Съпругът ми пуши марихуана

• 11 412
  • 312
  •   1
Отговори
# 15
Приемаш го, какъвто е и продължавате заедно.
Раделяте се.
Предвид описаното, няма друга опция. Просто избираш една от двете, в случая няма място за обяснения и философстване.

# 16
Ако убие човек, книжката ще ти е най-малкия проблем! Не разбирам съветите за корупция Worried , вие не говорите разумно, такъв шофьор никой не иска да срещне на пътя.

# 17
  • Варна
Извинявай, но ще продължа да бъда груба. Поредната си, която си е мислела, че едно дете ще промени мъжа. И поредната, която се е разочаровала, че този "инструмент" не е проработил. Сега ще трябва да живееш с този избор. По един или друг начин.

За мен тревата, дрогата, алкохола и хазарта са непростимо поведение. Не бих съжителствала с такъв екземпляр при никакви условия, дреме ми какви оправдания си измисля в трезвия си период или колко добър баща е като не е дрогиран/пиян и т.н. Даже женкарството не ми е толкова противно. По този въпрос няма вариант да размисля, за другите не знам.

# 18
@Highspeed Не е точно така, мога да си тръгна във всеки един момент. Въпроса е: това ли е решението?

# 19
  • Sofia
Не разбирам съветите за корупция Worried , вие не говорите разумно, такъв шофьор никой не иска да срещне на пътя.

Няма съвети. Просто реалност, с която всеки активен шофьор се сблъсква челно поне веднъж на няколко месеца.
Авторката живо се интересуваше от вероятността да отнемат книжката на мъжа ѝ и просто поясних, че тази вероятност е в диапазона на под 2% в условията на българската действителност.

# 20
  • Варна
Ако не можеш да го приемеш такъв, да, това е решението. Ако можеш, значи мълчиш и оставаш. Но приеми, че няма да го откажеш. Най-много да спре за месец-два колкото да те прикотка да се върнеш и после старата песен на нов глас. Това си е наркомания, колкото и лека да е въпросната субстанция.

Помагала му да понесе напрежението на деня  значи. Как ли се справяме ние останалите като не пафкаме тревица... Такъв искам да го отупа някой с една дебела тояга и да го прати да копа няколко месеца на село без цивилизация наблизо. Набързо ще забрави и треволяка и напрежението.

# 21
Въпроса е: това ли е решението?
Можеш да го приемеш и да останеш. Решението си е твое.
Това е просто част от връзката. Всеки има неща, които приема и които не приема. Той е показал, че няма да направи компромис, така че не те заблуждава. Имаш 2 опции, претегляш си + и - и избираш.
Наистина не виждам място за размишления при този ограничен избор.

# 22
  • София
Мисля като Човечето - няма поле за размисъл. Показал е, че няма да се откаже, въпросът е дали авторката ще го изтърпи.
Отнемането на книжката е малкият проблем, за мен по-страшни са дългосрочните последици - поведенчески и здравословни. Това е наркоман, няма какво да се лъжем.

# 23
Не разбирам съветите за корупция Worried , вие не говорите разумно, такъв шофьор никой не иска да срещне на пътя.

Няма съвети. Просто реалност, с която всеки активен шофьор се сблъсква челно поне веднъж на няколко месеца.
Авторката живо се интересуваше от вероятността да отнемат книжката на мъжа ѝ и просто поясних, че тази вероятност е в диапазона на под 2% в условията на българската действителност.
Всеки ли активен шофьор се сблъсква ? Аз пияна и дрогирана не шофирам. Не те разбрах какво искаше да кажеш. Но, за съжаление си права. Причуната за тази безнаказаност води до смъртта на невинни хора, спряли на червен светофар, примерно.

# 24
  • Sofia
Съвсем друго имам предвид – мисля, че достатъчно ясно съм го вербализирала. Simple Smile

# 25
  • София
Съвсем друго имам предвид – мисля, че достатъчно ясно съм го вербализирала. Simple Smile
Вярно, ясна си, но е жалко такова мислене.
Както е жалко човек да е подвластен на нещо извън себе си.

А, за това, че дете расте около него и попива, сещаш ли се?

# 26
  • София
Той е много добър, много грижовен, работлив, обичащ, даващ и раздаващ се баща и съпруг. Прави всичко за нас, раздава се на макс, за да имаме аз и бебче всичко от което имаме нужда и да не ни липсва нищо.

Ами щом е така, остави човека да си пуши. Нищо няма да му стане.

ПП. Нито пък на теб или детето.

# 27
А усмихнатото човече защо е ? Говорим си "смешни" неща ?

# 28
  • София
След дъжд качулка. За тия неща е трябвало да помислиш преди да му раждаш дете и да слагаш халката. Сега си в кърпа вързана и той няма да спре. По ред причини.

Малко грубо се изкавате, макар и до някъде да имате право. През цялото време лежах на мисълта, че ще спре и ще се откаже. Най-вече след появата на детето.

И защо истината ти се струва груба?
Запомни, че мъжете не се изменят и не стават по-отговорни заради появата на дете.
Имай го предвид при следващата връзка. Сигурна съм, че от тази ще се освободиш все някога.

# 29
Ако най-големият ти ужас е отнемането на книжката и с това финансов колапс, време е  добре да започнеш да работиш по въпроса. 100% финансова зависимост определено не е в твоя полза. Изобщо!

Общи условия

Активация на акаунт