Любители на кучета - 112

• 27 251
  • 772
  •   1
Отговори
# 405
Някой каза вдигане на уши?
Ето ви едни хвърчащи уши и снежен нос на фона на София.

На Хари дясното ухо стои малко по-надигнато, но си е такава от малка - дефектна Grinning Тъкмо против уроки Stuck Out Tongue Winking Eye

# 406
  • София
Всъщност и на мен са ми казвали, когато взех Бела, да не я мачкам по ушите, докато не поотрасне. Има възможност да се пречупи хрущяла и да остане с клепнали уши. Дали е вярно, не съм търсила, това ми каза развъдчика, от който я взех. В последствие съм мачкала уши, не съм имала проблеми, но първите месеци наистина не съм.
Има време да вдигне ушите, ако е писано да са изправени. Още е бебе, доколкото виждам.
Билянка, не е човешки показания от мен, специален кучешки е, за лапи, лакти, нос. Естествени масла и някакви други подобни Simple Smile
За мен не купувам такава козметика, ама за зверчетата винаги най-доброто Simple Smile
mtz, не съм питала дали са запазени всичките... Мога да проверя Simple Smile

# 407
  • под тепетата
Вярно, Коте! Бляла съм нейде...
Показаният от Зооплюс го е нямало за съжаление.
Хари, къде Фърчиш, душко Laughing
 И аз избягвах да мачкам ушите на Макс, пък то и няма какво да се мачка. Виж на Ози има поле за действие , пък и той чак грухти от кеф.

# 408
  • тук-там
Ние пък ги масажирахме, за да не ги вдигнат. Разликата между австралийчето и бордър колито е в ушите - първите са с клепнали, вторите с вдигнати.

# 409
  • под тепетата
mtz, все ми е било трудно да ги различавам австралийките от бордър колитата, но сега вече имам по-точен ориентир. Май бордърите са и с повече черно в кожухчето и не толкова рунтави.

# 410
  • тук-там
Бордърите имат същите разцветки, но се срещат и двуцветни, а при австралийките винаги са поне 3 цвята. Малко повече козина имат австралийките и следва да са по-клепоухи. Ето тук нагледно:

# 411
Арчи много обича да стои до нощната лампа. Явно се топли, макар вкъщи да не е студено..

И един нос Smile

# 412
  • под тепетата
mtz, a при бордърите има ли синеоки или биколор?
Арчи си прави светлинни бани Smile
Ето какво са сложили на крачетата на Тери (майката на Ози)

Последна редакция: нд, 17 яну 2021, 21:00 от bilqna_69

# 413
Лори е клепоушко! Може обаче да си вдига ушетата, /предимно като се отваря врата хладилник/ .Най- често е вдигнато само едното, като антенка, другото - не. Ама са едни такива мекички за гушене...🙂

Последна редакция: нд, 17 яну 2021, 21:48 от Roo Roo

# 414
  • Пловдив
bilqna_69, защо са сложили такива грозни ботушки на тази дама?

Уменията на Шошо с шушаците са скромни. Ето две стари снимки, на които показва 
вдигнати шушаци:

изчезнали шушаци:

# 415
  • София
Мен ако питате, важно е само ушите да говорят (ето, като на Саско) Simple Smile  
Буба като беше малка и я разхождах в непозната градинка, срещнахме една жена, която ме пита на колко месеца е, кога е изправила ушите, правили ли сме нещо за тях... Чак се изненадах, че на някой му е чак толкова важно, аз никога не се бях замисляла какви "трябва" да са й ушите. И сме си говорили с ММ, че с всякакви е най-красива Simple Smile От време навреме прегъва някое ухо (по-често лявото и мнооого рядко и двете) и прилича на Доби от Хари Потър. Затова у нас като се случи, се казва "милооо, имаме Доби" Grinning

# 416
  • тук-там
mtz, a при бордърите има ли синеоки или биколор?
Арчи си прави светлинни бани Smile
Ето какво са сложили на крачетата на Тери (майката на Ози)

Има и синеоки, и с хетерохромия и при бордърите.
Каква е идеята на тези налъми?

# 417
  • под тепетата
Лапичките и са се протъркали от търчане при лова, намазани са, напудрени са и тези "ботушчета" предпазват от близане.

# 418
  • София
С такива "балончета" извеждахме Балу, след операцията за възстановяване на лапичката, а също и Лили, когато си изкърти нокътя и остана само на живец. Докторите ги дават, когато лапите на кучо не трябва да се мокрят/мърсят/ближат по някаква причина.
Бързо да минава на мамата на Ози Simple Smile
Да ви кажа, покрай Коледа имаше намаление на Essentials, та взех 2 чувала от нея. Да не съм капо, забърсах и една много попиваща кърпа, която МП определи като гюдерия. Много съм доволна от тая кърпа, направо е магическа. Като валя, миех коремчето на Лили направо с душа, минавам с кърпата и е почти суха. Само изстисквам и кърпата е готова за употреба отново. Сега ме е яд, че не взех още. Ама ще поръчаме сигурно пак оттам и ще поръчам отново.

# 419
  • о`майна лунна нощ е
Котке, би ли споделила каква е кърпата. Вкъщи размятаме три хавлии в режим подсушаване, съхнене и готова в багажа за излизане.

Изяжте по един голям шоколад днес за наборчето, че е именик. Вечерта си сипете по едно и отлейте, за всички тези, дето вече не са с вас. Мамка му и кривата нива, днес изпращаме приятел.

Последна редакция: пн, 18 яну 2021, 09:24 от `ТуиГ

Общи условия

Активация на акаунт