Любители на кучета - 112

• 27 136
  • 772
  •   1
Отговори
# 525
Хибискус,ти реши ли въпроса с матрак за двете хубавици?Видях табела "Дунапрен", ако искаш ще ти обясня къде.И да им го облечеш по някакъв начин.
   Аз си работя на лаптопа,кучо спи на дивана.След вчерашното недобро поведение,днес е душичка.
Ми като не ми дърпаш стола,и не даваш да седна и аз на него,така ще си стоя.
   На Киара няамме смешни снимки,рових и вчера и днес да търся.Ама тя си една такава сериозна и достолепна.На Айра сигурно щерката има,аз не.

# 526
При нас с Кио се случва нещо изключително странно... В момента се учим на хигиенни навици, тя е на 4 месеца и половина вече, живеем в апартамент. Извеждах я в началото през 2-3 часа, въпреки това понякога се случваше да имаме някоя локва в коридора. Нормално, бебе е, не всеки път може да стиска. Постепенно махнах подложките за през деня и слагах само през нощта. Винаги, когато си върши работата навън я награждавам, радвам се, показвам й, че това е правилното място. За Нова година бяхме за два-три дни на друго място с нея, в друг апартамент, където НИТО ВЕДНЪЖ не се изпусна. Стискаше и държеше докрай, дори през нощта, когато й слагах пелена. Прибрахме се и си беше същата работа-пишкаше си в коридора понякога и веднага след разходка. Миналата седмица също не си бяхме вкъщи за 2 дни- нито една беля. Стиска и чака докрай, подложките ги прибирах на сутринта напълно сухи. Сега сме си вкъщи и работата е същата като преди. Не мога да разбера защо-дали моето поведение се променя и тя го усеща, или разбира, че е на чуждо място и трябва да пази приличие, а вкъщи ще си прави каквото си иска. Не искам да пикае на подложки до една година. Мих с оцет мястото, където пишка вкъщи - точно пред вратата. Мих и със всякакви други препарати, е там си й харесва да си пикае и това е положението! Понякога имам чувството, че даже не си прави труда да стиска. Но щом когато не сме си вкъщи пази приличие, това означава, че е разбрала, че трябва да стиска и да си върши нуждите навън, но проблема вкъщи е друг и не мога да разбера какъв.

# 527
Моята я возя закопчана с кучешки колан на задната седалка. Като къс повод е, но се закопчава за гнездото за колан в колата (какво обяснение само дадох Rolling Eyes) Обаче като беше малка се возеше в скута ми на предната седалка (когато се возя, не когато шофирам). Тогава беше период, в който оакваше всичко ако е недоволна или нещастна Joy
Иначе кошниците и аз ги гледах, но не ми се струват безопасни - дори при леко по-рязко спиране може да се прекатури кученцето. Смешни снимки на Кийра много Grinning

Ето я пътничка

# 528
Драма имам. Макс днес изяде капачка от минерална вода. По съвет на Вет дадох кислородна вода. Повърна, но капачка- не. После пак трябваше да дам и ситуацията се повтори. Сега ще чакаме на изхода да видя какво ще е положението. Признавам, че ми е смътафръцано. Връщам се да дочета.
Искам да си стопля гъзягата като у Тинтина.

# 529
  • Бургас
mariat, заповядай, винаги има място за още една г*зяга.

khaleesi_x и ние сме го имали този феномен, като беше Елза на същата възраст. На чуждо място бели не правеше, вкъщи още да. Нямам обяснение защо. Започна да се стиска вкъщи на 5 месеца, имаше единични прояви, но е имало случаи и на една година да се изпуска, след пиене на много морска вода.

# 530
  • о`майна лунна нощ е
Мариат, щом не е излезнало с повръщането, дай варен картоф, за да се обвият, доколтото е възможно, острите крайчета на начупената капачка и да се прекара по-лесно през системата.

# 531
  • Sofia
За пишкането-нашата Бела (на 8м и 1/2) в къщи спря да пишка/ака някъде към 7 месец. До тогава се случваше да се изпусне и то до вратата,явно свързваше с излизането вън. Вече месец в нас нещо не е правила,изключвам една вечер,нищо й стана и нощта си бе изакала 3 пъти и от зор и пишото накрая.
По коледа ходихме при нашите,там килими навсякъде и бях притеснена да не напикае,но стиска до излизане.

Обаче! и до ден днешен като се прибираме от вън,а тя седяла в нас се случва да се изпусне от кеф като отворим входната врата или като тръгна да й слагаме нагръдника за излизане (не всеки път,но го прави). И понеже знае,че е в пакост-ляга с краката нагоре и продължава да препишква без да й правим или казваме нещо Confused направо ме побърква.
Пробвала съм да не я закачам и не,лежи и препишква. Говоря й мило и пак пишшш....
Надявам се да го надрасне това,че ми е тегаво с дете на ръце,чанти,превозни средства и отваряш вратата и там локвичка,няма къде да стъпим...

# 532
  • Варна

Когато Бизу беше изял част от пластмасова играчка почна да повръща и веднага го закарах на доктор. Опипвайки го по дължина на стомаха, явно от масажа частта се размести и Бизу живна, след това още малко с накрайника на видеозона и явно масажа по корема отвори път на играчката, после 4 дни го изхождаше. Док ме посъветва да му давам отвара от ленено семе, само сварената вода, то става едно лигаво и образува филм по чревцата, предпазва и заздравява.
Моят съвет е да го масажираш по коремчето.

