Д-р Иван Сигридов - Тема 4

• 72 620
  • 904
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Проф.Паскалева от НКБ може да помогне. Ще прецени от какво реално се има нужда.

# 556
За проф. д-р Ива Паскалева ли става въпрос ? Simple Smile

# 557
Точно паскалева с нищо няма да и помогне защото тя нискорискови мутации не приема , а ако не си и бременен още повече . Така че препоръчвам някое АГ разбиращо от тромбофилии или хематолог например Лисичков

# 558
Аз съм бременна в 12 г.с и 5 дена, просто се притеснявам дали натаспина няма да ми навреди.

# 559
кое е вашето Аг ?

# 560
Др Борислав Иванов е моето АГ

# 561
Аз съм бременна в 12 г.с и 5 дена, просто се притеснявам дали натаспина няма да ми навреди.
Ива Паскалева пуска изследвания за всеки триместър. Спрямо тях може да прецени дали ви трябва нещо или не. Тя също не мисли, че има нужда от терапия при ниско рискови мутации , но си гледа изследванията и ако има проблем ще каже. Аз се следих при нея заради клексан и беше мила. Часове доста напред дават и си пригответе 150-180 лв. Тя следи различни стойности за всеки триместър, пита за фамилна обремененост, за кръвотока според гинеколога. Ако не сте имали преди проблеми , най-вероятно повемето лекари ще считат , че шансът е изключително малък и няма нужда от терапия. Сигридов е видял и кръвотока към бебето , но е добре да се следи редовно занапред.

# 562
Мина моя преглед и съм с много ама много смесени чувства , донесох си енциклопедията за мен , дори не ме пита , и не погледна нито каква тромбофилия имам , Едвам го накарах да види тия Аптт и димери . Погледна ехографа , каза имаш ли въпроси и аз като застопорена питах само дали всичко е ок . Общо взето си казах 1/10 та от нещата които исках да обсъдя . И малко съм раздвоена , каза че ембриона е ок , и че има малко лош приток , Терапията ми изобщо не се изкоментира , какво пия тва е . малко чесно казано хем се радвам че е той е казал че всичко е ок , хем аз толкова много исках да расскажа всичко и да оцени нещата както трябва а то дори тромбофилията ми не видяхме , камоли всичко останало Sad

# 563
Bochinka, какво ти каза за лошия кръвоток? Предписа ли нещо?

# 564
каза яе щял да се оправи с терапията която имам , но като цяло не ми погледна изобщо тромбофилиите т терапията я чу от горе от горе

# 565
  • София
Аз съм с хетерозиготно носителство за тромбофилии. Изписа ми само Клексан 0.4 вечер, и изрично ми каза да спра Аспирин протекта, който кардиоложка ми предписа като превенция на високо кръвно и преекламсия. Поръча на 2 седмици да пускам показателите на кръвосъсирване и да ги следя с АГто от ЖК.

# 566
каза яе щял да се оправи с терапията която имам , но като цяло не ми погледна изобщо тромбофилиите т терапията я чу от горе от горе

Него го интересува повече какво вижда на ехографа.
Нека и следащият АГ да гледа всеки път с доплер. Аз в началото почнах с лош кръвоток от едната страна, но с моя лекар коментирахме, че с терапия до 20гс трябва да се коригира (PI от съответната страба да падне под 1). Така и стана.
Според мен е важно, че ембриончето е добре.
С хубав ембрион и терапия, вярвам, че след няколко месеца всичко ще е наред.
Извика ли те за фетална морфология около 12гс?

# 567
Да така каза , че за срока си това че има лош приток е ок . Те и Турците това ми казаха още минала седмица . Важно било след не разбрах кога да е ок , Май след 12 та .
Извика ме за скрининг да , каза ми обаче да не си пратя Нипт тест а да правя някакъв тест за мозайцизм ако искам да съм спокойна на 100% не намериз никакво инфо в нета за тоя тест и утре ще звъня на жената чийто номер ми е дал .Раздвоена съм от прегледа наистина , мисля че все пак можеше да види точно какви тромбофилии имам защото нося и двата гена за неусвояване на фолат . И витамините можеше да чекне ама щом ембриона е ок това ме успокоява . Сега съм в голямо чудене дали да остана при Колева или да остана при Вецев като АГ .Май клоня към Колева , тя обаче не си пада много по доплерите в ранните седмици май , но то до 12 аз ще имам още 1-2 прегледа .той найдали ще се промени до тогава толкова той кръвотов предвид че съм на клексан и ап .

# 568
Bochinka, аз съм от Стара Загора и нямам мнение за лекарите от София.
Моят следящ АГ ми каза, че като пациентка на НМХ, по протокол, прегледите ми трябва да са на 2 седмици и така ме следи цяла бременност.
Не мога да кажа дали това е някакъв общоприет протокол, или просто той така процедира.
За MTHFR, на мен Сигридов ми каза да следя витамините, особено от Б групата, защото били много важни. Това са Б12, Б9 (фолат) и Б6. Като за мен и Б6 беше важен, защото се оказа, че чакаме момченце.

# 569
Аз му казах че ги следя като ненормалница всеки месец , слава богу знам какви трябва да са

Общи условия

Активация на акаунт