ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът се мръщи, тясно му е вече вкъщи!

• 26 743
  • 756
  •   1
Отговори
# 585
  • София
В немските гимназии НЕ  се явяват, поне не и в 8 клас.  35-то има (освен финалния в 12 клас)  и междинния вариант на DSD, тоест DSD1  - за ниво А2-В1, но го държат желаещите май в девети клас.  В 73-то и НЕГ директно се държи DSD2 в 12 клас за  нивата В2-С1. И двата изпита са безплатни, провеждата се по спогодба между Германия и България. По-долният като нива вариант се държи и в някои професионални - за София примерно в НФСГ и НТБГ, ама  май в 10 клас.

# 586
  • Отвъд алеята зад шкафа
Не знам как е в другите класове, но класната на Ема е по АЕ, съответно в час на класа пак учат АЕ и не се помотват.  Но с АЕ е и доста по-лесно, отколкото с другите езици. Мисля, че в 9-ти клас ще започне френски, подозирам, че ще е голям зор.

# 587
  • София
При нас е така - накрая на 8 клас се явяват на B1 към Гьоте Институт. Чудя се за какво им е този сертификат, но явно е за трупане на опит. Явяването е по желание , но все пак препоръчително.

Последна редакция: вт, 12 яну 2021, 19:11 от BFF_

# 588
  • Между гори и планини
Моя ако се яви на състезание по английски , ще вземе диплома на Кеймбридж. Края на гимназията със сигурност се явяват на изпит за нивата. Пак тогава явно полагат изпит.

# 589
Взех рутер на Теленор, дано да не съм направила грешка.  Не съм правила никакви предварителни проучвания.

Последна редакция: вт, 12 яну 2021, 19:57 от Amanda.D

# 590
Доня, пусни го на олимпиадата, той има право, защото тази година учи АЕ. Децата на първите 3 места на национален кръг получават доста добра стипендия.

# 591
  • софия
50 от 50 точки на контролното по мат без помощ и преписване, за което омрънка света (отново), че нищо не е направила и че е било ужасно, но решава преди него задачи 5 часа без умора.
Просто не знам какво да я правя. Трябва да ходя някъде, когато има контролно и класно за семейното здраве. Просто не-мо-га! Радвам се, че съм на работа в работата в четвъртък и петък.

# 592
  • Между гори и планини
Доня, пусни го на олимпиадата, той има право, защото тази година учи АЕ. Децата на първите 3 места на национален кръг получават доста добра стипендия.
Тук никой не е споменал за олимпиада. Нито знам къде ще се проведе, нито кога.... Преди ходеше на състезания към Кеймбридж, а във Варна към Лонгман , винаги на точка - две от максимума на националното. Последният път - една точка от липсата на една дума към есето. 😏

# 593
Тук никой не е споменал за олимпиада. Нито знам къде ще се проведе, нито кога....
Ако това му е проблемът, винаги може да се реши. Сайтът на вашето РУО е доста информативен, а и първият кръг се провежда по училища, така че винаги може да получи информация от преподавателя по английски език.

# 594
  • у дома
При нас за оли по АЕ не се знае определена дата,но учителите са питали за желаещи децата,за да се ориенгират за бройката.

Последна редакция: вт, 12 яну 2021, 23:58 от svetlaem

# 595
  • София
Биси,  честит рожден ден! Да си здрава и все така вдъхновена!

Джуди, и твоят младеж да е здрав и с късмет!

Надявам се в училището на набора да успеят да се организират и да започнат поне танците присъствено. Отчайвам се все повече по отношение на образованието, гледайки какво се случва с тримата ученика у дома.

# 596
  • София
На учебника по който наборката учи в момента (също във ФЕГ) пише А2. А до края на годината имат още един B1.1

# 597
  • София
Моето скромно мнение е, че е абсолютно погрешно да се смята как френски и немски са по-трудни от английски. Няма такова нещо. Всички достатъчно разпространени европейски езици, тоест такива, на които от векове се е писала книжнина, са с някаква подобна логика. Виж, угро-финските езици като по-периферни и с локално разпространение, сигурно са по-трудни. Славянските езици като имам предвид нашия собствен, са бая труднички за изучаване, пълни са с изключения. И вече тежката артилерия са далечните източни езици.
Затова и се усъмних, че в подобни езикови гимназии би имало разлика в зададените за осми клас нива на усвояване въпреки официалните разпоредби за минимум А2.
Между другото в София има училища, в които АЕ изобщо не се учи до седми клас и във всички гимназии с АЕ винаги има деца, които започват да учат езика съвършено отначало.

# 598
Разликата е, че АЕ е навсякъде около децата, независимо дали са го учили или не. Филми, клипчета, игри, надписи просто е навсякъде. И дори и да не е учен, се учи по-лесно и по-бързо. Лично мнение. Отделно ми се струва, че граматиката му е по-лесна, поне за начално ниво, но това е субективно.
Ние сме само с един учебник за цялата година.
Скрит текст:

# 599
И аз писах същото, но  няма смисъл да повтаряме нещо, което всички си го знаем.
Племенникът на мъжа ми проговори първо на английски.
Според мама, която е преподавател по руски, повечето деца имат сериозни затруднения с езика. Дори и с думи, близки по значение на нашите. А това не е било така преди години, когато бяхме обградени с руска реч от ранна възраст.

Общи условия

Активация на акаунт