Азиатска козметика и грим 20

• 44 438
  • 756
  •   1
Отговори
# 105
Момичета, може ли мнения за продуктите на марката A-True? С търсачката гледам, че нещо не я коментираме особено.

# 106
  • София
Viola Tarakanova, това на няколко места го четох, четох ичеможе да се прилагат в разрешените концентрации. Явно ще оставя продукта за след година Wink. Освен с добро почистване и наблягане на първа стъпка, с какво мога да реша проблема с омазняването и черните точки? Освен bha, egf, химични филтри какво друго не трябва да използвам докато кърмя?

# 107
  • Русе
Miss_V аз съм писала за двете ампули,виж тема 18/стр.2 и по-нататък.
Ample n е много по-подхранваща,нещо средно между серум и емулсия.При мен категорично попива и не лепне,но използвам само във вечерната рутина.Не стои добре под грим!

# 108
Redish, не съм я пробвала (или поне не се сещам)

nuschinka, общоприетите съставки за изключване са bha, хим.филтри старо поколение и парабени. От там нататък всеки си преценява какво друго ще избягва през този период. Аз съм привърженик на умерено (без фанатизъм), но разширено изключване, и то не само заради възможността да премине в кръвта/кърмата, но и заради хормоналния бум през този период, който може да доведе до много кожни алергии, чувствителност, пигментации и автоимунни състояния, за които някои химикали са тригери. Освен Bha и aha киселини в големи концентрации, избелващи съставки, всички хим.филтри, парабени/консерванти, парфюм, пигменти, формалдехид съдържащи съединения, лепила (за мигли/нокти) плюс перманентна боя за коса и изсветлители и УВ гел лак. Не виждам проблеми в пептидите като цяло (EGF по-скоро не), както и в етеричните масла.

# 109
Здравейте пак,
снощи четох доста ,че и записки водих ,нооооо тотално се бъгнах.Изникнаха няколко въпроса:
Мога ли да редувам или да слагам един след друг два тоника ?Например Benton Aloe BHA Skin Toner ( него да го ползвам за 2в1 скраб стъпката ) и Purito Centella toner ( заради нуждата от хидратация и възстановяване)
Като следващи стъпки може ли да се ползват Benton snail bee high content essence - Purito greenlevel buffet serum - Benton aloe propolis sooting gel - Benton snail bee high content lotion
Трети въпрос sheet маските се слагат след серумите и есенциите и преди крема ,нали ,а глинените маски след двойното почистване и преди тоника или ?

Киселини не се слагат на мокро лице и е добре да се изчака малко преди да  се премине към следваща стъпка и тя да е на напълно сухо лице. В случай че нанасяш правилно на теория може двата тонера, но за предпочитане е крем примерно.

Другите 2 продукта не съм ги ползвала, но Benton snail bee high content essence - по името вероятно също има някаква киселина в състава и не е ок да наслагваш произволно киселина върху киселина, Purito greenlevel buffet serum по спомен мисля също имаше някаква форма на витамин с в състава и ако е така също не е добра идея.

Шийт маските винаги имат указание на английски различни са, на някой пише след почистване, на други след тонер, та следвай указанието.
Глинените маски са добра комбинация с киселините, но в случай че и те нямат някаква в състава си, напоследък някои фирми слагат киселини в тях.

# 110
Момичета, никой ли няма впечатление или мнение за тази марка и продукти https://makeup.bg/product/539694/
https://makeup.bg/product/539716/
https://makeup.bg/product/539692/
Направо започнах да мисля, че съм си взела някаква измишльотина.... 🙄

# 111
misha_misha, не ми е позната, но като й гледам състав спрямо цени, не си заслужава. Ако държиш да е от makeup.bg, за същите пари можеш да си купиш далеч по-добри и проверени марки.

