Азиатска козметика и грим 20

• 44 495
  • 756
  •   1
Отговори
# 390
mariela_ivanova, беше 1,4 кг., не обърнах внимание на стойността на кашона, но не съм убедена че има значение.

На другия кашон, който е на митница, джолсевци са писали "мостри" за 5 долара, на 3,2 кила пратка Grinning Явно не са им повярвали. Така че стискай палци...

# 391
mariela_ivanova, беше 1,4 кг., не обърнах внимание на стойността на кашона, но не съм убедена че има значение.

На другия кашон, който е на митница, джолсевци са писали "мостри" за 5 долара, на 3,2 кила пратка Grinning Явно не са им повярвали. Така че стискай палци...
Аз ще взема да им напиша един имейл да ми разделят пратката ,пък каквото стане. Успех!

# 392

3 продукта и малко щийт маски, не повече от килограм вероятно. Не знам какво ще напишат на кашона. Нещо ме хвана шубе и се чудя дали да не я откажа.. Имам приятелка в Германия, но ако е прекалено сложно не бих я занимавала.

# 393
Пратка от Йестайл, стигнала до Лондонския транзит хъб, по ваши наблюдения колко време след това идва? Заседнали са ми 2 там на 28 януари, интересно ми е, ако някой е получавал скоро до БГ...

# 394
  • Варна
Здравейте Simple Smile

tiriti, аз пуснах поръчка в Yesstyle на 03.01.2021 и пристигна на 02.02.2021 в директно в пощата. Беше с доста интересен маршрут Хонг Конг - Великобритания - Сингапур - Германия - България.
Имах и една от MD в Jolse от 28.01, която пристигна с FedEx на 03.02 до адреса ми.
Имам една заседнала при GGBG в Англия, която трябва да тръгне с курс 799.

Малко отзиви от мен (с нормална кожа съм) -
Взех TOSOWOONG Foot Shampoo от MD - гелообразна текстура с ексфолиращи частици, плодов аромат. Ползвала съм го 3-4 пъти, не е лош, но не е и уау.
TOSOWOONG Eggplant Gaji Peel Off Pack - страхотен лилав цвят, ухае на виолетки, приятна текстура, също не виждам уау ефект засега. Взех го за проба.
Purito Centella Green Level Buffet Serum - С гелова консистенция, попива ми добре и не ми лепне, но има силен билково-аптекарски аромат.

# 395
  • Варна
Идвам да се изфукам и да се оплача... единия кашон от Джолсе, естествено по-големия, отиде на лошото място и не знам колко време ще ми го мотаят от федекс. Другия обаче ми цъфна на вратата вчера, направо ме смаяха - пуснах я на 3.02, на 05 я шипнаха и за една седмица дойде.

hubavella, аз от изброените съм ползвала маската на Laneige и крема на Tonymoly.
Моята кожа е по скоро суха към смесена. И двете са леки за мен, така че може би за нормална кожа ще са окей. В състава на Tonymoly виждам етерични масла и не знам на чувствителна кожа как ще се отразят, въпреки че са в края.
Огледай в yesstyle има мостри на някои от тези кремчета, тествай ги. А, на Laneige от същата серия има в зелена кутийка, Cica sleeping mask, аз лично повече я харесвам и със сигурност има мостри.
Винаги има елемент на проба и грешка, общо взето или пазаруваш мостри и като ти харесат нервничиш, докато пристигне пълноразмерния продукт, или купуваш цели опаковки и после раздаваш на приятели, като се окаже че не е твоето. Grinning
В крайна сметка, поръчах Tony Moly крем + околоочен, отделно и Mizon All in one snail.. кремът, защото беше на изгодна цена
Ясно ми е, че е проба-грешка, но ми се искаше поне с отзиви да се опитам да минимизирам частта с грешката Wink

Иначе, пробвах Benton snail bee high essence(от телефона пиша, после ше редактирам името) и ми се появиха сухи участъци по бузите/скулите, както и неравности по повърхността на кожата. Не знам на какво реагирах..
(вечерно двойно почистване, PKY тонер, след това есенцията и накрая крем - реално само тя е нова в рутината) Dizzy Face

# 396
  • Русе
hubavella, есенцията на Benton е много добър продукт за мека ексфолиация,срещу пигментация,анти-акне,редуциране на пори и общо освежаване на тена,но не е хидратираща,дори изсушава при мен.Това е есенция,какво очакваш от нея!?Липсва ти цяла основна стъпка в рутината след това- серум/ампула.Хидратацията и подхранването идват именно от тях.Бих ти препоръчала серамидната ампула на Ample n,но има много варианти...търси серамиди,пептиди,липиди...
Имам забележка и към тонера на PKY,хубав продукт,успокоява и прави кожата сатенено мека,но е слабо хидратиращ!Аз го използвам след 2-3 слоя друг тонер .
Не знам какъв ти е крема,но трябва да осигурява добра бариерна защита.Да не говорим,че аз слагам след това нощна маска или 2-3 капки олио.
Няма как да се оцени един продукт ако се използва извън философията на корейската 10 стъпкова рутина.Всяка стъпка е важна и дава различни неща и покрива различни нужди!

