Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? - Тема 51

• 40 588
  • 760
  •   1
Отговори
# 360
О, благодаря за информацията. Аз се бях притеснила, толкова много, че цял ден се заяждам с Попея по темите. Сега вече знам, че мен не ме облъчват, защото моите супи не се пресичат.Relaxed

А в "инвестиционното намерение" веднага ми хвана окото "център за художествена гимнастика". Нямам нищо против този спорт, да не си помислите. Просто си представих г-жа Сираковица, която с чужда пита помен ще прави,  с федерация, която ѝ е като бащиния.
И да не си помисли някой, че спортният комплекс ще се ползва за детско-юношески, масов и аматьорски спорт. За какво са им на децата и спортуващите възрастни индивиди зали? Ще развиваме "високо спортно майсторство" за федерации и клубове на хранилката с държавни субсидии. Там какъв гювеч е, конкурират се много успешно с обществените поръчки, дори, за разлика от обществените поръчки, не е нужно нищо да правят, само усвояват и отчитат по документи.

# 361
Това изобщо не е стар комплес. Сега щели да строят зали . Той имаше освен басеините, съблекалните , баните , сауни, фитнес центрове, спортни зали, физиотерапия и какво ли не. Още в онези години беше направен с италианска теракота и фачнс. Беше много хубав и добре направен комплекс и е срамота че беше зарязах и разрушен така. Строен 77/80 значи сега можеше при правилна поддръжка да си е в супер изправност. Нооо някой е трябвало да си го купи. Кой ли е той?

# 362
Това изобщо не е стар комплес. Сега щели да строят зали . Той имаше освен басеините, съблекалните , баните , сауни, фитнес центрове, спортни зали, физиотерапия и какво ли не. Още в онези години беше направен с италианска теракота и фачнс. Беше много хубав и добре направен комплекс и е срамота че беше зарязах и разрушен така. Строен 77/80 значи сега можеше при правилна поддръжка да си е в супер изправност. Нооо някой е трябвало да си го купи. Кой ли е той?
Повсеместно. В нашия край от времето на боновите книжки  още де що промишлено хале имаше, беше изкупено за жълти стотинки от фирмите майки - де факто от Софиянци (или поне хора от централите пребиваващи в София). В последствие същите халета бяха препродадени с много сериозна надценка на местни играчи и велможи. Към момента всичките тия халета, базите на някогашните предприятия и разните му обособени части са отдадени под наем на разни автосервизи, транспортни фирми и всякакъв вид частен бизнес, и носят добри доходи на собствениците. Някои от тях се и продават но цените има са космически. Длъжна съм да отбележа че видими подобрения на нито едно  не са правени. Та една огромна част от Българите все още живее, работи, храни се и просперира даже от Живковото наследство.Чудя се само какво ли ще правим ако някога рухне, щото процесите са започнали.Не може само да прибираш а да не подъържаш.

# 363
  • София
Защо вие не събрахте бонове от съселяните и да не давате на гадните софиянци да ви завладеят?

# 364
За мен бойните спортове не са нещо особено интересно, нито смятам, че дават кой знае какво като физическа активност.
Не съм съгласна. Съмнителен е приложният ефект (уменията за самоотбрана), но като гимнастика и спорт са супер. Тренират се и сила, и скорост, и издръжливост, и баланс, и реакции, кондиция, гъвкавост... Абе всичко, универсален спорт са, може би най-комплексният.

Но за децата, като говорим за масов спорт, дори за тези, които не бяха по спортни групи и школи, за тези, които нямаха физическите данни за по-интензивни занимания, или пък тези, които повече са залягали над ученето, имаше групи по баскетбол, волейбол, гимнастика, лека атлетика в самите училища, след часовете, като заниманията ги водеха учителите по физическо (за което им се плащаше допълнително, така че имаха стимул.
Пак не мисля така. Имаше ученически първенства и учителите тренираха пак с по-изявените деца за да вземат някоя купа (всяко училище си имаше витрина с купи). Дебелите и кашкавалените пръсти просто биваха обезкуражавани да не се пречкат. И нямаше нужда да го правят учителите, самите деца ги изхвърляха с подигравки и пренебрежение. Говоря съвсем от опит, нашето училище беше традиционен градски шампион по баскетбол. И не развиваше друго. Други училища бяха силни във футбола, или хандбала, или друго. Но никъде не е било масово, това е заблуда.

# 365
  • София
Не съм съгласна. Съмнителен е приложният ефект (уменията за самоотбрана), но като гимнастика и спорт са супер. Тренират се и сила, и скорост, и издръжливост, и баланс, и реакции, кондиция, гъвкавост... Абе всичко, универсален спорт са, може би най-комплексният.
Мога много да споря, в зависимост от конкретното изкуство/спорт, също както и в зависимост от конкретния треньор/школа.

