Съпругът ми пуши марихуана

• 11 406
  • 312
  •   1
Отговори
# 30
Разбирам защо ти е неприятно, не разбирам защо си задълбочила връзката си с такъв човек. Казаха ти го вече. Седиш и търпиш или си тръгваш. Няма да спре, то е наркомания. Нищо чудно и към други субстанции да прибегне.

# 31
G&B не ми е най-големият ужас. Аз съм по майчинство. Имаме сметки, неща за детето. Финансовата част е доста ключова в нашият случай специално и не е за подценяване!

Уейв прибягвал е. За щастие от 2-3 години не е.

Последна редакция: чт, 07 яну 2021, 23:54 от Не се сърди, човече

# 32
Колкото и да е добър попринцип... Това е непростимо и не търпи компромис, особено щом ти не си такава. Затъва се неусетно, ще потъне той и ще ви завлече. На твое място бих си плюла на петите.

# 33
G&B не ми е най-големият ужас. Аз съм по майчинство. Имаме сметки, неща за детето. Финансовата част е доста ключова в нашият случай специално и не е за подценяване!
Финансовата част е ключова за всеки индивид, независимо дали е семеен, с дете или не. Разликата е, че при наличие на дете отговорностите са в пъти повече. Да не разтягам локуми по темата. На всички ни е ясно. Детето явно е малко щом си по майчинство, което не пречи да започнеш да планираш нещата.

# 34
Добре де, аз имам друг въпрос. От чисто любопитство го задавам.
Авторката, не те ли беше страх да забременееш от човек, който използва такива субстанции?
Не ти ли минаваше мисълта, че детето може да бъде увредено, да пометнеш, да се роди с увреждания?

Иначе по въпроса - щом и психиатър не е помогнал, значи желание във него няма да се справи.
В момента си на лодка, а той е котва. Ако останеш вързана за него, ще потънеш и ти.
Също, мисли за детето си - какъв пример получава от баща си, можеш ли да му се довериш да го гледа за няколко часа без да се надруса?
Какво имаш предвид под добър баща и съпруг?
Кое те кара да си готова да останеш с него?

Ултиматуми не помагат, ако не се изпълняват. Казваш веднъж, на втория път режеш завинаги.
Явно не му пука достатъчно или мисли, че то "колко му е, те цигарите са по-вредни". Не са.

Черна котка, легализират се за медицински цели, за точно определени заболявания и с рецепта.
Широко разрешени са само във Нидерландия и някой от щатите.
Има голяма разлика между тревата за медицински цели и боклуците, дето се купуват из улиците.
А авторката има по-голям проблем от тревата, казва че е взимал и други неща.

# 35
G&B все по-често планирам нещата в ума си. Имам един много любим цитат, който гласи: Когато си на кръстопът и не знаеш какво да избереш, хвърли "Ези-Тура". И не защото монетата има отговор на всеки въпрос, а заради онзи кратък момент, за части от секундата, когато монетата е във въздуха и разбираш кое се надяваш да се падне... Защото дълбоко в сърцето си отдавна си направил своя избор! Така явно работи мозъка на една майка, която иска най-доброто за детето си.

Neko. Fukakai Той не употребяваше около 6 месеца, някога измежду тези 6 месеца забременях. Съвсем планувано и осъзнато. Бях категорична, че не искам деца, докато употребява.

Последна редакция: чт, 07 яну 2021, 23:53 от Не се сърди, човече

# 36
  • Berlin
Ако проблемът е в шофирането напушен, просто да си пафка вечер когато няма да кара кола повече. Или той шофира през цялото време? Такси, доставки или нещо подобно?

# 37
  • Sofia
Черна котка, легализират се за медицински цели, за точно определени заболявания и с рецепта.
Широко разрешени са само във Нидерландия и някой от щатите.

Говорех точно за recreational употреба, медицинската насоченост изобщо не съм я коментирала.
Това, което даваш като информация, обаче, не е вярно в по-голямата си част, или по-скоро – поднесено е твърде тенденциозно, с цел да насложи определени внушения у четящия. Марихуаната e напълно легална в почти всички (с много малки изключения) развити щати – тези, които са икономическите, политическите и идейните двигатели на държавата. Употребата и притежанието ѝ са криминални деяния само в републиканските щати, които поначало са изостанали в страшно много направления – Алабама, Айдахо и други неособено приятни местенца. Но не съм сигурна, че дори и на територията на тези консервативни щати, ще бъдеш осъден, ако употребиш канабис.
Към това число прибави и Канада.
1% не достигна на тазгодишния референдум в Нова Зеландия, за да бъде марихуаната официално легализирана и там.
И накрая – имай предвид, че в голям брой държави от ЕС канабисът не е легализирана, но е декриминализирана субстанция. Т.е. няма да бъдеш подведен под съдебна отговорност и пъхнат в затвора, ако те хванат с достатъчно малко количество, предназначено за лична употреба. Май и в България така стои въпросът, нека някой по-запознат ни осветли – аз говоря, на базата на общи познания.
С един клик на мишката всеки може да провери какви са правилата за употреба на марихуана във всички демократични и уредени държави.