Есенцията на Benton е добра,но харесвам много повече Ultimate serum от серията.Подхранване,хидратация и уеднаквяване на тена,антиейдж.Уникален и на много добра цена!

Последна редакция: нд, 14 фев 2021, 00:12 от Sissi 81

# 397
  • Варна
Sissi, най-после някой да ми отговори нещо, от което мога да се коригирам...
Благодаря,!
Бариерен крем?

# 398
  • Русе
Кремът като последна стъпка трябва да осигури бариерна функция,да запечата хидратацията,натрупана от предходните продукти (тонери,есенции,ампули,серуми,лосиони),за да се запази в кожата.Едно леко хидратиращо кремче няма да направи това.Кремът трябва да съдържа масла,фосфолипиди,холестерол,триглицериди...
Ето този на PKY
https://www.yesstyle.com/en/pyunkang-yul-ato-cream-blue-label-tu … ml/pid.1078867032
Бюджетен,отличен състав и не твърде тежък.

Определи си основните нужди на кожата и фиксирай целта в стъпка серум/ампула!

# 399
Roxyn, забелязах, че и моята от вчера е в Сингапур, явно това е маршрутът и ще мине и през Германия, дано дойде скоро Simple Smile

Моля да ми препоръчате пяна за втора стъпка на почистване вечер, но да е много нежна и подходяща за нарушена бариера. Досега ползвах Cosrx Low PH Good Morning Gel, като си мислех, че е нежно почистване, но винаги се зачервявам след миене и днес 1 позната ми каза, че 2 пъти се е мила с него и са и се появили червени петна. Аз си мислех, че при мен са от третиноин. Затова искам да сменя и то бързо, вероятно ще ми се наложи да купувам от БГ сайтовете, че нямам време да чакам, но поне да знам към какво да се насоча.

Като състав ми хареса този на Iunik Centella Bubble Foam - мислите ли, че е нежен и става за чувствителна кожа?

И HOLIKA HOLIKA GOOD CERA SUPER CERAMIDE Пяна за почистване на лице ми препоръчаха, но в състава има май етерични масла, което не знам колко е ок за нарушена бариера.

Благодаря предварително и с нетърпение чакам вашите препоръки Simple Smile

# 400
  • Русе
Пяната на Cosrx не е подходяща за суха,чувствителна кожа!

Моите любимци при измиващите:

Neogen real cica micellar cleansing foam
Heimish All clean green foam
Tiam snail & azulene low ph cleanser
Rovectin skin essentials conditioning cleanser

# 401
Здравейте, дами. Искам да си направя поръчка от jolse. Въпросът ми е според вас с кой превизвач и през коя държава е най уместно в момента. Т.к до България ми иска 12 долара , до германия 5 до англия 0 ?

# 402
За суха кожа съм доволна от
https://www.skincarisma.com/products/goodal/green-tangerine-mois … list#info-section
https://www.yesstyle.com/en/scinic-avocado-cleansing-foam-150ml- … 05##productAnchor

И двете дават добро почистване без никакво засушаване.
Ако ти е спешно и бързо мога да препоръчам европейско от какво съм доволна

Преполових тази глинена маска за чувствителна кожа
http://jolse.com/product/skin1004-witch-pack-8ea/28752/?cate_no= … play_group=1#none

Напоследък се пристрастих към единичните опаковки. Много добре е направена тази, когато се отвори точно там където е показано останалата част не изсъхва в опаковката без допълнителни грижи - или поне не изсъхва за около седмица- 10 дена. Количеството в една опаковка е достатъчно за 2 намазвания без да се пести.
Не опъва и не изсушава, но и не стяга много добре порите. За успокояващия ефект дава го веднага при леко раздразнена кожа, при по-силно раздразнена кожа както ми се случи тези дни от студа след маската червенините по кожата ми бяха поуспокоени но не напълно и беше изчезнало паренето, зачервяването изчезна след още една маска от друг вид.

radmity за 12 долара доставка си поръчай направо за бг. Англия е сложно в момента, Германия ако отиде на митница аз не се справих, за онлайн някой да се е справил не съм чула.

А за този бранд нещо срещали ли сте
https://www.yesstyle.com/en/76n1-be-happy-calming-oil-30ml/info. … 86##productAnchor

Последна редакция: пн, 15 фев 2021, 19:26 от zari65

# 403
Мерси, Зари, сподели и европейско, че ми е спешно.

# 404
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010018826

Има го и в пълноразмерна опаковка, не дава това усещане за чистота като корейските и консистенцията не е върха, но е добър за целта, която ти е нужна.

Общи условия

Активация на акаунт