Нашите орхидеи – тема 32

• 33 971
  • 756
  •   1
Отговори
# 435
Момичета,Флоксче,и всеки,който може да ми помогне. Нали записах да търся Фундазол,за едната гъбясала орха. Оказа се,че от Нова година не се произвежда/внася,с една дума -няма! Какво друго да взема да я третирам?

# 436
Момичета,Флоксче,и всеки,който може да ми помогне. Нали записах да търся Фундазол,за едната гъбясала орха. Оказа се,че от Нова година не се произвежда/внася,с една дума -няма! Какво друго да взема да я третирам?
Акробат, Байфидан, Верита, Куадрис, Топсин, Фалкон, Флинт макс... Но колкото повече забавяш обработката, толкова по вероятно е да не успееш да я спасиш... Не помня колко тежко беше гъбясала, че май преди повече от две седмици пита...

# 437
Онзи ден питах. Благодаря. Понеже не исках да ви занимавам,потърсих в библиотеката,но го няма.
Ако оцелее,оцелее,няма да се ядосвам и за това. В магазините си ни чакат.

# 438
Божееее, изтрещяла съм от работа, та ми се е видяло мноооого отдавна Simple Smile Извинявай!

# 439
Няма нищо,ясно ми е,че е досадно да отговаряте на едни и същи въпроси и за това пробвах сама,ама като не ми е идвало до главата,нямах идея какво да взема. Той предложи човека в агроаптеката,ама аз викам на ММ,че не разбира,ще питам тук и тогава. 😁
Дано да я спася. 🤗🌺
Днес една бяла ми е отворила първи цвят,след купешкото цъфтене. 🥰 Но ще изчакам още някой и друг да се отвори и ще ви я покажа.

# 440
Той предложи човека в агроаптеката,ама аз викам на ММ,че не разбира,ще питам тук и тогава. 😁

И много правилно си постъпила Simple Smile Срещала съм много компетентни хора по агроаптеките, но и много некомпентни, като вторите винаги държат да си наложат мнението Rolling Eyes

Майче, твоето е милтонопсис. Малко по-различно се гледат. Ще се радвам да споделяш как се развива. Аз имам два от миналата година, след купешкия цъфтеж започнаха правят булби, но мнооого бавно се развиват. Еднакво ги гледам, едната изкарва новите листа на хармоника, другата - нормални...

Изобщо на камбриевите и аз не мога да им схвана логиката, повечето не щат да цъфтят у нас.

# 441
  • Бургас
Съжалявам, че ви подвеждам, но на етикета пише Милтония. Гледам по различно е сякаш от мойто Сънсетче. Я кажи кое е по различно я гледането с Милтония? По студено ли обича?
Тия дни се замислих за онцито, жълтичкото ми разтвори само три цветчета, а купешкия беше отрупан. Дали не му е топло или нещо греша в гледането. Има къде да го закарам на хладно, но искам в къщи да си го гледам.
И подаръка покрай който и на мен купиха цвете Grinning, а преди малко ММ ме изненада с подарък за Свети Валентин обеци Сваровски .

# 442
Майче, може и аз да греша, но ми прилича на милтонопсис. Различавам ги по цветовете. Сгрешени етикети съм виждала и аз.

Милтонопсисът е малко по-капризен от милтонията. Иска по-висока въздушна влажност, субстратът да е равномерно влажен (без засушаване), без директно слънчево огряване, и по-хладно около 18-20 °С.
Милтонията е по-издръжлива на неблагоприятни условия.

За онцидиума никакъв съвет не мога да дам, гледам две марули без особен успех Confused

# 443
  • Варна
За онцидиума- светло, по- висока въздушна влажност и температурна разлика- 3,4 градуса. Моят е на западен прозорец зад щори, повдигнат над капачки от безалкохолно. Доливам вода като се изпари тази от чинийката. И вечер го нося в другата стая заедно с моята милтония и тази която е временно при мен.Simple Smile

# 444
  • София
Мацки, преди малко ми подариха тази орхидея, но не знам как да я гледам.
Продали са я на ММ за рядък фаленопсис, който имаш миризма, но на мен нито ми прилича на другите ми орхидеи, нито ми мирише. Прилича на мини орхидея по размер и има 7 цветоноса! Някой има ли такова чудо?

# 445
  • София
Додо, страхотно мини е това - Шедьовър на Декорум и да, ароматна е! Честита да е, да е здрава, безпроблемна и много да цъфти.

Anyyyone, фундазол няма от поне 2-3 години у нас. Може да се замести с Топсин, Ридомил Голд, Проплант, Хорус - зависи от проблема.

Maya_76, има различни жълти с точки. Аз имам най-малко 5 - Pulsation, Maya, Charmer, Fata Morgana и една дето не знам как се казва. Някой ден ще се сдобия и с Karin Aloha Simple Smile

# 446
  • София
Додо, страхотно мини е това - Шедьовър на Декорум и да, ароматна е! Честита да е, да е здрава, безпроблемна и много да цъфти.

Anyyyone, фундазол няма от поне 2-3 години у нас. Може да се замести с Топсин, Ридомил Голд, Проплант, Хорус - зависи от проблема.

Maya_76, има различни жълти с точки. Аз имам най-малко 5 - Pulsation, Maya, Charmer, Fata Morgana и една дето не знам как се казва. Някой ден ще се сдобия и с Karin Aloha Simple Smile
А има ли нещо по-различно при отглеждането й на тази Шедьовър на Декорум?

# 447
Ден за фотосесия 😊
Скрит текст:

# 448
  • София
Д0Д0, не, до колкото знам. Гледа се като всяко друго фалче Simple Smile  
Има вероятност като прецъфти да почива по-дълго време, защото е много форсирана. Аз не бих я торила поне 6-8 месеца.

# 449
Ей, нямата сърца вие! Прекрасни са ви, всички без изключение! Heart Eyes

Аз само плакна очи, радвам се на красотите ви и чакам търпеливо.
Едната ми се събуди. Relieved Маруся зарежда нов цветонос от спяща пъпка. Наказана е в ъгъла и гледам да не я наобикалям и зяпам. Дано поне този успее да налее до цъфтеж. Hands Pray
Стискайте палци.

Последна редакция: сб, 13 фев 2021, 13:26 от Sysly

Общи условия

Активация на акаунт