Нашите орхидеи – тема 32

• 33 922
  • 756
  •   1
Отговори
# 585
  • Варна
Ами остави я още ден по корени като я накиснеш още веднъж в топсин, а после вече се пробвай да я закрепиш някакси в корите. Дори и в кори пак можеш да я пръскаш-булбите са над субстрата и ако има влага може да се активират нови коренчета. На топло и светло да бъде.

# 586
Първата е phal. Red lip, втората phal. Torino,  минито - не го знам.
Много, много благодаря ❤😀

# 587
  • СОФИЯ
Здравейте момичета, какво трябва да направя според вас?
Виждам, че са "бебета", но незнам какво да я правя.

# 588
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
следи ги.
рано им е за отделяне.
Simple Smile и ще имаш бебе и цвят и всичко...

# 589
Роднини Heart Eyes
Скрит текст:

# 590
Само гледкам....въдишам....и чакам....
Страхотни цветчета си имате! Много да ви радват и да са ви здрави! Heart Eyes

# 591
  • Варна
Импала страхотни са Heart
И двете ли са Шилериана?

# 592
Имам една "маруля", която три години чакам да цъфне. Сега пусна цветонос, тъкмо се зарадвах, цветовете почнаха да съхнат. Една до друга са всички, еднакво поливане, еднакво гледане, ама тази е крива. Накрая ще я пратя при сестра ми, тя ще се справи с нея, аз нямам нерви да спасявам.

# 593
Съни, и аз имам две такива упорити магарета. Едното пуска корени като за световно, другото пуска листо след листо, но никое не ще да цъфне. Но и аз съм се запънала и не отстъпвам, и условията им не променям Grinning

Страдам само за Пинокио, нещо му направих и спря да цъфти, нито нов цветонос, нито листа растат, просто е замръзнал от няколко месеца вече.

# 594
Вещичке,
Лявото е Шилериана, дясното - Филаделфия (кръстоска между Шилериана и Стюартиана).
Като компенсация за разкривените цветове, Шилерианата има лек, много приятен аромат.

# 595
jujasol, много е красива, напомня ми за настъпваща пролет! Heart
Mila, невероятна красота си отгледала! Heart Eyes
Impala, много, много са ти красиви! Heart И колко са богати на цветове! Благодаря ти за тази красота, няколко пъти се връщах да им се наслаждавам! Heart Heart Стюартиана и аз ще си поръчам сега март, невероятна красавица е!

От мен две нови ванди:

Най-после камерата на телефона ми успя да хване синия цвят на синята ванда отдясно хаха Joy
Тази тъмно-лилавата е другата ми нова ванда. Малко по-тъмна е на живо. И да, пристигна със счупен цветонос на върха и затова я залепих с тиксо Cry . За щастие има още един цветонос, още зелен, но е жив и здрав. Grinning

Момичета, друго, което аз лично установих за вандите, е че наистина обичат повечко въздух между корените, но това вие ми го казахте, така че бяхте прави. Аз вчера извадих половината кори от саксиите на тези ванди. Просто забелязох по едно-две загнили коренчета и освободих корените малко. Освен това изнесох няколко ванди на южна остъклена тераса и мисля, че засега са добре. В стъклени вази (затворена система, където не се оттича водата) имам 2 ванди. Тях ги накисвам за половин час, около 1 път в седмица и после изливам водата. "Водата'' ми е микс от чешмяна вода, тор за цъфтеж, янтарна киселина, допълнителен тор за подхранване, който се слага заедно и с торта за растеж. Нямат никакво загниване на корените засега в затворена система.

Последна редакция: сб, 27 фев 2021, 08:09 от GirlintheRain

# 596
Благодаря ти, GirlintheRain!
Можеш да видиш в нета колко наистина богато могат да цъфтят тези два фаленопсиса. Моите са трогателно плешиви Joy Лекувам Шилерианата от гъбично заболяване и, честно казано, дори тези няколко цветчета не очаквах този сезон. А за Филаделфията това е първи изобщо цъфтеж, потенциалът ѝ ще се разгърне във времето, надявам се.
Стюартиана е леееко капризна, но ти ще се справиш, сигурна съм.

# 597
Като казахте Стюартина...
Дребосъчка е, с 3 цветчета само е цветоноса, но на толкова младо растение, толкова! Паднали са й само бебешките 2 листа с които я взех. За две години 3 листа и цветонос с три цветчета Heart Eyes

# 598

Денят е прекрасен Candy

# 599
Ох, каква е пуканка! Разкошотийка малка! Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт