Любители на кучета - 112

• 26 526
  • 772
  •   1
Отговори
# 90
Абе чудя се аз къде са ми изввстията от темата... А то съм пропуснала, че има нова, сега се връщам да чета и да наваксвам

Междурвременно ми трябва съвет- кучето ни се мръщи на гранули.... Стоя гладно 36 часа, но отказа да яде - наскоро му взехме Тейст ъф дъ уайлд с бизонско и много им се нахвърляше в началото.

Ако му даваме месо или консерви- яде с апетит.

Сменихме гранулите - ядеше отново с апетит, но само ден. Днес отново е тиха война.

Нямаме капацитет на време за подготовка на храна... Има ли шанс фа го върнем към гранулите? Вариант ли е да вземем 3-ти вид гранули....

# 91
  • тук-там
Не му давайте месо, консерви и всичко, различно от гранули. Ще прояде!

# 92
  • под тепетата
На Ози дядо му му слага нещо съвсем малко вечер, колкото за миризма и си ги изяжда.
Добре дошла на Киоко! Разкажи малко за нея, знам че иска сериозно отношение тази порода.

# 93
  • sofia
Радваме се да се запознаем с новите муцуни!
Шоколадовите лабрадор са ми слабост, а акита е любима на детето. И да, те са много сериозни кучета!
Един Леон, ядящ чушка. Това е най-любимият зеленчук.

# 94
  • Sofia
Билянке, как разбра, че е госпожица Киоко? По името ли?
На 4 месеца ми изглежда бая големичка...

Дърпането само със строг нашийник го контролираме. И все носът му в земята - следотърсач се извъди, или по-скоро боклукотърсач. Току погледне настрани виновно и аз бъркам в устата 😒

Да ви питам дали сте забелязвали някакви хора да хвърлят храна уж за бездомничетата? Постоянно попадане на сурови кокали с малко месо. Една от дружките по куче ми каза, че от някаква фондация били? Възможно ли е? Това е голяма простотия според мен - първо, че е кокал, за храна не става, второ - само домашните кучета им обръщат внимание и постоянно трябва да ги следиш, да не говорим, че обикновено са птичи кости!

# 95
Киоко е госпожица, да 🙂 Името й е японско и означава “щастливо дете”. Не съм го избрала аз, дойде си с името. Първоначално ми беше странно, но после свикнах. Наричаме я Кио или Кики, Киокче. Изключително е умна, много бързо научи командите “седни”, “легни”, “ела”, “пусни”, “дай лапа, дай другата”, сега се учим да не яде без разрешение, дори когато пълната купичка стои пред нея... Навсякъде пише, че са изключително инатливи и доминантни, но се поддават на обучение и с повече внимание ще се получат нещата. Още е мъничка и всичко за нея е игра, ще я видим след няколко месеца как ще бъде.

# 96
Благодаря ви за съветите и тази рецепта. Не я бях чувала дори. А на Хари суровите моркови й действат разхлабващо, но варени сигурно е друго. Мен ме е страх причината да не е паразит, защото малко след като я взехме имаше гиардия и направо ми настръхва косата да не е пак същото. Сутринта й дадох гранули и ще видим на следобедната разходка какво ще сътвори. Нали уж Еукануба са за чувствителни стомаси, а тези дни й ги месим 50 на 50 с Пурината, т.е даваме повече Еукануба. Да е от тях... ама чак пък кръв. Как може булонката ни да живя дълъг и здрав живот, при положение че я хранехме с каквото ядем и ние - хляб и салам, попара с нещо готвено... абе всичко, а сега ловна порода ми прави такива проблеми от гранули.

# 97
Оох сладки бишкоткиии 😍
Като ги гледам иии направо ми идва да си взема още едно бебее 🤪😍🥰
И добре дошли на новите попълнения! 🥰
По въпросите..
За дърпането Тайра е с нашийник-тип удавник.. Еми донякъде започна да свиква, тя като хукне дърпам рязко и се сеща вече.. Взех по-голям размер, че има още да расте тиквата и, и хем да не се души много като се задърпа нейде..
За храната:Тайра е същия тапир.. Гранули голи не иска и да вижда,държала съм я 3 дни гладна.. Не ги прояде. Слагам по 1 лъжица консерва или готвеното и (ориз, месо и зеленчуци) и омесвам с гранулата и така минават.
Казвала съм и преди, ние нямаме проблеми навънка с яденето на боклуци, така че съвет не мога да дам.. Тя не се интересува от всичко що е за ядене,много са и претенциите 😁

# 98
  • тук-там
Благодаря ви за съветите и тази рецепта. Не я бях чувала дори. А на Хари суровите моркови й действат разхлабващо, но варени сигурно е друго. Мен ме е страх причината да не е паразит, защото малко след като я взехме имаше гиардия и направо ми настръхва косата да не е пак същото. Сутринта й дадох гранули и ще видим на следобедната разходка какво ще сътвори. Нали уж Еукануба са за чувствителни стомаси, а тези дни й ги месим 50 на 50 с Пурината, т.е даваме повече Еукануба. Да е от тях... ама чак пък кръв. Как може булонката ни да живя дълъг и здрав живот, при положение че я хранехме с каквото ядем и ние - хляб и салам, попара с нещо готвено... абе всичко, а сега ловна порода ми прави такива проблеми от гранули.
Нашата храна, ако е разнообразна, е в пъти по-полезна от гранулите според мен. За мен гранулата е гадост, има малки изключения, но те са много скъпи и с чисто месо като състав. А и най-високото качество не го на намирам в Бг. Аз когато готвя същото на кучовците, каквото и на нас, само че варено и под формата на супа, никога не съм имала проблем с изходния материал. Това за Еукануба според мен в рекламен трик, не бих разчитала на него!

# 99
Да дам отчет - Маги вече си има част от нужните ваксини, лечението на очето й продължава с нови капки, но днес останах с впечатление, че според ветеринарите окото няма да се възстанови на 100%. Ако не се подобри от новите капки предложиха да опитаме с операция на клепача, но пък не я препоръчват понеже на скоро е била под упойка за хернията и е възрастно животно (при нейната порода упойките са много рискови). Не ми харесва прогнозата им..😢 Ще търся второ мнение определено.
Прилагам снимка по-долу на чисто новия й паспорт с ваксини, казаха ни да отидем пак на 23.01 за ваксина за бяс+реваксинация... Бяха много натоварени в клиниката и не ми дадоха повече детайли защо процедират така. Ако някой от вас е по-информиран по темата с ваксините би ли споделил мнение, моля..

# 100
  • Bарна, морето, сините вълни
Отново ми се напълни душичката с всички прекрасни муцки! 🥰 ❤️
Киоко изглежда много пухена. В квартала съм виждала 2 Шиба Ину, (малката версия на Акита) Grinningедното даже го мачках, то също имаше интересно японско име, но не го помня.

# 101
  • Sofia
https://cdn.bg-mamma.com/Cz6U/ny3Z8.jpg

От темата за вицовете

# 102
  • гр.Варна
пресен данък от преди 2 минути. Ей това е събота след обед.

# 103
Киоко,добре дошла!
   Синът ми преди една година и нещо подари на приятелката си акита - ину за РД.Аз бях основен съпорт,защото той беше на 15г,намери във Видин,жената го докара до Монтана.Беше голяма радост и вънение,пък трябваше да убедят родителите да примат куче в апартамент.Но девойчето беше мноооого хепи.За мое съжаление се разделиха,аз отдавна не съм виждала Аяно/името на кученцето/.Преди ги извеждахме заедно с Айрадокато аз бях основен гледач, и тя като по-голяма кака доста озаптяваше нашата .Красиви кучета.
    Скоро ,посред нощите,докато чаках пубера да се прибере от купон,гледах Кучешки живот 2 по някоя тв.
 Голям рев му дръпнах,много верни и умни са кучетата.Без значение породата.

# 104
Охоо. Имаме си акита! Разкошно. Бейли утре има среща в парка с един негов приятел акита.  И да те си идват с името. В повечето случаи зависи как се е казвала майката или бащата и се взима първата буква на 1 от двамата и всички кученца са с една и съща буква. Поне в един от големите развъдници така процедират.Много ми е интересна породата. Умни и инатливи в някои случаи.

Иланг, треньора на Бейли ни смени и нашийника и повода. Цялата идея е да се борим срещу дърпането. Коренна разлика има за 1 седмица след смяната. Не е със строг нашийник, а с душач. Ей тоя. Върви много спокойно и разбира. Хубаво е да го разходиш/ да го пуснеш в клетка за игра. Да изразходи енергия. Да се на играе. И после учене.
Този имаме

Общи условия

Активация на акаунт