Но за такъв спор ще ни трябват неограничени теми, подобно на имотните, които да се рестартират на всеки 50 страници. Имаше навремето един форум, първия в който започнах да пиша. Там се дискутираха БИ. Но с времето западна и вече никой не влиза. Необяснимо защо. Може би заради голямата им популярност. Wink
Буквално до преди година-две все още съществуваше. Сега гледам, че само само фейсбук вариант. Разбира се, едва ли има форум.

Последна редакция: нд, 24 яну 2021, 19:54 от Танграта

# 366
Кой, Дао.бг ли?  Странно, че е западнал, ама то всяко нещо се изчерпва и в един момент умира.

Иначе си прав, че някои стилове, някои школи и най-вече някои методи за трениране имат ефект, но са жалко малцинство.  В повечето е спорт, който развива много качества и ще помогне на трениращия да набие някой нетрениращ, но едва ли ще помогне при среща с истински хулиган - уличен боец с мръсните  му трикове и абсолютна липса на задръжки и смущаващи мисли от сорта на "ама какво ще стане после".

# 367
Ако това, което се случва на пазара на НИ, е в пряко следствие от това, което се случва на играчите на пазара на НИ, значи работата в зле.

Като гледам, с мънички изключения, всички изтрещяхте в темата 🌞 🌞🌞🌞🌞

# 368
Добре, че повечето сме воайори на тоя пазар, а не играчи 😀

# 369
Случайно се порових за положението в Турсия. Знаете ли че се борят с дългогодишна инфлация от порядъка на 10-15%, която изглежда почват да стабилизират и намалят. Лихвите в момента са 17%, а имотите в Истанбул са по-евтини от София, при все че е 15 мил жители и Турсия има положителен демографски прираст.
Ето сравнение:
https://www.numbeo.com/property-investment/compare_cities.jsp?co … ispatchComparison

За хората които ще скочат веднага да сравняват заплати, ще кажа че цените се определят от лихвите и раздаване на кредити. За град като Истанбул би следвало цените да са 2х дори и да не е в ЕУ, но не са.
Не е ли по-добре да се инвестира в airbnb в Истанбул вместо София?

# 370
  • София
Аз инвестирам в това, което мога да наглеждам Simple Smile
Със сигурност има по-изгодни (инвестиционни) дестинации.
Карибския регион, Южна Азия. Но не мога да си позволя да се занимавам.
Но щом те влече, купувай. ще споделяш после. А може и да станем клиенти. Аз периодично ходя до Истанбул за по няколко дни.
Това ми напомня, че хотелите им са на доста ниски цени, хубави ресторанти в хотела и тн.
Не знам аирбнб-то как ще се конкурира.

# 371
Истанбул на туристите, на жителите, на гастарбайтерите, на нелегалните имигранти и т.н. са различни неща. Преди 10 години дължината на града беше 200 км., след бежанските вълни вероятно градът е нарастнал още повече.

Simple Smile Ако ти стигнат парите за нещо в туристическия център - купи и управлявай. Няма лошо.

# 372
# 373
За хората които ще скочат веднага да сравняват заплати, ще кажа че цените се определят от лихвите и раздаване на кредити. За град като Истанбул би следвало цените да са 2х дори и да не е в ЕУ, но не са.
Не е ли по-добре да се инвестира в airbnb в Истанбул вместо София?

Аба ако имам 600 лева заплата да видим как ниските лихви и кредитите ще ме окрилят да купувам имоти...

А теб, щом те влече, давай, стискам ти палци да ти е успешна инвестицията някъде си, където не си там да се оправяш.

# 374
  • София
Въпреки всичко, на мен ми хареса да разгледам картинките от истанбулските апартаменти. Как им е кухнята, спалнята, хола, настилката, терасата.
Имаше и картинки с рендери. Но не зная дали цената включваше обзавеждането. Имаше един голям 2ст за 99к Евро, не беше лошо Simple Smile
http://worldwide-search.imot.bg/listing/69397560

Май обявата е от строител, картинките са примерни, и то на много различни апартаменти, а и квадратурите и броят на стаите варират.
И май е на зелено.
Цитат
Cadde Life Residence Liberation, an 8-storey residence project, consists of 36 independent units and 4 commercial units. Built on an area of 6,000 square meters, the project has 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 duplex and 5+1 duplex apartments with a size between 75 m2 and 220 m2. Parking is available for each apartment.

Общи условия

Активация на акаунт