хидратират сухата кожа!

Има и един лечебен крем от аптеката - Липобаза, който е много мазен и е за суха кожа. Аз съм си мазала с него и лицето зимата. Обикновено го ползвам за ръце, защото в студа ръцете ми са много сухи.

# 211
Благодаря ви, момичета. Пия много вода, в момента не спортувам, но съм имала и такива периоди, в които съм спортувала и разлика в кожата ми не намирам.
Имам доста кремове, с тях положението е ок, преди работех като представител в аптека точно на козметика и съм пробвала всякакви кремове от там.
Това, което имах предвид е, че искам да стана и без крем кожата да ми е еластична и леко лъскава. Много ми харесват мазните кожи какъв блясък имат. Затова попитах за нещо отвътре, което и без крем да усещам кожата си по-нормална.
От ампулите на Балея съм ползвала тези с Кю 10, хубави са, но ефекта и комфорта  е докато ги мажа.
Contempladora , благодаря много, точно за такива "хитринки" имах предвид, ще го пробвам това. Бях чела тук в някоя тема, че приема на цинк също води до омазняване на кожата ( тогава беше нежелан ефект), но трябва да се внимава с него, защото извличаше друг минерал от организма.
Ще пробвам и с рибено масло, може ли конкретна марка?

# 212
Парна баня или сауна, после разтопено какаово масло. Кожата на лицето и тялото става невероятна!

# 213
Не живея в БГ и не зная какво има на БГ пазара, но и тук не купувам конкретна марка. Cod Liver Oil търся и гледам рейтингите в Амазон и АйХърб. Е, и цените, разбира се!

# 214
Благодаря ви, момичета. Пия много вода, в момента не спортувам, но съм имала и такива периоди, в които съм спортувала и разлика в кожата ми не намирам.
Имам доста кремове, с тях положението е ок, преди работех като представител в аптека точно на козметика и съм пробвала всякакви кремове от там.
Това, което имах предвид е, че искам да стана и без крем кожата да ми е еластична и леко лъскава. Много ми харесват мазните кожи какъв блясък имат. Затова попитах за нещо отвътре, което и без крем да усещам кожата си по-нормална.
От ампулите на Балея съм ползвала тези с Кю 10, хубави са, но ефекта и комфорта  е докато ги мажа.
Contempladora , благодаря много, точно за такива "хитринки" имах предвид, ще го пробвам това. Бях чела тук в някоя тема, че приема на цинк също води до омазняване на кожата ( тогава беше нежелан ефект), но трябва да се внимава с него, защото извличаше друг минерал от организма.
Аз също ще наблегна на пиенето на много вода.
Друго което може да ти помогне е ампули витамин С и витамин А на капки.
Трябва обаче да се прави дълго време - всяка вечер или през вечер се намазва с някой от двата витамина върху леко навлажнена кожа. След около месец или два кожата леко започва да придобива собствена мазнина.
Пробвала съм го от личен опит. Но ефектът не е постоянен - след месеци ако се спре с витамините и особено ако се използва неподходяща козметика и почисваща грижа, тя може да си върне сухотата.

# 215
Да повдигна малко темата с един въпрос:
Някоя дама да е успяла да си възстанови веждите? От 1 месец спрях да ходя да ми ги оформят с надеждата да се възстановят... където и да отида известно време ги правят добре и после хоп взимат от някъде повече от колкото трябва и с годините веждите ми стават все по- тънки, отделно са станали и ужасно асиметрични, едната е много по- високо от другата. После прекарвам сумати време да ги направя пак гъсти и да ги изравня с грим. 
Започнах да ги мажа с това, което си мажа скалпа за растеж на косата - ямайско черно масло + масло от розмарин. В момента естествено изглеждат ужасно, стоят като проскубани, но гледам да съм търпелива и се надявам търпението ми да се възнагради.
Имате ли някакви полезни съвети? Знам че много са си скубали веждите ужасно много през онази мода, успяхте ли да ги възстановите?

