ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът се мръщи, тясно му е вече вкъщи!

• 26 766
  • 756
  •   1
Отговори
# 510
  • Между гори и планини
Днес слушах уроците по английски и имам главоболие... Къде намират такива учители (при цялото ми уважение). Предишната сричаше и имаше ужасен акцент, но поне класа работеше здраво .
Титулярката с хубав акцент си мънка под носа. Четат упражнения от граматичните тестове от вчера. Изпитва моя - той чете и превежда. Тя поправя превода, казвайки 99.9% същото 🙄 После за домашно лично на него му дава текст за превод и да вади новите думи. Той пита - може ли да пиша в Уорд? Тя казва - ама нужда да го пишеш?! Точно минута след това, вади непознати думи от друг урок, който ние дружно се опитваме да открием. Оказва се 5 урока назад от урока за превод! WTF 😳
След това прави рязък завой и се оказва, че всъщност трябва да правят упражнения към учебната тетрадка и едновременно да гледат друго в граматиката. Скоро Дафина ще избухне 😤

# 511
За младежките карти на пиб нямат такса за теглене от който й да е банкомат, вкл. в ЕС.

Слушам новините. Страшно е в бг. Наводнения, разрушения. 93 училище гори... кошмар

# 512
Mariа, и по-зле ще става. Секат се дървета, строи се некадърно, строи се незаконно на всевъзможни места . Като знам и инженерните кадри, които са в ЕРП и ВиК.. и ме хваща страх. Ще си платим за безобразията, които позволяваме вече 30год в името на печалбата и далаверата!
Сега топ проблем е, че ако се скъса дигата на язовир ще замине рибата и може концесионера да бъде съден,  но ако изпуска язовира "контролирано" (по мнение на концесионера) и наводни всички села наоколо никой не му търси сметка!

# 513
Звънче, моят е същият. Не случайно дълги години кодовото му име беше Мрън-мрън. Сега е само Мрън. Може би има надежда някой ден да се отърве и от него.
Аз нямам проблеми с банкирането на ПИБ, въпреки че повече харесвах старото им. Имаше един период бяха два варианта,  после остана само един. Аз станах случайно техен клиент. Бях на МКБ няколко години, но после ПИБ ги купиха и така.
На набора сметката е в ДСК, защото от нашето училище признаваха само нея. Той обаче нямаше 14 години, не искаха да му издадат карта. Не можело, нищо, че на сайта им друго пишеше. Мен пък не ми се занимаваше със спорове. Сега е с някаква влогова сметка, ако ще има стипендия втория срок, ще ходим да вадим дебитна карта. Той си я чака с нетърпение.

# 514
  • Пловдив
Гори училище? Ужас 😥тъжно. Ами малко дъжд и все проблем. Но, не е само тук, вижте в Мадрид какво беше. Там даже спряли градския транспорт 😅, ега си и снега.
За Индия бих отишла само на круиз. Иначе... Не е за всеки. Мизерия, гадост, болести, но на някои наистина им харесва.
Хепи, има Азия и Азия. И Япония е в Азия 😀 И Южна Корея, и Сингапур. В по-уредени и прекрасни и чисти държави не съм стъпвала. В Австралия пък все едно си в Европа, само хората са по-усмихнати и ведри. Абе не искам да говорим за пътувания, че кранчето рязко спря.
Скаридка, да. Много ми е болно, като гледам какви безобразия се вършат, страшни, нито сметка някой държи, нито ще спрат. Сами си убиваме природата 😡. А сега вода на Перник дават от Искър, а Студена бил препълнен, ми що не взеха по-навреме да се сетят да си го ползват. И лятото пак янма да има вода, защото пускат за напояване за сульо и пульо. Ама язовирите кой въобще измисли, че трябва да са частни??? Това нормално ли е? А горските стопанства??? Заграждат си гората като бащиния и не им Пука. Бясна съм Просто.

# 515
  • София
Честита да си Бисе! Желая ти здраве, вдъхновение и добро настроение!

# 516
Честит роден ден на Бисето! Честито и на всички Танчета и Татянчета! Бъдете здрави, щастливи, вдъхновени!

# 517
  • у дома...
В нашата община няма река, която да не преля. Едната река лятото ѝ почистваха коритото. В Калотина водата се стичаше като река от планината.

# 518
  • Между гори и планини

При нас ей така. Натрупало е от сутринта до сега. След малко с Пубера обличаме скиорските панталони и излизаме.

# 519
  • София
Другото, което не ми харесва в ПИБ, е тромавото активно банкиране. Успешно  го блокирах още с първия си опит да наредя суми. В последствие от моя приятелка, която има карти и банкира с няколко банки, разбрах, че и тя въпреки опита си, е имала проблеми точно с ПИБ.

не бих го нарекла "тромаво". ползвам онлайн банкиране в ПИБ и ДСК от много години и без никакви проблеми - в две различни системи. хубавото на ПИБ е отличната поддръжка чрез кол-центъра - на малко места попадаш от първия път на човек, който може да ти реши проблема.

ако под "тромаво" се има предвид утежнените защити - това е за доброто на клиента.

# 520
Ако не се лъжа, Ф. Захариев, заедно с приятелката си, купиха едни стари къщи за гости в Балкана и ги ремонтираха. Сега предлагат нощувки + шеф меню, приготвено от него.

Да. Мисля, че една къща, във видинско село.

Доня, как имаш желание да караш отново 8-ми клас не знам Simple Smile

Последна редакция: вт, 12 яну 2021, 13:07 от Дикси

# 521
  • софия
До 31.01. вкъщи.
На час по лъжичка. Наистина, наистина не вярвах като писахте, че преди март няма да се върнат в училище Sob

# 522
  • Между гори и планини
Ако не се лъжа, Ф. Захариев, заедно с приятелката си, купиха едни стари къщи за гости в Балкана и ги ремонтираха. Сега предлагат нощувки + шеф меню, приготвено от него.

Да. Мисля, че една къща, във видинско село.

Доня, как имаш желание да караш отново 8-ми клас не знам Simple Smile
Нямам желание, имам малка къща.

# 523
Честит празник, Бисе! Да си жива и здрава!
И на мен напоследък ми е депресарско. Но не е свързано със ситуацията, май си е до характер.
Наборката се оплаква от гърло. Вчера в дъжда ходи на пиано. Може би е настинала.
Ние сме от районите в новините.

# 524
  • София
Mariа, и по-зле ще става. Секат се дървета, строи се некадърно, строи се незаконно на всевъзможни места . Като знам и инженерните кадри, които са в ЕРП и ВиК.. и ме хваща страх. Ще си платим за безобразията, които позволяваме вече 30год в името на печалбата и далаверата!
Сега топ проблем е, че ако се скъса дигата на язовир ще замине рибата и може концесионера да бъде съден,  но ако изпуска язовира "контролирано" (по мнение на концесионера) и наводни всички села наоколо никой не му търси сметка!

Проблемът не е само в инженерните кадри. Всички пари за определен обект отиват в архитектите и те разпределят по другите инсталации. Пестене голямо пада и откъм проекти и откъм изпълнение. Ама на външен вид го докарват. От такъв изпълнител съм чувала, че никога не би си купил апартамент в една лъскава сграда, в която е участвал. И се надява да не става по-силно земетресение.

Общи условия

Активация на акаунт