Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? - Тема 51

• 40 596
  • 760
  •   1
Отговори
# 315
Отговорих ти по-горе с редакция на поста и история от първа ръка, но понеже искаш още аргументи - веднага ги давам. Ходих да гледам преди месеци един апартамент, който на място се оказа с пукнатини (вероятно поради наводняване). В последствие разбрах от строителен инженер, че също така се получават при пропадане, лоша архитектура и некачествено строителство. Не на последно място геологията е сложна наука и трябва да се има в предвид при оглед на имот. Според теб дали строителя е правил проучване на мястото, където живееш и дали случайно няма подземна река и голям колектор на ВИК, или си е спестил разходите?!? Ето например аргументират пропадането на метрото със старото корито на Перловската река, което не е било известно и го нямало в кадастъра.. В София един блок пропада, а не могат да открият причината.. Столицата, ако не знаеш се намира във Витошкия разлом, а големите земетресения над 5.5 се случват на едно място през определен период от време. Ако имаш фобии от земетресения спирам да говоря - просто всичко тръгна от един пост и твоята реакция към него. Изобщо агентите ти свалят звезди, за да напомпат цената, а реалността е друга и в последствие намираш куп проблеми. Такъв е случая и с новия ми апартамент.. (дълъг списък за нова тема). Добре е да се взимат под внимание и такива факти, когато човек реши да купува. Ако с нещо не си съгласна кажи с какво и дай своите факти и аргументи. А това, че отричаш нещо, не означава, че не съществува.

"Тaм къдeтo някoгa e билo мoчурищa и e билa изoрaнa тръcтикaтa зa дa ce пocтрoят жилищa нa eвтини тeрeни тoвa ce oчaквa. Тaкъв e цeлия южeн рaйoн нa Coфия. "

https://bntnews.bg/news/stolichen-blok-propada-v-trotoar-ot-godi … -1057691news.html

https://www.bg-mamma.com/?topic=1226660

Сеизмичност на София и околностите
http://www.bggs.eu/konferencia_2010/08.pdf

Последна редакция: сб, 23 яну 2021, 13:04 от pooh06

# 316
А най-кофти е като те подкопае метро. Пишем как в цял свят метрото вдига цената на имота многократно. Тук ще търсим обратно - да не е непосредствено до метро.
https://www.bgonair.bg/a/2-bulgaria/215208-grazhdani-proplakaha- … na-hadzhi-dimitar

# 317
Отговорих ти по-горе с редакция на поста, но понеже искаш още аргументи - веднага ги давам. Ходих да гледам преди месеци един апартамент, който на място се оказа с пукнатини (вероятно поради наводняване). В последствие разбрах от строителен инженер, че също така се получават при пропадане, лоша архитектура и некачествено строителство. Не на последно място геологията е сложна наука и трябва да се има в предвид при оглед на имот. Според теб дали строителя е правил проучване на мястото, където живееш и дали случайно няма подземна река и голям колектор на ВИК, или си е спестил разходите?!? Ето например аргументират пропадането на метрото със старото корито на Перловската река, което не е било известно и го нямало в кадастъра.. В София един блок пропада, а не могат да открият причината.. Столицата, ако не знаеш се намира във Витошкия разлом, а големите земетресения над 5.5 се случват на едно място през определен период от време. Ако имаш фобии от земетресения спирам да говоря - просто всичко тръгна от един пост и твоята реакция към него. Добре е да се взимат под внимание и такива факти, когато човек реши да купува.

"Тaм къдeтo някoгa e билo мoчурищa и e билa изoрaнa тръcтикaтa зa дa ce пocтрoят жилищa нa eвтини тeрeни тoвa ce oчaквa. Тaкъв e цeлия южeн рaйoн нa Coфия. "

https://bntnews.bg/news/stolichen-blok-propada-v-trotoar-ot-godi … -1057691news.html

Simple Smile Мисля, че е ясно кой е с фобии, кой обича да се страхува, да трепери заради апокалипсиса и т.н.

