Съпругът ми пуши марихуана

• 11 923
  • 312
  •   1
Отговори
# 195
  • Швейцария
Grande, аз като специалист и потърпевша едновременно мога да ти кажа две неща. Първо, на пазара няма трева, която да е чиста. Всичката е друсана с други неща. Второ, един наркоман, каквито са и те, ще извади вода от 100 кладенеца, за да си оправдае консумацията. Истината обаче е, че тялото се чисти точно за 4 дни, в които може да има физическа абстиненция, след това е психическата зависимост. Виждала съм я много пъти при бившия ми мъж. Не се умира от нея, нито е толкова тежка, колкото при хероинов наркоман. Няма никакво извинение да не я преодолее. Ако той иска, ще спре. Ако си търси оправдания, значи просто не иска. Може в абстиненция да моли да му се даде, защото не издържа, това са манипулации. Не трябва да му се дава. И не е вярно, че не се затъпява, стават дроб направо с времето.
Бившият ми мъж се оправдаваше, че аз го стресирам и затова пуши. Майка му го стресира, шефът, колегите и кой ли не. Само че той си пуши от 17 годишен. Оправдания бол, резултат нулев. Сега е на 50 и си пафка още. Но без мен.

Ако искаш да се свържеш с човек, специалист по наркотици и бивш наркоман, който работи със зависими, потърси Желяз Андреев. Център Ново начало мисля, че се казва. Мисля, че много неща може да ти каже.

Последна редакция: нд, 10 яну 2021, 00:28 от JennyBG

# 196
  • Далечният изток
Ех, че сте хитри..... Така ще се измъкнете, за да оправдаете пороците.... И накрая виновни всички дето не ви разбират и не могат да ви влязат в положението... А вие бели, добри, проблеми, горкичките, живи да ги ожалиш.
Виж, темата яко се измести. Тя и авторката вече май няма проблем с тревомана. Всичко е под контрол, всичко е прекрасно. Викам, да заключваме темата.

# 197
  • Sofia
При лекарите, зависимостите са си норма. И аз да се сблъсквам по 5 пъти на ден със смъртта, и аз ще изпуша. Тук не ме разбирайте погрешно – нито съм мекушав човек, нито изпитвам особен страх от Отвъдното. Мисля си, обаче, че предсмъртната агония и човешката болка са това, което натоварва неимоверно.

# 198
  • над кукувичето гнездо
Ако искаш да се свържеш с човек, специалист по наркотици и бивш наркоман, който работи със зависими, потърси Желяз Андреев. Център Ново начало мисля, че се казва. Мисля, че много неща може да ти каже.
Желяз Турлаков.

# 199
  • Швейцария
Желяз Турлаков.

Сменил си е името , знаеш ли защо? Човекът е същият. Преди беше Андреев.

# 200
15 страници за 3 дена, чудя се дали авторката все още чете или ѝ е дошло прекалено много.

Аз от опит мога да кажа, че 3 години бях с такъв човек преди да се омъжа за мъжа ми. Като цяло беше добър човек, любезен, забавен и т.н., но тревата, както и всеки друг наркотик не прощават на никого. Също са важни и приятелите, с които се събира. Много често беше изнервен и говореше същите глупости, че тревата го успокоявала. Между другото караше кола нон стоп като зареждаше магазини - още една прилика с мъжа на авторката. От това, което съм видяла и не само в него, но и в приятелите му - всичките бяха някакви такива забавени, все изнервени, все си измисляха оправдания как не могат да си намерят по-хубаво работа. Никакъв прогрес нямаше, никакво желание за нищо. От работа вкъщи и обратното, единствено се събираха да пушат. В един момент осъзнах, че той винаги ще си е така. Пуши от години, пропиля си живота и само говореше празни приказки колко бил добър професионалист в работата си. Осъзнах, че нямам бъдеще с него, защото това че е добър човек и че е мил и грижовен не е достатъчно, за да е глава на семейство. На него си му харесваше да си кара кола и да си пуши трева, да живее месец за месец.

