Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?! №2

• 39 840
  • 737
  •   1
Отговори
# 165

amini, застани срещу дисплея, сложи си показалните на двете ръце върху тези два бутона и не натискай, а просто ги задръж там. Надявам се, че си наясно, че това се прави при включена пералня, без да пере.
Разбира се, че не пере, обикновено почва да ми се сменя едното от центрофуга или температура 😉

# 166
пробвай с различна посока на пръстите. Аз имах големи проблеми с пускането на функция CLE, защото натисках с пръсти успоредни на пода. Сега го правя с пръсти вертикално на пода и става от раз.

# 167
От смахнатите ми пръсти ще да е, преди време ми писаха протокол за невъзможност за снемане на отпечатъци при издаване на лични документи 😉

# 168
  • И аз не знам къде...
Здравейте,
Трудно ще изчета всички постове по темата, за това директно ще попитам!
Винаги сме имали отделно пералня и сушилня. АЕГ са и двете и тъй като са една върху друга, използваме поставка (не знам как се нарича) за закрепване на уредите.
Сушилнята, на 5 години, в момента е със спукан барабан.
Чудим се дали да инвестираме почти 2000 лв. за сушилня, която трябва да бъде отново АЕГ или Електролукс, или да заложим на комбинирана?
Моля за отзиви относно комбинираните уреди!
Сушат ли напълно без да е необходимо досушаване, степен на намачкване и други?
Благодаря предварително на всички отзовали се!

# 169
Отделни уреди си е по-добре. Но се изумих, че цената на сушилна АЕГ с термопомпа е колкото цената на комбинирана пералня със сушилня с термопомпа.

# 170
  • Варна
Ако сте свикнали с два отделни уреда комбото ще е компромис кой каквото ще да говори. Предимството на комбото е,че можеш вечер да заредиш пране и сушене и сутринта да нахлузиш същите дрехи директно от машината. За сушене суши  и го прави добре без да мачка кой знае колко ако се ползват правилните програми и се внимава какво се слага като материи в една пералня. Случва се да се налага да досушавам,но не е чак толкова голяма драма.

# 171
  • Велики Преслав
Комбито, за мен освен че е компромис, не може да замести сушилнята напълно. Харчи повече, барабана е малък, сензорите са по-неточни и други.

# 172
Така си е, спор няма. Особено за барабана. Но главният коз на комбито е мястото - аз просто нямам място за два уреда. А качеството е съвсем задоволително. И, както се оказва, комбито излиза много по-евтино от два отделни уреда.

# 173
  • И аз не знам къде...
Благодаря за коментарите!
Основния ми проблем е мястото и много ми се искаше да използвам пространството над комбиниран уред! Ще се почудя е малко, но май пак ще заложа на  отделни.
Колкото и да ми харесва идеята за един уред.

# 174
  • Велики Преслав
То наистина е хубаво да имаш пространство, но ако имаш място за отделни, по-добре така.

# 175
Ама пък аз в шкафа над комбито ако знаеш колко неща съм събрала, чисто и прегледно, да не се виждат (кофи, легени, препарати, щипки и какво ли не). Ако бях с два уреда нямаше къде. А сега всичко ми е удобно и под ръка в мокрото, а е доста прибраничко. Шкафът е по поръчка.

# 176
  • Велики Преслав
И аз мисля да си направя такива шкафове над тях,

# 177
  • И аз не знам къде...
Ама пък аз в шкафа над комбито ако знаеш колко неща съм събрала, чисто и прегледно, да не се виждат (кофи, легени, препарати, щипки и какво ли не). Ако бях с два уреда нямаше къде. А сега всичко ми е удобно и под ръка в мокрото, а е доста прибраничко. Шкафът е по поръчка.

Това ми е идеята, но май ще си остане идея!

# 178
  • Велики Преслав
Ако перете много, и сте голям род, по-добре отделни уреди.

# 179
И аз мисля да си направя такива шкафове над тях,

И не само. Моят шкаф заема цялата стена (метър и нещо) Имам висок тесен шкаф за мопове отстрани, шкаф с вратички отгоре за легени, кофи и препарати, отделение долу за резервни туби, плот (термоплот) отстрани на който слагам коша за пране и евентуално мога да пера в леген. Абе хванах цялата стена, наместих пералнята и запълних всичкото останало пространство с отделения. Хем практично, хем прибрано.

Общи условия

Активация на акаунт