Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?! №2

• 40 066
  • 737
  •   1
Отговори
# 270
А не трябва ли деветката на АЕГ, като има филтър, да се задръства пъти по-бавно от другите, които са без филтър?

# 271
Лошото е, че никой не е написал за това почистване на въздуховода в упътването. Такъв накрайник дано успея да намеря. Слабо място на уреда е тази тръба, по която полепват мъховете и затрудняват циркулацията. Аз не успях да намеря клип, в който да се вижда как се прави профилактика на уреда от сервизен техник.

# 272
  • Велики Преслав
Да така е, ама пак си иска профилактика.
   Например, филтъра Дехидрататор много се запушва и компресора почва да се товари.
  Това се случва за около 4 години. Така може да работи много време, ама става шумен компресора, суши бавно и следователно се повишава разхода.
   Ако се запуши добре, ще изгори.

# 273
Не знам дали е коректно да се мери в години, а не в "мото часове", все пак ние сме двама и перем три перални на седмица, а други хора по три на ден.

# 274
Въобще не е коректно в години. Давам пример със сушилня а не комбиниран уред но според мен логиката е същата: Нашата предишна сушилня се задръсти яко и на 4тата година я сменихме. Имам колега който има същата, купена по същото време но си му работи добре вече над 5 години. Казва че е леко прашна вътре но няма проблеми. Но се оказа че разликата в употребата между нашето и тяхното семейство е фрапираща. Когато ние я купихме бяхме с бебета близнаци на месеци, а те са с едно голямо дете. Жена ми никога не простира, сушилнята работи постоянно, а на колегата жена му ползва сушилнята само зимните месеци (декември-март). Тяхната сушилня е в пъти по-малко натоварена от нашата. Ами при тях тя без проблем ще изкара 9-10 години. Ако питаш него ще каже че е супер, ако питаш мен ще кажа че не добре измислената филтруваща система прецака хубавия уред. Реално всеки за себе си е прав и казва истината.

# 275

Чакам да приключи сушене, за да видя дали има промяна от почистването ѝ.
След като приключи сушенето на 2 единични спални комплекта и пижама, определено виждам разлика. Съвсем леко на няколко места има влажни места и за още 15 минути вече са съвсем сухи.
А сега, ако успееш да се сдобиеш и с мек накрайник за прахосмукачката (или да приспособиш нещо), може и да се реши напълно проблемът.
Аз като я купих и след няколко месеца си викам "я да светна с едно фенерче" . Веднъж прахосмукачката издърпа един дебел та дебел тампон от мъхове.

Според теб такъв накрайник решава ли изцяло проблема с това обслужване?

# 276
  • Велики Преслав
Нещо подобно.
https://exo.bg/universalen-nakrainik-za-prahosmukachka

# 277
Може би такъв ще взема аз или този.
Аз също я ползвам само за зимните месеци сушилнята.

# 278
  • Велики Преслав
По-дебелия. Тънкия може да се задръсти. То и тоя дето показах е тънък.

# 279

Чакам да приключи сушене, за да видя дали има промяна от почистването ѝ.
След като приключи сушенето на 2 единични спални комплекта и пижама, определено виждам разлика. Съвсем леко на няколко места има влажни места и за още 15 минути вече са съвсем сухи.
А сега, ако успееш да се сдобиеш и с мек накрайник за прахосмукачката (или да приспособиш нещо), може и да се реши напълно проблемът.
Аз като я купих и след няколко месеца си викам "я да светна с едно фенерче" . Веднъж прахосмукачката издърпа един дебел та дебел тампон от мъхове.

Според теб такъв накрайник решава ли изцяло проблема с това обслужване?
Не, все някога ще стигне до сервиз.

Може би такъв ще взема аз или този.
Аз също я ползвам само за зимните месеци сушилнята.
Огледай хубаво размерите и дали ще пасне на твоята прахосмукачка, че аз така преди годи бях купувла един уж универсален накрайник, който остана да си го бия в главата.
И най-вече дали ще влезе в дупката на филтъра на ппералнята. Това с четката има бодлива тел и май не е много удачно.
Търси нещо като това, което ти показахме с Васил. Моята Ровента си има такова същото в комплекта. Аз свалям малкото накрайниче в края, че е от твърда пластмаса и да не нарани въздуховода.

Последна редакция: пн, 22 фев 2021, 14:04 от petiaivanov

# 280
Да кажа най-накрая поръчах великото комбинирано АЕГ, след няколко дена ще дойде и сигурно ще го включим още преди да е готова кухнята, че ми писна да обикалям по перални.

Някакви акъли за първоначална упортреба как да пускам дрехи, които са основно памук. До 5-6кг да пълня пералнята, 30-40 градуса пране и някакво деликатно сушене предполагам няма какво да се обърка?

# 281
Да кажа най-накрая поръчах великото комбинирано АЕГ, след няколко дена ще дойде и сигурно ще го включим още преди да е готова кухнята, че ми писна да обикалям по перални.

Някакви акъли за първоначална упортреба как да пускам дрехи, които са основно памук. До 5-6кг да пълня пералнята, 30-40 градуса пране и някакво деликатно сушене предполагам няма какво да се обърка?
Честито ! Дано да ти служи дълго и без проблеми ! Първия път винаги пускам празна пералня без дрехи на 60 С.

# 282
Ivkonst2017, първоначално пускаш празна със една чаена лъжица прах.
После ако ще переш с непрекъснат цикъл пране-сушене, каквато материя зададеш за пране, съответно такава и ще суши. Тук трябва да внимаваш за килограмите. Виж ги в таблицата.
Ако ли няма да ползваш непрекъснат цикъл, то можеш да переш и после да сушиш както искаш.

# 283
Ох, много се притесних от това профилактиране на мъха. Ако пускам по-често cle и пране без нищо на 90 градуса по-добре ли ще са нещата?

# 284
Прогрямата  CLE (представлява интензивно плакнене) ще почиства барабана и казана, но въздуховода няма как да се изчисти така.

Общи условия

Активация на акаунт