А ти може и да не знаеш, но пернишкото земетресение беше над 5,5. Перник е квартал на София все пак. Видя се какви са щетите в София.

Сега ще чакаме Витоша да изригне и да видим как ще се отрази на цените в Париж и Лондон, че ти и за тях се тревожеше преди 10 поста.

# 318
Пух, остави ги тия земетресения, кажи нещо по-сериозно! Например к'во стана с клетките на телефонните оператори, измери ли ги тия излъчвания?  😂

# 319
Разломите, мочурищата и земетресните зони в София се знаят.
Не са скрити. Ако се интересува човек, преди да "инвестира" едни пари, може да е наясно. "Огромните" незастроени площи от соца, затова стояха незастроени.
Но се намериха и собственици на тези терени и инвеститори.
Това, че се намериха купувачи за мен е чудно, но е факт, че се купува на килограм, на зеленото, а после се пищи, че общината не укрепва свличащи, напукани и наводнени кооперации.
Самите ние, като купувачи, явно нямаме много високи изисквания, за парите си.
Пазарът е такъв, защото каквото и да ни пробутат, се купува.

# 320
Така ецно човек не може да е експерт във всичко, затова си има регулации, за жалост не се спазват и има корупция.
Риска от земетресения и пропадания изобщо не е нулев, но не е и огромен и с голям импакт. Скоро в Сърбия, Турция и Хърватска имаше сериозни земетресения с жертви и паднали сгради. Ако това се случи тук друго ще говорим. Дори и риска да е малък трябва да има регулация а щом има регулация и плащане на данъци, държавата е длъжна да се погрижи.

# 321
Драга Ема, за твоя информация ще цитирам проучване, че под Европа има остатък от друг континент - казва се Голяма Адрия и Балканите също са част от това. Планините се получават, когато се сблъскат 2 тектонични плочи, а вулканите се изместват във времето (пример как са се образували Хавайските острови). Но ето, че пак не си разбрала и с иронията си се държиш като непорастнало момиченце - това ще е последният ми отговор към теб, тъй като имам по-интересни неща за правене и не виждам смисъл да влизам в обяснителен режим, нито да те ограмотявам повече.

mokka, купих професионален уред за парите на стар автомобил и всъщност на много места са над нормите. Но ако това не ти стига те съветвам да си сложиш един рутер в спалята и да пуснеш да се теглят торенти или пък да си инсталираш в дома безброй IoT джаджи. Току виж получиш просветление и спреш да ме взимаш на мезе Wink

В отговор към Doro ще кажа и как реагират държавните институции и застрахователите - бягат от отговорност. Има клауза за самоучастие и един куп бюрократични процедури, за да докажеш щети. След Пернишкото земетресение не ми издадоха протокол от сеизмичната служба, а застрахователя отказа да впише щетите и не плати нищо. Всички щети и надплатени разходи са си за сметка на негово величество собственика. Един спец. ме светна следващия път да пиша пропадане на земни маси.

Изгубеният под Европа континент:

https://webcafe.bg/svyat/705610320-izgubeniyat-pod-evropa-kontin … -e-atlantida.html

Последна редакция: сб, 23 яну 2021, 13:59 от pooh06

# 322
Драга Ема, за твоя информация ще цитирам проучване, че под Европа има остатък от друг континент - казва се Голяма Адрия и Балканите също са част от това. Планините се получават, когато се сблъскат 2 тектонични плочи, а вулканите се изместват във времето (пример как са се образували Хавайските острови). Но ето, че пак не си разбрала и с иронията си се държиш като непорастнало момиченце - това ще е последният ми отговор към теб, тъй като имам по-интересни неща за правене и не виждам смисъл да влизам в обяснителен режим, нито да те ограмотявам повече.

Simple Smile
И връзката на темата "Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? - Тема 51" с микроконтинент от преди 200 000 000 години е?... Ще дойдат наследниците им да искат реституция в реални граници, след 200 000 000 години софийските недвижимости няма да ги има, нещо трето?