Не познаваме твоя човек, авторке, но според мен тревомани, зависими всякакви - те винаги ще си останат такива. Аз, ако съм си хващам детето и се  изнасям. Щом го обичаш - дай му ултиматум да спре, ако иска да бъде част от живота на детето. За мен такива хора не са пример за подражание и не бих понесла детето ми да израсне с такъв баща. Вместо да купи на детето си нещо или да спести пари той ще купува трева. От къде на къде ми е такъв човек.

# 201
  • над кукувичето гнездо
...
Сменил си е името , знаеш ли защо? Човекът е същият. Преди беше Андреев.
От доста години го знам като Турлаков. Може би бащино и фамилно име.

# 202
Аз бих пуснала сигнал в полицията, че кара напушен. Ама аз не съм ти, ти зависиш от неговите пари. Заради подобни индивиди умират невинни по улиците. За мен разлика между наркоман на хероин, кокаин, амфети и трева няма, все са наркомани. И ако си наркоманстват вкъщи, хич не ми дреме, ама да кара напушен... А ти се притесняваш само да не ви секнат парите. Чудно просто.

# 203
  • Далече, далече
Тази тема започна да ми прилича на реклама на тревоманите.

# 204
  • София
Не е за първи път- досега, колкото теми с такова оплакване е имало, са налазвани от тревомани, които като сектанти се опитват да пропагандират ползата.

# 205
Не е за първи път- досега, колкото теми с такова оплакване е имало, са налазвани от тревомани, които като сектанти се опитват да пропагандират ползата.

Както се каза и по-рано от някого, само този, който е живял с тревоман знае какво е. С приятели е лесно - ставаш и си тръгваш. Аз се радвам, че не направихме дете, че сигурно щях да съм в подобна ситуация като авторката. За мен и 15 бизнеса да има или да е чистач - не е това въпроса, а личния пример за детето и доверието към майката. Да ми казва, че ще спре, аз да повярвам и после пак да започне и така в омагьосан кръг - това е потъпкване на доверието към мен. Аз не знам как да вярвам на такъв човек, ако не дай си Боже изникне някаква сериозна ситуация.

# 206
  • Sofia
Да ми казва, че ще спре, аз да повярвам и после пак да започне и така в омагьосан кръг - това е потъпкване на доверието към мен. Аз не знам как да вярвам на такъв човек, ако не дай си Боже изникне някаква сериозна ситуация.

Всички ли обещания, които си давала на партньорите си, си успяла да спазиш? Ето, аз с ръка на сърцето си признавам, че не съм съумявала винаги да удържа на думата си. Не поради липса на желание, а поради липса на възможности / ресурси (ментални, емоционални, психически, времеви и т.н.).

# 207
Имам предвид обещание за нещо толкова сериозно, което засяга мен и още повече детето ми. В този смисъл го казвам, защото е доверие, от което зависи дали ще остана с този човек или не. Този тип доверие, върху което се гради семейство. Иначе, ако е за нещо, което не е от такова естество - естествено, че се случва. Но смятам, че има разлика между "обещавам да спра да пуша трева" и "обещавам да те заведа на вечеря/екскурзия".

# 208
Black cat
Ако мъжът ми ме бие, но ми обещае, че повече няма да го прави, да те послушам ли и да му простя ? Казваш, човешко е да не си спазим обещанията.

# 209
В тази тема лично в мен погнуса не предизвиква мъжът-тревоман на жената, пуснала темата. Той не се е включил, не е коментирал, просто не мога да нападна човек, който две думи не е казал. Искрено пожелавам това семейство да се оправи някак си, да не се разделят!
Обаче другите, дето налазиха със смешни доводи... Даже не смешни, а долни, гнусни. Абе пържете си мозъците тихо и кротко, защо изобщо пишете в нормални форуми. Много са ми противни. Аз съм виждала какво прави една “невинна” тревица с млади хора. Как изобщо някой може да допусне, че тревата е безвредна? Не знам умишлено ли зарибяват или просто съвсем са оглупели. Това не е първата тема с такава насоченост.

Общи условия

Активация на акаунт