ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът се мръщи, тясно му е вече вкъщи!

• 27 288
  • 756
  •   1
Отговори
# 90
Шмърциплянку, разчитам на помощ от приятел Simple Smile . За сега и аз съм спокойна Simple Smile Каквото има да става, ще стане Simple Smile
citron, идната седмица им се очертава леко тегава. Контролно след контролно, за класно никой нищо не споменава.

Дикси, страхотна снимка! "Ти знаеш ли, че имаш страшни очи?"
Надявам се дежурството ти да е минало леко.

# 91
  • София
Добро утро.
Снощи и аз за 10-тина минути изтървах снимката на Дикси Sad.
Тъжно ми е, че отменят олимпиадите една след друга. Мотивацията на децата съвсем спада. Даже и гспожата им е обяснила, че и нея почва да я примързява като тях. А това не е добре. То като няма състезания, за които да ги готви, явно и при нея няма толкова ентусиазъм като обичайно.
Вчера младежът трябваше да направи кълбо назад, да се снима и да го прати - за физическото. Аз не съм правила от 30 години, той не знае техниката на правене. В интернет нищо не намерихме. И накрая се наложи да си припомня, за да му покажа Stuck Out Tongue . Направи го криво-ляво и той и го прати.

# 92
  • о`майна лунна нощ е
Аз им се чудя на тия шестици по физическо. В момента най-трудоемкото им упражнение е да отворят хладилника.
Вчера господинът казал на набора, че класното по немски е между 4,50 и 5 като оценка. Не за първи път дава някаква граница, а точен резултат и оценка по-късно. Чакам. Чакам ....

# 93
В коя болница си? И всъщност там дежурят лекари независимо коя специалност са, така ли?
В Надежда. И да, т.к. е тясноспециализирана, а има ковид отделение, дежурим без значение от специалността. Това е и причината да ми беше адски притеснено тези 24 часа. Но Слава Богу мина добре, без сътресения.

Кога ще решат дали на 18.12 ще върнат големите ученици в училище? В последният момент, вероятно. А моите са в Плевен, трябва някак да знам кога да организирам прибирането Simple Smile

Последна редакция: пт, 08 яну 2021, 23:52 от Дикси

# 94
  • София
Дикси, браво много се радвам, че е минало добре! Много ми се иска скоро да няма такива отделения.
Вчера на брифинга казаха, че в понеделник ще има среща на здравния и образователния министър и ще говорят за евентуално връщане по график на големите ученици, а на 14.01. на редовния брифинг окончателно ще кажат връщат ли ги и как.
Аз имам усещането, че нашите осмокласници ще ги върнат от 18.01. Митко тогава трябва да има класно по ФЕ и много му се иска да е присъствено.

# 95
Моят осмокласник е добре с физическата подготовка. И той постоянно демонстрира опори с пляскане, диамантени и пр. Няма нищо излишно, а яде като змей.
Борбата е с малкото, но вчера тича един час на терасата със слушалки:) Ще влезе и той във форма, само трябва да преборим любовта към въглехидратите.

# 96
  • София
Всъщност се замислих децата искат ли да се върнат присъствено? Аз мислих, че едва ли не всички като моят искат да си ходят на училище, но преди малко говорихме с колежки с деца на различна възраст и се оказа, че много от техните деца не искат да ги връщат на училище и предпочитат ДО.

# 97
  • Отвъд алеята зад шкафа
Точно преди малко ги слушах децата какво си говорят. Всички искат да се върнат в у-ще, единственото заради което се кефят на ДО са тестовете. Защото се преписва и споделя вдичко.

# 98
Не съм сигурна дали иска. Ние живеем далече от училището и той реално при ДО има повече време и за учене, и за приятелите. Но пък скоро се ядосваше, че не му идват поръчаните "зимни" кецове и нямало с какво да ходи в снега на училище.

# 99
  • София
Всъщност се замислих децата искат ли да се върнат присъствено? Аз мислих, че едва ли не всички като моят искат да си ходят на училище, но преди малко говорихме с колежки с деца на различна възраст и се оказа, че много от техните деца не искат да ги връщат на училище и предпочитат ДО.
Аз мисля, че писах вчера, но моите и трите не искат да се връщат на училище. Не им се пътува, предпочитат да си спят повече и да мързелуват вкъщи. Николета и Елена излизат от вкъщи  и ходят и на тренировки, виждат се  и с приятели, така че не им липсва толкова средата в училище, но Ваня както се оплаквах не мърда от вкъщи. Затова аз лично се надявам да ги върнат възможно по-скоро, независимо какво искат.

# 100
Ако ще са с маски в час( изкарахме една седмица така, усещането е било отвратително) , предпочитам са останат на ДО, докато се нормализират нещата, така че да не се налага децата да стоят по 7 часа с маски.

# 101
Моето няма особено желание да се връща присъствено, защото си спи до 7:55, става и влиза в час. Joy
Не му се налага да мръзне по спирки, да гони превозни средства... Само заради това.
Иначе е напълно наясно колко много е ощетен от това, че не ходи присъствено. Примерно в часовете по програмиране като им дадат задача за самостоятелна работа, може спокойно да вдигне ръка, учителката идва, поглежда му кода и му дава насоки. Сега се бори сам като прасе с тиква, защото не е много коректно баща му да го консултира по време на час. Това се случва след като си е предал задачата. Вчера юнашката се беше омазал. Написал я правилно, при компилация нещо ме му харесало, той трил, мазал, брисал... И накрая изпратил пълен боламач... Ама както се казва човек и от грешките се учи. Simple Smile

# 102
  • София
Колкото повече време минава на ДО, толкова повече деца няма да искат да се върнат присъствено. Пускат се по инерцията. Това не означва, че е добре за децата.

# 103
Да ,заради пътуването не е много приятно, иначе всъщност би желал да се върне
Сега е 2 смяна, като ги върнат вероятно вече ще са първа. Ще става много рано, пътуване...но и повече свободно време.
Нямам претенции, освен да не са с маски в час. Това би било неприятно.

# 104
И нашите искат да са присъствено. Осмокласникът не приписва, но мисли че сега на ДО имат много повече да учат Simple Smile Седмокласникът пък си се опитва да препише, но на него не му харесва това стоене в къщи.
Физическата подготовка вече не ме притеснява. Всеки ден са на тренировки.

Общи условия

Активация на акаунт