# 216
Ами освен търпение и търпение, не знам какво друго да те посъветвам.
Когато мине един месец с мазането на започнатите масла от розмарин и ямайското, бих те посъветвала да започнеш с рициново масло. И да ги редуваш.
Витамин А по една капка в тази или другата смес също може да помогне. Струва около 2 и нещо в аптеката, една опаковка стига за повече от  2 месеца, но със задължителното условие да се нанесе витамина през нощта.
Аз правя такава витаминозна маска  всяка вечер с малки почивки, но на цялото лице. Освен че сутрин кожата ми сякаш сияе, отделно забелязвам че веждите и миглите ми растат Simple Smile
Но резултатите са бавни.
На времето една приятелка ми говореше за вит. Е, но така и не го намерих в аптеките...

# 217
Чудех се и аз на рициновото масло, ама до колкото знам не е научно доказано че помага. Докато виж за маслото от розмарин наистина има изследвания и помага (изпитано и от мен за косата ми).
Ще пробвам това с витамините, не се бях замисляла, благодаря. Simple Smile

Знам за бавните резултати, дала съм си един 6 месечен период да видя какво ще се случи. Надявам се поне да си заслужава, че в момента се чудя как да ги рисувам че да изглеждат прилично Grinning Стискам зъби и стоя далеч от козметичката.

# 218
Рициново масло навремето ми спаси миглите. Но от много честа употреба, след един месец може да предизвика алергична реакция - подуване на клепача. Затова казвам да редуваш маслата и с малко почивка помежду им. Но витамина за мен лично е попадение много добро. Чак ме е яд, че на времето (като тийн) се концентрирах върху витамин Е и липсата му ме отказа да ги пробвам и другите витамини...

# 219
Да повдигна темата с нови идеи Simple Smile

Имах финни линии около очите и то доста за моята възраст (31), мазах кремове с ретинол, хидратирах добре и пак нищо. От няколко дни правя опити да спя по гръб и слагам копринена маска за сън на очите и почти ги няма вече. Днес стоях и се гледах в огледалото да не нещо да си въобразявам, но не, наистина разликата е огромна.

Относно водоустойчивите спирали- сигурна съм че повечето знаете че не са много добри за нас, отделно и свалянето им е трудно и често губим мигли. Та когато трябва да съм с такава спирала, слагам първо от обикновената спирала и само последния слой слагам водоустойчива. Не се размазва грима и се сваля много по- лесно.

# 220
Благодаря за споделеното, Glossycherry!
На мен ми е трудно да спя по гръб 🙄
Но и от други съм чувала, че коприната и позата помагат за изглаждане на лицето.
Трика за спиралите ше ги пробвам със сигурност 😋
Аз не помня дали съм споделяла, но имам едно откритие за суха кожа с пъпки.
Разбит белтък с лъжичка вода и сода бикарбонат се нанасят върху пъпките. Оставя се да изсъхне и се изплаква с хладка вода.
При мен за денонощие максимум завяхват и изчезват пъпките. 😍

# 221
Казвала съм й преди, че на мен ми порастнаха косъмчетата на веждата с рициново масло.
Беше ми пострадала от себорея. Беше отдавна.
Мазах около месец-два дали имаше, упорито, всеки ден, обилно и поникнаха нови косъмчета.
Обикновено от аптеката за 1,50.
Така, че при мен е изпитано и имаше голям ефект.

Последна редакция: вт, 13 сеп 2022, 22:31 от Caroline_Bingley

# 222
  • Бургас
Споделям нещо, на което точно сега му е времето - мажа си лицето с половин гроздово зърно, много избистря тена и лицето става сияйно.

# 223
  • FRANCE
Това е класика. Майка ми имаше една книга "Красива всеки ден"  . Там съветват да се оставят няколко зърна до леглото, и сутрин първо намазване на лицето. Престоява докато се оправяте и после изплакване . Евтино и ефективно Grinning

# 224
  • София
Моята тайна е, че въобще не си пипам веждите. Тук- там някое косъмче.
Обожавам серуми с пипета тип Ординари, Ревокс и подобни. Всяка вечер след почистване мажа с някакъв - хуалуронова к, колаген, витамин С, пептиди...

Общи условия

Активация на акаунт