ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът се мръщи, тясно му е вече вкъщи!

• 26 290
  • 756
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Аз се отказах да викам, никой не учи особено много с това ДО, но това е положението. Вярно те учат английски и не се затрудняват особено в училище, а на школата е друго и им е интересно. Не знам Стиви как издържа да пише думи на английски, предвид знанията си. При мен и двете никога не са учили думи с писане и няма как да ги накарам да го правят.
За разлика от децата с ИИЧЕ моите имат и разказвателни, но пак като отида в детската обикновено виждам как гледат сериал, цъкат на телефона, спят или слушат музика. Този уикенд само видях малко повече Ники да учи, защото имаше някакви контролни и класни струпани, както и изпитване по разказвателните, но от вчера отново е ваканция.
Да се похваля, успях да убедя и Ваня да ходи с Ники на скачане на батутите, дано се задържи интереса и повече от веднъж.
За разлика от повечето, аз се чувствам напоследък много добре вкъщи с този хоум офис Simple Smile Успявам да се видя повече с децата, да се наспя, да си почина, да си свърша спокойно нещо, ако се налага в обедната почивка примерно. Нямам търпение да дойде и пролетта. Единствено ме е яд, че не успявам да организирам ходене на ски, тъй като мъжът ми нещо се дърпа, но ще се справя и с това Simple Smile

# 706

Ще ви разкажа една история с руския ми да се посмеете на мой гръб :

И казвам - боровинками! Не е така. Чудя се как да ги опиша и започвам - маленкие, круглие, растьот на храстами в планинЪй Joy

Дикси, щях да си изплюя сутрешното кафе, много сладко се е получило! JoyJoyJoy
По този повод имаше нещо като виц ли, скеч ли е било, но много популярно:
-Ты сефте в Москве?
-Имеется хас! Joy

Последно от мен за езиците-прави ми впечатление, че и по АЕ (ИИЧЕ) не разказват много. Хайде, руски втори, колкото за упражнения, но по АЕ  вкл и миналата година почти не разказваха. Не са ЕГ и нямат разказвателни на езика, но усвояването на език е свързано и с устни преразкази, това като че ли вече като цяло липсва.

Последна редакция: чт, 14 яну 2021, 06:43 от Светкавица

# 707
  • Отвъд алеята зад шкафа
Добро утро. Дикси, страхотен руски. ММ говори като теб руски, без грам притеснение, важно е приказката да върви.

Искам да се оплача от предстоящото класно по БЕЛ. Докато по мат беше "на живо" с учителката, включени камери, много задачи за кратко време, тоест с голямо бързане, със снимане на черновите веднага, в рамките на класното, то това по БЕЛ ще бъде качено утре в системата и ще имат срок от 1 седмица да го направят. Познайте дали няма да е едно "общо" класно на целия клас!!! Това е недопустимо! Rage

# 708
При нас около класното по математика се появиха още проблеми.
Имало е задача, която е с прикачване, а не да се напише отговор след решение и после да се прикачи черновата. А той е работил с лаптоп, а не с телефон. Каза, че няма идея как да напише хикс на втора в pdf файл Сега се ядосвам, че  купувах рутер, а не го оставих да прави класните от телефон.
Мнението му е, че това било като спортно състезание, а не класно по математика от толкова мерки за сигурност.
9 задачи за 45 минути. А геометрията е трудна, не са лесни задачите.

Последна редакция: чт, 14 яну 2021, 08:05 от Amanda.D

# 709
Gadamer, зависи какво е класното, как са формулирани въпросите.
Имахме един доцент в ТУ, който за нищо не ни гонеше, лекции и упражнения ако искаш ходиш, на изпита може да си носиш всичко, каквото искаш като помощ... Обаче тестовете бяха направени така че 3 се изкарва лесно, от там нататък вече се изисква не само знаене, но и разбиране на материала, а за отличен трябваше и да си програмира, защото се пишеше код на листче Simple Smile

# 710
Добро утро!

Светкавица, нашите разказват доста, струва ми се. Всеки ден едно от домашните му е да помисли за следващия по някаква тема, зададена от госпожата. За днес беше "За или против частните уроци" , за вчера " какъв е моят режим на хранене", предният ден " какво ядат в Германия" и т.н. Умуваме заедно какво да пише, аз на български, той се муси че не знаел как се пише, предлагам други думи и така...Simple Smile всеки ден изпитва някого да разкаже, не разрешава да се чете. Често ги кара и по двама да си измислят диалози, скоро беше темата да си говорят какво ще купят и приготвят за вечеря от 6 човека...Simple SmileКазала че им е кратко - 1 страница голям формат Simple Smile Явно са на тема храна...Simple Smile
И нашият не е в езикова!

