Нова година, нов късмет - НЕМСКА хоум тема 211

• 22 431
  • 729
  •   1
Отговори
# 510
  • München, Deutschland
Ух, знам, че ви е много трудно на тези с децата, но, Катеричке, усмихна ме с това "дигитално кафе" Wink. Докъде го докарахме, всеки да си прави кафето вкъщи и да го пие "дигитално" с останалите...

Белла, това, че електропреносните мрежи няма да издържат, ако всички си изпонакупим електроколи, в инженерните среди си го говорим от години. Не, че като си пеем, Пенке, ле, някой ни слуша Neutral Face, но е "чудесно" как се присетиха едва сега, когато сложиха СО2 такси за производителите, предложиха стимули да си купиш електрокола, фирмите инвестираха милиарди да развият и изпълнят тези електроколи и докато са малко бройките продадени ел. коли, ще вървят някак нещата, но ако стигнат 30%, например, от продаваните нови коли, е те тогава ще видим режим на тока...

Всичко това са няколко елементарни сметки по умножение, които вероятно може да извърши всеки 3-4-класник, не е нужно да си гений на математиката и електромрежовото планиране... Малко акъл трябва, ама навреме, както се казва. Сега всичко вече е дотолкова след дъжд качулка, че няма накъде. Всъщност, защо пък да няма, колко му е да вдигнат данъците, и без друго се очаква. Wink

# 511
Вчера гледах един репортаж за fpp2 маските - има още През април доставени точно от този модел милиони. Стовпо складовете и още не са платени от здравното министерство. Доставчиците са на ръба на фалита защото трябва да плащат и за складова база. А сега вместо да плати министерството, ще плащаме ние. Освен това щяха да ги раздават безплатно на над 60 годишните. Да, ама не! Като отиде мъжа ми до аптеката и му поискаха 2 евро за обслужване. Въобще мижи да те лажим е цялата история

# 512
Поне за децата до 15 години не са задължителни!!! Аз трябваше да направя допълнителен шулунг и ни задължиха да сме по 8 ч. с тези маски-имах главоболие всеки път след толкова дълго носене! Confounded
Апропо и за хронично болните би трябвало да са безплатни,срещу гутшайн,който така и не съм получила!!!

# 513
sunny:*kiss,

Аз четох в някаква статия, че максимум 3 часа непрекъснато трябва да се носи маската ффп2, след това задължително поне 30 минути почивка, т.е.сваля се. След това може отново. Така ли правите?

# 514
Дени,нас ни инструктираха на 1 час-10 Мин. на въздух,но въпреки всичко се чувствахме замаяни всички!

# 515
Аз от разговори с колеги съм с впечатление, че всички са си купили 5-10 бройки, и смятат да ги въртят.

Тоест резултатът е, че принуждават хората да използват еднократен продукт неправилно. Simple Smile

# 516
Аз от разговори с колеги съм с впечатление, че всички са си купили 5-10 бройки, и смятат да ги въртят.

Тоест резултатът е, че принуждават хората да използват еднократен продукт неправилно. Simple Smile

Много ясно. През април-май имаше статии, как да се дезинфекцират, защото не се перат. Гледам сега в Интернет пак са ги пуснали.

# 517
Вечерница четох, че били договорени на невероятно високи цени и след това са се освестили и не искат да платят тези цени или не могат, не знам, затова стояли.
Ако ги въведат задължително и на всякъде тези прехвалени маски предпразващи уж със 100% сигурност и накарат хората да ги носят (което само по себе си е Körperverletzung според това което sunny:*kiss пише ), то няма да имат оправдание за вечерен час или за всякакви други мерки. С две думи с тази задължителна маска си абсолютно защитен и абсолютно безопасен.

chrissy ясно, но те имаха някакво Парижко споразумение в което щатите изведнъж отказаха да участват и затова може би е закъсвацията . А и тук пише че и европейската мрежа се е разделила на 2 групи. https://www.welt.de/wirtschaft/plus224523316/Stromnetz-instabil- … es-Blackouts.html
Трябва да се оправят политически. Докато се разправят и се делят ще страдат хората.
Леля ми са в Париж. Били ги предупредили и там да не харчат толкова ток и  да не си зареждат толкова телефоните Rolling Eyes Това ако не е някаква фейк новина то е цяла драма

# 518
Аз поръчах от Амазон 40 ffp2 маски за 45 евро, на което много се ядосах, но какъв избор имаме? От този вид шефът ми подари няколко маски и всъщност са единствените, с които  мога да дишам и реших да поръчам докато има. На мен буквално ми става лошо в магазините. Онзи ден, след като излязох от магазина и стигнах  до колата си на открит паркинг, махнах маската. Една фрау ми се развика, че и на паркинзите било задължително. Май й отговорих нещо на български.

# 519
  • Немция
Мъжът ми е с KN95 по цял ден от месеци.
Рядко я сваля, засега няма оплаквания.
Аз само на тези маски с висока защита имам доверие, където има повече хора в затворено пространство.
Но са скъпи, да.

# 520
Bella_ciao, проблемът е, че са предоговорили с прекалено много партньори, а не, че цената е била висока. Аз съм ги намирала на много прилична цена даже, във видеото коментираха за крайна продажна цена на пазара около 4,50 евро. Вместо 3-5 доставчика, те наемат 20 и става мазало. Не са платили на нито един, ей това не го разбирам. А хората вече подготвят Sammelklage срещу министерството, защото си говорим за милиони, които са дължими.

# 521
Може. На мен съботата ми попадна нещо , че били много скъпи , но признавам не го четох цялото.
И на мен съботата на вохенмаркта ми стана зле и то с обикновена маска.

Да допълня за маратонките. Получихме номер 37,5 и са ок. Та един модел 36,5 другия 37,5 .  В същото време Адидас 35. Волфскин ботушките 36. Обувки трябва да се мерят. И дори за възрастни. Не само за деца.

Последна редакция: пн, 18 яну 2021, 14:36 от bella_ciao

# 522
Какъв режим на тока? Сега и свещи ли трябва да купуваме? Да вземем да си ходим в България ли... 😆 Ако не е дъщеря ми, сериозно се замислям. Аз тази работа, която работя спокойно и от там мога да я работя и шефовете даже много ще се радват да си делим български данъци и осигуровки. Писна ми много на шапката и края му не се вижда.

# 523
Скрит текст:
Аз поръчах от Амазон 40 ffp2 маски за 45 евро, на което много се ядосах, но какъв избор имаме? От този вид шефът ми подари няколко маски и всъщност са единствените, с които  мога да дишам и реших да поръчам докато има. На мен буквално ми става лошо в магазините. Онзи ден, след като излязох от магазина и стигнах  до колата си на открит паркинг, махнах маската. Една фрау ми се развика, че и на паркинзите било задължително. Май й отговорих нещо на български.

Представям си какво е било. Joy

Аз пък от един месец ходя само с ffp2. Не ме изпотяват като хирургичните, нямам никакъв проблем с дишането. Даже сега и по улиците я нося да ми топли.

# 524
  • Немция
Софт, припомни си причините, заради които си емигрирала.

Не мога да си представя едно завръщане за постоянно в България, на този етап. Но съм почти от 20 години в Германия. Grin
Имам в началото едно междинно прибиране, което не знаех за постоянно ли или не и в края на краищата отново се озовах в Германия.

Общи условия

Активация на акаунт