Нашите тайни за красота :)

• 37 343
  • 333
  •   1
Отговори
# 240
Аз пък, което не става за гореизброените неща го ползвам за крем за пети Stuck Out Tongue Closed Eyes
Сега имам един балсам за коса за след къпане, който вече престоя повече от година без дори да съм го преполовила. Някаква идея какво да го правя? Мирише добре, но не искам да си го слагам на измита коса. Пък нещо ми се свиди да го хвърля. За пети не става Smile

# 241
  • Бургас
И аз съм фен на Бочко-то - почти всичко ползвам.

# 242
Аз пък, което не става за гореизброените неща го ползвам за крем за пети Stuck Out Tongue Closed Eyes
Сега имам един балсам за коса за след къпане, който вече престоя повече от година без дори да съм го преполовила. Някаква идея какво да го правя? Мирише добре, но не искам да си го слагам на измита коса. Пък нещо ми се свиди да го хвърля. За пети не става Smile

Слагай го 1-2 часа преди да си измиеш косата, като подхранваща терапия, може да му добавиш и някакво масло, ако имаш Simple Smile

# 243
Rockstar, и аз много харесвам хидратиращия лосион и крем на cerave, но мога само за тяло да ги използвам, за лицето далеч не ми стигат за хидратиране, даже и през деня Sad
LaCumparsita, използвай го като маска преди измиване на косата.

# 244
Аз отдавна съм стигнала до заключението, че сутрешното миене с пенливи препарати не е ок за мен.
Задоволявам се с  един домашен вариант по дневно усмотрение - лъжица кисело мляко, масажиране и обилно изплакване на лицето с вода след това; две лъжици прясно мляко + същата процедура; розова вода напръскване на лицето. Според настроението ми ги избирам, но категорично никой не може да ме накара да използвам химично измивно средство сутрин. Дори избягвам тониците, че последно така се опъпчих че не е истина...

# 245
Не е по темата, но установих, че не ми влияе добре на кожата мицеларната вода. Имам розовата на Гарние. Някой с подобни наблюдения?

И за да не съм съвсем офф-топик, една тайна на моя близка жена да издам:
Купува си някакъв по-евтин крем, и за да го обогати, слага към него една ампула хиалурон или колаген. ( в смисъл направо слага течността от ампулата вътре в самия крем).

# 246
Киселото мляко също е химия, дори домашното. Има чудесни щадящи измиващи средства и тоници за всеки вид кожа

# 247
Не е по темата, но установих, че не ми влияе добре на кожата мицеларната вода. Имам розовата на Гарние. Някой с подобни наблюдения?

да, изсушава кожата

# 248

И за да не съм съвсем офф-топик, една тайна на моя близка жена да издам:
Купува си някакъв по-евтин крем, и за да го обогати, слага към него една ампула хиалурон или колаген. ( в смисъл направо слага течността от ампулата вътре в самия крем).

Много хора се оплакват от същото с тази мицеларна.  Пробвайте розовата на  Bioderma, за мен е най-добрата.

Това с ампулите може да е хитро, ако се прави за всяко мазане, иначе е голяма глупост. Тези ампули неслучайно са в тази разфасовка- защото съставките вътре не са достатъчно стабилни и трябва да се използват в рамките на ден-два от отварянето.

# 249
Аз не се разбирам с мицеларни води или за да бъда по-коректна - разбирам се с много малко и много отдавна престанах да купувам този тип продукти. Кожа смесена към мазна и чувствителна. Ползвам двукратно почистване - вечер задължително, сутрин - еднократно. Балм или олио на 1-ва стъпка, пяна - на 2-ра. Както и екфолииращи пудри за лице и гелове. Основно корейски/японски, но и на стандартни евро-американо-австралийски продукти не отказвам.

PS "Гел за измиване на мазна кожа" е друг тип продукти, които не купувам - премиват, пресушават, престъргват и завършвам с пъпки и повишено отделяне на себум.

# 250
Киселото мляко също е химия, дори домашното. Има чудесни щадящи измиващи средства и тоници за всеки вид кожа
Може, но предвид огромното количество пропилени пари и заминали към коша пълни продукти, както и последствията от тяхното едва второ и трето използване, предпочитам киселото/прясното мляко.
Кожата ми става с лекота освежена - седят в хладилника и сутрин ме събужда студеното докосване.... И освен това за година ползване виждам положителна разлика в тена откъм петънца.
С мицералните води се скарах още като студентка. Без значение че купувах точните според моята кожа, винаги крайният ефект беше плачевен. Никой не може да ме убеди да се върна към тях.

# 251
  • София

Козметик ми е казвал,  че винаги след мицеларна вода, лицето трябва да се почисти,
защото остава някакъв слой, който не влияе на кожата добре.

# 252

Козметик ми е казвал,  че винаги след мицеларна вода, лицето трябва да се почисти,
защото остава някакъв слой, който не влияе на кожата добре.
Да, абсолютно задъжително е след мицеларна да се мие лицето. Учудващо много хора не го знаят това...

# 253
Чела съм различни теории по въпроса. Но явно по-добре да се мие, да.

# 254
Мицеларната вода се ползва за двойно почистване, тя е като първа стъпка. Аз все още си ползвам понякога, харесват ми. Имам други измивни продукти за премахване на грим (в моя случай водоустойчива слънцезащита), но въпреки това просто си ги харесвам и се връщам към тях често.

Общи условия

Активация на акаунт