Азиатска козметика и грим 20

• 44 453
  • 756
  •   1
Отговори
# 120
Swetulka, комбинирани филтри: нано физични, два ново поколение химични, хубави но не особено стабилни, и един не много добър. И трите химични са за UVB само, тоест разчита се изцяло на физ.филтри за UVА, а за нано частиците има спор дали са толкова ефективни. Като цяло не е лош стига да се нанася нужното количество, за да работят физ.филтри

https://incidecoder.com/ingredient-functions/sunscreen

Nikita, използвай хидратиращ тоник преди крема, може няколко скина. Внимавай с ферментите, защото може да стане раздразнение. по-добре да е нещо по-базово. Аз обикнвено изчаквам и нанасям на сухо лице.

# 121
  • софия
Безценна Виола, благодаря!
Искам да се похваля тази седмица колко се разхубавих:grinning:
Възхитена съм от Mezzo filler на  Medi peel. Вие бяхте писали тук хубави неща. Наистина има видим лифтинг и леко поизпълва бръчици . За  по-сух контур се добавя отгоре крем, но не е неприятно опъващ, за разлика от други лифтинг продукти. Задължително ще го повторя!
И още, по съвет на Vanessa направих едноседмичен курс с  Invisible peeling buster на CNP и  много добре се получи. За всички, на които AHA то не им харесва.. Това е меко, никакви червенини, а изсветлява избистря тена!

# 122
Светулка, това ли е продукта, за който говориш?

https://www.yesstyle.com/en/medi-peel-mezzo-filla-eye-serum-30ml … ml/pid.1070282304

Виола, ще прочета повече за този Бадекасил - само набързо да питам - доколкото разбирам е за пъпки, нали?

На мен ми излизат често дебели, подкожни, без връх, които като завяхнат след 2 седмици минимум и оставят червено петно - подходящ ли е продуктът за тях?

# 123
Не е точно за пъпки, по-скоро е ексфолиращ/регенериращ крем за проблемна кожа. Заради наличието на bha плюс защитаваща/възстановяваща бариерата съставка влияе много добре на възпаленията и постакне. Работи също за черни точки, пори и релеф, има и антиейдж действие, срещу пигментация  и неравен тен. Общо взето всички прекрасности на Aha и Bha киселините, но в по-слаба концентрация и е подходящ и при фини,  и чувствителни кожи. Аз имам и варианта с идебенон, който също е антиейдж плюс регенерация.

# 124
  • софия
Да, Tiriti! Мисля, че няма да съжаляваш. Blush

# 125
Благодаря ви, момичета!

Виола, а мислиш ли, че е подходящ, ако ползвам третиноин? Защото въпреки него, си ми излизат пъпки, както описах и то наистина сякаш стават възпаления и после държат супер много време.

# 126
Нямам представа. Много пъти съм споменавала, че не ползвам и не одобрявам масовата употреба на ретинол и ретинолови продукти и не мога да коментирам. В ръцете на аматьор това е такава "съсипи кожа" и то в дългосрочен план, че за мен използването му е оправдано само при получаване на идеален резултат, т.е не би трябвало да има нужда от допълнително ексфолиране или борба с възпаленията.

# 127
Момичета, искам да предупредя за Holika Holika Mild Sunscreen Lotion от makeup.bg. Намален е страшно много в момента, препоръчван и хвален е от директор Пай и затова реших да кликна.Публикуваният състав в описанието няма нищо, ама абсолютно нищо общо с корейската версия. Толкова е различен, че чак се замислих дали не са копи-пейстнали състава на друг продукт и не са забелязали. Така че, ако ще поръчвате азиатски продукт от тях, отваряйте си очите на 4 и задължително сравнявайте техния състав с този в сайта на производителя!!!

# 128
Може и да е печатна грешка,
Скрит текст:
въпреки че много отдавна съм писала, че този сайт продават ментета и на западна, и на корейска козметика. Имам и доказателства с продукт на Ести Лаудер абсолютен фалшификат и ампула на PKY, която нямаше нищо общо с купуваната от Корея. За съжаление при сезиране на КЗП се оказа, че тъй като фирмата не е регистрирана в България нищо не могат да направят.

