Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?! №2

• 39 946
  • 737
  •   1
Отговори
# 225
Или переш някакви много мръсни неща? Или водата ти е кална?

# 226
  • БУРГАС
Или переш някакви много мръсни неща? Или водата ти е кална?

Ммм , пера съвсем нормални дрехи ,носени по веднъж два пъти, дори петна нямат..водата...с предната пералня не сме имали никакъв проблем . Чудех се просто какъв е реда, ако от АЕГ откажат да ми съдействат, явно оттам нататък ще е КЗП.

# 227
Все си мисля, че първия път майсторите са ѝ видяли сметката. Четох във фейсбук-страницата на АЕГ, как хора от Бургас масово се оплакват.
Искрено ти съчувствам и не знам какво да те посъветвам.

# 228
  • БУРГАС
Така ли, ще погледна страницата . А иначе за майсторите има какво да кажа, но засега ще се въздържа ..

# 229
Първия път беше изцяло задръстена отвътре и филтрите запушени и в резултат смениха термопомпата. Предполагам ,че сега е подобно ,защото сушилнята пак отказва да суши, дори не се включва ,а реално от сервиза ми казват - трябва профилактика за 140, 00, ми такъв бил модела - запушвала се и тн. Модела е АEG L9WBC61B.Дори не ги вълнува какъв точно е проблема - трябва профилактика и точка .С колцентъра на АЕГ говорихме , но още нищо не са ми отговорили, иначе гаранцията е общо пет години и остава повече от половината от нея. Реално от сервиза ми обясняват, че такъв бил въпросния модел и едва ли не нищо не може да се направи, но на мен ми звучи нелепо. Защото не може да изтърсиш толкова пари за пералня и да оставаш без нея по веднъж в годината ,през зимата и отделно, тя тежи ужасно много , пренасяне, разнасяне..Подозирам ,че просто ние сме попаднали на много лош екземпляр и затова се чудих дали има и други такива. Сервиза е оторизирания в Бургас.

Звъниш в КЗП и ги разпиляваш, искаш и компенсация за това че си останала без пералня. Ще те гонят после да ти я сменят с нова

# 230
  • БУРГАС
Благодаря ви за отговорите💗

# 231
само да потвърдя за топките за сушилня... ползвах ги вече два пъти с комбинирана програма пране и сушене... никакъв проблем... дори не тракат особено.. става въпрос за гумени с бодлички.. на електролукс.. пране на 60 градуса, сушене 'готово за прибиране'...

# 232
Здравейте, имам комбиниран уред АЕГ L9WBC61B. Струва ми се, че не суши добре. Поне не като в началото. Трябва почти винаги да пускам допълнително сушене, за да са готови за прибиране, защото не гладя и не ми трябват за гладене. В началото ги пусках на степен Гардероб, сега и на степен Слънце ми се струват леко влажни.
Всеки път почиствам основния филтър за мъхове, който е като чекмедже и по-рядко този страничния дълъг и тънък. Почистихи и долу филтъра в клъглото капаче. Няма промяна. Проверих с фенерче какво е състоянието като извадя филтрите и има полепнали мъхове много навътре, но все пак се вижда отвора, от който идват. Какво друго мога да направя преди да повикам техник?

Явно в тази тема трябваше да пиша първо.

# 233
Ако имаш мек и дълъг накрайник за прахосмукачка, можеш да опиташ да бръкнеш внимателно и без натискане (да не пробиеш въздуховода) да поосмучеш налепите от мъх. Ако все пак звъниш на сервиз, го направи през АЕГ и не започвай с това,, че е задръстена. Кажи, че суши много бавно и чуваш странни шумове, което предполагам си е така.

# 234
petiaivanov, тя за шуменето винаги ми се е струвала шумна и странна. Нямам такъв накрайник и ще опитаме с дълга кука да извадим каквото виждаме. Мерси.

# 235
Внимавай с куката, ама много внимателно, че да го пробиете.
А по време на сушене, ако извадиш филръра, духа ли топло след 30-та минута?

# 236
Не разбирам какво точно може да се пробие - в дъното виждам отвор на една тръба, който е целият облепен с мъхове /от там предполагам идват мъховете, като въздуховод е сигурно/, а зад дългия филтър има оребрена зона, която няма да пипам.
Не съм пробвала да видя какво се случва по време на сушене с филтъра.
Редактирам - сега бях пуснала да досуши на 25 минути и извадих филтъра остават 13 минути- духа топло, но не горещо, ако има значение.

# 237
Не разбирам какво точно може да се пробие - в дъното виждам отвор на една тръба, който е целият облепен с мъхове /от там предполагам идват мъховете, като въздуховод е сигурно/, а зад дългия филтър има оребрена зона, която няма да пипам.
Не съм пробвала да видя какво се случва по време на сушене с филтъра.
Точно този отвор е от мека, гумена тръба. С нея внимавай.

Аз моя периодично го почиствам до където мога с прахосмучката. Може би пък за това досега не се е обаждала, че нещо не е  наред...
С такъв накрайник действам:
https://drebisimo.com/za-doma/555-gvkav-nakrajnik-s-dyuza-za-prakhosmukachka.html

# 238
Това
Скрит текст:
се вижда, изсмуках каквото можах с тръбата на прахосмукачката.
Може би и аз трябва да имам такъв накрайник.

Последна редакция: сб, 20 фев 2021, 18:10 от mama_na_nana

# 239
  • Велики Преслав
Не мога да го фокусирам, ама ако това е мъх, трябва да се профилактира.

Общи условия

Активация на акаунт