Нашите тайни за красота :)

• 37 340
  • 333
  •   1
Отговори
# 255
С тампонче с мицеларна вода махам грим, ако съм слагала такъв. Със или без тази стъпка, си мия с измиващ гел. То иначе само да замазвам, все едно с мокра кърпичка и са си мисля че е почистено.
И аз покрепям да се избягват такива изрично за мазна кожа - много са агресивни и премиват и резултатът е кожа хем омазнена, хем дехидратирана, че може и бонус повече пъпки... Мерси, не искам. Тези за нормална или за нормална и смесена кожа са ми по-добре. Хем моята не е нормална в никой сезон, а в горещо и влажно време си е откровено мазна.

# 256
  • Благоевград
Чудесна тема Simple Smile
Аз от известно време си създадох рутина сутрин и ще споделя:
1. Веднага след ставане от леглото мия лицето си само със студена вода. След това подсушавам леко и вадя от хладилника нефритения ролер и си правя масаж. Супер, супер освежаващо и разсънващо. След това мажа околоочен под очите и чакам да попие.
2. Докато околоочният попие е време за сухо четкане, което успява да ме досъбуди, ако ролерът не е успял Simple Smile
3. След това слагам на лицето 50 фактор и бягам за душ, че е добре да се изкъпете След сухото четкане. И след 1-2-3 часа запачва отводняване и изхвърляне на задържаната в тялото вода.
4. Докато се приготвям 1 час за работа, пия доста вода, понякога стигам и до 500 мл. Закусвам на работа с колежките. Кожата ми е хидратирана. Мазна е, но е много еластична и това се дължи на приема на вода, понякога стигам и до 3 литра. Пухкава съм, но целулит почти нямам и не е много.
5. Веднъж в седмицата си правя сама педикюр и маникюр.
6. На 2 седмици си правя домашна маска за коса с жълтък, лимон, малко зехтин, мед. Косата ми е естествено руса и лятото лимонът ми я изсветлява и много се харесвам с тон по-руса Simple Smile междувременно маската ми прави косата мека, подхранена и много блестяща.

# 257
Не е по темата, но установих, че не ми влияе добре на кожата мицеларната вода. Имам розовата на Гарние. Някой с подобни наблюдения?

Никога не съм харесвала мицеларна вода като вариант за премахване на грим. А специално с тази на Гарниер, кожата ми ставаше отвратителна, като лепкава, въобще нямах чувство, че съм си почистила лицето.. А за да си сваля грим от очите, трябваше активно търкане с 3-4 тампона и пак не се изчистваше на 100%.

# 258
Много е относително с тези мицеларни води. До кожа е. На мен доста от тях не ми понасят.
Аз точно Гарниерската ползвам и харесвам.
Само тя ми понася от това, което съм пробвала.
И аз много не се разбирам с тях.
Затова й ползвам рядко (ако имам повече грим) и задължително измивам след това.
Не чувствам чисто лицето си иначе.
Казват, че няма нужда да се мие, но мен е абсурд.
Кожата ми е чувствителна, склонна към акне, себорея, много проблемна, смесена е, много малко продукти ми понасят.
Та и затова не уважавам много мицеларните води и много от тях ми създават проблеми. Гарниер имат за чувствителна кожа и ползвам нея.
Мия лицето си предимно с гелове, които отстраняват и грима.
Но аз нося малко грим в ежедневието.

# 259
  • Бургас
Не ползвам вече миц. води.Но като съм ползвала винаги я отмивах.

# 260
signora_tina, това сухо четкане е най- големия хит в момента. За малко и аз да го пробвам, ама доктор Дрей беше направила видео за него и се отказах. Grinning

# 261
Аз си правя домашна двуфазна мицеларна като първа стъпка за почистване вечер.
За база използвам розова, лавандулова или вода от лайка към която добавям масло от жожоба, глицерин, масло от камелия.
Стига да не ви дразни е страхотен вариант.

# 262
signora_tina, това сухо четкане е най- големия хит в момента. За малко и аз да го пробвам, ама доктор Дрей беше направила видео за него и се отказах. Grinning
Какво е казала за него? (Че ме мързи да търся 😊)

# 263
Ето го видеото, каза доста неща, но общо взето си унищожаваш защитната бариера на кожата.

Аз само като чух че Гуинет Полтроу го правила и избягах, още помня видеото как си слагаше слънцезащитния крем като хайлайтър Grinning

# 264
  • София
За база използвам розова, лавандулова или вода от лайка към която добавям масло от жожоба, глицерин, масло от камелия.

Може ли да кажеш съотношението?

# 265

Може ли да кажеш съотношението?
На 100 мл вода около 20-30 мл масло. Като съотношението на маслата е въпрос на предпочитание, може и само едно да се използва. Аз харесвам най-много как става с жожоба и то винаги е най-голямо количество.

# 266
Аз обожавам тази. Не мия лицето след нея, чувствам кожата си супер добре така.

Грешно, не грешно, не знам, така правя. Grinning

# 267
Няма грешно и вярно. Щом на кожата нр й вреди.
Аз почвам да се мажа с вазелин.
Но не знам на моята акнетична кожа какво ли ще се получи.
Но ще пробвам.

# 268
Не го прави често, 1-2 пъти в седмицата е достатъчно.
Ако е активно акнето не се препоръчва (поне от дерматолози), иначе хората си правят каквото искат де Grinning
Не е изобщо задължително да го правиш на цялото лице, може само на по- сухите части, някои го правят само под очите.

# 269
Не го прави често, 1-2 пъти в седмицата е достатъчно.
Ако е активно акнето не се препоръчва (поне от дерматолози), иначе хората си правят каквото искат де Grinning
Не е изобщо задължително да го правиш на цялото лице, може само на по- сухите части, някои го правят само под очите.

Нямам активни пъпки. Излизат ми само по една-две, кистозно акне, големи, около цикъл.
Но в годините винаги съм имала. И кожата ми като цяло е склонна към акне и много проблемна.
След раждането се оправих. Но напоследък тук-там пак се пояеяват.
Аз нямам суха кожа. Кожата ми е смесена. Мазна в Т-зоната, но не много.
В околоочната зона имам повече нужда.
Вчера обаче като пренощувах с вазелина на сутринта имах нова малка пъпчица на челото.
Ще пробвам през ден или 3 пъти седмично. Ще видим как ще ми се отрази.
Целя сочна, хидратирана и сияйна кожа.

А да ви питам за черните точки какво правите в домашни условия?
Ходих на козметик преди няколко дни за почистване,защото кожата ми след морето беше много замърсена,видимо.
И за пореден път се убедих, че не ми се отразява добре. Едно, че не ми махна изобщо черните точки, не ми напари лицето с лайка, стиска пъпките  и те станаха по-зле.
Та повече не смятам да ходя.
И търся начин за пописъване на лице в домашни условия.

Общи условия

Активация на акаунт