Последна редакция: чт, 14 яну 2021, 15:44 от Viola Tarakanova

# 129
Нямам представа. Много пъти съм споменавала, че не ползвам и не одобрявам масовата употреба на ретинол и ретинолови продукти и не мога да коментирам. В ръцете на аматьор това е такава "съсипи кожа" и то в дългосрочен план, че за мен използването му е оправдано само при получаване на идеален резултат, т.е не би трябвало да има нужда от допълнително ексфолиране или борба с възпаленията.

Ами не мисля, че съм аматьор, тъй като преди да започна сигурно 6 месеца четях с часове на ден за тези продукти, изгледах десетки видеа, изобщо - не е като да съм си купила кремчето и да съм почнала. Видях и множество идеални резултати, проблемът е, че за да се получат, е необходимо доста време и съответно в началото си има и пърджинг и други екстри, които се налага да боря. А точно тези пъпки, които описвам, си ми излизаха и преди това, затова търся решение за тях...

Мерси все пак Simple Smile

# 130
  • София
Момичета, въпросът ми е - измивна ензимна пудра (на skin watchers ползвам в момента), в същата рутина с розовия Пептидин, ок ли е? Знам за AHA и BHA, че aко са продукти без отмиване, са несъвместими с пептиди, но се чудех дали важи и за моя случай. Болката ми е че серума изтича феврурари (а и пудрата май скоро) и пак се оказа че се надпреварвам с expiration dates; гледам и сутрин, и вечер да го слагам, само и само да не изхвърля нещо Anguished

# 131
tiriti, не съм имала предвид никого конкретно, въпросът ти беше насочен към мен и обясних защо не коментирам теми, свързани с ретинол и ретинол производни.

Cookiez, спокойно Simple Smile ензимната пудра е сух продукт и няма какво чак толкова да ѝ се развали, така че ползвай си я колкото време искаш. По добре да не е в срок отколкото да прецакаш бариерата с ежедневно ползване на активен продукт. Пептидина е с алкохол, който има функция и като консервант, така че също можеш да си го ползваш наколко месеца след срока, важното е да следиш да няма негативна реакция или промяна в мирис/консистенция.

# 132
Цитат
На мен ми излизат често дебели, подкожни, без връх, които като завяхнат след 2 седмици минимум и оставят червено петно - подходящ ли е продуктът за тях?

Моите са точни такива, излизат само в областта на шията и челюстта, мноого рядко някоя единична на бузата. Тях ще боря с Бадекасил, пък да видим...

# 133
Едно разочарование:
https://www.yesstyle.com/en/kao-megrhythm-steam-eye-mask-12-pcs- … ml/pid.1072432848

Пробвах ги един следобед при започващо главоболие, леко затоплят, понамаля ми главоболието, но като ги махнах   очите ми бяха ужасно подпухнали и от гледката или от друго главата направо ме сцепи.
Сега ги доизразходвам на рамото, леко затоплят и дотам.

https://www.yesstyle.com/en/elizavecca-milky-piggy-greentea-salt … ml/pid.1050282206

Този бранд винаги ме е отблъсквал с опаковките си. За този пилинг бях чела доста хубави отзиви, но като му видях цената преди време се бях отказала. В един момент ми попадна и го взех.
Харесва ми, фин пилинг, която не оставя кожата суха въпреки морска сол, приятен за ползване, ненатрапчива миризма. Но тази опаковка все още ми е трудна за преглъщане.

# 134
Оуу, най-любимите на цялото семейство маски за очи! Вече трета кутия опразваме, давала съм и на приятели и всички са възхитени. Да нямаш алергия към нещо, защото по принцип няма подпухване. Аз редовно боря главооболие от синузита с тях-слагам и заспивам

Общи условия

Активация на акаунт