# 112
misha_misha, не ми е позната, но като й гледам състав спрямо цени, не си заслужава. Ако държиш да е от makeup.bg, за същите пари можеш да си купиш далеч по-добри и проверени марки.
Нищо не разбирам от състав. Надявам се поне да няма нещо кофти.... И въобще не държа да е от makeup, но като чета тук за одисеите с митниците и хич не ми се занимава.... Уж за по-бързо ги взех от тук

# 113
misha_misha, нещо измислено е. Марката не излиза в нито един от корейските сайтове, не ми е позната, не е популярна и  в Корея. Като я проверявам в гугъл ми излиза само в make up и руския wildberries, което е като алиекспрес. Самия производител е реално съществуващ, занимава се основно с лаковеза нокти, има и малко козметика, но в портфориото са други марки. Прилича ми на тип поръчково производство - отиваш и си правиш окомплектовка собствена марка от вече налични формули.

Последна редакция: ср, 13 яну 2021, 16:43 от Viola Tarakanova

# 114
Здравейте,може ли препоръки за качествена корейска козметика за коса?Косата ми е руса,изтощена,с чувствителен скалп!

# 115
misha_misha, нещо измислено е. Марката не излиза в нито един от корейските сайтове, не ми е позната, не е популярна и  в Корея. Като я проверявам в гугъл ми излиза само в make up и руския wildberries, което е като алиекспрес. Самия производител е реално съществуващ, занимава се основно с лаковеза нокти, има и малко козметика, но в портфориото са други марки. Прилича ми на тип поръчково производство - отиваш и си правиш окомплектовка собствена марка от вече налични формули.
Благодаря за мнението. Бях се ориентирала към Пурито, но поръчвах други неща и реших да се възползвам от промоцията : околоочен подарък. Ще мажа  ръцете.

# 116
Здравейте, момичета! От известно време ви чета, а сега се включвам с въпрос, тъй като не се ориентирам. Купих си Badecasil D, за да боря хормонално акне, но не съм сигурна как точно да го нанасям. Като последна стъпка във вечерната рутина мисля да е,  но на цялото лице ли се слага или само на проблемния участък? Може ли всяка вечер да се ползва? Първата ми стъпка вечер е BHA Aloe тонера на Бентън, дали има конфликт с тази киселина? Много благодаря за помощта!

# 117
Никита, много добър избор! Аз ползвам в момента Badecasil Р и направи чудеса с възпаленията и маскнето. Варианта D е достатъчно деликатен, процентите са по- ниски и ще трябва малко време за по-сериозен резултат. Препоръчвам още и кремът с вит С на марката.
Ползвам по два начина: локално, само върху възпалението или на цяло лице като избягвам зоната на бузките, която при мен е по- чувствителна. Тоника е достатъчно слаб и няма проблем да се ползват в една рутина, но не веднага. Първо нанасяй само крем, докато свикне кожата и при включване на тоника трябва добра хидратираща "подложка" между тях. Аз съм със суха кожа и след крема слагам и подхранваща нощна маска  ( преди лягане, след няколко часа)

Важно! Задължитилно сериозно ползване на слънцезащита. Гликоловата киселина прави кожата фоточувствителна с дни.

Последна редакция: чт, 14 яну 2021, 11:21 от Viola Tarakanova

# 118
Виола, много благодаря за изчерпателния отговор! Точно на твой коментар разчитах, защото от теб знам за Badecasil P Simple Smile Само едно уточнение - мога ли да слагам крема директно след серума (в случая вечер слагам на iUnik Galactomyces и мисля, че няма конфликт) или трябва първо някакъв друг хидратиращ крем? Сега като го написах май се усетих, че няма нужда от друг крем преди това хаха И, ако слагам Бадекасил локално само в засегнатата зона - останалата част от лицето си я мажа с каквото там си е поред, нали така? Моята кожа е комбинирана, склонна към акне, с разширени пори. Беше и доста дехидратирана, но  откакто  минах на кк това коренно се промени.

П.С Мерси за препоръката за вит Ц, ще го дебна Simple Smile

Последна редакция: чт, 14 яну 2021, 11:43 от Nikita_dp

# 119
  • софия

Здравейте, много моля някой да коментира този състав. Ползвам тази защита, харесвам я и сега я намирам в make up, но бих искала да чуя ваше мнение преди да я поръчам. Не се оправям много с филтрите:confused:

Общи условия

Активация на акаунт