# 533
Tintina, много ме развесели с тези ръкавици надянати на принцесата. А то милото седи и търпи Simple Smile Разбирам те напълно.

С пишкането на чуждо място и при нас беше така - за първи път издържа 5 дни без да пишка вътре, като бяхме на море в Гърция. Само на вън си ходеше. А като се върнахме в къщи още първата нощ си беше пишкала на памперса.

Хари се вози отзад, обикновено при децата или на пода легнала. Ето една стара снимка от когато беше по-малка, но и сега е същото положението. Онзи ден получихме колан за кола, но не сме го пробвали още.

# 534
Тайра вече е на 1г и 3 месеца и още се изпуска от радост. Но иначе вкъщи вече спря да прави бели. Ама аз още като по-малка я научих да пишка в банята, и сега когато вече има много зор ходи там. Но е много рядко. Така, че определено с възрастта, нещата се променят. Така, че ще спрат и те, само не се знае кога 😁

# 535
Здравейте, момичета! Преди около 3 седмици прибрахме едно улично кученце, което се оказа на около 8 месеца. Кръстихме я Бела. Бях и намерила стопани, но като дойде момента да се разделим с нея осъзнах, че не мога да я дам и си я оставихме. Може би беше по-емоционално и не съвсем обмислено решение, но тя е вече в живота ни и ще се напасваме в движение. Имаме още едно куче, Кари, която също е осиновена - много чувствителна, асоциална и необичаща други животни. Тя в началото ни беше доста сърдита, не обръщаше никакво внимание на малката, даже странеше от нас, но малко по-малко започнаха да се заиграват и според мен съвсем скоро ще са приятелки Simple Smile Днес обаче ми е ужасно нервно и притеснено - преди малко си прибрахме Бела от кастрация и сега скимти и трепери до мен. Надявам се бързо да се съвземе, защото Кари няколко дни беше в ужасно състояние след кастрацията и се надявам този път да бъде по-леко. Сложихме ѝ и чип, след десетина дни ще ѝ махнат конците и ще сложат 3-та ваксина. Тя засега има поставена само втора ваксина, защото като я взехме така ни посъветваха - била вече голяма за първата ваксина. Дали все пак да не говоря с доктора и да ѝ сложат и първата ваксина, какво ще ме посъветвате?
Ето ги и двете:

Това е Бела, току-що прибрана от улицата в прегръдките на детето Simple Smile

А това е Бела от днес, кастрирана преди час:

# 536
Vanilla много се радвам нахора като теб, които отварят дома си за бездомничета. Като писа Бела, чакаш да видя бяла красавица.. а то една сладка и пухкава черна топчица. 🤗 В деня на упойката и кастрацията е нормално кучето да го "втриса". Завийте я добре и оставете на спокойствие да поспи и да я отпусне упойката. Дано бързо се възстанови.
За ваксините по принцип има друга схема на ваксинация и това е, тази която прилагага ветвринаря при Бела. Няма смисъл от първа ваксина, защото следващите покриват и първата.

Момичета разкошни смешни снимки сте показали. Аз след малко ще изровя, че са ми на компютъра и ще споделя и от моите диванчета.

# 537
  • о`майна лунна нощ е
Швепса беше като герой от Отнесени от вихъра почти седмица след кастрацията. Страх, криене, близане, блеене в празното пространство срещу него. Нямаше значение какво му беше пред погледа - стена или телевизор - все тая. Празен, на моменти уплашен поглед. Мина. Отдавна дойде на себе си.
Оставете я да изживее болката, ще трябва време и да се наместят хормоните. Много е индивидуално.
Поклон пред добрата ви постъпка!

Мен от два дена ме ползват за ръфалка сутрин, защото ходя виждам Лайка. Онзи двумесечен ситнеж, който прибрахме от улицата и го осинови приятелката ми. Вече е тройно ваксинирана, чипирана и скоро ще мерим алеите в парка заедно. Пораснала е много и почти е догонила Швепса като височина. Строен бедър вади госпожицата. Уикенда се очертава да ми е на гости за няколко часа и усещам какъв купон ще е вкъщи. Три деца, две кучета и половин килограм кафе. Ще оцелеем Joy

# 538
Ама, че ситуация...Навън слънчице, а не смея да разходя Лори.В селото, в което сме, за да стигнем полето и гората - за разходка-минаваме покрай къща, в която 2 години , от дъното на двора  зверски ни лае, вързан голям Кучо.Преди 3 дни за първи път бе до оградата- отвързан.С голяма злоба лаеше по нас...Взе, че прескочи отнякъде и ни застигна.Директно се метна на Лорчо, на гърба с ръмжене.Бях със съпруга ми, та той се разкрещя и Кучо избяга.С уплаха се разминахме. Вчера- аз сама...Същата работа.Явно от ужас така съм викала- избяга...Съпругът ми отиде  да говори със собствениците.Веднага го вързаха и се извиниха.Ама!!!Днес!Сутринта -Кучо пред нашата врата и се зъби и ръмжи...все едно ние сме му в бащинията...Народът он лайн.Ние  с Лори- затворници!Сега пак ще пробваме излизане, но ме е  страх...Оф...

Последна редакция: ср, 20 яну 2021, 19:25 от Roo Roo

# 539
Roo много неприятна ситуация. Дано нямате срещи с тоя куч повече и да може да си се разхождате спокойно.

Разрових се за смешни снимки, ама почти няма май. А да не ви казвам що кучешки снимки имам за тия 6 години 🤪
Макс

Вивата

И заедно:

И бебе Макс от първия ден у дома:

Общи условия

Активация на акаунт