Любители на кучета - 112

• 26 533
  • 772
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Може би от повръщането й е раздразнено стомахчето? Нашите ветове казват, че те така се самолекували кучетата, та ако един ден не искала да яде Буба, да не я насилваме и ако и на другия не иска, да им я водим.

# 691
Сега говорих с тях, и вчера сутринта не е яла с апетит, дори е оставила част от гранулите в купата. Много ми е странно. Очевидно нещо не ѝ е добре стомаха, след като яде трева и сама си предизвика повръщане, но да няма апетит втори ден... Обилновено след като повърне си става същото игриво и лакомо куче.

# 692
  • тук-там
Обади се на вет. Може би е стомашен проблем или някой вирус. Но няма как да гадаеш. Стискам палци на милата Хари!

# 693
Nelika най-вероятно има някакъв проблем със стомахчето. Може и някик боклук да е хапнала. При отказ от храна мисля, че два дена е достатъчно за да посетите вет.

Днес махнаха на Вивата конците 🥰

# 694
  • София
Сиви, супер! Браво на Вивата! Хайде оттук нататък безаварийно да бъде съжителството ви Simple Smile
Nelika, 2 дни без апетит си е за вет. Стискам палци да е нещо дребно и бързо да мине!

# 695
Sivi, супер новини! Много се радвам за Вивата, дано да нямате повече здравословни проблеми за напред. Тя как се чувства? Предполагам и яката сте махнали вече...
Nelika, два дни без апетит и с повръщане и аз мисля, че най-добре да я види ветеринар (аз съм малко паника като чуя за повръщане поради лош опит в миналото, ама все пак една визита няма да навреди със сигурност).
Пускам едно селфи да затвърдя становището си, че с Маги не сме фотогенични - да отбележа, че се вижда болното й оченце.(тази ни е най-сполучливата за момента Laughing)

# 696
Сиви,много се радвам за Вивата,много ми е на сърце това  съкровище,дано вече всичко е зад вас и само щастие и здраве занапред Heart
Стела,как да не сте фотогенични,страхотни стее Hug
Нелика ,и аз бих се консултирала с вет,да не е изяла нещо наистина. Стискам палци всичко да е наред!
И от мен един щастлив Арес с конга си

# 697
Много се радвам за Вивата! Казах аз, че е боец!

Стела, много сте хубави даже!

Нелика, и аз бих посъветвала да заведеш Хари на ветеринар. За твое спокойствие.

# 698
Sivi, чудесна новина за Вивата! Без повече аварии за напред!

Не бързам да ходя на ветеринар, понеже освен да се направи снимка, едва ли има нещо, по което да разберат какво ѝ е. А не искам да ѝ бият излишни медикаменти заради предположения. Повръщането тя сама си го предизвика. Не ѝ се случва за първи път - яде настървено трева, сяда и започва да се напъва. Още не е яла. Само се мести да спи от слънце на сянка и обратно.

# 699
Sivi, чудесна новина за Вивата! Без повече аварии за напред!

Не бързам да ходя на ветеринар, понеже освен да се направи снимка, едва ли има нещо, по което да разберат какво ѝ е. А не искам да ѝ бият излишни медикаменти заради предположения. Повръщането тя сама си го предизвика. Не ѝ се случва за първи път - яде настървено трева, сяда и започва да се напъва. Още не е яла. Само се мести да спи от слънце на сянка и обратно.
Само с гранули ли пробва? Друго иска ли да яде,готвено или просто едно парченце филенце или нещо подобно,за да видиш дали и това ще откаже. На мен Арес ми е отказвал гранули,но никога не ми отказва шунка или филе. Аз така разбирам дали положението е сериозно.

# 700
Здравейте! Искам да попитам, ако има плевенчани от кой вет. са доволни? Сутринта  в изпражненията имаше малко кръв и се чудя къде да го заведа. Колебая се между Додев и Ватев

# 701
Сутринта преди да си легне изяде едно миниатюрно парченце филе от под масата. Друго не съм пробвала, но когато съм на плота обикновено виси до мен и си проси, а днес си лежеше. Никакъв интерес. Тя има завиден апетит. До сега храна не е отказвала. Гранулите си ги изсмуква за секунди.

# 702
  • София
Nelika, има какво да направят, недей така. На един ехограф например се вижда дали има раздразнение на черва, стомашни стени и подобни. Могат да пуснат биохимия или тест за заподозряна болест, та да видите дали няма някоя бактерия или вирус.
Водили сме Буба така като ни беше усъмнила - видя се раздразнено стомахче, но не знаехме от какво (нищо изядено, нищо не бяхме давали и ние). Все пак се разбрахме как да я следим, какви лекарства и кога да даваме, кое да считаме за критично... ей такива неща. Винаги е добре ветовете да знят какво се случва, според мен. Аз нашите ги слушам, защото ми спасиха кучето от отвратително гадни мъки в продължение на седмица.

# 703
  • София/Севлиево

Здравейте от едно юначе,което утре става на 1 година.А от вчера е с кучешка кашлица Sad Бяхме на лекар,прегледаха го,засега е без АБ и се надявам да се оправи с назначеното лечение.Поизгубихме се,но сестра ми е тук(поне до 5.02 ако не ѝ отменят полета за UK) и съм доста заета с нея.Рекс расте и дивее.Почна много да се скубе,но от 1 седмица му давам рибено масло в добавка към храната.Среднощното лаене още го има от време на време,но му взехме каишка против лай(днес я получих) и се надявам да свърши работа...

# 704

Данък от нас. Време за игри 🥰🥰🥰

Междувременно сменихме холистичния Брит с Тейст ъф дъ уайлд с бизонско.... И в чудо се видяхме...в началото ядеше с апетит... От 2 седмици не иска да я помирише.... Седи гладен по ден и половина, но не пипа гранулите...
Имаше период в началото нищо друго също не ядеше, но му се върна с времето апетита към другата храна, но Тейст ъф дъ уайлд упорито избягва... Та днес му взех на Чибау. Всъщност се свързах със собствениците на маламути да питам те как ги хранят, и оттам получих контакт на един доставчик, който не само им доставя храна, но и следи вкусове според сезона редува храни и изцяло той има ангажимента да следи как се развиват кучетата, стопаните не се мъчат като мен да сменят марки и да търсят причини.... Та така, човекът ми се видя доста вежлив. Обясни ми някои неща, които аз не знаех... И вече имаме съвсем адекватни цени за изхранване... Че магазинерските не се търпяха 😀

Стискайте палци и на дребното да му харесат гранулите 🥰🥰🥰

Общи условия

Активация на акаунт