Последна редакция: чт, 14 яну 2021, 08:22 от MollyBy

# 711
  • Между гори и планини
На класни и контролни включва и телефон и лаптоп. Ако трябва да се прикачи снимка, с телефона. По математика е разбрана , ако не става и на чат може да ѝ се пратят снимки. На самите контролни, където трябва да се пише, в полето автоматично се пуска малка клавиатура със знаци за ъгъл, корен квадратен, степени, пресича, следователно и т.н
Нашето класно е другата седмица и доста материал ще включва . От триъгълник до формули на Виет всичко.
Снощи гледах Слава... Много горчив привкус ми остави. И дори, ако действително историята е такава, се надявам искрено пиарката да не се размножава, няма нужда от лоши хора на този свят.

# 712
Аз нещо не схванах какъв е проблема със снимането? Още от началото на ДО са си на компютър/лаптоп. Снимат с телефон/ програмка за сканиране, пращат на поща и прикачат от компютъра. Може би, че се губи повече време? Но на мен по скоро класно на телефон ми се вижда трудна работа.

Доня, че то може ли така да влезеш от 2 устройства? Ако може, би било още по- лесно да се препише...

# 713
  • Между гори и планини
Ох, нашите учители са толкова толерантни. От както са онлайн, има момче което не могат да изпитат устно , защото няма микрофон. Има две момичета, които се крият , симулират лоша връзка, проблем с микрофон... Много е дразнещо за тези които учат съвестно. Освен това, класния , всяка седмица се чуди как да извини неизвинени отсъствия. В началото се връзваше на лоша връзка, ама то е само на определени хора, в определени часове. Ето сега по ИТ учителката пита едната мома - задачи или тест да ти дам за оценка. Разбира се тест, защото може да препише, задачите за блок схеми, трябва да реши и да мисли!

# 714
Явно не се е сетил или е решил, че ще му отнеме много време. Тя му е казала да препише черновата и да я прикачи.
Възможно е и аз да не съм разбрала, но рядко го виждам толкова ядосан за нещо учебно.
Удари се в гардероба и после го фрасна в ответ,  беше подивял.

# 715
  • у дома...
Вчера по литература учителката е изпитвала и са правили преговор върху Библията. Въпросите са били от рода на "Кой е Ной и с какво е известен", "Кой е Мойсей", "какво означава непорочно зачатие". Масово отговорите са били "съжалявам, но не съм учила", "много сме натоварени, годпожо, и нямаме време да учим"... Нали, дупе и оправдание всеки има и всеки си го носи. Госпожата им е писала забележки, а не двойки. И децата се бунтуват - "На ква се праи тая, що е толкова зла...".Та проблемите не идват само от учителите.
И после що кълцаме глави тук!

# 716
  • Между гори и планини
Моли, може . Още Мин година ни казаха , да имаме на две устройства за всеки случай, например както зимата тук спира тока, веднага превключваме на мобилни данни и телефон. Не знам колко по- лесно е за приписване.
С телефона снимам домашни и контролни по математика и пращам. Винаги има поне една задача, която трябва да е написана на ръка , снимана и прикачена. Последното контролно, цялото трябваше да се пише на лист и пратят снимки. Така ги хваща дали преписват - познава им дори почерците.

# 717
Ами лесно ми се вижда. Аз мога на телефона да му отбелязвам верните отговори, а той да стои пред камерата и да симулира решаване. Все съм си мислила, че или няма да разреши системата да влезеш в един тест от 2 устройства и един профил, или поне че учител вижда колко са отворени...Simple Smile

Друго е ако спре тока и автоматично излезеш от едното, да влезеш от телефон, но едновременно...?

# 718
  • Между гори и планини
Еми на Тиймс става. Нямам идея за другите платформи. То може да се приписва, с учебника на колене и писане на клавиатурата при пусната камера. Нашите са с изключени камери, моя дори спира звука, за да не чува други как говорят и разсейват. Как да прати снимки на теста, ако няма телефон? И скенер.
Въобще, до съвест е. Който иска винаги ще намери начин да  преписва.

# 719
Не ме интересува другите дали преписват. По-скоро ме е яд, че може и да не се отчете това, което решаваш без проблем, защото са измислени хиляди мерки за сигурност.
Моето не е добре с геометрията. Ако е по-сложна задачата, рядко може да я реши. Но с алгебрата се справя.

Общи условия

Активация на акаунт