Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?! №2

• 39 967
  • 737
  •   1
Отговори
# 255
  • Велики Преслав
Черна станция. Не е вярно и пералните им се прави профилактика

# 256

Аз досега имам опит с 5 - 6 и никога нищо не съм им пипала и не е имало проблеми.

# 257

Аз досега имам опит с 5 - 6 и никога нищо не съм им пипала и не е имало проблеми.

То по книжка може много неща да трябва да се правят, ама въпроса е какво има нужда. На никой не му се занимава а глупости.

Та интересния за мен въпрос е тази профилактика на сушилните на място ли се прави или трябва да се пращат някъде?

# 258
  • Варна
Не,че нещо ама 15г ползвах калпав комбиниран Аристон. Два пъти ММ и сменя лагери/това им е всеизвестен кусур/и веднъж лепи някакъв маркуч,който беше решил да се сцепи. Та за тия 15г. ни профилактика е видяла бабичката ни майстор. Переше си до последно прекрасно,а сушиланта си смърдеше до последно,но сушеше без проблем.
 Абсолютно несериозно ми звучи уред за домашна употреба да трябва да ходи в сервиз на всеки две години и то пералня,която е жизнено необходима.

# 259
  • Велики Преслав
Това къде ще стане зависи от нейното състояние. Аз лично обичат да ми ги носят.
    Правя я за 6 часа.
   Принцеса, като ти спре сушилнята ще видим дали е глупост.
  Много знаете пък сетне що не работи това що не онова и така.

# 260
В сервиз се прави.

# 261
Значи от сега казвам, че взема ли си комбинираното АЕГ докато не се счупи от мястото си няма да излиза 😁

# 262
Значи от сега казвам, че взема ли си комбинираното АЕГ докато не се счупи от мястото си няма да излиза 😁

Общо взето и аз така мисля. И без това лятото не ползвам сушилнята, все ще изкара 5-6 години, пък тогава ще видим.

# 263
  • Велики Преслав
Тя няма да се счупи. Но например ако се задръсти ще прегрее и ще изпише грешка.

# 264
И тогава ще видим - сами ли, сервиз ли.

# 265
  • Велики Преслав
Ако сте сръчни, може и сами.
   То като философия не е нещо кой знае какво.

# 266
Ако сте сръчни, може и сами.
   То като философия не е нещо кой знае какво.

И аз така мислех. Сигурно има клипове в нета, но какво точно се прави? Къде се отваря и мие ли се или се опрахосмуква?

# 267
  • Велики Преслав
Ето примерен клип https://youtube.com/watch?v=MB-F2bb4Yjo&feature=share
    И аз мия с водоструйка, но ползвам и обезмаслител. При комбито е по-трудно, защото термопомпата е отгоре. Трябва да се свали, а при сушилнята, оставяш само нея и миеш.

# 268
Там където е захваната тръбата/въздуховода с метална скоба, ако трябва да се отвори за почистване, после ще трябва добре да се уплътни отново. Това ми се вижда трудно. Не говоря за горния клип, а за моя уред.
Но уред с такава тежест и ежедневно ползване да се изнася и да се носи по сервизи ми се струва несериозно.
Чакам да приключи сушене, за да видя дали има промяна от почистването ѝ.
След като приключи сушенето на 2 единични спални комплекта и пижама, определено виждам разлика. Съвсем леко на няколко места има влажни места и за още 15 минути вече са съвсем сухи.

Последна редакция: пн, 22 фев 2021, 12:22 от mama_na_nana

# 269

Чакам да приключи сушене, за да видя дали има промяна от почистването ѝ.
След като приключи сушенето на 2 единични спални комплекта и пижама, определено виждам разлика. Съвсем леко на няколко места има влажни места и за още 15 минути вече са съвсем сухи.
А сега, ако успееш да се сдобиеш и с мек накрайник за прахосмукачката (или да приспособиш нещо), може и да се реши напълно проблемът.
Аз като я купих и след няколко месеца си викам "я да светна с едно фенерче" . Веднъж прахосмукачката издърпа един дебел та дебел тампон от мъхове.

Общи условия

Активация на акаунт