# 38
Добре де... Аз нямам голям опит като пушач на марихуана. Пробвала съм в студентските години няколко пъти и въпреки че не си загубих ума, така да се каже, не бях и на 100% адекватна. Да не говорим че рефлексите ми бяха доста затъпени. Не мога да си представя да карам кола в такова състояние. Ако мъжа ми го правеше, на първо място щях да се притеснявам за живота му и за този на хората по пътя му. Ако пък реши да кара детето в подобно състояние, направо го напускам. Някак си финансовите притеснения ще ми дойдат след това.
Честно казано си в много трудна позиция. И аз, както повечето съфорумки, не мисля че може да му повлияеш. По-скоро мисли за себе си какво ще решиш. Мога само да те посъветвам да не бъдеш финансово зависима от него. Когато имаш свой доход, ще имаш много повече опции да решиш даден проблем, отколкото ако си зависима от мъжа. И това не важи само за конкретната ситуация, а по принцип.

# 39
  • Далечният изток
"Легалната" употреба не знам къде си, е забранена в БГ. Шофиране под въздействието на марихуана не води само до отнемане на книжката. Това е престъпление по бг законодателство.
Съвети като да си пафка и кара и какво от това, само глоба и без книжка, голяма работа, са цинични, извинете.... Хванат ли го, ще бъде съден и осъден.

# 40
@Highspeed Не е точно така, мога да си тръгна във всеки един момент. Въпроса е: това ли е решението?
Да. Как живееш с това напрежение и с постоянни ултиматуми? То човек се уморява накрая...

# 41
  • out of space
Тръгнах да пиша дълъг пост, но тук просто не е мястото.

Единственото, за което можеш да се притесняваш е ченгетата.

# 42
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Legality_of_cannabis
 Пълен списък със държавите- къде е разрешено, къде забранено, къде може да се ползва за лична употреба.
В България все още е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ притежанието и употребата на марихуана.
Във всички държави, където е разрешена и декриминализирана, шофиране след употреба е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.
За цинизма да се пише в публичен форум, че "няма никъв проблем, брат, да си караш друсан", просто няма да коментирам.
Ако е само за вас, ако щеше палете една от друга.
Но докато пияни и надрусани същества убиват нечий баща, нечие дете, нечия майка и си плащат, щото е по-лесно, ще се надявам такива същества да си платят греховете тройно. А такива, които ги оправдават, че проблеми няма, да си платели, нека се замислят следващият път като гледат репортаж за починали на пътя. Представете си близките им какво изпитват в този момент, поставете се на тяхно място.

На надрусан тип не бих поверила куче да гледа, камо ли дете. Защитаващите марихуаната да се замислят, ако трябва да се реагира бързо, защото детето се е спънало, тоя напушения ще разбере ли въобще, че нещо се случва.
Думи нямам.

# 43
--
Щом пуши толкова често и се отразява на отношенията ви, както и на детето, може би трябва да обсъдите поне да я намали. Обикновено хората прибягват до наркотици, за да скъсат връзка с реалността замалко или от скука. Само ако той осъзнае, че може да живее и да се отпуска и без марихуана, ще се освободи от нея. Може би му трябва време за някакво хоби или лично занимание, с което освобождава стреса. Едно от най-добрите неща е спортът.

Последна редакция: сб, 09 яну 2021, 01:15 от bethefirst

# 44
  • Швейцария
Играла съм в този филм. Разведох се с бившия ми мъж заради марихуана. Не беше лош човек, но нищо добро не излезе от брака. Спира няколко пъти, после пак почва. Компанията му беше такава и средата. Те се надушват. На мен не ми харесваше цяла вечер да пуши и да общувам с тревомани. Насила няма как да спре, това са глупости. Дори сам да иска, пак е трудно. Щом аз съм психолог и не успях да направя нищо, прави си сметката... Веднъж за малко да ме отрови с бисквити с хашиш, за които не знаех и ги изядох без да искам. 10 години изтърпях и ми писна да се боря с вятърни мелници. Майка му се опита да го прати в комуна, също нищо не излезе.
Да не забравяме, че тревата е отворената врата към по-силни дроги. И че и тя струва пари, с които се ощетява семейството. Не само пари. И време и внимание. Тяхното е съсредоточено в набавянето на дозата. Не искам изобщо да се сещам колко пари ми окраде, не искам и да го виждам. Да не говорим, че когато е друсан няма как да повярвам, че е мил и грижовен съпруг и баща. Той е дроб, разплут на дивана.
Че са чаровни няма спор. "Широко скроени" хора. Но до там.
Сегашният ми мъж нито пие, нито пуши. Пък нека не е толкова обаятелен.
И аз съм в потрес от съветите да се качва на кола друсан. Най-малкият проблем е дали ще му вземат книжката. Той няма никакви реакции и може да убие всеки, който му се изпречи на пътя.

Последна редакция: пт, 08 яну 2021, 07:32 от JennyBG

Общи условия

Активация на акаунт