Не си откривател на факта, че земята се върти, светът се променя, климатът не е същият и т.н. Ще има промени, ще има проблеми, но ужасът за изчезнал континент са доста извън разумните нива на тревожност, дори във времена като днешните.

# 323
  • София
Предлагам да се върнем на Лозенец, откакто не се пише за него, само глупости.... Скоро и зодиите ще намесите...

# 324
Глупости пишат хората, които не четат, не мислят научно или изобщо не се замислят. Защо не изчакаме до следващия катаклизъм и тогава да видим кой крив, кой прав?!? А междудругото купих новия ап. в Лозенец.. какво те интересува за квартала? И тук е пълно с недомислици като всяка друга част на София, а цените са под всякаква критика..

https://www.ozone.bg/product/malka-knizhka-za-naukata/

Последна редакция: сб, 23 яну 2021, 14:10 от pooh06

# 325
  • в страната на чудесата
Перник е квартал на София само за слакаУците... за останалите е отделна бедна и глупава, но различна област.

# 326
Глупости пишат хората, които не четат, не мислят научно или изобщо не се замислят. Защо не изчакаме при следващия катаклизъм и тогава да видим кой крив, кой прав?!?

https://www.ozone.bg/product/malka-knizhka-za-naukata/

Чакаме, какъв избор имаме. Ама не сме се гипсирали от страх, че преди 200 000 000 години е изчезнал микроконтинент. Животът продължава, купуват се имоти, провадат се имоти, хората правят планове, живеят. Някой ден ще падне астероид, някой ден ще има глобален катаклизъм. Но дотогава ще живеем.

Ето, НСИ отчели, че по време на пандемията българските домакинства единствени в ЕС повишили потреблението, чак БНБ не може да повярва - https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/ikonomika/2021/01/22 … QZveTPwm3nrILepDU
Живеят хората, оцеляват въпреки трудностите.

--------------------

Перник може да е отделен административно, но душевно и географски си е направо София - ако се вярва на този сайт е едва на 35 км от центъра на Сф - https://bg.utc.city/3354323-3349696
За земетресението административните деления не вярвам да са имали някакво значение.

# 327
Каква шарена станала темата Wink Пух, ма ти си по-нервен и черноглед, извинявай... Предвидлив, даже от моя мъж. Не мога да повярвам, че се намери такъв човек на света.
20-годишното ми съжителство с такъв индивид показва, че ти никога няма да се промениш. Каквото и да ти пишат тук хората, все опасности и рискове ще са ти в главата. А това си е зле за теб самия, защото си разваляш качеството на живот.
Ей ма на мен, по-проста съм от моя мъж, но в пъти съм по-щастлива. Защото не ги мисля тия земетресения, които не се вслушват в мен.

Като ти се е скапал апартаментът, го стегни и го продай. Какво да се прави, животът продължава, няма да си скосим нервите завинаги заради едни тухли, я??

# 328
Грешим ако си мислим, че не ни засяга това какво става под и над земята, близо или далеч от нас,  какво се е случило вчера или преди много години. Преди Ковид ситуацията например се увеличаваха собствениците на хотели и броя на хотелите, които притежават. Днес е пълно с разпродажба на хотели и бивши airbnb имоти. Ако някой беше писал, че това ще се случи преди време, щяха да му се изсмеят.

Румка, българина действа напук на правилата и науката, както в живота си, така и в коментарите си - повече емоционално. Похвално е, че оцелява, докато фирмите за бързи кредити и банките раздават годишните си бонуси и актуализират прогнозите за печалби и плановете за печатането на пари през следващата година. Няма лошо от малко здравословна предпазливост и е чудесно, че се допълвате Wink

Последна редакция: сб, 23 яну 2021, 14:55 от pooh06

# 329
Моето виждане е, че ние българите сме си много с акъла даже. Познавам чужденци, които са много, много наивни. Масата там са такива.

Общи условия

Активация на акаунт